Dodaj do ulubionych

zablokowanie konta

27.06.08, 23:15
dzis zostało mi zablokowane konto za podbijanie ceny z drugiego
konta(?????...), mojej siostrze tez zablokowano konto chyba dlatego ze ma ten
sam adres co ja i nazwisko....chciałabym sie dowiedziec czy jest mozliwosc i
na jakich zasadach moge sie starac o odblokowanie konta , jak długo to
trwa....bo jesli nie ma to załoze konto na kolezanke, siostre męzatke w innym
miesice itp.itd.
Obserwuj wątek
    • nicol-e Re: zablokowanie konta 28.06.08, 15:31
      W mailu od Allegro o zablokowaniu konta na dole masz link do
      formularza kontaktowego, z którego nalezy skorzystać- kliknać i
      napisać do serwisu. Poproś o wyjaśnienie, zapytaj o szanse na
      odwieszenie konta, a pracownik serwisu Ci odpisze (zwykle w terminie
      do 3 dni) i przekonasz się, czy szansa na odwieszenie jest, czy jej
      nie ma.
      Wszystko zależy od tego, co na tym koncie nabroiłaś i ile razy:)
      Tutaj nikt Ci tego dokladnie nie napisze, kazda sprawa jest
      indywidualna.

Twoja siostra niech również skontaktuje się z serwisem przez
      odnośnik z maila - o ile zalezy jej na odwieszeniu konta.
      Jeśli rzeczywiście podbijałaś sobie ceny z klona, czy z konta
      siostry i nie byla to sytuacja jednostkowa - być może pozostanie
      proszenie o zgodę pracownika Allegro na założenie nowego konta.
      Wszystkiego jednak się dowiesz pisząc do serwsiu.

Dobra rada: nie kombinuj z zakładaniem kont na znajomych.

pozdr- Niki
    • panna_kadencja Re: zablokowanie konta 30.06.08, 10:00
      chyba dlatego, że macie ten sam adres i nazwisko? żartujesz chyba :) jeżeli za
      to miałyby być blokowane konta, to pewnie z 50 % trzeba byłoby zamknąć.
      Oczywiście,że nie za to dostałaś bloka i oczywiście na pewno dobrze wiesz za co.
      Strzelam: wystawiałaś stare ciuchy, cena nie szła, więc siostra ci postanowiła
      pomóc i podbiła cenę? A może zalogowałaś się na konto siostry i sama podbiłaś
      (jeszcze lepiej!). Jeżeli natomiast w tej sytuacji będziesz dalej oszukiwać
      Allegro, działając wbrew regulaminowi, który akceptujesz przy rejestracji, to
      wbijasz sobie kolejny gwóźdź do trumny zwanej "definitywne zakończenie współpracy".
      Nie oszukuj - to moja rada.
      • basiczek21 Re: zablokowanie konta 30.06.08, 10:14
        mylisz sie-nigdy nie sprzedawałam starych ciuchów!!!! legalnie zciagałam ze
        Stanów i sprzedawałam nowe,kilka razy podbiłam cene ale ze swojego konta,i to z
        własnego laptopa z Krakowa. moja siostra mieszka nadal w przemyslu i ma swój
        komputer,wiec dlatego nie rozumiem dlaczego jej zablokowano konto.
        • annna84 Re: zablokowanie konta 30.06.08, 10:37
          "kilka razy podbiłam cene ale ze swojego konta"

Miałaś drugie konto do podbijania? No to się nie dziw, że Ci zawiesili.
        • panna_kadencja Re: zablokowanie konta 30.06.08, 11:26
          reasumując:

ciuchy były nowe a nie stare - to całkowicie zmienia postać rzeczy :] oczywiście
          "stare ciuchy" miały być tylko symbolem, a to co sprzedawałaś jest najmniej
          ważne. niemniej jednak miło,że trafiłam w rodzaj towaru

podbijałaś ze swojego własnego laptopa z Karkowa - to się chwali, naprawdę,
          cieszymy się, że nie podbijałaś z kradzionego laptopa z Wrocławia. Jednakowoż
          podbijanie jest podbijaniem, regulamin złamany, oszukujesz Allegro. Blok zasłużony.

siostra mieszka w Przemyślu - to również cenna informacja, jak wiadomo z
          Przemyśla nie można podbijać. Podbijanie jest możliwe tylko z kilku miast, w tym
          z Karkowa, ale tylko z prywatnych laptopów. To oczywiście żart... co za różnica
          skąd jest siostra? Skoro obie dostałyście bloka za podbijanki, to brała udział w
          twoich aukcjach co jest niedozwolone. Ale ty nadal uparcie twierdzisz, ze w
          żadnej twojej aukcji nie znajdzie sie nigdzie login siostry wśród licytantów? Na
          twoim miejscu nie dawałabym sobie ręki uciąć, bo by się mogło skończyć tak jak
          mówił Fred w "Chłopaki nie płaczą"..

kwestia ostatnia - nie oszukuj dalej - i nie zakładaj kont na ciocie, zmarłe
          babie i kuzynki, bo tylko im zrobisz krzywdę, a siebie skażesz na wieczny
          allegrowy niebyt; o wyrzutach sumienia nie wspomnę.

Czuwaj!
          • basiczek21 Re: zablokowanie konta 30.06.08, 14:09
            mówiac o miastach miałąm na myśli inny IP komputera a moja siostra nie brała
            udziału w aukcjach.....

każdy jakos kiedyś zaczynał

poza tym jeśli nigdy nie zrobiłas niczego złego w życiu to gratuluje, pluć na
            kogoś jest zawsze łatwiej niż spojrzec w przeszłosć....
            • nicol-e Re: zablokowanie konta 30.06.08, 20:14
              W takim razie być może pracownik sprawdzający Twoje konto i konta
              czlonków rodziny natrafił na sytuacje typu, że siostra podbijala
              (kiedyś) swoje aukcje jakimś klonem itp - Twoje zawieszenie konta
              zbieglko się z zawieszeniem jej konta.

Możliwości jest mnóstwo, korespondencja z serwisem na pewno rozjaśni
              sprawę;)
            • panna_kadencja Re: zablokowanie konta 01.07.08, 13:06
              Z tym pluciem to chyba przesadzasz.
              Chodzi mi tylko o to, że jak się coś zrobiło nie tak, to lepiej się przyznać,
              przeprosić i obiecać,że więcej się nie będzie tego robić.

Ty natomiast łamiesz regulamin, potem logujesz się na forum, udajesz,że nie
              wiesz o co chodzi, robisz z siebie wielką pokrzywdzoną, a potem jeszcze grozisz,
              że dalej będziesz łamać regulamin zakładając konta na fałszywe dane. Brawo.

Każdy popełnia błędy, ok, ja też święta nie jestem. Ale ty nie wyciągasz żadnych
              wniosków i tylko kombinujesz jakby się z tego wykręcić i oszukiwać Allegro
              dalej. Jeżeli uważasz w tym momencie, że nie zasługujesz na krytykę, ale na
              udzielanie rad i poklepywanie po plecach, to idź się zwierz księdzu, a nie pisz
              na forum, bo tu cię każdy oceni wg własnych kryteriów.

Jak się pod jakimś regulaminem podpisujesz to go nie łam. Proste? Proste.
              • basiczek21 Re: zablokowanie konta 01.07.08, 13:17
                łamie regulamin bo jak mam do wyboru zadrzec z allegro lub z Urzedem skarbowym i
                ZUSem to wiadomo co wybiore,a musiałam kilka razy podbic cene bo inaczej nie
                zarobiłabym na skałdki zwłaszcza ze konkurencja duza...wiec jak juz wszystko co
                musze opałce i mam swiety spokój to sobie niech rzeczy ida za ile chcą... i w
                rzaden sposób nie jest mi żal... takie życie....
              • basiczek21 Re: zablokowanie konta 01.07.08, 13:18
                nie zrozumie ten co nigdy z ZUSem nie miał do czynienia.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka