Dodaj do ulubionych

Zapaśniczka

14.08.08, 23:46
Meksyk sie zmienia? Miasto się zmienia czy ludzie się zmieniają?
Zastanówmy się dlaczego ludzie się zmieniaja i dlaczego dopuszcza
się do tego ,aby kobiety pozwalały spychać się na margines i
traktować instrumentalnie. Zastanawia mnie też, że pomimo iż prawo
karne w meksyku jest dość surowe , to jednak mam wrażenie że jest
jakoś absurdalnie elastyczne przez co każdy podly przestępca ma czas
na popełnienie mnóstwa zbrodni zanim zostanie schwytany. Z czego to
wynika? z opieszałości?? ze zbyt małych płac dla służb
bezpieczeństwa?? z cichego przyzwalania? ze złych rządów?? Mam cichą
nadzieje że w Polsce nie będziemy tego za kilka lat przerabiać oby...
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Zapaśniczka 28.08.08, 08:39
      Czy w Meksyku jest krzesło elektryczne? Czas je włączyć.
      • tekameka Kobieta się przydaje, póki może zrobić loda?????? 28.08.08, 09:04
        "Kobieta się przydaje, póki może ugotować obiad albo zrobić loda."
        Fajny tekst , nie ma co
        • maciekkoz Re: Kobieta się przydaje, póki może zrobić loda?? 28.08.08, 10:17
          Rozumiem ze szokujac sie nabija ogladalnosc, ale zgadzam sie, ze taki tekst na
          pierwszej stronie gazety swiadczy o jej poziomie.
          • post84 Re: Kobieta się przydaje, póki może zrobić loda?? 28.08.08, 10:59
            Szokujące to jest takie myślenie o kobietach a nie to, że GW cytuje socjolożkę.
            • akurach1981 Re: Kobieta się przydaje, póki może zrobić loda?? 28.08.08, 12:40
              jeszcze jeden ciekawy tekst tej Pani

>>>
              Stare baby w kościołach mówią, że zbliża się koniec świata. Zastanawiam się, czy
              nie mają racji.
              <<<
        • barcude Za co takie tytuły, za co...!!>> 28.08.08, 16:05
          Pięknie, rozumiem, że tekst w wywiadzie pada jako osobista, kontrowersyjna
          opinia, ale właśnie, robienie z tego tytułu na głównej stronie portalu Gazeta.pl
          by wyglądało jak komentarz jest #%#&nym skandalem. Raz jest dowodem na
          zeszmacenie odwiedzających dla których takie teksty to normalka i coś czego
          oczekują (i niestety znajdują właśnie na tym portalu), dwa, pokazuje redaktorów
          gazeta.pl w jak najgorszym świetle, którzy zrobią wszystko by podnieść "klikalność".

Nie pierwszy raz takie coś się dzieje i szkoda, ale widać już bardzo w jakie
          rejony portal oscyluje (onet, o2 anyone?).
          Nie dziwie się, że redaktorzy Gazety Wyborczej coraz bardziej odcinają się od
          portalu skupiając się na publikowaniu swoich tekstów bezpośrednio na stronie
          Gazety, a nie na stronie portalu.

Smutne.
        • yorik Re: Kobieta się przydaje, póki może zrobić loda?? 28.08.08, 16:10
          Czy to było w wydaniu papierowym?
          Dziennik Polskiej Inteligencji
          ROTFL
          y
      • mis22 Staruszki na krzesło elektryczne 28.08.08, 09:11
        sibeliuss napisał:
        > Czy w Meksyku jest krzesło elektryczne? Czas je włączyć.

Po co je włączyć? Aby zabijać na nim staruszki zamiast je dusić?

Jeśli myślisz o karze śmierci dla zabójczyni staruszek to muszę cię zmartwić -
        statystyki mówią, że kara śmierci nie zmniejsza przestępczości. Obywatele
        zaspakajają tylko swoją atawistyczną potrzebę zemsty. Ta morderczyni też
        zaspakajała swoją potrzebę zemsty na staruszkach.
        • 0skar Re: Staruszki na krzesło elektryczne 28.08.08, 10:21
          Okrutna zemsta jest trzymanie wieznia w odosobnieniu do konca zycia.
          Humanitarne zabicie zwyrodnialca to zaledwie spelnienie jego woli -
          przeciez zabijajac udowodnil, ze zycie ludzkie nie przedstawia dla
          niego wartosci.
          • szelucha Re: Staruszki na krzesło elektryczne 28.08.08, 17:17
            0skar napisał:

> Okrutna zemsta jest trzymanie wieznia w odosobnieniu do konca zycia. Humanitarne zabicie zwyrodnialca to zaledwie spelnienie jego woli - przeciez zabijajac udowodnil, ze zycie ludzkie nie przedstawia dla niego wartosci.

sprowadz sie to do trzymania w wieznia w humaniutarnych warunkach przez 20 lat za pieniadze podatnika... gratuluje chyba nie masz na co pieniedzy wydawac tylko na podatki...
        • darr.darek skąd jeszcze taka "pozostałość" LEWEJ propagandy?! 28.08.08, 13:19
          mis22 napisał:
          > statystyki mówią, że kara śmierci nie zmniejsza przestępczości.

hehe, jakie statystyki ?
          Ty nadal powtarzasz taki lewicowy bełkot propagandowy ?
          Rozejrzyj się dookoła. Już nawet żadne pismo lewicowe (poza może niszowymi
          broszurkami dla ogłupieńców) nie powtarza tej modnie lansowanej bzdury sprzed
          10-30 lat. Skończyło się ! Nikt nie chce się podpisać już pod tym propagandowym
          bełkotem.

Wszelkie dane statystyczne potwierdzają silne działanie odstraszające poprzez
          stosowanie kary śmierci.

> sibeliuss napisał:
          > > Czy w Meksyku jest krzesło elektryczne? Czas je włączyć.

Nie, w Meksyku i innych przestępczych państwach Ameryki Łacińskiej nie stosuje
          się kary śmierci. Im "postępowe" lewactwo zrobiło wodę z mózgów.
          W obydwu Amerykach tylko 37 stanów USA i prawo federalne USA stosuje karę
          śmierci dla morderców.
          W USA potrafiono przywrócić karę śmierci, mimo że USA było jednym z pierwszych
          dużych państw, które zniosło karę śmierci pod koniec lat 60-tych (dokładniej,
          pierwszym dużym państwem, które propagandowo znosiło karę śmierci dla morderców
          był Związek Sowiecki w okresie rządów Stalina).

• katarzyna4511 Re: skąd jeszcze taka "pozostałość" LEWEJ propaga 28.08.08, 16:10
            > W USA potrafiono przywrócić karę śmierci, mimo że USA było jednym
            z pierwszych
            > dużych państw, które zniosło karę śmierci pod koniec lat 60-tych
            (dokładniej,
            > pierwszym dużym państwem, które propagandowo znosiło karę śmierci
            dla morderców
            > był Związek Sowiecki w okresie rządów Stalina).

I jakoś spadku przestępczości w USA nie zanotowano, wręcz
            przeciwnie, więc jaka jest skuteczność tej kary? Że nie wspomnę o
            wielu przypadkach zasądzania jej własnie w tym prawym kraju
            niewinnym osobom. Najpierw się dokształć, zanim zaczniesz uprawiać
            bełkot propagandowy.
            • darr.darek Re: skąd jeszcze taka "pozostałość" LEWEJ propaga 28.08.08, 16:50
              katarzyna4511 napisała:
              >I jakoś spadku przestępczości w USA nie zanotowano, wręcz
              >przeciwnie, więc jaka jest skuteczność tej kary?

Dziecino, po co się wyrywasz z "argumentacją", jeśli nie masz za grosz wiedzy o
              tym temacie ?

W USA w ok. 20-letnim okresie przywracania kary śmierci zanotowano niemal
              2-KROTNY spadek wskaźnika liczby zabójstw, w stosunku do czasów zniesionej kary
              śmierci. Same FAKTY !

>Że nie wspomnę o wielu przypadkach zasądzania jej własnie w tym
              >prawym kraju niewinnym osobom. Najpierw się dokształć

To nie ośmieszaj się i nie wspominaj, bo w całym ok. 30-letnim okresie, gdy kara
              śmierci zaczęła być przywracana w USA nie odnotowano ani jednego przypadku
              wykonania kary śmierci na niewinnej osobie.
              W USA wykonano w ciągu 30 lat ponad 1000 egzekucji na najbardziej zwyrodniałych
              zbrodniarzach i żadna z lewicowych organizacji typu Amnesty International czy
              Fundacja Helsińska nie zdołała dowieść żadnego przypadku stracenia niewinnego.

• gumini_0317 Re: skąd jeszcze taka "pozostałość" LEWEJ propaga 28.08.08, 17:22
                Ty nie masz za grosz wiedzy o tym temacie ? Statystycznie jeśli pan wychodzi z domu z psem to maja po 3 nogi.STATYSTYCZNIE z jednej strony je krytykujesz a z dugiej popierasz. W III Rzeszy też spadala "przestępczość" (czytaj Polacy & Żydzi).

> W USA w ok. 20-letnim okresie przywracania kary śmierci zanotowano niemal
                > 2-KROTNY spadek wskaźnika liczby zabójstw, w stosunku do czasów zniesionej kary
                > śmierci. Same FAKTY !

CAŁY PRL mówiono że katyń to robota Faszystów. Same FAKTY !

Dziecino, po co się wyrywasz z "argumentacją", jeśli nie masz za grosz wiedzy o
                > tym temacie ?

Dziecino???? TY STARY KOMUCHU I FASZYSTO W JEDNYM.

To nie ośmieszaj się- tak se powiedz do lustereczka.
          • gumini_0317 skąd jesteś darr.darek? ukarz tożsamość. 28.08.08, 17:14
            darr.darek napisał:
            "Re: skąd jeszcze taka "pozostałość" LEWEJ propaga"
            "Im "postępowe" lewactwo zrobiło wodę z mózgów."

Jeśli ty jesteś przeciw lewicy to znaczy że jesteś z prawicy. Jesli ja jestem z prawicy, a mam inne zdanie to skąd ty Kur2 jesteś??? zapewne jesteś fanatycznym katolikiem. Jestem katolikiem, który głeboko wierzy ale jakbyś nie wiedział to JP2 chciał zniesienia Kary Śmierci. wieć teraz troszkę się pogubilem. Jestem za katolikami i innymi ale stop z fanatyzmem np: rydzyka i jankowskiego i Kaczyńskiego. Propagandowy bełkot??? pomyślmy: rydzyk mowił, że jeśli M.Kaczyńska chce zabijac nienarodzone dzieci to niech sie po(d)stawi pierwsza. Jeśli chcesz kary śmierci to niech najpierw Ciebie usmażą na elektrycznym krzesełku. będziesz mieć solarium i leżaczek w jednym. i to tak za darmo... Jeśli nie jestes katolikiem ani nawet chrecijaninem to widocznie jesteś faszystą. FASZYZM W POLSCE JEST ZABRONIONY. W III rzeszy zabijano dla strachu i osiągneli to co chcieli. W polsce z naszym systemem sądownictwa zginie ogrom Ludzi Przez "ludzką karę śmierci" czyli takich jak ty, kaczyński & kaczyński oraz wielu innych. w tym i HITLER "pierwszym dużym państwem, które propagandowo znosiło karę śmierci dla morderców był Związek Sowiecki w okresie rządów Stalina". to twoje??? TAK!!!! Naprawdę???? nie wierze!! stalin zabijał swoich przeciwnikow a nawet własną rodzinę doprowadził do zagłady. a łagry to może ośrodki wypoczynkowe???? POLACY Z KATYNIA BYLI UWAŻANI PRZEZ ROSJAN ZA MORDERCÓW NARODU, więc mieli ruski ich prawo zabić. Niech Bog Miłosierny zachowa Cię w swojej opiece bo z takimi pomyslami to dlugo nie pozyjesz.
            RADA: zacznij czytać ksiązki bo wychodzi z Ciebie głupota.i jeszcze jedno: NIE Uwłaczając (co do głupoty) sprawdż w google skąd ten cytat. google to taka wyszukiwarka. dziękuję za chwilę radości czytając Twój post miałem niezły ubaw. zajefajny jest :)
            • darr.darek hehehe,dlaczego mam KARAĆ swą tożsamość ? 28.08.08, 21:12
              Wypuściłeś taki bełkot, że aż żal z tego się śmiać (ja nigdy nie śmieję się z
              upośledzonych).

W skrócie zdiagnozuję twoją przypadłość: jako przedstawiciel lewicy masz zapewne
              propagandowo wyuczone zadanie "walki ze stereotypami", jednak brak wiedzy i
              niska inteligencja nie pozwalają ci wyjrzeć poza żenująco uproszczone stereotypy
              tworzone przez lewicowych propagandzistów na potrzeby takich jak ty.

Cóż ja ci będę tłumaczył w tym twoim "podziale Świata" na zły PiS, który rzekomo
              chce przywrócenia kary śmierci (lewych matołków zapraszam do przeczytania
              programu politycznego PiS, gdzie czarno na białym było i ciągle jest napisane,
              że zgadzają się na utrzymanie zakazu stosowania kary śmierci) i na dobre
              lewactwo (połączone nawet z katolikami, no, no), którzy tego nie chcą.
              A wierz sobie w bzdury, z ludźmi nierozumiejącymi rzeczywistości łatwiej się
              walczy. Za dużo musiałbym ci tłumaczyć, abyś zrozumiał 10% z tego co piszę.

• gumini_0317 nie ujawniaj sie jak chcesz. 28.08.08, 21:44
                to żę jestem dysortografikiem nie upowaznia Cię do używania wyrazów, zmieniających sens zdania i nazywania mnie uposledzonym. nie jestem takim idiota żeby używac Worda czy podobych programów z autokorektą do pisania postów. Jestem zagorzalym Katolikiem. zagorzalym aczkolwiek nie fanatykiem. chęć postawienia mnie z osobami pokroju miler, urbach czy kwasniewski Ci się ie uda. tym panom już dawno podziekowałem za goszczenie w moim czasie i w moim telewizorze. rzeczywiście walcze ze stereotypami!!! Walcze zes stereotypami ponieważ pomagajac ludziom nie mogę kogoś szufladkować. widocznie jestem za głupi na twoje teksty. dziwi mnie fakt że tylko odwołałeś sie do Polski a nie do ścislego sensu moich ostatnich postów. pisałem o III Rzeszy, Stalinie i Watykanie. jakoś skupiłeś sie na negowaniu mnie. Łatwiej uciąc korzenie drzewa gdy jest małe. wtedy wiesz ze owoce nie będą widoczne. zgaś mnie. jestem za glupi. Człowieku bez komenta, ktory nie ukazujesz swej wiary bądź niewiary, czym się kierujesz. Kazdy Ateista ma cel, każdy wierzacy ma cel. każdy obojetny ma cel. Ty jesteś kimś kogo nie umiem odnależć. za wszelkie zlo, tobie wyrządzone, PRZEPRASZAM usunę swoje poprzednie posty bo są wyrazem braku szacunku dla dugiego człowieka. żałuje tego co napisalem. Nie warto dążyc do śmierci drugiej osoby. jesli chcesz to mnie zabij a innych zostaw w spokoju.
                • darr.darek Re: nie ujawniaj sie jak chcesz. 28.08.08, 22:36
                  gumini_0317 napisał:
                  >nie jestem takim idiota żeby używac Worda czy podobych programów

Też nie używam Worda do pisania na forum, jednak przyznaję, że nie jestem
                  dysortografikiem. Czasem przydaje się ciężka praca zamiast załatwiania papierków
                  lekarskich o byciu "dys".

>Jestem zagorzalym Katolikiem. zagorzalym aczkolwiek nie fanatykiem.
                  >chęć postawienia mnie z osobami pokroju miler, urbach czy
                  >kwasniewski Ci się ie uda.

Ja zagorzałym katolikiem nie jestem. Może to komuna (wychowywałem się za komuny)
                  wykluła we mnie rys ateisty ?
                  W każdym bądź razie cieszę się, że moja żona wychowuje dzieci po katolicku. Na
                  pewno nie chciałbym, aby moja córka korzystała z równej rozwiązłości jak jej
                  ojciec i testowała życie na wiele sposobów.

>postów. pisałem o III Rzeszy, Stalinie i Watykanie. jakoś skupiłeś
                  >sie na negowaniu mnie.

Co do wcześniejszych argumentów:
                  >Jeśli chcesz kary śmierci to niech najpierw Ciebie usmażą na
                  >elektrycznym krzesełku.

To jest zwyczajnie głupi argument. Po co używasz głupich argumentów ?
                  Analogicznie można napisać: chcesz karać gwałciciela jego za naturalny instynkt
                  bla bla. Tak, chcę karać gwałcicieli.
                  Każdy potencjalny gwałciciel powie, że on chciałby żyć w społeczeństwie, gdzie
                  nie karzą za gwałt.
                  Podobnie ze złodziejami i kradzieżą itd..

To nie mordercy, nie złodzieje, nie gwałciciele i nie inni przestępcy ustalają
                  prawo. Oni mogą zaniechać swego przestępczego działania, mogą wynieść się do
                  najbardziej przestępczych krajów Świata, gdzie złapanie przestępcy jest rzadkie
                  lub muszą zdawać sobie sprawę, że surowe Prawo wymierzy im sprawiedliwość po
                  dokonaniu przestępczego czynu.
                  W państwach rządzonych przez Czerwoną Hołotę przestępca ma komfort, że nikt nie
                  uczyni mu tego co on czyni swoim ofiarom.

>W III rzeszy zabijano dla strachu i osiągneli to co chcieli.

III Rzesza nie osiągnęła tego co chciała a jej byt skończył się jedną z
                  największych porażek wszechczasów.

>"...Związek Sowiecki w okresie rządów Stalina". to twoje??? TAK!!!
                  >Naprawdę???? nie wierze!! stalin zabijał swoich przeciwnikow

Co nie zmienia faktu, że zgodnie z dialektyką marksistowską bandyta czy morderca
                  był bliski klasowo ludowi i dla lewej hołoty pokroju Stalina warto było zrobić
                  pokazówę propagandową i dwa razy na krótko znosić karę śmierci dla morderców.
                  Dla Czerwonej Hołoty lewicy bolszewickiej prawdziwym wrogiem byli wrogowie
                  polityczni i ci byli mordowani milionami bez procesów.

"Nowoczesna" lewica w swoim ogłupieniu łagodnego traktowania "wszystkich"
                  rozumuje podobnymi schematami jak lewica bolszewicka.
                  Dla nich niepojęte jest, że można w żaden sposób nie karać przeciwnika
                  politycznego a należy jednak wieszać zbrodniarza.

Co do Jana Pawła II, dokładnie jego przemyśleń nie znam. Znam tylko efekt
                  końcowy. Chodzi mi o to, że taki rzekomy przeciwnik kary śmierci nie zmienił
                  jednak oficjalnego stanowiska Kościoła Katolickiego i pozostawił w Katechiźmie
                  zapis, że "Kościół dopuszcza zastosowanie kary śmierci ...". Kościół dopuszczał
                  to narzędzie prawne pokazujące społeczeństwu odrazę do zbrodni przez 2000 lat !
                  Warto, aby katolicy indoktrynowani przez propagandę Czerwonej Hołoty o tym
                  wiedzieli i nie powtarzali bzdur.

>Nie warto dążyc do śmierci drugiej osoby. jesli chcesz to mnie
                  >zabij a innych zostaw w spokoju.

Jeśli dzięki odstraszaniu potencjalnych morderców możemy uzyskać zmniejszenie
                  liczby morderstw, to mądry suweren (władca) nie tylko nie powinien wahać się w
                  stosowaniu tej kary (wahający się jest odstręczającym władcą, który nie wypełnia
                  obowiązku ochrony prawnej nad rządzonymi). Ten władca MUSI stosować każdy
                  środek, dzięki któremu liczba morderstw się zmniejsza.

Oczywiście, mądrzy ludzie wiedzą, że kara śmierci odstrasza od zbrodni. Głupcy
                  uwierzyli lewicy, która chciała propagandowo zagadać rzeczywistość.
                  Rzeczywistości nie da się na długą metę zagadać. Mądrzy to wiedzą. Czerwoni
                  głupcy ciągle próbują.

• funstein Zapaśniczka 28.08.08, 09:12
      tak to jest jak sie ma zamiast matki kurwe.
      nie latwo sie wygrzebac z emocjonalnego bagna.
      trzeba pol zycia odreagowywac ku..two.

jedni(e) wisza na krzyzu i dokonuja samodestrukcji,
      inni(e) odreagowuja mordujac staruszki.

Ku.. to ku.. i nie wolno jej robic dzieci.
    • rychu_taxi_drajwer [...] 28.08.08, 09:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • eloo87 Profilowaniem seryjnych zabójców nie zajmuje się 28.08.08, 10:21
      kryminolog. Autor artykułu nie popisał się w tym temacie, mógł choć trochę
      przygotować się zanim zaczął pisać. Kryminalistyka zajmuje się profilowaniem
      seryjnych zabójców. Kryminolog może jedynie powiedzieć jak to jest z
      przestępczością w ogóle, czy wzrasta i dlaczego
      • kapty Re: Profilowaniem seryjnych zabójców nie zajmuje 28.08.08, 22:51
        Gó.. prawda panie znawca. Kryminalistyka zajmuje się taktyką oraz techniczną
        stroną wykrywania sprawców. Kryminologia z kolei opiera się na socjologii,
        psychologii, psychiatrii i owszem, kryminolog może powiedzieć jak to jest 'z
        przestępczością w ogóle', ale to on właśnie zajmie się też stworzeniem
        psychologicznego portretu sprawcy.
    • nat75 Zapaśniczka 28.08.08, 10:47
      Ach ten styl, te wspaniale opisy, to slownictwo...wszystko schodzi
      na psy...jak w Meksyku, czego sie nie zrobi dla pieniedzy...moze
      autor powinien dostac "wpie.. albo zrobic komus "loda"...Zaczynam
      tesknic za cenzura..."Wysokie obcasy"...mialo byc kulturalnie a
      zdaje mi sie , ze wysokie obcasy zaczely sie kojarzyc z tania
      dziwka...Najwazniejsza jest kasa...pecunia non olet...mnie smierdza
      ale coz...juz dawno sie oswoilam z mysla, ze ja mam inaczej...
      Natalia de Stael
      • koteczek_83 Re: Zapaśniczka 28.08.08, 11:04
        A ty myślisz, że życie to kulturalne sączenie lemoniady i dyskusją o
        zawiłościach literatury wiktoriańskiej i francuskim oświeceniu?
        Takie jest życie, ci ludzie tak żyją i tak mówią! Jak chce ci się
        cenzury to jedź do Chin i nie wracaj - ten artykuł to rzetelne
        dziennikarstwo, prawdziwa relacja z prawdziwego świata, który jest
        niestety "fuckin'" brutalny laleczko. Może przerzuć się na Panią
        Domu - tam z pewnością nie znajdziesz przekleństw.

• elasp Re: Zapaśniczka 28.08.08, 12:26

Nie wiem. Jest język mówiony i język pisany, jest sytuacja
          i jej opis. Opis czegoś brutalnego nie musi byc wyrażony
          wulgarnym językiem. Nie rozumiem, jaka logika nakazuje
          utożsamiać jedno z drugim - ? Zgodnie z Twoją logiką
          np. puszczanie wiatrów w towarzystwie nie jest niczym
          niedopuszczalnym, wszak jest to autentyczna ("prawdziwa")
          reakcja mojego ciała (właściwie w imię czego się wstrzymywać?).
          Pozwólmy ludziom puszczać bąki, świat nie jest pachnący,
          koteczku!

• kola Re: Zapaśniczka 28.08.08, 13:11
            a ty chciałabyś zakazać pierdziocha?!
            • elasp Re: Zapaśniczka 28.08.08, 20:16
              Przynajmniej w mojej obecności.
          • codein Re: Zapaśniczka 28.08.08, 14:07
            To wsadź sobie korek w odbyt, koleżanko.
            Już dawno cywilizowany świat zrozumiał, że nawet księżniczkom z bajek zdarzało
            się zrobić kupę (łolaboga!). Idealizowanie świata kończy się takimi makabrami,
            jak kształtowanie dziecięcych czaszek, by wyglądały idealnie (tak "na aktualnego
            boga"), Chinki w bólach deformowały sobie stopy (aby były śliczne, cacy-cacy), a
            dawne panie dusiły się w gorsetach (żeby było idealnie).
            Puszczanie wiatrów w towarzystwie nie jest niczym niedopuszczalnym, chyba, że
            sfiksowałaś i chcesz udawać księżniczkę z bajki. (Tylko nie dziw się później, że
            ludzie będą Ci wytykać każdy, najdrobniejszy nietakcik).
            Jak dla mnie - dobry pierdzioch w towarzystwie kończy się napadem dobroczynnego
            śmiechu. Jeśli księżniczka woli kręcić noskiem - jej sprawa. Ty nietolerancyjna
            bestio. Co mają sobie pomyśleć flatufile?
            • iluminacja256 Re: Zapaśniczka 28.08.08, 17:53
              Już dawno cywilizowany świat zrozumiał, że nawet księżniczkom z
              bajek zdarzało
              > się zrobić kupę (łolaboga!). Idealizowanie świata kończy się
              takimi makabrami,
              > jak kształtowanie dziecięcych czaszek, by wyglądały idealnie
              (tak "na aktualneg
              > o
              > boga"), Chinki w bólach deformowały sobie stopy (aby były śliczne,
              cacy-cacy),
              > a
              > dawne panie dusiły się w gorsetach (żeby było idealnie

A co się niby zmieniło? Nadal jest tak samo - jesli idzie o medialną
              tresurę dziewcząt. Kazxda, absolutnie kazda, bo nei ma wykątków,
              odchudza się, albo przechodiz na dietę, chocby była chuda. Po
              wybiegach snuja się tysiace kobiet zyjących na sałacie i wodzie i
              opowiadających załosne bzdety, jak to jedza hamburgery i obiady, a z
              natury mają wage 50 kg przy 180 cm wzrostu. To zabawne, z eprawie
              kazda spotkana anorektyczka, na dzięń dobry zaczyna truć o tym, co
              ugotowała, co by ugotowala i co ugotuje , choc ostatnio pełny obiad
              jadła 5 lat wczesniej;/
              Nic się w tej dziedzinie nei zmianiło, absolutnie nic, jedynie
              technika. Nie Gorsety,a anoreksja, nei wypychacze a silikon w
              cyckach i w ustach
      • oranvag Re: Zapaśniczka 28.08.08, 16:49
        Świetny tekst, napisany adekwatnym do treści językiem. Ale jeśli coś nie pasi,
        to polecam "Klan", "M jak miłość" albo "Plebanię". Tam na pewno nie ma bzidkich
        wylazów.
    • krwe Zapaśniczka 28.08.08, 10:57
      Swietny tekst,obrazujący jak bez sensu jest kazac wszystkim rodzić.Niech zyje
      antykoncepcja i możliwośc usuwania niechcianej ciąży.gdyby matka tej Barozzo
      usuneła nie było by tego całego dramatu.
      • novalee1 Re: Zapaśniczka 28.08.08, 11:05
        Tak,poziom wyborczej niestety coraz bardziej sie obniza.Coraz mniej
        lubie tu zagladac.Zenujace
        • mayonnaise Re: Zapaśniczka 28.08.08, 11:51
          Ludzie, przecież to jest naprawdę dobry tekst - warsztatowo, stylistycznie,
          pokazuje bardzo konsekwentny i wiarygodny obraz meksykańskiej mentalności.
          Właśnie na tym polega porządne dziennikarstwo. Czego byście chcieli w zamian?
          Notki prasowej typu "schwytano morderczynię staruszek". Taką notkę może napisać
          dowolny stażysta w swoim pierwszym dniu, a do zrobienia tak dobrego tekstu
          potrzeba dziennikarza na wysokim poziomie - i z tego właśnie słyną Wysokie Obcasy.
          • krzakoska Re: Zapaśniczka 28.08.08, 13:10
            Po pierwsze większość wulgaryzmów pochodzi z wypowiedzi socjolożki albo Rodrigueza.

Po drugie czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, bo na prawie się nie znam ni w ząb,
            jaki ma sens skazywanie kogoś na 759 lat więzienia jeśli i tak nie można
            siedzieć tam w więzieniu dłużej niż 50 lat? Ona jest w takim wieku że tak czy
            owak to dla niej dożywocie, ale nie w tym rzecz. Skoro 50 to maks, dlaczego
            wlepiają więcej?
            • kola Re: Zapaśniczka 28.08.08, 13:11
              w imię zasad.. ;]
    • szulgan Zapaśniczka 28.08.08, 14:15
      Meksyk jest krajem biedy i ubóstwa, podzielonym na nędzę i bogactwo.
      Panuje w nim bezprawie i rabunkowo - kapitalistyczna gospodarka i rządy
      uprzywilejowanych klanów żydowskich, nie powinni o nim pisać w prasie. Lepiej
      żeby ten kraj nie istniał.
    • miaasto Zapaśniczka 28.08.08, 14:34
      szlachetny portalu gazety Wyborczej!
      Poproszę o przepis na robienie loda.
    • anna-888 Zapaśniczka 28.08.08, 15:22

Przeokropne. Ale podobne przypadki dzieja sie rowniez w Polsce !!
    • szukamspokoju Zapaśniczka 28.08.08, 18:29
      świetny tekst, sprawnie napisany.

szkoda tylko, że stał się pretekstem do kłótni (burzliwej wymiany zdań?) coraz bardziej odbiegającej od tematu.
      • sniegbielszy co za jezyk!!! 28.08.08, 18:45
        podobno slowa odzwierciedlaja stan duchowy i emocjonalny. Oba w tym wypadku
        denne i bydlackie. Co za chamski sposob wyrazania sie!!!
        Czy nie ma juz w Polsce ludzi przyzwoitych, z klasa i elegancja?!
    • eandf Jak przeboje w "radio pogoda" ... 11.01.09, 23:20
      tak czesto powtarzaja sie artykuly, wklejone po raz ktorys z archiwum; czy i
      to jest objawem kryzysu???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka