ballest 21.02.02, 08:20 Ciekawe, ale jeszcze raz sie pytam, co sadzicie jaka krew plynie w zylach Adama ???? www.malysz.amm.net.pl/portal/adam_malysz.htm skoki2002.w.interia.pl/adam.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magiczna Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.bmj.net.pl 21.02.02, 09:10 A czy to jest wazne jaka??? Wazne ze jest dobrym czlowiekiem i utalentowanym sportowcem - nikt nie bedzie mu w papiery zagladal, od ktorego krola pochodzi czy jaka krew plynie w jego zylach. Zastanow sie troche Ballest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 21.02.02, 09:27 Masz racje Magi,on jest wspanialem czlowiekiem i czuje sie Polakiem, ale ciesze sie , ze na temat napisalas a nie jaki cymbal jestem. Mnie to tez zaciekawilo, bo wiem np. ze przedwojenni mieszkancy Bielska tez tego wyznania byli a jak wiesz Wisla nie daleko, do tego to nazwisko Sturz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mituns Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.ivu / 10.14.100.* 21.02.02, 11:36 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Masz racje Magi,on jest wspanialem czlowiekiem i czuje sie Polakiem, ale > ciesze sie , ze na temat napisalas a nie jaki cymbal jestem. > Mnie to tez zaciekawilo, bo wiem np. ze przedwojenni mieszkancy Bielska tez > tego wyznania byli a jak wiesz Wisla nie daleko, do tego to nazwisko Sturz. lepiej STURZ niz ABSTURZ! ;-))))))))))))) bo wtedy by tak dobrze nie skakal ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mituns Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.ivu / 10.14.100.* 21.02.02, 11:37 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Masz racje Magi,on jest wspanialem czlowiekiem i czuje sie Polakiem, ale > ciesze sie , ze na temat napisalas a nie jaki cymbal jestem. > Mnie to tez zaciekawilo, bo wiem np. ze przedwojenni mieszkancy Bielska tez > tego wyznania byli a jak wiesz Wisla nie daleko, do tego to nazwisko Sturz. lepiej STURZ niz ABSTURZ! ;-))))))))))))) bo wtedy by tak dobrze nie skakal ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 21.02.02, 13:22 Masz racje nawet nie zauwazylem, ze nazwisko panienskie matki przetlumaczone na polski "upadek" czy " obalenie sie " oznacza. Mial chlopak szczescie , ze jego ojciec sie Malysz nazywal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 13:19 Tfu, tfu, tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.ub.uni-leipzig.de 21.02.02, 18:40 jezeli wedlug tego tepego slonzaka Ballesta przynaleznosc religijna jest zwiazana z przynaleznoscia rasowa to znaczy ze katolicy slonzaccy nie moga byc prusakami bo prusactwo to protestanci. --- Czy ci durniu slonzacki wpadlo kiedys do glowy ze: szef BfA to Bernhard Jagoda? Znasz szefa policji z Berlina Schaberschinsky? Szef FDP w Schleswig to Kubicki? Pani minister Wieczorek-Zeul? Ballest, jestes durny czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 19:10 aha, czlonkiem NPD jest Horst Mahler urodzony w Schlesien! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? 21.02.02, 22:27 Juz Edmund Osmanczyk (najwiekszy Polak jakiego znam) przyznal, ze Bielsko bylo NIEMICKIE MIASTO, ale dodal w morzu POLSKOSCI , prosze panstwa.Dzisiaj go jeszcze slysze. Jak ktos nie czyta wpisow a chce pisac na temat, to jeszcze raz napisze. Duzo niemieckich mieszkancow Bielska bylo wyznania ewangelicko- augsburskiego. Byc moze Polka "Sturz" dala sie przechscic z katolicyzmu na to wyznanie? NIE ZAPRZECZAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? 22.02.02, 07:25 ballest napisał(a): > Juz Edmund Osmanczyk (najwiekszy Polak jakiego znam) przyznal, ze Bielsko bylo > NIEMICKIE MIASTO, ale dodal w morzu POLSKOSCI , prosze panstwa.Dzisiaj go > jeszcze slysze. > Jak ktos nie czyta wpisow a chce pisac na temat, to jeszcze raz napisze. > Duzo niemieckich mieszkancow Bielska bylo wyznania ewangelicko- augsburskiego. > Byc moze Polka "Sturz" dala sie przechscic z katolicyzmu na to wyznanie? > NIE ZAPRZECZAM !!! Ballest akurat na Śląsku Cieszyńskim tak się składa że to właśnie katolicyzm oznaczał niemieckość, a ewaneglicyzm polskość (co oczywiście jest wrednym uproszczeniem). Tak po prostu potoczyła się historia tego regionu i tam właśnie protestanci walczyli o polskość tych ziem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Pedalek mesio IP: *.pppool.de 21.02.02, 22:42 Mesio znow dawno w kakalko nie pchal, Co mesio WC frisch sie skonczyl?? Mesco ty kretynku uczelniany, nie ma Polacy czy tez Prusacy nie sa zadny rasa!!! Aj, znow cie Bellescik wkurwil. Idz uzywac pedalskiego zycia jak dlugo idzie!!! Ty wiesz, ze tak jak teraz jest nie zostanie za dlugo:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: do macpora IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 22.02.02, 12:13 Ja mam na mysli Bielsko, gdzie przed wojna wlasciwie tylko niemiecko jezyczna ludnosc mieszkala. Sturz jak nazwisko tez nie jest polskie. Co do Adama ze jest Polakiem i wspanialym czlowiekiem, to nie mam watpliwosci, ale nie mam tez watpliwosci, ze w jego zylach tez niemiecka krew plynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: do macpora IP: *.bmj.net.pl 22.02.02, 13:37 Gość portalu: Ballest napisał(a): > ale nie mam tez watpliwosci, ze w jego zylach tez niemiecka krew plynie. A czy gdyby plynela francusko-wlosko-rumunska, to tez bys sie tak tym podniecal? Przeciez to nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: do tolerancyjnej Magi IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 22.02.02, 13:59 Magi,jak Ty sie nie podniecasz to ja tez nie. Wiesz dlaczego kobieta tylko podczas stosunku potrafi zdrowo myslec??? Bo ona jest wtedy do mozgu centralnego podlaczona. Mnie tylko chodzi o uswiadomienie spoleczenstwa, bo np. z moich kolegow i kolezanek we Wroclawie, nikt ale naprawde nikt tego nie wiedzial. Magi wejdz na wyszukarki i na jego zyciorys, to wszyscy pisza o d... maryni ale to co warto wiedziec tego nie napisza, wiesz dlaczego, bo chyba to komus szkodzi !!!! (mam na mysli nacjonalistow, ktora Ty chyba nie jestes ;-) Juz raz napisalem, tak samo z hitoria slaskich miast, oprocz Olesnicy wszystkie miasta bez przeszlosci, dlaczego sie czegos wstydzic, napisac bo jak ktos wykryje "ganba" wieksza. Sienkiewicz z tymi Krzyzakami to " p......" narobil O Krzyzakach to wszystkich uczyli, o bitwie pod Grunawaldem , ktora bez znaczenia byla, wie tez kazdy Polak, tylko ze zakon krzyzacki ( nie niemiecki jak w Polsce lubia nauczac) przyniosl Polsce wiecej dobrego jak zlego to nikt nie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? 22.02.02, 19:10 ballest napisał(a): > Ciekawe, ale jeszcze raz sie pytam, co sadzicie jaka krew plynie w zylach > Adama ???? > Adam Malysz- Hanysem! -Najlepsze Hanysy w szescioletniej historii imprezy- mówili w kuluarach Miejskiego Osrodka Kultury im. H. Bisty stali bywalcy hanysowej gali. - Tyle znanych nazwisk. Z Malyszem to byl strzal w dziesiatke- dodawali inni. O tym, ze tegoroczne Hanysy zapowiadaja sie niezwykle interesujaco nieoficjalnie bylo wiadomo od kilku tygodni . W ostatnich dniach tajemnica Poliszynela stala sie wiadomosc, ze laureatem zlotej statuetki zostanie Adam Malysz. Nie wszyscy dawali wiare, ze wprawdzie niezwykle skromna, ale zmeczona slawa, gwiazda swiatowych skoczni rzeczywiscie na rozdanie Hanysów do Rudy Slaskiej dojedzie. A jednak stalo sie... przyjechal. Przyjechali tez inni, nie mniej znani laureaci i to z cala pewnoscia równiez okazalo sie sukcesem tegorocznych Hanysów. Skoczek z Wisly zasiadl skromnie w czwartym rzedzie w towarzystwie uroczej malzonki Izy. Tuz obok miejsca zajeli panstwo Tajnerowie. Ten fakt z miejsca zauwazyli fotoreporterzy, którzy blyskawicznie skierowali na znana pare swoje aparaty. Na widowni mozna bylo dostrzec równiez innych znanych tegorocznych i bylych Hanysów. "Hanysy 2001" rozpoczely sie tradycyjnie. Kurtyna poszla w góre, a trzej eleganccy panowie: Krzysztof Hanke, Grzegorz Poloczek i Krzysztof Respondek jak zawsze zaspiewali "...my dzielimy Hanysami". Na scenie poblyskiwaly zlote statuetki, a emocje narastaly. Pierwszy Hanys 2001 trafil w górnicze rece prezesa Rudzkiej Spólki Weglowej Henryka Dzwigola. Przyznany zostal w kategorii gospodarka, za skuteczna dzialalnosc na rzecz górnictwa w Rudzie Slaskiej. Prezes równiez nie przyjechal z pustymi rekami. Górnicze kordziki okazaly sie prezentem dla RAK-ów na dwudzieste urodziny. Z urodzinowymi zyczeniami pospieszyl tez obecny na imprezie prezydent Andrzej Stania. W imieniu swoim, Zarzadu Miasta i mieszkanców przekazal dostojnym jubilatom kosz kwiatów. Wrócmy jednak do Hanysów... W dziedzinie handel kabaret RAK uhonorowal sukces w uczciwej konkurencji z zagranicznymi potentatami czyli Regionalna Siec Handlowa "Rawa" i sklep "Marpol 2000" w Rudzie Slaskiej. Katarzyna Gartner okazala sie Hanyska w kategorii muzycznej. "Za niezliczona ilosc przebojów i wiare w sile muzyki ludowej". Nic dodac , nic ujac. Kasie nagroda wzruszyla równie mocno jak jej odkurzony przebój "Pozlacany warkocz" wykonany tego wieczoru przez jej imienniczke z Krakowa Katarzyne Jamróz. Kabaret "RAK" zapowiadal, ze w tym roku nie zabraknie Hanysów ze Slaska Cieszynskiego. Laureatka w dziedzinie kultura zostala naczelnik Wydzialu Kultury, Sportu i Rekreacji UM w Ustroniu Danuta Koenig. Pania Danute uhonorowano za aktywnosc w organizowaniu zycia kulturalnego, równiez o charakterze ekumenicznym. Na Slask Cieszynski powedrowal tez Hanys w dziedzinie biznesu. Sukces gospodarczy i przywiazanie do slaskiej tradycji Andrzeja Gawrosza z Bielska- Bialej sprawily, ze w jego rece równiez trafila zlota statuetka. Za stworzenie Klubu Masztalskich i promowanie humoru slaskiego Hanysa dostali redaktorzy Radia Katowice Aleksander Trzaska i Jerzy Ciurlok. Wreszcie kategoria dziennikarstwo. Nie moglo byc inaczej. Hanysa otrzymal najbardziej utytulowany w ostatnim czasie dziennikarz ze Slaska, robiacy niekwestionowana kariere w Warszawie- Kamil Durczok. - To dla mnie pieronsko wazno nagroda- mówil krótko, "drapko" i po slasku ( za namowa innego Hanysa) redaktor Durczok. W tym roku Hanysem wsród kabarecistów zostal Krzysztof Jaslar- rezyser slaskiej gali piosenki biesiadnej. Tego wieczoru wszyscy czekali na Hanysa w dziedzinie sportu. W tym roku w tej kategorii kabaret RAK wreczyl dwie statuetki. Czyz moglo byc inaczej? Laureatami zostali Adam Malysz i Apoloniusz Tajner. Pierwszy za mistrzostwo w powietrzu i skromnosc na ziemi, drugi- za wzniesienie polskiego narciarstwa do rangi najwyzszych lotów. Obaj podkreslali, ze nagroda ma dla nich znaczenie szczególne. Mozna im wierzyc skoro przyjechali ja odebrac osobiscie. Tego wieczoru publicznosc bawil Jerzy Kryszak i Kwartet "Rampa". Piosenki ze swojej najnowszej plyty "Kochajcie Slazaków"( jeszcze ciepla mozna bylo nabyc w przerwie), zaprezentowal kabaret RAK. Trzeba przyznac panom z RAK- a, ze w formie kabaretowej sa znakomitej, co tez nie bylo bez znaczenia w ocenie tegorocznych Hanysów. "Hanysy 2001" okazaly sie godne zacnego jubileuszu pomyslodawców, organizatorów i gospodarzy, po prostu kabaretu RAK. W.T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.02, 19:32 hanys_hans napisał(a): > Adam Malysz- Hanysem! Patriota zasmarkany, tfu! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alosza Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.02, 20:23 Małysz przychodzi do kiosku i mówi: - Wyborczą proszę! - Dwa złote! - Nie, srebro i brąz... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? 22.02.02, 21:13 Ze jest Hanysem to my wszyscy wiymy , a kogo to juzas boli??? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? 22.02.02, 21:18 ballest napisał(a): > Ze jest Hanysem to my wszyscy wiymy , a kogo to juzas boli??? wychodzi na to, że tego smarkającego Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Adam Malysz potomek Teutonow??? 22.02.02, 21:22 Meg , Ty masz zawsze racja. Odpowiedz Link Zgłoś