olab1 26.06.05, 18:23 Byłam wczoraj na tej ulicy i tak na wysokości nr 6 stoi odrapany budynek, z powybijanymi szybami i zamurowanym wejściem. Co tam było kiedyś, może kino? Na to wygląda. Taki gmach i to w centrum Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RODACK0002 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach IP: *.pc.tek.pl 26.06.05, 18:30 NIE MA TAKIEJ ULICY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 26.06.05, 18:32 Jak nie ma? Jest, byłam wczoraj, to równoległa do Podgórnej. Chyba druga. Na pewno jest. Zaraz za dworcem w lewo i do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 26.06.05, 18:40 on się czepił literki - napisałaś "Plebis-t-ytowa" Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 26.06.05, 18:42 Dzięki, Meg. Jak już zaczną puktować to są bezlitości. I spróbuj tu się człowieku pomylić. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 26.06.05, 18:43 punktować - oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: 26.06.05, 18:34 Na przeciw sklepu z hi-fi. Nie wiem Meg, czekam na Bartoszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: NIE MA UL PLEBISTYTOWEJ 26.06.05, 18:38 Plebiscytowa jest, mieszkal tam moj onkel byl naczelnym redaktorem Dziennika Zachodniego! Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: NIE MA UL PLEBISTYTOWEJ 26.06.05, 18:41 Ballest, ty to z rodziny Samych Wielkich Ludzi jesteś;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: NIE MA UL PLEBISTYTOWEJ 26.06.05, 19:04 OLA, tyn nie bou u nos wielki to bou syn powstanca i tego my nie powazali, ale moja mama jego synowi swiadczoua, jak jego syn do Hannoveru uciek i se o niemieckie obywatelstwo starou! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 26.06.05, 20:38 Wiesz, Olu, aż głupio się przyznać - ale nie za bardzo znam historię tego budynku (chociaż kojarzę, który masz na myśli). Postaram się poszperać, też zadam pytanie na FKatowice w Twoim imieniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 27.06.05, 21:44 A wiesz, Olu, na razie nawet tęgie głowy na FKatowice nic jeszcze sobie nie przypomniały:)) Chyba trzeba zrobić wizję lokalną i posznupać:) Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 28.06.05, 16:10 Bartoszcze, to wprost nie do uwierzenia - samo centrum miasta i nikt nic nie wie. Proszę szukajcie dalej, ja poczekam cierpliwie na wyniki tego sznupania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucas Podolski Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach IP: *.netz / 213.252.155.* 28.06.05, 18:28 Pani Olu, mysle, ze sie Pani nigdy odpowiedzi nie doczeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olab Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:03 Panie Lukasie, dlaczego Pan taki pesymistyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 29.06.05, 15:04 Drodzy Panstwo a co wy sie tak szanownie traktujecie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 29.06.05, 15:14 laband napisał: > Drodzy Panstwo a co wy sie tak szanownie traktujecie? > > :)) traktowanie godne cysorzowej i księcia;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hierowski Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 29.06.05, 15:49 Czy tam nie było pogrzebu Cybulskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 30.06.05, 18:54 Do niedawna budynek nalezal do polskiego radia. Przed wojna natomiast do .... Metro-Goldwyn-Meyer. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 30.06.05, 20:17 no to mauo rewelacja es odkrou - ida o weta ize we GW niydugo bydzie o tym artikel!! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 30.06.05, 20:21 slezan napisał: > Do niedawna budynek nalezal do polskiego radia a mówiłam - to nikt mnie nie słuchał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 01.07.05, 11:05 bo tu się słucha tylko "swoich". a ty podpadłaś... ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 01.07.05, 20:26 Meg - miałaś rację, nie pierwszy zresztą raz. Chylę czoła przed Twoją wiedzą. Dzięki wszystkim za chęć pomocy i odpowiedzi. Już wiem co chciałam wiedzieć. Swoją drogą to niesamowite, wiem, że się powtarzam, ale taki gmach w samym centrum miasta. Że też nikt nie ma chęci coś z tym zrobić. Nie wskazując palcem - np. władze Katowic. A może tak Bartoszcze da ten wątek jako link z pozdrowieniami dla Prezydenta Katowic? Jescze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 01.07.05, 20:40 > A może tak Bartoszcze da ten wątek jako link z pozdrowieniami dla Prezydenta > Katowic? > > Jescze raz dzieki. tylko czy włodarze tu ,czy na Katowice zagladają:) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Do bartoszcze - ul. Plebistytowa w K-cach 01.07.05, 20:46 Bartoszcze, to niemowle, on powinien na to pytanko odpowiedziec, ale on nic, ale NAPRAWDE NIIIC, nie wie ! Olu, dzieki za pytanko, tysz jestem odpowiedzia Slezana zaskoczony! Odpowiedz Link Zgłoś