Dodaj do ulubionych

Biegać nago w telewizji

• seattle92 Gdybyście nie czytały takich artykułów 16.03.09, 17:40
      to byście nawet nie wiedziały, że jesteście grube i nieatrakcyjne! Ale czytając
      tzw. kobiecą prasę, portale i oglądając reklamy, kobiety się katują na własne
      życzenie!
      Tylko taka jest prawda, że nie ma ideałów, a te modelki i gwiazdy w gazetach i
      TV są obrabiane Photoshopem.
      Zobaczcie, ze prawie 100% kosmetyków i operacji plastycznych jest reklamowana z
      myślą o kobietach. Firmy chcą mieć z nas zyski, a większość kobiet jest głupia,
      naiwna i prędzej czy później ulega.
      To nie te czasy kiedy jedynym wyznacznikiem atrakcyjności kobiety był jej wygląd!
      • wen_yinlu Re: Gdybyście nie czytały takich artykułów 16.03.09, 18:17
        No, no, bo kobieta musi, normalnie musi wyglądać "dobrze". I ci ludzie dokładnie
        niby wiedzą, co znaczy "dobrze". Wygląd, wygląd, wygląd... konkretne marki,
        konkretne kolekcje. Wszystko na usługach przemysłu.

I to, że w second-handach się nie można fajnie ubrać..? Dla mnie ciuchy z
        drugiej ręki to podstawa - człowiek nie jest ograniczony ani wszechobecną
        sezonową modą, ani koszmarnymi cenami, nie żal poeksperymentować z ciuchem za 10
        zł (coś doszyć, dekolt zmienić, koronki dodać, odpruć...). Można niesamowicie
        się bawić dobierając ciuchy i dodatki takie jak się lubi z second-handów/aukcji
        itd - moda to zabawa. Poza tym zawsze podobała mi się idea, że jeśli coś komuś
        się znudzi, albo z tego wyrośnie - to może to z radością przyjąć ktoś inny :)
      • nekomimimode Re: Gdybyście nie czytały takich artykułów 17.03.09, 12:19
        gdyby nie wszechobecne wiosną reklamy cellulitu , to by nikt nie
        wiedział co to.a tak wszystcy faceci już wiedza co to więc trzeba
        sie im przypodobać czyż nie ;/
    • jane.doe.black Biegać nago w telewizji 16.03.09, 18:04
      I gdzie tu przełamywanie konwenansów i stereotypów odnośnie kobiecego ciała?
      Ten program je potwierdza. Dlaczego kobieta, która stoi przed lustrem z
      rozmiarem 44 i płacze, słyszy, że "rzeczywiście, ma trochę ZA DUŻĄ pupę, ale ma
      piękne piersi(...)"
      Za dużą pupę ma na co? Na tabloid?
      • iluminacja256 Re: Biegać nago w telewizji 16.03.09, 18:20
        Za dużą wobec modelu 15 letniej modelki o wroscie 176 cm i wadze 50
        kg, oczywiście :)))

Prywatnie uwazam, ze programy o modzie wpędzaja Polki w straszne
        kompleksy - w porównaniu z Anglią po ulicach smigaja tyczki i
        ogórki - najprawdopodobniej dlatego, ze wciaz jeszcze zywa jest
        tradycja gotowanie domowego i nie zazetrania sie półproduktami typu
        hot dog do mikrofali sprzedawany w folii w markecie. W ogóle wydaje
        mi sie, ze w dzisiejszym pokoleniu 15 latków wiecej jest juz
        dzieciaków otyłych niz wsród 30 latków.
    • placebo99 Robal złajdaczenia wyłazi ze ścierwa libertyństwa 16.03.09, 18:16
      Tym co takie plugastwa czynią powinno się dla przyzwoitości na ulicy
      chrachnąć w pysk. Bo wiadomo jaki jest ich cel. Chcą aby pobożny
      naród się złajdaczył i uległ różnym zboczństwom i dewiacjom. Oni
      chcą aby ludzie uprawiali antykoncepcję bez ślubu w biały dzień
      patrząc na swoje wygolone narządy rozrodcze, tak że ulegną plugawemu
      podnieceniu, które się objawia takimi dewiacjami jak wzwód albo
      zwilgocenie. Fuuuuj!!! Jak trzeba być wynaturzonym żeby takie
      świństwa propagować, a już w ogóle robić. Jak o tym pomyślę, to
      normalnie zbiera mnie na oddanie rzygi na podłogę. Mam nadzieję, że
      szybko wróci normalność, to znaczy Pan Jarosław Kaczyński wróci na
      należne mu stanowisko premiera i wypleni takie bikiniarskie
      wyuzdanie odpowiednimi sankcjami karnymi.
      • iluminacja256 Re: Robal złajdaczenia wyłazi ze ścierwa libertyń 16.03.09, 18:25
        Pan Jarosław Kaczyński wróci na
        > należne mu stanowisko premiera i wypleni takie bikiniarskie
        > wyuzdanie odpowiednimi sankcjami karnymi.

I poszczuje ich kotem :)
      • radiska.sl Re: Robal złajdaczenia wyłazi ze ścierwa libertyń 16.03.09, 19:15
        tak, a potem caly narod wyjdzie i odda pawia na ulice, aby uczcic powrot Jarka!
        jak na kogos tak zbulwersowanego brakiem kultury w tym programie, to jezyk uzyty
        do opisania wrazenia, jakie ten program na Ciebie wywarl raczej rynsztokowy...
    • tymus_ool [...] 16.03.09, 18:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • momoneymoproblems Biegać nago w telewizji 16.03.09, 18:58
      Gok jest bezkonkurencyjny, ten Sałata to ciepły gej przy nim, zero charakteru
      zero temperamentu. Taka sama kicha jak babeczka która prowadziła "Agentkę do
      zadań specjalnych".
    • jerry21 Biegać nago w telewizji 16.03.09, 19:41
      nie zrec tyle , nie ogladac telewizji a tym bardziej nie
      biegac tam nago !
      jesc z sensem , biegac w parkach , ogladac nature , cwiczyc
      cialo i umysl - dobre samopozucie przyjdzie napewno...
      • z_jak_zwirz Re: Biegać nago w telewizji 16.03.09, 21:39
        bingo
      • ledzeppelin3 Re: Biegać nago w telewizji 18.03.09, 13:19
        > nie zrec tyle , nie ogladac telewizji a tym bardziej nie
        > biegac tam nago !
        > jesc z sensem , biegac w parkach , ogladac nature , cwiczyc
        > cialo i umysl - dobre samopozucie przyjdzie napewno...

Przede wszystkim nie dawać kretynom
        To jest podstawa dobrego samopoczucia
    • badziaa Biegać nago w telewizji 16.03.09, 21:11
      fajny ten program - pomaga przezwyciężyć kompleksy i to jest najważniejsze.
      coraz więcej teraz takich akcji i programów - nawet w reklamach nie występują
      już same modelki i chudzielce, tylko normalne dziewczyny, jak w tej reklamie
      dove naturalne piękno.
      • jane.doe.black Re: Biegać nago w telewizji 16.03.09, 21:25
        Typowy przykład konsumpcjonizmu, zero własnego myślenia, wszystko podane na tacy
        i widz normalny to normalnie przyswaja.

A co do dove to pozwolę sobie zacytować panią Małgotzatę Nasiłowską, polonistkę
        i humanistkę :
        "Kosmetyki Dove to programowo grupa produktów, której celem jest właśnie dbanie
        i modelowanie ciała. Zatem manifestacyjne:„każda z nas ma prawo być sobą” czy
        „chcemy nauczyć się akceptować swoje ciało oraz pomóc w tym naszym matkom i
        córkom” jest z gruntu fałszywe. Jeśli akceptuję i kocham swoje ciało, to robię
        to bezwarukowo i nie muszę go nieustannie upiększać, a więc używać kosmetyków.
        Tu jednak ponownie mamy do czynienia z sytuacją, w której każda kobieta ma prawo
        być sobą i być traktowana niestereotypowo, o ile używa produktów korporacji."
        • iluminacja256 Re: Biegać nago w telewizji 17.03.09, 09:51

"Jeśli akceptuję i kocham swoje ciało, to robię
          to bezwarukowo i nie muszę go nieustannie upiększać, a więc używać
          kosmetyków"

Sugeruje zapytać pani Nasiłowskiej czy sie nei myje, nie myje głowy
          i nie wklepuje kremu, bo akceptuje bezwarunkowo to, ze od niej
          smierdzi, włosy cuchna kurzem i potem , a skora jest sciągnieta ,
          czerwona i sie luszczy - kazdą tak głupia gadke mozna sprowadzić do
          nonsensu. Brak konsumpcjonizmu nie oznacza jeszcze myslenia.
      • nekomimimode Re: Biegać nago w telewizji 17.03.09, 12:22
        tak "świetny" ale czemu panów on nie dotyczy
    • maith Ale jedno w polskim programie jest lepsze 16.03.09, 22:21
      Ale jedno w polskim programie jest lepsze - dobieranie biustonoszy.
      I same staniki są dobrane lepiej, bo w brytyjskiej wersji zdarzały się wtopy i
      są ładniejsze (no ale tu zatrudnili prawdziwą projektantkę, tam nie mieli takich
      możliwości) i przede wszystkim są wyraźnie pokazywane zasady np. tego, jak
      rzeczywiście należy zakładać stanik, no i jest sporo naprawdę przydatnych
      komentarzy właśnie takich od podstaw. Moim zdaniem choćby tylko dla tej części
      warto ten program oglądać.
    • ulala Biegać nago w telewizji 17.03.09, 11:00
      Przyznam ze ujecie sprawy nie zabrzmialo zbyt dobrze. Ale z ciuchlandu kreacje
      da sie zrobic tylko trzeba wiedziec jaką

telewizja rządzi się swoimi prawami, musieli wybrac osoby najbardziej pasujące
      do ogółu, przecietne

troche to krzywdzace ze panie po 46 rozmiaru nie byly brane pod uwage, ale
      czasem nie jest potrzebna metamorfoza a leczenie.....
    • tititaca Wicemiss Wielkiej Brytanii jest baaaardzo puszysta 17.03.09, 11:24
      Nie pamietacie ubieglorocznej wicemiss Wielkiej Brytanii, Chloe Marshall? Mierzy
      175 cm, wazy 80 kg:
      menforum.pl/styl-zycia/sylwetki/86-sylwetki/1087-pio-xxl.html
      www.zimbio.com/Chloe+Marshall/articles/3/Chloe+Marshall+Aims+First+Plus+Sized+Miss
      • placebo99 Bo drugiej lżejszej w UK nie było 17.03.09, 18:15
        Według standardów UK to był szkieletor.
    • madziczek1 Biegać nago w telewizji 17.03.09, 11:29
      Jestem szczupła, ale mój chłopak zawsze gustował w "puszystych" kobietach...
      Naprawdę puszystych! Jak widać, nie ma standardu...
    • nekomimimode Biegać nago w telewizji 17.03.09, 12:08
      obrzydliwie seksistowski program. kiedy panie wreszcie otworzą oczy
    • konwaliowa-1 Biegać nago w telewizji 17.03.09, 14:37
      żenujące są takie programy. nie wiem co motywuje kobiety do zgłaszania się do
      nich i robienia z siebie zabawy dla całego kraju. to upodlenie i
      uprzedmiotowienie kobiety ubrane w super medialny szow. dla mnie dno. szowinizm
      i seksizm w czystej postaci. szkoda że facetów tak nie wystawiają ku uciesze
      gawiedzi. to się nazywa równouprawnienie...
      • lion-heart Re: Biegać nago w telewizji 17.03.09, 15:04
        heh, to by było cos, nadzy faceci z ich brzuszkami, małymi penisami i problemami
        z erekcja oddający sie w rece specjalistow uczacych ich wciagac brzuchy,
        depilowac klate i zazywac maxigre :D ciekawe czy znalezli by sie jacys chętni do
        takiego programu, szczerze wątpie :)))
        • garbusek.pl Re: Biegać nago w telewizji 17.03.09, 16:40
          faceci nie są na tyle głupi po prostu
          • nekomimimode Re: Biegać nago w telewizji 17.03.09, 17:05
            kultura patriarchalna. poprostu.
        • nekomimimode Re: Biegać nago w telewizji 17.03.09, 17:05
          no własnie. to by było coś zupełnie takiego samego
          • yavanna86 Re: Biegać nago w telewizji 17.03.09, 21:32
            Zupełnie nie podoba mi się to, że odebrano im potem te ciuchy. Oraz
            zdjęcie stada rozanielonych nagich kobiet usadzonych wokół Mądrego,
            Dobrotliwego Doradcy - faceta oczywiście.
    • placebo99 Zawsze jest szansa, że ktoś weźmie od tyłu 17.03.09, 18:12
      Bo chyba po to chcą się rozebrać w studio pełnym facetów operatorów.
    • placebo99 A nie lepiej schudnąć? 17.03.09, 21:41
      Żreć mniej batonów i trochę ruchu?
    • violazak Biegać nago w telewizji 17.03.09, 22:40
      to ja jestem matką, która wystapiła z córką w 2 odcinku. Nie polemizuję z opiniami na nasz temat, ale muszę sprostować parę nieścisłości i nieporozumień, które wkradły się do artykułu.
      Nie zabrano nam WIĘKSZOŚCI ciuchów. To prawda,ze musiałysmy oddać część, ale większośc zabrałyśmy do domu;) Pewnie był jakiś budżet, którego nie mozna było przekroczyć.
      Nie zgadzam się z opinią, że łatwiej się odchudzić. Wcale nie łatwiej! Myslicie, że ile razy to robiłam? Teraz, dzieki udziałowi w programie wiem, że w moim rozmiarze 44-46 też mozna fajnie wyglądać, zwłaszcza jak się ma dobrze dobrany stanik;) To niewątpliwie największy plus programu- w koncu wiem, jaki mam rozmiar stanika, co nie zmienia faktu, że jak pytam o niego <75HaHa;)> w sklepie sprzedawczynie robią duże oczy i mówią, że pierwszy raz ktoś pyta o taki rozmiar! Myśle, że dzieki programowi to się zmieni, póki co można próbowac za granicą-ostatnio zrobiłam stanikowe zakupy w UK i musze stwierdzić,ze wychodzi sporo taniej niż u nas. Ale to tak na marginesie...
      Przykro mi, jak ktos pisze o Piotrku Sałacie, że jest drętwy-naprawdę ma tyle ciepła, empatii i zrozumienia w sobie ( mówię tez o sytuacjach poza kamerą), że właśnie dzieki niemu zgodziłam się ostatecznie na finałową sesję. Nie jest tak przebojowy jak GOK, ale po pierwsze-to początki, po drugie- nie musi być taki sam! Ważne, że my-uczestniczki miałyśmy do niego zaufanie.
      Program dał mi bardzo duzo, z perspektywy czasu teraz właściwie potrafię to docenić: dużo łatwiej robi mi się zakupy ciuchowe-już nie, że "fajne, niedrogie i w moim rozmiarze", ale najpierw zastanawiam się, jak będę w tym wygladać, czy to fason dla mnie. Oczywiście nadal robię zakupy w second handach (zwłaszcza jednym;)), bo uważam,ze własnie w takich miejscach mozna znależć prawdziwe perełki ciuchowe, nie rujnując się przy tym, ale stosuję takm dokładnie tę samą zasadę, co w "normalnym" sklepie.
      Zabiegi, o których ktos napisał, ze sąbez sensu, bo po programie na pewno nie będzie nas na nie stać, uswiadomiły mi, że czasem warto zaoszczędzić na czymś innym po to, by móc sobie je zafundowac, bo naprawdę mogą wiele zdziałać.
      Nie żałuję swojego udziału w programie. to była naprawdę "przygoda życia"-tak, jak to powiedziałam w programie. Usłyszałam wiele cennych uwag, dzieki którym sporo się nauczyłam, a nawet luźne stwierdzenia, jak to Justyny Dworczyk z zespołu modowego, że "95% kobiet ma cellulit, a tylko 5 % nie ma, więc kto tu jest nienormalny?";), sprawiły, że zaczęłam zupełnie inaczej postrzegać własne ciało.
      Moja córka uwierzyła w siebie, program spełnił w jej przypadku ogromną rolę terapeutyczną, jest szczęśliwa. Ja też;)
      Jakie tu poniżenie czy upodlenie???
      Jakaś zaściankowość, czy zwykłe kołtuństwo wyziera mi z wielu postów:/
      • effuniak Violazak ! 18.03.09, 11:18
        czy w UK zamówiłas staniki w rozmiarze 75 HH?
        Jeśli tak, to niestety beda na Ciebie za szerokie
        Realne obwody to tylko u mnie w innych firmach musisz bardzo zaniżyć obwód pod
        biustem- ze względu na zastosowane surowce - jednocześnie zwiększając miseczkę -
        czyli nie HH a np J lub JJ
        Zajrzyj na Lobby Biusciastych www.biusciaste.prv.pl i napisz do mnie maila
        nick jak w podpisie tego postu

Natomiast jeśli chodzi o wypowiedzi Państwa , to najpierw dziękuję za te parę
        pochlebnych opinii odnośnie mojej osoby a teraz owiem Wam, że kobietki
        występujące w programie były mocno zestresowane całą sytuacją i gdyby nie
        serdeczne podejście osób z ekipy to pewnie niejedne z nich uciekłoby bo co
        innego zgłosić sie do programu a zupełnie co innego potem jednak w nim wystapić
        Dla wszystkich ten program jest nowością , nie tylko dla uczestniczek

A swoją drogą czy ktoś z Was widział pierwszą edycję angielskiej wersji programu
        z udziałem Goka ?
        I co , był luzakiem jak teraz ?
        to tyle, jeśli chodzi o mnie
        Ewa Michalak
        • violazak Re: Violazak ! 18.03.09, 21:03
          Ewuniu, ja nie zamówiłam,a kupiłam sobie 2 staniczki w Debenhammsie i 1 w Pretty Woman;) Wiesz, chyba co firma to, inna rozmiarówka-w sumie przymierzyałm chyba z pięćdziesiąt, dobrze, że tam jest taka możliwośc, że naciskasz guziczek w kabinie i shop assistant Ci przynosi te, których nie można na raz wziąć ze sobą-przynajmniej nie musiałam się za każdym razem ubierać i rozbierać od nowa;)
          Wyobraź sobie, że jeden z nich to GEORGEOUS 36G, czyli 80G-jest to fason usztywniany, do noszenia z ramiączkami, które można skrzyzowac albo bez nich, czyli bardzo ścisle przylega pod biustem.Jest idealny! Nic mi nie wystaje ani nie zwisa, co przy moim biuście wydawałoby się niemożliwe. Inny- LEPEL- 75G i też lezy idealnie! Za każdy z nich zapłaciłam ok 18 funtów! Były też fajne Fantasie, ale spasowałam ze wzgledu na cenę-30-40 funtów.
          Twoje porady były jednym z najlepszych elementów programu, dziękuję Ci raz jeszcze.
          Fajnie, że bronisz Piotrka-to niestety przekleństwo programów "na licencji"-porównywanie do pierwowzoru. A ja jestem pewna, że kiedyś będę się chwalić, że "ten słynny Sałata" zaczynał swoją wielką karierę w mojej obecności;)))
        • baba67 Re: Violazak ! 19.03.09, 13:43
          Ja sie tez przylaczam do grona osob bardzo pozytywnie odbierajacych Pani porady.
          Ja co prawda mimo sporego biustu nie mam problemow z doborem, ale z przykroscia
          stwierdzam ze wiele kobiet w tym mlodych kupuje i nosi byle co.A dobry stanik
          musi kosztowac tak jak dobry samochod(choc moze nie az tyle:-).Nigdy nie dosc
          informacji na ten temat. Pozdrawiam
          • effuniak baba67 19.03.09, 14:12
            nie musi tyle kosztować
            MUSI być dobrze do brany i spełniać swoje funkcje
            • baba67 Re: baba67 20.03.09, 15:18
              To mila wiadomosc da mnie_) DOtychczas u od wielu lat ubieram biustu w triumpha
              Wydatek 100-120 zl. Tansze robia sie szmatlawe po kilku praniach.
              Czy moglabym dostac jakies namiary na produkty rownie trwale dobrze trzymajace a
              tansze? Mam biust 85 D.
              Pozdrawiam
              • brykanty Re: baba67 20.03.09, 15:45
                Proponuję zajrzeć na Stanikomanię i Lobby Biuściastych. Znajdziesz tam mnóstwo pożytecznych rad, adresów sklepów stacjonarnych i internetowych.

Przede wszystkim wpisz się do wątku rozmiarowego
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92476266
                na Lobby, bo 80% kobiet nosi źle dobrane staniki.

Najczęściej muszą znacznie zaniżyć obwód i jednocześnie powiększyć miseczkę. 85D to stanik na kobietę, która ma poniżej 80 cm pod biustem, mierzone b. ścisło i na wydechu, a w biuście zaledwie 8-10 cm więcej - czyli dość mocno zbudowna, ale z raczej małym biustem.
                Na Lobby Triumpha nie polecamy, bo najczęściej jest strasznie rozciągliwy i nie podtrzymuje wystarczająco biustu.
                • baba67 Re: baba67 20.03.09, 16:06
                  Ja tam naprawde chetnie zagladnelam kilka raz ale ceny polecanych tak stanikow
                  ksztaltuja sie miedzy 100-200 zl czyli nic taniej. Co do triumpha-znam tylko
                  model doreen -ozciagliwsza jest wersja z bawelna, modek typowy trzyma super
                  spokojnie mozna w nim biegac. Lezy idealnie. Innych nie znam, wiec sie nie
                  wypowiadam.
                  Pod biustem na wydechu mam 82 cm. Czy mam mierzyc cos na 75 EE?
                  Jesli cos jest natyle pod biustem to dziwaczne mi sie wydawalo kupowac cos
                  mniejszego.Czy to jest jakas tajemna regula? I zgadza sie mam potezna klate.
                  Co do doboru stanikow-pelna zgoda-az przykro patrzec na niektore panie.
                  • roza_am Re: baba67 20.03.09, 23:16
                    Baba67, zaglądaj na Lobby częściej. Coraz więcej brytyjskich firm wchodzi na nasz rynek, a polskich rozszerza swoją rozmiarówkę. Ceny są obecnie bardziej zróżnicowane, pojawiają się różne promocje itp. Powstaje też w Polsce coraz więcej dobrych (pod względem asortymentu i obsługi) sklepów. Może już jest albo niedługo pojawi się taki sklep w Twojej okolicy?
                    A jeśli chodzi o rozmiar jaki powinnaś nosić, to faktycznie namawiam cię na spróbowanie obwodu 75. Rozmiar miseczki zależy od obwodu w biuście. W bryt. rozmiarówce nie ma miseczek EE (w polskiej zresztą też :)). Po E, wyjątkowo, od razu pojawia się F. Ale czy F jest dla ciebie właściwe, to najlepiej ustal w Wątku Rozmiarowym na Lobby.
                    Aha, pamiętaj też o prawidłowym zakładaniu stanika, tak jak uczy Ewa w JDWN.
                  • brykanty Re: baba67 21.03.09, 00:26
                    No ale czy wpisałaś się do wątku rozmiarowego? Tam są doświadczone forumki, które doradziły już ok. 5000 dziewczyn dobranie odpowiedniego rozmiaru, ja nie jestem aż takim fachowcem. Nie podałaś, ile jest w biuście, więc trudno mi powiedzieć, jaką miseczkę należy dopasować do tego obwodu.
                    Nie ma czegoś takiego jak 75EE, bo podwójne literki pojawiają się w rozmiarówce brytyjskiej, ale to idzie tak:

- kolejna miseczka jest większa o cal (czyli ok. 2,5 cm) obwodu w biuście od poprzedniej

- a kolejne literki są następujące: AA A B C D DD E (tu literka się nie dubluje) F FF G GG H HH (I nie ma, żeby się nie myliła z J) J JJ K

- dublowanie się literek to dla efektu psychologicznego, żeby osoby cierpiące na literkofobię nie dołowały się, że noszą np. 75L, bo jednak 75HH brzmi mniej strasznie (a jak widziałaś na filmiku, to nie jest potwór z każdą piersią większą niż cały zadek, tylko pani, której Effuniak uszyła stanik)

- obwód stanika (oprócz Effuniakowych, bo ona szyje bardzo ścisłe i nominalnie odpowiadające obwodowi) powinno się brać mniejszy niż faktycznie zmierzony na sobie, bo

1. materiały, z których szyje się staniki, muszą być elastyczne, bo klatka piersiowa zmienia obwód podczas wdechu i wydechu
                    2. ale większość z nich się rozciąga w trakcie używania, mój stary triumphowy nie ma już 70 cm, tylko bez problemu rozciągam go do 95 cm i w ogóle nie podtrzymuje biustu,
                    3. jeżeli zmierzysz majtki, które normalnie sobie kupujesz, to założę się, że nie wyjdzie ci np. że mają 50 cm mierzone od boczku do boczku (czyli 100 w obwodzie, jak mogą mieć twoje biodra), tylko o wiele mniej, np. 30, więc 60 w obwodzie. Inaczej by spadły z pupy.
                    4. staniki są oczywiście mniej rozciągliwe niż majtki, ale nie jest to tak sztywny materiał jak np. w dżinsach.

Oczywiście do zaniżonego obwodu KONIECZNIE TRZEBA DOBRAĆ WIĘKSZĄ MISECZKĘ, piszę to wielkimi literami, bo najczęściej jest tak, że dziewczyny zmniejszają obwód, miseczka dalej jest np. E i dziwią się, że im ciasno (np. przy obwodzie 65E jest na 89 w biuście, a 70E na 94). Zresztą sama zobacz:
                    docs.google.com/View?docid=dfq559j5_1fjkt4n&pli=1 (to jest tabela rozmiarów brytyjskich)
                    Ja na przykład zupełnie swobodnie czuję się w staniku brytyjskim 65G, mając 71 cm ciasno zmierzone pod biustem i 96 w biuście bez ściskania. To naprawdę nie jest dużo, bo przecież mniej, niż wiele kobiet ma w biodrach. Biust jest widoczny, ale nie sprawiam wrażenia mutanta.

Jeżeli chodzi o ceny staników, to dziewczyny na lobby sprzedają staniki, które np. kupiły na e-bayu, ale nie trafiły z rozmiarem, przeważnie jest to cena poniżej 100 złotych, w polskich dobrych sklepach (z dużym zaresem rozmiarów) często są promocje, listę sklepów masz na lobby, można też znaleźć fajne rzeczy na Allegro.
                    Stanikologia jest do opanowania, ale najpierw gorąco zachęcam do odwiedzenia tego wątku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92476266
                    (i wszystkie dziewczyny, które czytają ten post, a przypuszczają, że może noszą niedopasowany rozmiar stanika)

A dla przykładu, co można osiągnąć przez dobrze dobrany stanik:

stanikomania.blox.pl/2008/10/Zegnaj-DD-witaj-H.html

(pani ma rozmiary: 79 pod biustem, 106 w biuście).

Rozpisałam się, ale uważam, że każda kobieta zasługuje na coś seksowniejszego niż Doreen, który to stanik (nie obraź się przypadkiem) dla mnie jest synonimem namiotu w brudnym beżu.
                    • joanna182-0 Re: baba67 21.03.09, 10:26
                      Przeczytałam bardzo dokładnie Twoją wypowiedz i na pewno zaraz
                      zajrzę na forum odnoście rozmiaru stanika. Ja mam taki problem, że
                      pod biustem mam 72 cm, a nie spotkałam się ze stanikami 65cm. Do
                      tego mam mały biust i kupuję miseczkę A i wyjmuję poduszeczki, a jak
                      mierzę B to mimo wszystko jest za duże. Czasami wychodzę za sklepu i
                      jestem bardzo rozczarowana, a zazwyczaj na stanik wydaję 80-140 zł,
                      a raczej mój tyle wydaje.
                      • brykanty Re: baba67 22.03.09, 00:53
                        Jeżeli uważasz, że masz mały biust, a nie możesz dobrać sobie stanika, to zajrzyj na Lobby Małobiuściastych. Dziewczyny tam też mają wątek rozmiarowy, do którego należy się wpisać, podając wymiary zmierzone zgodnie z podanymi tam instrukcjami. Tam też możesz znaleźć rady, w jakich sklepach szukać - forum jest bardzo przejrzyście ułożone,

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580

I zobacz, jak w 10 minut zwiększyć miseczkę z A do D:
                        stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html

Jeżeli nosiłaś dotąd push-upy, to koniecznie przyjrzyj się dziewczynie z profilu:
                        stanikomania.blox.pl/2008/05/Wypchniecie-czy-upchniecie-czyli-push-up-na.html

Mam nadzieję, że wkrótce będziesz nosiła śliczne staniki, pięknie eksponujące twój biust
                        • joanna182-0 Re: baba67 22.03.09, 12:02
                          bardzo dziękuję za linki. Na pewno z nich skorzystam Mój na 100% coś
                          mi kupi bym lepiej mój biust się eksponował, a może tym razem ja
                          sobie sama coś kupie?
                        • joanna182-0 Re: baba67 23.03.09, 12:05
                          Chciałam Ci bardzo podziękować za linki, były bardzo przydatne. Dziś
                          byłam w kilku sklepach i tylko w jednym mieli staniki z obwodem
                          65cm, ale się nie poddaje, bo jeszcze sporo sklepów mam do
                          odwiedzenia. Niestety nowa kolekcja dopiero co przyszła i miały
                          tylko 65C i okazało się, że była za mała miseczka!, aż nie chce mi
                          się w to uwierzyć, a cena dość przystępna 90 zł. Dodam, że potrafię
                          na stanik wydać 140 zł. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz
                          dziękuję.
                    • baba67 Re: baba67 21.03.09, 12:41
                      Bardzo dziekuje za obszerna odpowiedz :-)
                      Czuje sie skuszona do eksperymentowania. Ja lubie dorinki , design z bawelna
                      jest bardzo urokliwy IMHo.Ale rzeczywiscie-rozciagliwy tez.
                      Postanowilam przeleciec sie do sklepu z duzymi rozmiarami i przetestowac idee 75 E.
                      Choc w tradycyjnej dorince wygladam jak pani Dorota after.Zobaczymy W kazdym
                      razie dziekuje.
                      • baba67 no i bylam w sklepie 21.03.09, 21:19
                        i sie okazalo ze 75 mam ale F. Tylko nie kazdy fason jest dobry.Uwazam ze w
                        ogole duzo od fasonu zalezy. Ta moja dorinka jest dobra choc to 85d ciasno zapiete.
                        • martvica Re: no i bylam w sklepie 23.03.09, 11:16
                          A to 75F to polskie czy brytyjskie? Jak polskie, to wcale nie jest rozmiar
                          trudny do dostania.
                          www.olive.pl/index.html?podkat=20&do_search=true&_search_category=on&_search_desc=on&search_query=&promocje_=&nowosci_=&rozmiar=72
                          www.e-lady.pl/szukaj/?sname=&scid=1&sattr%5B2%5D=0&sattr%5B1%5D=53&spmin=&spmax=&smid=0&scolid=0
                          • baba67 Re: no i bylam w sklepie 23.03.09, 21:17
                            Polskie, bo to firma Dalia byla. Model Kamelia, ladny i wygodny.
                  • kochanica-francuza proponuję allegro, Babo 22.03.09, 19:01
                    mam stamtąd kilka naprawdę fajnych staników, wydałam średnio z wysyłką 45 zł za
                    sztukę

nie trafiłam tylko z marksem i spencerem, bo mają nieco inną rozmiarówkę
                    • baba67 Re: proponuję allegro, Babo 22.03.09, 19:41
                      Dzieki za rade :-) Bede unikac Marksa i Spencera -te staniki maja zreszta nie
                      budzaca zaufania konstrukcje.Czy moglabys podac jakas firme z ktorej jestes
                      zadowolona ?
                      • kochanica-francuza Re: proponuję allegro, Babo 22.03.09, 23:43
                        baba67 napisała:

> Dzieki za rade :-) Bede unikac Marksa i Spencera -te staniki maja zreszta nie
                        > budzaca zaufania konstrukcje.Czy moglabys podac jakas firme z ktorej jestes
                        > zadowolona ?

Oj czekaj czekaj wszystkie prawie w brudach. :-( Charnos - jak na mnie szyty,
                        głupia wyprałam w za wysokiej temperaturze. Fantasie i niejaki Matalan (no chyba
                        że to model, nie marka)
                        • baba67 Dzieki :-)nt 23.03.09, 21:20

• martvica Re: proponuję allegro, Babo 23.03.09, 11:12
                        M&S jest moją ulubioną firmą. Dziwność rozmiarówki polega na tym, że nie mają
                        miski FF, tylko po F jest od razu G, i na tym można się naciąć - jeśli ktoś nosi
                        normalnie brytyjskie 70G, to M&S w tym rozmiarze będzie miskę za mały.
                        • kochanica-francuza Re: proponuję allegro, Babo 23.03.09, 22:34
                          martvica napisała:

> M&S jest moją ulubioną firmą. Dziwność rozmiarówki polega na tym, że nie mają
                          > miski FF, tylko po F jest od razu G, i na tym można się naciąć - jeśli ktoś nos
                          > i
                          > normalnie brytyjskie 70G, to M&S w tym rozmiarze będzie miskę za mały.

I tak też jest/było (biust mi zmalał w wyniku chudnięcia), potwierdzam!
      • nekomimimode dlaczego zgodizłyście się na 18.03.09, 11:40
        tak seksistowskie zdjecie wokół tego pana? miejcie większe poczucie
        własnej wartości.powiedzcie wreszcie stop seksizmowi
      • baba67 Re: Biegać nago w telewizji 18.03.09, 21:00
        Mnie sie Salata podobal. Jedyne co mozna mu zarzucic to brak pewnosci siebie
        przed kamera. Ale nie tacy sie wyrabiali.
        I calkowicie rozumiem ze po 40 tce odchudzanie moze byc zwyczajnie
        nieskuteczne-na glodowej diecie chudniesz 1-2 kilo na miesiac ktore momentalnie
        wracaja. Walka z hormonami to jak kopanie sie z koniem. Polecam systematyczne
        wizyty w fitness klubie-nie schudniesz w kg ale nabierzesz lepszych
        proporcji,bedziesz sprawniejsza (4 pietra ciurkiem bez zadyszki). Wszystkie
        ciuchy leza o niebo lepiej -mniejsze walki znikaja wieksze sie rezimuja.To sa
        naprawde dobrze wydane pieniadze.
        • joanna182-0 Re: Biegać nago w telewizji 20.03.09, 11:14
          Zgadzam się z panią wypowiedzią, że wydane pieniądze na fitness nie
          są zmarnowane. Ja mimo prawie 25 lat ćwicząc ponad pół roku nic nie
          schudłam (w sensie kilogramów, a tak szczerze wagę miałam zawsze w
          normie), ale po mojej figurze widzę zmiany, typu bardziej płaski
          brzuch, smuklejsza sylwetka. No i oczywiście samopoczucie dużo
          lepsze, co dla mnie jest bezcenne.
    • pandaemonia Re: Biegać nago w telewizji 18.03.09, 11:37
      Obejrzałam program. Cała krytykę wypowiedzianą wcześniej podtrzymuję. Dodam, że
      p. Sałata jest niewyobrażalnie sztywny i sztuczny, jest niewiarygodny.
      Ale dodam też, że obie panie wybroniły się, wyglądały pięknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka