Dodaj do ulubionych

Magda Mołek została nową twarzą Forum

IP: 213.17.164.* 06.01.10, 09:17
No tak....Właściwie to dobrana została absolutnie perfekcyjnie: tandetna, pusta, plastikowa, nijaka - dokładnie taka sama jak owo nieszczęsne FORUM.
Brawo.
Prosimy o kolejny blaszak w Gliwicach k/Pyskowic.
I dziękujemy za zlikwidowanie Cepelii po 60 latach funkcjonowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: picx Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: 81.210.27.* 06.01.10, 10:33
      ale za to jaka śliczna smutny deszczowy cepeliowy pajacu !!
      • Gość: hgw Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: 85.17.146.* 06.01.10, 10:38
        A co w niej ślicznego? - miernoto magistracka. Podobna do twojego guru:)
    • Gość: gość Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.10, 11:02
      Głupota "hgw" nie zna granic...............
    • Gość: gliwiczanin Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: 195.205.21.* 06.01.10, 12:09
      Jestem ciekaw ile razy pan Hannes i jego rodzina robiła zakupy w Cepelii, a ile razy we wspomnianym Forum :) Takie są mechanizmy wolnego rynku. Pora się przestawić mentalnie z sentymentalnego socjalizmu na gospodarkę wolnorynkową. Mnie też nie cieszy, że na Zwycięstwa mamy tyle banków, a dookoła buduje się nowe CH, ale taka jest współczesność. Pogódźmy się z nią a nie plujmy na wszystko co nam się nie podoba.
    • Gość: Hannes Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: 213.17.164.* 06.01.10, 12:58
      @Gliwiczanin. Pojedź do Paryża, Madrytu, nawet do zwykłego Budapesztu czy Brna albo Ołomuńca czy GDZIEKOLWIEK poza Gliwice i się przekonaj, jak wygląda gospodarka wolnorynkowa w połączeniu z dbaniem przez włodarzy o tradycję miasta i jego wizerunek. Nigdzie w cywilizowanym świecie - wbrew temu,co niektórym może się wydawać - nie puszcza się absolutnie wszystkiego na żywioł wolnego rynku, bo się "nie opłaca". Nigdzie może poza Gliwicami, gdzie co niektórzy zachłysnęli się prostackimi hasłami o burzeniu absolutnie wszystkiego, co powstało przed 1989 rokiem, bez względu na to, czy to ma jakąś wartość, czy nie i ochoczo przyklaskują np. likwidowaniu takiego Muzeum Odlewnictwa, bo na siebie nie zarabia. Jak tak dalej pójdzie, z Gliwic pouciekają wszyscy, którzy są z takich czy innych powodów wspierani przez pomoc społeczną, bo przecież oni też się "nie opłacają".

A w Forum byłem raz. I więcej nie pójdę. Banalna architektura tak na zewnątrz jak i w środku. A sklepy - takie jak wszędzie. W Cepelii oczywiście nie robiłem zakupów codziennie, ale czasami udawało się tam znaleźć coś niebalnego do urządzenia mieszkania. W przeciwieństwie do tandety, której pełno w FORUM.
      Zdaję sobie sprawę z tego, że są tacy, którzy tandetę kochają. Nie będę do nich strzelał. Ale umiłowaniu tandety i banału ratusz hołdować nie musi i nie może. I nie może być tak, że "pogódźmy się" bo rzeczywistości nie kształtują krasnoludki, tylko my sami. Nawiasem mówiąc podejście "pogódźmy się z nią" jest właśnie typowym przejawem sentymentalnego socjalizmu, kiedy za wszystko decydowali jacyś "oni".
    • Gość: picx Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: 81.210.27.* 06.01.10, 15:08
      "...Pojedź do Paryża, Madrytu, nawet do zwykłego Budapesztu czy Brna albo Ołomuńca czy GDZIEKOLWIEK poza Gliwice i się przekonaj...."
      1. W tych wszystkich miastach mieszkają wyluzowani ludzie raczej cieszący się ze wszystkiego bo jak nie gandzią to piwem albo winem sobie umilaja czas
      2. Centra handlowe to nie błąd historia budowy miast dowodzi ze powstawały wlasnie wokół targowisk i placów targowych na których dominował rynek - stad nazwa rynku
      3. Mołek jest śliczna i nie powinieneś obrażac smutny cepeliowy buraku pieknych kobiet - na by sobie nie pozowlili ani Hiszpanie, ani Wegrzy ani Czesi - polaczku !!
    • Gość: Hannes Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: 213.17.164.* 06.01.10, 16:47
      @picx: Zapewniam Cię, że w tych miastach, które wymieniłem, ludzie mają NAPRAWDĘ tyle powodów do radości z rzeczy, które ich otaczają na ulicy, że nie muszą używać "gandzi, piwa albo wina".Wiem, bo wszędzie tam byłem.

Jeśli natomiast Ty musisz tego używać, żeby się podnieść na duchu, to tylko kolejny dowód na szpetotę Gliwic k/Pyskowic, która to szpetota doprowadza do takiego stanu psychicznego.
    • Gość: picx Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: 81.210.27.* 07.01.10, 12:36
      brakło mi argumentów - masz rację gliwice są do bani....przekonałeś mnie - zaczyna szukać mieszkania w pyskowicach...
    • Gość: alf Re: Magda Mołek została nową twarzą Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 16:34
      Bez sensu. to już wlodarczyk byla lepsza. W ogole forum z reklamą schodzi na psy - ohydne zakurzone plastikowe choinki na slupach, smród gofrów - a juz kenijska promocja to byla ZENADA totalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka