Dodaj do ulubionych

Ballest!!!

IP: 150.254.85.* 15.03.05, 12:32
Ales zadyme zrobil na forum w Allenstein. Gdzie cie nosi chopie az do Prus ?
Sloonsk Ci nie starczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.05, 14:02
      od lat pisuje na Olsztynie, to miasto rodzinne moich przodkow.

--

pyrsk

ballest
      • Gość: bleble Re: Ballest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:27
        to z ciebie zodyn slazak
        • carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 14:28
          Gość portalu: bleble napisał(a):

> to z ciebie zodyn slazak

ballest, tos ty gorol !!!!!!!!!!
          • Gość: Ramon Re: Ballest!!! IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 15.03.05, 14:34
            No tak, mieszany Prusak ze Slazakiem - to cos okrutnego - polakozerca in
            Persona!
            • Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 15.03.05, 14:36

Mowisz "Krojcok" ???
              • Gość: Braid Re:albo IP: 62.206.176.* 15.03.05, 14:36

Albo Polton?
          • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:39
            carrramba napisała:

> Gość portalu: bleble napisał(a):
            >
            > > to z ciebie zodyn slazak
            >
            > ballest, tos ty gorol !!!!!!!!!!

Ballest witaj w takim razie wsród GOROLI !!!!!!!!!!
            ale to dobre hahahahah

Myha

• carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 14:42
              czy dobre to nie wiem, ale prawdziwe :)))
              ps
              no ja nie mogę, gorol Ślązaka udawał. i sie wydało.
              • Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 15.03.05, 14:46
                Najciemniej pod latarnia ;))
                • carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 15:01
                  Gość portalu: Braid napisał(a):

> Najciemniej pod latarnia ;))
                  masz rację Braid, po prostu gosciu nas nabrał :)
                  pozdrawiam :)
                  • ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 16:08
                    Masz racje, byc moze Gorol ;), nawet nasz herb rodzinny jest podobno gorolski i
                    co z tego, - nigdy sie tego nie wypieralem.
                    Rodzina moja ze strony ojca byla w sluzbie krola pruskiego i w 18 wieku dostala
                    na Slasku podarowana ziemie, troche mieszana rodzine mam, bo mej omy przodek
                    pochodzil z Potsdammu i dostoau od krola pruskiego mlyn podarowany, tez byl
                    zolnierzem, od strony mamy to troche domieszka wloskiej krwi, a wiec jestem
                    naprawde slaskim europejczykiem ;)
                    • carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 16:55
                      ballest napisała:

> Masz racje, byc moze Gorol ;), nawet nasz herb rodzinny jest podobno gorolski
                      i
                      >
                      > co z tego, - nigdy sie tego nie wypieralem.
                      > Rodzina moja ze strony ojca byla w sluzbie krola pruskiego i w 18 wieku
                      dostala
                      >
                      > na Slasku podarowana ziemie, troche mieszana rodzine mam, bo mej omy przodek
                      > pochodzil z Potsdammu i dostoau od krola pruskiego mlyn podarowany, tez byl
                      > zolnierzem, od strony mamy to troche domieszka wloskiej krwi, a wiec jestem
                      > naprawde slaskim europejczykiem ;)

mentalnie też ?
                      • ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 17:06
                        Po krwi i mentalnie tez, jesli tu Wam to wpajam!
                        • Gość: bleble Re: Ballest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:09
                          tyś mazur,ballest, a i mowa twoja podobna do mazurzenia.
                        • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 18:47
                          Ballest nie broń sie tak!
                          Gorolem być to nie jest najgorsze co sie moze człowiekowi przytrafić!
                          My nie jesteśmy LUDOŻERCAMI!!!!!!
                          Lubimy tez Ślazaków ...niektórych,,hehehe
                          pozdrawiam

MyHa
                          • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.54.190.249.tisdip.tiscali.de 15.03.05, 19:53
                            MyHa, ja sie wcale nie bronie, nawezt sie przyznalem do gorolskiego Herbu,
                            wprawdzie nie ten sam ale podobny, nasz jest niebiesko-zolty a polski jest
                            bialo- czerwony, ale podobne sa!
                            Wywodzimy sie napewno ze polskiej szlachty, ale mieszkajac w Olsztynie byli moi
                            przodkowie Prussakami!

To nazwisko sie ale w Olsztynie do dzisiaj zachowala i to w oryginalnej pisowni!

Jestesmy tez w Olsztynie z niejakimi Döbertami spokrewnieni, tzn, moi
                            przodkowie !
                            • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 21:24
                              Ballest GOROLEM być fajna sprawa, tylko jak sie nie natrafi na takich co im
                              gorole przeszkadzaja!!!! hahah

MyHa
                              • ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 21:47
                                Mnie GOROLE nie przeszkodzajom, przeciez podobno pochodzam z polski szlachty ;)

Jou tysz niy mom nic przeciw GOROLOM, tylko przeciw Wszechpolakom i przeciw
                                polskiej BUCIE!
                                • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:14
                                  Ja nie jestem butna!
                                  Lubię wszystkich , którzy na to zasługują , niezależnie od rodowodu...może być
                                  nawet szlachta ...hehehe

MyHa
                                  • ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 22:18
                                    No to mysla, ze mnie choc troszyczka lubisz! ;)))

Co najmniej tak jak MEG ;))'
                                    • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:37
                                      za wpisy na innych wątkach - nie cierpię, ale tak w ogóle ?hmm
                                      zobaczymy czym mnie jeszcze obrazisz
                                      dobranoc
                                      Myha
                    • Gość: bleble Re: Ballest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:05
                      A komu ten prusak podarowany młyn ukradł?
                      • ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 20:20
                        Nikomu go nie ukradl, austriacki oficer go stracil 1
                        • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 07:28
                          "za wpisy na innych wątkach - nie cierpię, ale tak w ogóle ?hmm
                          zobaczymy czym mnie jeszcze obrazisz
                          dobranoc
                          Myha"

Bede sie staral toego nigdy nie zrobic, chyba, ze podswiadomie!

--

pyrsk

ballest
                          • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 07:47
                            nie wierzę, odmówisz sobie tej przyjemności dołożenia gorolce??????

MyHa
                            • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 08:04
                              W tych okolicach gdzie te mieszkasz, te nawet kiedys do Slaska nalezaly, ale
                              zbiegiem czasu mieszkancy Czerwonego Zaglebia, zostali wlasciwie najwiekszym
                              wrogiem Slaskosci, - ale sa tez wyjatki!

--

pyrsk

ballest
                              • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:27
                                moje rodzinne strony nigdy nie należały do Czerwonego Zagłębia!
                                Ja sie nie czuję zagłębianką!
                                MyHa
                                • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 08:34
                                  a kim sie czujesz- regionalnie ?

--

pyrsk

ballest
                                  • Gość: socer Re: Ballest!!! IP: 80.50.20.* 16.03.05, 08:48
                                    Ballest, Braid też jest ślązakiem.
                                    • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 08:55
                                      Braid jest gorolem ma przeciez NIcka RODAK !

--

pyrsk

ballest
                                • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:03
                                  dobrze sie czuje tu na Śląsku, ojciec moich dzieci w połowie Niemiec a ja?
                                  jestem Europejką jak to teraz sie przerzucacie !
                                  Śląsk zawsze był mi bliski
                                  MyHa
                                  • Gość: socer Re: Ballest!!! IP: 80.50.20.* 16.03.05, 09:16
                                    Braid przecież urodził się w Gliwicach - na Śląsku.
                                    • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 09:31
                                      No i co z tego, ze na Slasku urodzony jest, jak sie czuje GOROLEM , to jak
                                      widzisz MyHa juz sie czuje Europejka, bravo a dzieci beda napewno
                                      EUROPEJCZYKAMI !

--

pyrsk

ballest
                                      • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:49
                                        są ballest, są!!!!!!

MyHa
                                        • Gość: socer Re: Ballest!!! IP: 80.50.20.* 16.03.05, 10:01
                                          ballest napisał:
                                          >No i co z tego, ze na Slasku urodzony jest, jak sie czuje GOROLEM

Aha, to dlatego tak tych Ślązaków nienawidzi.
                                          • Gość: ballest Socer, Brai to cos w radzaju Radia Maryja ! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 12:03
                                            Socer, on nas nienawidzi, bo my mu jego polskie mity obalamy a to go tak boli!

--

pyrsk

ballest
    • laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 10:13
      Ballest kuknij na Katowice a sie usmiejesz!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=21692693&a=21692693
      • sloneczko1 Re: Ballest!!! 16.03.05, 10:32
        Laband - tam ciekawie godajom,z czecho chcesz sie śmioć?już to downo przeczytalach
        • laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:03
          z tego ize Ballest i Slyzan sie lubiom wzionc ostro za karki - niy spomna juz o
          Wilymie - a znom ich wszyskich na tela juz ize wiym co som wszyske czi po
          jednych piyniondzach(bezto pacza na odnich starcia z przimrozyniym oka)

ps

tera sie na mie slecom pierony ze czech stron!
      • Gość: ballest Laband moj odwieczny temat poruszaja! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 10:41
        Teraz to jest lekko, bo historycy sie zmieniaja, ale kiedys to mnie wszyscy
        zezrac chcieli! PAMIENTOSZ, ale jou i tak nie popusciou!

link wpierw do Zybury:

respublica.onet.pl/257,9,8,689371,2323402,286469,0,forum.html

O Monte Cassino, to mi ojciec to do glowy wbijou, ze cyganiom, ze sie wycofali,
        bo ich Francuzi okronzyli i ze oni choc rozkaz dostali to sie zaroz nie
        wycofali!
        --

pyrsk

ballest
    • sloneczko1 Re: Ballest!!! 16.03.05, 10:21
      witam wszystkich miło
      ślązacy zawsze byli europejczykami
      wskazuje na to nasze położenie
      geograficzne , historia naszej ziemi i nasza tożsamość narodowa
      niezależnie od tego czy mamy wśród
      swoich przodków autochtonów czy przybyszów z innych stron ,to czyni nas jeszcze
      bardziej otwartymi na świat
      • Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:30
        ooooooo!!!!??????
        ale kaliber ciężki wytoczyłaś!
        MyHa
        • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 10:46
          Sloneczko jak widac dzisiaj richtig mocno zaswiecilo i aze mnie po plecach
          grzeje!
          widac, ze sloneczko, ze toplerancyjne jest i do wszystkich swieci!

--

pyrsk

ballest
          • Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 11:00
            mialo byc "tolerancyjnie" bo jeszcze ktos z topless pomyli ;)

--

pyrsk

ballest
            • Gość: athanazyj Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:33
              >widac, ze sloneczko, ze toplerancyjne jest i do wszystkich swieci!
              Tyklo ze u niektorych powoduje susze.
      • laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:01
        zgodzo sie uoneczko - mosz u mie juzas plus!

czasy ale som take ize cza nom odkuamywac naszo geszichta kero nom "coniykere"
        wypoczfarzyli i nazod siyngac do nojguymbszych korzyni, bo niystety ale mocka z
        nos zapomniaua z kond pochodzi i ikim je. Pomina sam prwokacje wszechpolokow,
        kere na zicher niy ominom i tego wontku, i powia ajnfach ize to naszo slonsko
        tolerancja je naszym nojwiynkszym szacym, zaros kole robotnosci i poboznosci,
        powia tysz ize jak dochodziouo do jakis wypaczyn naszyj geszichty to przewaznie
        bouy to dziauania koloniatorow kerym niy na rynka boua nasza inkszosc i kere
        robiyli wszysko coby nos urobic na swoja modua - ale "prowdziwych" Slonzokow
        zawsze sie pozno po ich tradycjach, swiecie wartosci i ..., no wuasnie i po
        tolerancji.

To niy swiadczy ize momy sie dac, pra?!
        he,he!
        • laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:07
          miauo byc Suoneczko - wybocz!
        • carrramba Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:11
          daj spokoj Laband z tą tolerancja. wystarczy poczytac fora ślaskie.
          • Gość: Pit Re: Ballest!!! IP: 150.254.85.* 16.03.05, 13:15
            carrramba napisała:

> daj spokoj Laband z tą tolerancja. wystarczy poczytac fora ślaskie.

Witam ciebie Carrrambo, ale sie watek rozrosl, pozdrawiam serdecznie.

Pit
          • laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:16
            niystety tak to juz je ize niykere ludzie odreagowijom, a jo widza ize wiyncyj
            na tych slonskich forach je niytolerancji ze inkszyj zajty - czi my wom we
            Warszawie zaprowadzomy na sioua jakes porzondki?, niy, no to zrozum ize i u nos
            se tysz tego niy winszujymy (ale ta melodia juz przeca znomy oba na pamiync, abo?)
        • Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 16.03.05, 13:17
          laband napisał:

> zgodzo sie uoneczko - mosz u mie juzas plus!
          >
          > czasy ale som take ize cza nom odkuamywac naszo geszichta kero nom "coniykere"
          > wypoczfarzyli i nazod siyngac do nojguymbszych korzyni, bo niystety ale mocka
          z
          > nos zapomniaua z kond pochodzi i ikim je. Pomina sam prwokacje wszechpolokow,
          > kere na zicher niy ominom i tego wontku, i powia ajnfach ize to naszo slonsko
          > tolerancja je naszym nojwiynkszym szacym, zaros kole robotnosci i poboznosci,
          > powia tysz ize jak dochodziouo do jakis wypaczyn naszyj geszichty to
          przewaznie
          > bouy to dziauania koloniatorow kerym niy na rynka boua nasza inkszosc i kere
          > robiyli wszysko coby nos urobic na swoja modua - ale "prowdziwych" Slonzokow
          > zawsze sie pozno po ich tradycjach, swiecie wartosci i ..., no wuasnie i po
          > tolerancji.
          >
          > To niy swiadczy ize momy sie dac, pra?!
          > he,he!

Punktualnie do "Przedwiosnia" zaczyna laband o slaskich "szklanych domach"
          • laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:18
            nerwuje Cie wszysko co slonske, nawet te nasze slonske "szklane domy"?

ps

wolou bys je we orginale? - kozaliscie je nom przerobiac juz chyba we
            podstawowce, he,he!
            • Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 16.03.05, 13:24

Poprostu czasy pyti i nawalonych prochami szamanow juz minely ...
              dlatego tak ciezko wam sie tu odnalezc
              • ballest Re: Ballest!!! 16.03.05, 15:38
                My sobie wszedzie doskonale rade dajemy, a wlasnie to Wam wszechpolakom jest
                nie na reke i dlatego probujecie tu na nas zburzac, ale to Wam sie nie uda
                wierzcie mi RODAKI i Braidy !
                • ballest Ten temat teraz Katowice poruszaja ! 16.03.05, 21:37
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=11268047&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka