Gość: Pit IP: 150.254.85.* 15.03.05, 12:32 Ales zadyme zrobil na forum w Allenstein. Gdzie cie nosi chopie az do Prus ? Sloonsk Ci nie starczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.05, 14:02 od lat pisuje na Olsztynie, to miasto rodzinne moich przodkow. -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Ballest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:27 to z ciebie zodyn slazak Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 14:28 Gość portalu: bleble napisał(a): > to z ciebie zodyn slazak ballest, tos ty gorol !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Ballest!!! IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 15.03.05, 14:34 No tak, mieszany Prusak ze Slazakiem - to cos okrutnego - polakozerca in Persona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 15.03.05, 14:36 Mowisz "Krojcok" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:39 carrramba napisała: > Gość portalu: bleble napisał(a): > > > to z ciebie zodyn slazak > > ballest, tos ty gorol !!!!!!!!!! Ballest witaj w takim razie wsród GOROLI !!!!!!!!!! ale to dobre hahahahah Myha Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 14:42 czy dobre to nie wiem, ale prawdziwe :))) ps no ja nie mogę, gorol Ślązaka udawał. i sie wydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 15.03.05, 14:46 Najciemniej pod latarnia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 15:01 Gość portalu: Braid napisał(a): > Najciemniej pod latarnia ;)) masz rację Braid, po prostu gosciu nas nabrał :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 16:08 Masz racje, byc moze Gorol ;), nawet nasz herb rodzinny jest podobno gorolski i co z tego, - nigdy sie tego nie wypieralem. Rodzina moja ze strony ojca byla w sluzbie krola pruskiego i w 18 wieku dostala na Slasku podarowana ziemie, troche mieszana rodzine mam, bo mej omy przodek pochodzil z Potsdammu i dostoau od krola pruskiego mlyn podarowany, tez byl zolnierzem, od strony mamy to troche domieszka wloskiej krwi, a wiec jestem naprawde slaskim europejczykiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Ballest!!! 15.03.05, 16:55 ballest napisała: > Masz racje, byc moze Gorol ;), nawet nasz herb rodzinny jest podobno gorolski i > > co z tego, - nigdy sie tego nie wypieralem. > Rodzina moja ze strony ojca byla w sluzbie krola pruskiego i w 18 wieku dostala > > na Slasku podarowana ziemie, troche mieszana rodzine mam, bo mej omy przodek > pochodzil z Potsdammu i dostoau od krola pruskiego mlyn podarowany, tez byl > zolnierzem, od strony mamy to troche domieszka wloskiej krwi, a wiec jestem > naprawde slaskim europejczykiem ;) mentalnie też ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 17:06 Po krwi i mentalnie tez, jesli tu Wam to wpajam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Ballest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:09 tyś mazur,ballest, a i mowa twoja podobna do mazurzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 18:47 Ballest nie broń sie tak! Gorolem być to nie jest najgorsze co sie moze człowiekowi przytrafić! My nie jesteśmy LUDOŻERCAMI!!!!!! Lubimy tez Ślazaków ...niektórych,,hehehe pozdrawiam MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.54.190.249.tisdip.tiscali.de 15.03.05, 19:53 MyHa, ja sie wcale nie bronie, nawezt sie przyznalem do gorolskiego Herbu, wprawdzie nie ten sam ale podobny, nasz jest niebiesko-zolty a polski jest bialo- czerwony, ale podobne sa! Wywodzimy sie napewno ze polskiej szlachty, ale mieszkajac w Olsztynie byli moi przodkowie Prussakami! To nazwisko sie ale w Olsztynie do dzisiaj zachowala i to w oryginalnej pisowni! Jestesmy tez w Olsztynie z niejakimi Döbertami spokrewnieni, tzn, moi przodkowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 21:24 Ballest GOROLEM być fajna sprawa, tylko jak sie nie natrafi na takich co im gorole przeszkadzaja!!!! hahah MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 21:47 Mnie GOROLE nie przeszkodzajom, przeciez podobno pochodzam z polski szlachty ;) Jou tysz niy mom nic przeciw GOROLOM, tylko przeciw Wszechpolakom i przeciw polskiej BUCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:14 Ja nie jestem butna! Lubię wszystkich , którzy na to zasługują , niezależnie od rodowodu...może być nawet szlachta ...hehehe MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 22:18 No to mysla, ze mnie choc troszyczka lubisz! ;))) Co najmniej tak jak MEG ;))' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:37 za wpisy na innych wątkach - nie cierpię, ale tak w ogóle ?hmm zobaczymy czym mnie jeszcze obrazisz dobranoc Myha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Ballest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:05 A komu ten prusak podarowany młyn ukradł? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ballest!!! 15.03.05, 20:20 Nikomu go nie ukradl, austriacki oficer go stracil 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 07:28 "za wpisy na innych wątkach - nie cierpię, ale tak w ogóle ?hmm zobaczymy czym mnie jeszcze obrazisz dobranoc Myha" Bede sie staral toego nigdy nie zrobic, chyba, ze podswiadomie! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 07:47 nie wierzę, odmówisz sobie tej przyjemności dołożenia gorolce?????? MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 08:04 W tych okolicach gdzie te mieszkasz, te nawet kiedys do Slaska nalezaly, ale zbiegiem czasu mieszkancy Czerwonego Zaglebia, zostali wlasciwie najwiekszym wrogiem Slaskosci, - ale sa tez wyjatki! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:27 moje rodzinne strony nigdy nie należały do Czerwonego Zagłębia! Ja sie nie czuję zagłębianką! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 08:34 a kim sie czujesz- regionalnie ? -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: Ballest!!! IP: 80.50.20.* 16.03.05, 08:48 Ballest, Braid też jest ślązakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 08:55 Braid jest gorolem ma przeciez NIcka RODAK ! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:03 dobrze sie czuje tu na Śląsku, ojciec moich dzieci w połowie Niemiec a ja? jestem Europejką jak to teraz sie przerzucacie ! Śląsk zawsze był mi bliski MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: Ballest!!! IP: 80.50.20.* 16.03.05, 09:16 Braid przecież urodził się w Gliwicach - na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 09:31 No i co z tego, ze na Slasku urodzony jest, jak sie czuje GOROLEM , to jak widzisz MyHa juz sie czuje Europejka, bravo a dzieci beda napewno EUROPEJCZYKAMI ! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:49 są ballest, są!!!!!! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socer Re: Ballest!!! IP: 80.50.20.* 16.03.05, 10:01 ballest napisał: >No i co z tego, ze na Slasku urodzony jest, jak sie czuje GOROLEM Aha, to dlatego tak tych Ślązaków nienawidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Socer, Brai to cos w radzaju Radia Maryja ! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 12:03 Socer, on nas nienawidzi, bo my mu jego polskie mity obalamy a to go tak boli! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 10:13 Ballest kuknij na Katowice a sie usmiejesz! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=21692693&a=21692693 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Ballest!!! 16.03.05, 10:32 Laband - tam ciekawie godajom,z czecho chcesz sie śmioć?już to downo przeczytalach Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:03 z tego ize Ballest i Slyzan sie lubiom wzionc ostro za karki - niy spomna juz o Wilymie - a znom ich wszyskich na tela juz ize wiym co som wszyske czi po jednych piyniondzach(bezto pacza na odnich starcia z przimrozyniym oka) ps tera sie na mie slecom pierony ze czech stron! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Laband moj odwieczny temat poruszaja! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 10:41 Teraz to jest lekko, bo historycy sie zmieniaja, ale kiedys to mnie wszyscy zezrac chcieli! PAMIENTOSZ, ale jou i tak nie popusciou! link wpierw do Zybury: respublica.onet.pl/257,9,8,689371,2323402,286469,0,forum.html O Monte Cassino, to mi ojciec to do glowy wbijou, ze cyganiom, ze sie wycofali, bo ich Francuzi okronzyli i ze oni choc rozkaz dostali to sie zaroz nie wycofali! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Ballest!!! 16.03.05, 10:21 witam wszystkich miło ślązacy zawsze byli europejczykami wskazuje na to nasze położenie geograficzne , historia naszej ziemi i nasza tożsamość narodowa niezależnie od tego czy mamy wśród swoich przodków autochtonów czy przybyszów z innych stron ,to czyni nas jeszcze bardziej otwartymi na świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyHa Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:30 ooooooo!!!!?????? ale kaliber ciężki wytoczyłaś! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 10:46 Sloneczko jak widac dzisiaj richtig mocno zaswiecilo i aze mnie po plecach grzeje! widac, ze sloneczko, ze toplerancyjne jest i do wszystkich swieci! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ballest!!! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 11:00 mialo byc "tolerancyjnie" bo jeszcze ktos z topless pomyli ;) -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athanazyj Re: Ballest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:33 >widac, ze sloneczko, ze toplerancyjne jest i do wszystkich swieci! Tyklo ze u niektorych powoduje susze. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:01 zgodzo sie uoneczko - mosz u mie juzas plus! czasy ale som take ize cza nom odkuamywac naszo geszichta kero nom "coniykere" wypoczfarzyli i nazod siyngac do nojguymbszych korzyni, bo niystety ale mocka z nos zapomniaua z kond pochodzi i ikim je. Pomina sam prwokacje wszechpolokow, kere na zicher niy ominom i tego wontku, i powia ajnfach ize to naszo slonsko tolerancja je naszym nojwiynkszym szacym, zaros kole robotnosci i poboznosci, powia tysz ize jak dochodziouo do jakis wypaczyn naszyj geszichty to przewaznie bouy to dziauania koloniatorow kerym niy na rynka boua nasza inkszosc i kere robiyli wszysko coby nos urobic na swoja modua - ale "prowdziwych" Slonzokow zawsze sie pozno po ich tradycjach, swiecie wartosci i ..., no wuasnie i po tolerancji. To niy swiadczy ize momy sie dac, pra?! he,he! Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:11 daj spokoj Laband z tą tolerancja. wystarczy poczytac fora ślaskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Ballest!!! IP: 150.254.85.* 16.03.05, 13:15 carrramba napisała: > daj spokoj Laband z tą tolerancja. wystarczy poczytac fora ślaskie. Witam ciebie Carrrambo, ale sie watek rozrosl, pozdrawiam serdecznie. Pit Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:16 niystety tak to juz je ize niykere ludzie odreagowijom, a jo widza ize wiyncyj na tych slonskich forach je niytolerancji ze inkszyj zajty - czi my wom we Warszawie zaprowadzomy na sioua jakes porzondki?, niy, no to zrozum ize i u nos se tysz tego niy winszujymy (ale ta melodia juz przeca znomy oba na pamiync, abo?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 16.03.05, 13:17 laband napisał: > zgodzo sie uoneczko - mosz u mie juzas plus! > > czasy ale som take ize cza nom odkuamywac naszo geszichta kero nom "coniykere" > wypoczfarzyli i nazod siyngac do nojguymbszych korzyni, bo niystety ale mocka z > nos zapomniaua z kond pochodzi i ikim je. Pomina sam prwokacje wszechpolokow, > kere na zicher niy ominom i tego wontku, i powia ajnfach ize to naszo slonsko > tolerancja je naszym nojwiynkszym szacym, zaros kole robotnosci i poboznosci, > powia tysz ize jak dochodziouo do jakis wypaczyn naszyj geszichty to przewaznie > bouy to dziauania koloniatorow kerym niy na rynka boua nasza inkszosc i kere > robiyli wszysko coby nos urobic na swoja modua - ale "prowdziwych" Slonzokow > zawsze sie pozno po ich tradycjach, swiecie wartosci i ..., no wuasnie i po > tolerancji. > > To niy swiadczy ize momy sie dac, pra?! > he,he! Punktualnie do "Przedwiosnia" zaczyna laband o slaskich "szklanych domach" Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ballest!!! 16.03.05, 13:18 nerwuje Cie wszysko co slonske, nawet te nasze slonske "szklane domy"? ps wolou bys je we orginale? - kozaliscie je nom przerobiac juz chyba we podstawowce, he,he! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braid Re: Ballest!!! IP: 62.206.176.* 16.03.05, 13:24 Poprostu czasy pyti i nawalonych prochami szamanow juz minely ... dlatego tak ciezko wam sie tu odnalezc Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ballest!!! 16.03.05, 15:38 My sobie wszedzie doskonale rade dajemy, a wlasnie to Wam wszechpolakom jest nie na reke i dlatego probujecie tu na nas zburzac, ale to Wam sie nie uda wierzcie mi RODAKI i Braidy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Ten temat teraz Katowice poruszaja ! 16.03.05, 21:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=11268047&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś