Dodaj do ulubionych

ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubianą

12.09.05, 14:48
na moderatora.a Wasze propozycje ?
pozdr
Obserwuj wątek
    • stasiek17 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 14:50
      a kim Ty jesteś ????
      • carrramba Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 14:52
        a Ty kim ?
        • sss9 Re: Meg musiałaby wyrazić chęć... 12.09.05, 14:54
          a jak dotąd milczy w tej sprawie. bartoszcze zdaje się odmówił, tłumacząc się
          brakiem czasu.
          • carrramba Re: Meg musiałaby wyrazić chęć... 12.09.05, 14:55
            ale zgadzasz sie, ze to odpowiednia kandydatura ? :))
            • sss9 Re: Meg musiałaby wyrazić chęć... 12.09.05, 15:06
              najchętniej widziałbym bartoszcze, lub kogoś spoza F.G. mamy tu sytuację dwóch
              przeciwstawnych obozów i nie jestem pewien czy ktoś z forumowiczów przeżyłby na
              stanowisku opiekuna. ;)
        • stasiek17 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 14:55
          forumowiczem ze stażem :)))
          a Ty możesz podać pozostałe swoje nicki ?
          • carrramba Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 14:57
            stasiek17 napisał:

> forumowiczem ze stażem :)))
            > a Ty możesz podać pozostałe swoje nicki ?
            nie mam innych nicków, ale Ty pewnie masz, więc podaj z łaski swojej, będzie
            prościej :)))
            • sss9 Re: dajcie spokój 12.09.05, 14:59
              czy kazdy wątek musi być przepychanką ? spokój i buzi :)))
            • stasiek17 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 15:03
              OK :)))
    • somepoint210 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 15:45
      Witaj Zosienko, Co u Ciebie slychac?
      A moze Ty zdecydujesz sie na moderowanie FG?

Pozdrawiam serdecznie.
      • carrramba Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 15:50
        Wiatj Some :))) Kopę lat /miesięcy/. Nigdy w życiu nie zgodziałabym się być
        moderatorem FG. W zupełności wystarczy mi moderowanie innym forum :)
        Pozdrawiam serdecznie Some :))
        • somepoint210 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 16:13
          Przeciez mozesz polaczyc obowiazki moderowania na kilku forach. A moze Ty i
          Braid jako tandem?:) Zastanow sie prosze.
          Pozdr.
          • ballest Zrobimy kozla ogrodnikiem ! 12.09.05, 16:21
            tak Braid, zrobimy czlowieka co najwiekszymyi wulagaryzmami operuje i nie
            wstydzi sie kobiety po kolei wyzywac, tego zrobimy Moderatorem!
            Czy Wy w ogole wiecie co piszecie ?
            Na to sie GW nie zgodzi po przekazaniu jej faktow !
            • braid HAHAHAHA hahaha 12.09.05, 16:24

znaczy sie skarzenie po slasku to "przekazywanie faktow " ;)))

• sss9 Re: HAHAHAHA normalny KAPUŚ ! 12.09.05, 16:26
                już zasypałeś ballest Administrację "dowodami" ?
                komiku ! :)))))
            • somepoint210 Re: Zrobimy kozla ogrodnikiem ! 12.09.05, 16:39
              Witam Kolego Ballest,

FG potrzebuje silnej, karzacej reki, co to pogrozi palcem, ale i poglaszcze,
              kiedy trzeba, moze wiec Ty?
              Pozdr.
              • carrramba Re: Zrobimy kozla ogrodnikiem ! 12.09.05, 17:09
                No nie, Some :))) Silna, ale i sprawiedliwa, a tego juz u Ballesta nie
                uświadczysz. Widąc dawno Cie nie było :))
                ps
                do głaskania Baleest ma wybrańców/wybrańczynie. Natomiast grozi na oślep :)
    • stefan_ems Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 17:43
      Obserwując to forum, to wśród jego uczestników nie wyobrażam sobie innego modema
      jak tylko MEG!
    • meg_s Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 17:49
      bardzo mi miło - powiem więcej, czuję się zaszczycona,
      ale jak ktoś bardzo słusznie zauważył żeby to moderowanie miało sens, potrzebna
      jest osoba obiektywna - ja mimo naprawdę usilnych starań ze swojej strony, nie
      zawsze to potrafię
      • sss9 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:01
        a jak podobałby ci się meg twój duet z braid'em ?
        • meg_s Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:05
          szczerze mówiąc nie dowierzam obiektywizmowi braida
          • sss9 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:06
            być może "i vice versa", ale moglibyście konsultować decyzje...
        • carrramba Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:08
          Meg, nie kokietuj nas :) Jestes lubiana przez wszystkich :))))Naprawde powinnas
          sie zgodzić. A czy zawsze jesteśmy tak do konca obiektywni w swoich sądach ?
          Chyba nie, przecież patrzymy przez pryzmat swoich sympatii i antypatii. Wazne
          tylko, żeby zachować umiar i zdrowy rozsądek. A tego Ci nie brakuje, pozdrawiam
          serdecznie :))
          • meg_s Re: 12.09.05, 18:13
            carrramba napisała:
            > Meg, nie kokietuj nas :) Jestes lubiana przez wszystkich :))))

...a funkcja moderatora zmieniłaby to błyskawicznie ;)))
          • somepoint210 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:17
            Meggy by sie nadawala, ma przeciez apaaarat cyfrowy;)
            Bystre oko, panie dzieju...
            • carrramba Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:23
              somepoint210 napisał:

> Meggy by sie nadawala, ma przeciez apaaarat cyfrowy;)
              > Bystre oko, panie dzieju...

Zaprotestowac muszę :)) Ja tez mam cyfrówkę, co nie przeszkadzało mi
              zrobić /wielokrotnie/ fotki chodnika, zamiast wybranego obiektu :))
              ps
              Meg sie nadaje, ponawiam swoj apel o votum zaufania dla Meg :))
              • somepoint210 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:37
                No to sprawa zalatwiona, Meg i Braid. Trzeba zawiadomic administracje.
                • annak12 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:48
                  Dla Meg zdecydowanie - tak,dla Braida zdecydowanie-nie.
                  • somepoint210 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:53
                    Witaj Aniu,

Zwykle jest tak, ze odpowiedzialnosc zwiazana ze stanowiskiem przyglusza
                    ekstremalne osady. Braid nie moglby jako moderator zachowywac sie inaczej.
                    Ale wszystko w Waszych, gliwickich rekach.

Pozdr.
                    • annak12 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 19:24
                      Witaj somepoint,

Nie darzę zaufaniem osoby,która wcześniej wielokrotnie swym zachowaniem dała
                      się poznać z tej złej strony.
                      Odpowiedzialność związana ze stanowiskiem może i przygłuszyć,i uwydatnić
                      ekstremalne osądy.Stanowiska zmieniają ludzi różnie.

Pozdr.
          • kolcero Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:26
            Jetstem za Meg. Nie ma osoby calkowicie obiektywnej. A Meg nie jest
            nieobiektywna- co jest najwazniejsze
            • carrramba Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:28
              kolcero napisał:

> Jetstem za Meg. Nie ma osoby calkowicie obiektywnej. A Meg nie jest
              > nieobiektywna- co jest najwazniejsze

Wspaniale to ująłeś :)) Podpisuję sie pod tym ;)))
            • somepoint210 Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:28
              Meggy jest obiektywnie nieobiektywna:)
      • bartoszcze Re: ja proponuje Meg, jako osobę powszechnie lubi 12.09.05, 18:43
        Meg, jeżeli to Twój jedyny problem, to jakbyś się już zgodziła:)
        Nikt nie jest doskonały, a przecież moderatorów są już dziesiątki.
        A zgadzam się, że na FG jesteś idealnym kandydatem.
    • meg_s ps 12.09.05, 18:07
      obawiam się, że znani mi stali bywalcy nie są zdolni zdobyć się na obiektywizm -
      w każdym razie w obecnym stadium "rozwoju" forum - ale to oczywiście tylko
      moja opinia (subiektywna ;)
      • sss9 Re: ps 12.09.05, 18:09
        to może ja i ballest - wyczyścilibyśmy obaj forum w jeden dzień... ;)))
        • carrramba Re: ps 12.09.05, 18:14
          no co Ty, nie w tym rzecz przecież :))
          • myha1 Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 18:28
            też uważam , że Meg byłaby bardzo dobrym moderatorem ( -rką )
            ..i nie jest to "solidarność jajników", bynajmniej :))

nie jesteś konfliktowa i starasz sie zachować obiektywizm .
            Co do duetu z Braidem ..? ...może nie najgorszy pomysł ?
            Przemyślcie to :)
            • carrramba Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 18:37
              Całkiem dobry pomysł :)
            • henry.morgenthau_jr.jr Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 18:48
              myha1 napisała:

> nie jesteś konfliktowa i starasz sie zachować obiektywizm .
              > Co do duetu z Braidem ..? ...może nie najgorszy pomysł ?
              > Przemyślcie to :)

No ... mój głos już też mają :)

Bye !
              Against fascism !
              HENRY MORGENTHAU jr. jr.
              • ballest Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 21:33
                Co do Meg, to powiem ze sie nie nadaje, nie nigdy Meg, nie zgosz sie na tio dla
                Twojego dobra.
                Ty nie reagowalas jak Braid wyzywal kobiety, zareagowala ale Olab, Annak, ale
                Myha i Meg sie nie odezwaly!
                Co bylo z Rita, cieszyla sie jak ja obrazano, co gorsza, jak Braid obrazal, to
                byly jego adwokatem!
                Meg, jak zostanie sama sobie zaszkodzi!
                Ja ja cenie za cos innego, na Forum jest zajaczkiem ktory ucieka przed
                problemami. albo ich dostrzegac nie potrafi!
                Dziwie aie Annak, ze ona tego nie zauwazyla, musze ale doada, ze wulgaryzmy
                Braida ja dotknely!!
                Annak, to ma byc tandem, a wiec odpada tez Meg, jesli Braida nie chcesz!
                • myha1 Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 21:43
                  ballest napisała:

> Co do Meg, to powiem ze sie nie nadaje, nie nigdy Meg, nie zgosz sie na tio
                  dla
                  >
                  > Twojego dobra.
                  > Ty nie reagowalas jak Braid wyzywal kobiety, zareagowala ale Olab, Annak, ale
                  > Myha i Meg sie nie odezwaly!
                  > Co bylo z Rita, cieszyla sie jak ja obrazano, co gorsza, jak Braid obrazal,
                  to
                  > byly jego adwokatem!

ballest!!...nie tykaj mnie już , ok?

Meg i Braid... jestem za !
                  • ballest Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 21:48
                    Na moderatora to ta osoba jest 1000 razy lepsza1
                    borasca0107.blogspot.com/
                    Olsztyn jest tego najlepszym przykladem.

Nie chce moderatorki, co sie kota boi!

Moderatorka musi byc bezstronna, silna, odwazna, inteligentna bez strachu i
                    miec COURAGE, a te wszystkie cechy ma tylko i wylacznie borasca.
                    Jej SUKCESY na Forum Olsztynskim sa tego dowodem!
                    • myha1 Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 21:53
                      ballest napisała:

> Na moderatora to ta osoba jest 1000 razy lepsza1
                      > borasca0107.blogspot.com/
                      > Olsztyn jest tego najlepszym przykladem.
                      >
                      > Nie chce moderatorki, co sie kota boi!
                      >
                      > Moderatorka musi byc bezstronna, silna, odwazna, inteligentna bez strachu i
                      > miec COURAGE, a te wszystkie cechy ma tylko i wylacznie borasca.
                      > Jej SUKCESY na Forum Olsztynskim sa tego dowodem!

życzę Jej tam wszystkiego najlepszego
                      • ballest Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 22:09
                        Dzieki, skad ta zmiana!
                        • myha1 Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 22:12
                          ballest napisała:

> Dzieki, skad ta zmiana!

żadna zmiana, nigdy nic nie miałam do borasci i życzę jej jak najlepiej na
                          Olsztynie :)

i napewno nie ze wzgledu na Ciebie , to żeby była jasność :(
                          • Gość: Ramon Re: Meg, jedno małe tak :) IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 12.09.05, 22:35
                            Co jest z wami los?
                            Jakis "zwyczajny - kierowca" ciepnol stary nowy tymat i wszyscy sie na niego
                            ciepli. Nagle pojawiaja sie dyskutanci o ktorych jusz swiat zapomnial i zucaja
                            jakies bezsesowne propozycje na moderatorow. Potrzebny wam "Führer"?

Klutnie sa, to prawda, ale one rezultuja glownie z jakichs tam sympatie czy
                            antypati pojedynczych uczestnikow tegosz forum.

Glywice sa czyms wyjatkowym na calej palecie for na GW poniewaz tu stykaja sie
                            dwa odrebne sposoby widzenia swiata, a mianowicie polski i slasko-niemiecki.
                            Z tego rezultujace konflikty sa mojim zdaniem czyms naturalnym i wiarygodnym a
                            nie czyms w wate owinietym.

Jest wam naprawde ktos potrzebny, ktory panu Bogu rowny, rostzyga co na tym
                            forum mozna pisac? Jest wam wolnosc slowa tak malo warta?
                            • ballest Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 23:19
                              ramon , Gazeta sobie podobno rady nie daje, ja tez nie chce moderatora, ale jak
                              ma jakis przyjsc, to jestem za Borasca, bo Meg nie jest neutralna do tego nie
                              ma tej odwagi co borasca.
                              Zreszta z Niemiec nikt oprocz Braida wulgaryzmow nie uzywa!
                              • bartoszcze Re: Meg, jedno małe tak :) 12.09.05, 23:24
                                No tak, sądząc o dotychczasowych pyskówkach, to Bora faktycznie neutralna jest..
                                Fakt,że Ją tu powycinano, też na jej korzyść nie przemawia.
                                • ballest Re: Meg, jedno małe tak :) 13.09.05, 09:22
                                  Bartoszcze faryzeuszem jestes i byles, kiedys byles za nia a teraz widzisz, ze
                                  jest o mile lepsza od Ciebie zaczynasz pod nia dolki kopac!
                                  Wycieto ja, bo Admin nie potrafi czytac, ona tylko zareagowala na wulgarne
                                  wpisy innych.
                                  • braid Re: Meg, jedno małe tak :) 13.09.05, 09:30
                                    2wycieto ja dlatego ze nie przestrzegala regulaminu netykiety ...

wyzywanie od Idiotow nie przystoi osobie ktora powinna dawac przyklad.

Borasca to maly pyskacz ktory wpada na Gliwice wylacznie aby brac udzial w
                                    rozrubach ktore ty zaczales .

widziales juz jakis post borasci ( pomijajac ten ostatni o zdjeciach)
                                    gdztie sie nie klucila??? To dla mnie zwykly pyskacz ktory tak dlugo szuka
                                    zaczepki az po dupie dostanie ..i wtedy jest wielka obraza.
                                    Mentalnie nie ma NIC wspolnego z Gliwicami ..poza tym ze zrobi wszystko co ty
                                    zechcesz. Dziwia mnie wypowiedzi "slazaczek" ktore w tak bezmozgowy sposob
                                    zamiast wybrac ktorac z siebie ..glosuja na kogos kto tylko przychodzi robic
                                    burdy a same Gliwice ma gdzies.
                                    • ballest Braid, Ty ja wybrales! 13.09.05, 09:39
                                      Mnie to nie dziwi, ze wybieraja kobiete, zastanow sie jak Ty sie do kobiet
                                      odnosisz, a ona jako jedna z niewielu, pokazala Tobie, ze nie tak sie obchodzi
                                      z kobietami.
                                      To wlasnie ty byles geneza watku Oli- Borasca ist the BEST!

Ist Sie auch, und SCHLUß.
                                      • braid Re: Braid, Ty ja wybrales! 13.09.05, 09:45

?? jak pokazala???

Dostala oficjalna nagane z redakcji ze nie powinna powtarzac klamstw i pomowien
                                        na forum ... ;))) tylko dla tego ze inni klamia .

borasca jako osoba z niewypazonym jezykiem ..latwo dajaca sie sprowokowac do
                                        klutni i przepychanek nie nadaje sie na moderatora i jestem pewnien ze jesli
                                        jej wpadka miala by miejsce przed wyborami ... nie bylo by jej ani na
                                        Olsztynie ;))
                                    • annak12 Re: Meg, jedno małe tak :) 13.09.05, 09:51
                                      braid napisał:
                                      Dziwia mnie wypowiedzi "slazaczek" ktore w tak bezmozgowy sposob
                                      > zamiast wybrac ktorac z siebie ..glosuja na kogos kto tylko przychodzi robic
                                      > burdy a same Gliwice ma gdzies.

Dla mnie stawianie na Ciebie jest chore.Jeśli Borasca na Olsztynie wycięła
                                      ballesta , to tu tym bardziej będzie pod jej lupą,a wobec pewnych zachowań też
                                      potrafiła się przeciwstawić.Tylko jej z góry współczuję!

• stasiek17 Re: Meg, jedno małe tak :) 13.09.05, 09:54
                                        Nie musisz jej współczuć, moderowanie tutaj jej nie grozi
                                        • braid Re: Meg, jedno małe tak :) 13.09.05, 09:56

;))) po wpadkach powinna sie cieszyc ze nie wyleciala z moderowania na
                                          Olsztynie;))
                                      • sss9 Re: borasca ? :)))) 13.09.05, 09:57
                                        marzenia ściętej głowy... :))))
                                        obraziła już wszystkich na F.G. poza "ślązackim obozem". wpadała tu wyłącznie na
                                        pyskówki, wreszcie się pożegnała z F.G.
                                        dyskwalifikuje ją jej postawa na forum i negatywny elektorat na jaki sama
                                        zapracowała.
                                        amen, szlus, finito. :)
                            • meg_s Re: Ramon 13.09.05, 05:11
                              Gość portalu: Ramon napisał(a):

> Jest wam wolnosc slowa tak malo warta?

zapytam Cię z prostej ciekawości: co rozumiesz przez "wolność słowa" -
                              czy ta wolność Twoim zdaniem powinna być nieograniczona ? (pomińmy "słowa
                              powszechnie uznane za wulgarne")

w kwestii haseł "politycznie poprawnych" - nikt nie ma wątpliwości (więc co to
                              też za wolność ;) - ale już jeśli napiszę np "jestem przeciwna adoptowaniu
                              dzieci przez pary homoseksualne" - znajdzie się grupa osób która okrzyknie, że
                              moją wolność słowa używam po to aby ograniczać wolność jednostki

potocznie mówimy, że wolność słowa to prawo do nieskrępowanego wygłaszania
                              swoich opinii - a jeśli napiszę np "Małgosia jest głupia" (bo tak np uważam ;) -
                              to jest to moja wolność słowa ? czy pomówienie i obraza Małgosi ?

oprócz wolności słowa - niezbędna jest również ODPOWIEDZIALNOŚĆ za słowo
                              chyba że komuś podoba się komunistyczny zwyczaj, że to pomówiony musi udowodnić
                              swoją niewinność (i to by się zgadzało w przypadku wielbicieli Lenina)

czekam na Twoją opinię Ramon
                              • sss9 Re: Ramon 13.09.05, 09:03
                                wolność suowa, to Ramon ma na swoim forum Poniszowice, tylko jakoś mało jest
                                chętnych do korzystania z niej. dlatego też "wielcy uobrażeni" na brak wolności
                                słowa na F.G. wracają. :)
                                • meg_s Re: Ramon 13.09.05, 09:08
                                  spłycasz sss - nie o to mi chodziło - pytałam na poważnie
                                  • ballest Re: Ramon 13.09.05, 10:04
                                    Nie mozna porownac Borasci do Braida, bo borasca tylko wystapila w obronie
                                    kultury na Forum i przeciwstawila sie wulgaryzmom sss.sie i bredzia, za to ja
                                    cenie i mysle, ze inne osoby za to ja tez wlasnie cenia!
                                    Kto potrzebuje moderatora co kobiety suczkami czy lodziarami wyzywa!
                                    TEGO ONA NIGDY NIE ZROBILA!
                                    Jak sobie doskonale rade daje, to zauwazyliscie na Olsztynie, Bartoszcze sobie
                                    moze przyklad wziasc.
                                    Mnie kilka razy wyciela, nawet sie za mna Olsztynianie wstawili, ale racje
                                    miala, bo wdalem sie w pyskowki.
                                    • sss9 Re: Ramon 13.09.05, 10:06
                                      kręć dalej korbą... nudny kataryniarzu. :))))
                                    • braid Re: Ramon 13.09.05, 10:10
                                      ballest napisała:

> Nie mozna porownac Borasci do Braida, bo borasca tylko wystapila w obronie
                                      > kultury na Forum i przeciwstawila sie wulgaryzmom sss.sie i bredzia, za to ja
                                      > cenie i mysle, ze inne osoby za to ja tez wlasnie cenia!
                                      > Kto potrzebuje moderatora co kobiety suczkami czy lodziarami wyzywa!
                                      > TEGO ONA NIGDY NIE ZROBILA!
                                      > Jak sobie doskonale rade daje, to zauwazyliscie na Olsztynie, Bartoszcze
                                      sobie
                                      > moze przyklad wziasc.
                                      > Mnie kilka razy wyciela, nawet sie za mna Olsztynianie wstawili, ale racje
                                      > miala, bo wdalem sie w pyskowki.

oj stary i beznadziejny klamco ..
                                      borasca wyzywa az sie patrzy ... to ze mnie wyzywala od ratlerkow ;)) umknelo
                                      twojej uwadze?? A suczka byla tylko odpowiedzia na ten epitet.

ponadto wyzywa innych od idiotow wiec nie pisze ze jest przeciw chamstwu skoro
                                      sama wyzywa ..dyskwalifikuje sie automatycznie

jak na kogos kto pisuje na Gliwicach tak niewiele ...ma juz niezly dorobek ;)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=28828796&a=28880905
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=26142162&a=26455602
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=26418372&a=26419035
                                      Nie liczac tego co poszlo na osla lawke;))

wiec trafiles kula w plot ...
                                      • praszka.m Re: Ramon 13.09.05, 15:16
                                        Meg- głosuje za - i znow powrócę na forum-
                                  • Gość: Ramon Re: Meg IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 13.09.05, 23:00
                                    "Wolnosc slowa"
                                    czesto wymawiamy slowa o ktorych znaczeniu bardzo malo wiemy. Zastanawialem sie
                                    dzis (mam nadal urlop) jak Tobie na Twoj wpis odpowiedziec.
                                    Awiec, zarowno Ty i ja potrafimy sobie wyobrazic quadrat narysowany na
                                    papierze ktorego a = 3,00 cm. Dodajmy jeszcze os "z" z tym samym "a" i oboje
                                    wyobrazamy sobie kostke, ale czy kazdy z nas widzi te kostke jednakowo? W jakim
                                    kolorze ja widzisz? Sa kanty tej kostki gruba albo cienka linia kryslone?
                                    Moze zapytamy Braida, albo Ballesta jak oni sobie te figure wyobrazaja?
                                    Wydaje mi sie, ze bysmy sie bardzo zdziwili widzac rezultaty, gdyby kazdy z nas
                                    musial rysowac te kostke ktora sobie wyobrazal.
                                    Jestem przekonany, ze kazdy z nas piszac cokolwiek i na jaki kolwiek temat
                                    moze tylko to i otym pisac co ON, ONA, ONO sobie w tym momencie mysli i
                                    wyobraza. To jest ten impuls kturym kazde wolne forum zyje.
                                    Czy ktos pisze np: jestes wariaten, idiota, hitlerowcem, gorolem, albo wiersze,
                                    czy cos na temar sciezek rowerowych - to sa w pierwszej lini produkty i ideje
                                    tegosz momentu. Jak zaczniemy sie nad tym zastanawiac, czy to co tutaj pisze
                                    jest korekt, obrazajace albo absolutna prawda, to mozemy ten fantastyczny kiosk
                                    rozmaitych pogladow zaraz zamknac i zakratowac.
                                    "Wolnosc slowa" coz to takiego - tylko slogen. Niech tym forum ktos moderuje -
                                    bedzie spokoj. Tak bedzie spokoj, bo zaczniemy jusz w naszych glowach nasze
                                    zdanie tak ukladac aby tylko nie zostaly usuniete, aby tylko nie zahaczyc.
                                    Beda tylko kulturalne i inteligetne (ponizej IQ 136 nie mozna brac udzialu)
                                    dyskusje. Meg, przed niespelna dwoma miesacami wycinal jakis "spoleczny
                                    moderator" kupe wpisow od Slazakow, ten fakt spowodowal, ze nieswiadomie
                                    zastanawialem sie nad tym czy moj wpis jest taki ze go nie wyzuca. Niechce sie
                                    nad tym zastanawiac czy moje pisanie sie komus podoba czy nie, bo traci ono swa
                                    orgnalnosc, a nacos stucznego nie mam checi.

Wolne slowo to jest tak jak pierwsza idea jakiegos projektu, a jest to
                                    przewaznie najlepsza i prawidlowa idea.

Pardon ze sie tak rospisalem.

• meg_s Re: Ramon 14.09.05, 00:25
                                      bardzo Ci dziękuję za tak poważną odpowiedź
                                      w stanie wojennym, w tak zwanym drugim obiegu krążyły bardzo mądre felietony
                                      Jacka Fedorowicza, na codzień satyryka, w jednym opisywał właśnie takie
                                      zjawisko - "autocenzor" w głowie, produkt cenzury i wychowania na "homo
                                      sovieticusa"
                                      tylko widzisz, ta autocenzura nie zawsze jest produktem tylko cenzury
                                      zewnętrznej w postaci moderatora, admina czy tp - to również
                                      wpływ "współpisaczy" (nie mylić z rozmówcami) - po dziesiątkach
                                      niesprowokowanych ataków na Twoją osobę, na sprawy Ci bliskie też podświadomie
                                      włącza się "kontrolka" w mózgu
                                      • Gość: Ramon Re: Meg IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 14.09.05, 06:47
                                        meg_s napisała:
                                        > tylko widzisz, ta autocenzura nie zawsze jest produktem tylko cenzury
                                        > zewnętrznej w postaci moderatora, admina czy tp - to również
                                        > wpływ "współpisaczy" (nie mylić z rozmówcami) - po dziesiątkach
                                        > niesprowokowanych ataków na Twoją osobę, na sprawy Ci bliskie też
                                        podświadomie
                                        > włącza się "kontrolka" w mózgu
                                        Meg, masz racje, ale chce tylko dodac, ze z "prywatnej cenzury" mozna sie w
                                        kazdym momencie uwolnic.
                                        Wydaje mi sie, ze zalozenie "stanowiska" moderatora jest jakims krokiem w
                                        kierunku biurokracji, ktora wie dokladnie co jest poprawne a co nie, co wolno
                                        pisac a czego nie, kto moze cos pisac a kto nie.
                                        Chocbysmy aniola Michala na to stanowisko wybrali, on niema szansy na
                                        obiektywne postepowanie i bedzie po jakims czasie ten job przeklinal, a my
                                        bedziemy jego przeklinac bo go za niebezstronnego uwazac bedziemy. Komu jest to
                                        poczebna?
                                        Ale jusz dosc na ten temat, bo rozpoczyna sie znowu fajny sloneczny dzien, i to
                                        pakuje moj plecak i w teren;-)
                                        • ballest Re: Meg 14.09.05, 07:28
                                          Najgorsze jest to, ze strona ktora operuje wulgaryzmami i rzuca miesem zada
                                          moderatora.
                                          To przeciez SKANDAL - z domeny DE nikt oprocz Braida nie rzuca miesem.
                                          Kultura nie potrzebuje moderatora, potrzebuja ja dresiarze.
                                          Drugim skandalem by bylo, jak by dresiarze jeszcze dostali tego co chcom!
                                          Wtedy tez tak jak laband napisal, tysz mie tu nie ma, tak jak nie wchodze na
                                          Gliwiczanie.

Meg, ma inne walory, ale moderatorka, nie ona nie reagowala, jak Braid i SSS
                                          man wszystkie kobiety po kolei obrazal, napisala przz kwiaty, ze sie z tego
                                          faktu cieszyla.
                                          Wiec majac Meg, ma tylko jedna strony cenzura a druga wolnosc Tomku w swoim
                                          domku!
                                          • sss9 Re: Meg 14.09.05, 08:19
                                            ballest napisała:
                                            >
                                            > Drugim skandalem by bylo, jak by dresiarze jeszcze dostali tego co chcom!
                                            > Wtedy tez tak jak laband napisal, tysz mie tu nie ma, tak jak nie wchodze na
                                            > Gliwiczanie.

obiecujesz ? :)
                                            trzymamy cię za słowo ! :))))
                                            • carrramba Re: Meg 14.09.05, 08:23
                                              sss9 napisał:

> ballest napisała:
                                              > >
                                              > > Drugim skandalem by bylo, jak by dresiarze jeszcze dostali tego co chcom!
                                              > > Wtedy tez tak jak laband napisal, tysz mie tu nie ma, tak jak nie wchodze
                                              > na
                                              > > Gliwiczanie.
                                              >
                                              > obiecujesz ? :)
                                              > trzymamy cię za słowo ! :))))

No proszę,jak zawsze- najprostsze rozwiązania są tak blisko :)))
                                          • meg_s Re: Meg 14.09.05, 08:46
                                            ballest napisała:

> ona nie reagowala, jak Braid i SSSman wszystkie kobiety po kolei obrazal,
                                            napisala przz kwiaty, ze sie z tego faktu cieszyla.

GDZIE tak napisałam, że się cieszę - to kolejna twoja wredna autointerpretacja

co do niereagowania - już pisałam, że robienie z tego faktu jakiegoś dowodu
                                            akurat przeciwko mnie świadczy o twojej podwójnej moralności - Szwager i Ramon
                                            też się w tym wątku nie wypowiadali i to cię nie razi
                                            (Szwager i Ramon - wybaczcie, wiecie że nic do Was nie mam, ale już nie wiem
                                            jak ballestowi przemówić do rozumu)
                                            • sss9 Re: Meg 14.09.05, 08:54
                                              meg, święta cierpliwość i nadzieja, to piękne cechy, ale w niektórych
                                              przypadkach zawodzą. ile czasu potrzeba by się z tym pogodzić ?
                                              widzisz, my już prawie nie reagujemy (w każdym razie pytając o dowody), bo też z
                                              kim tu rozmawiać ? z "psychicznym" się nie dyskutuje, można go leczyć, tępić
                                              bądź ignorować - do leczenia się nie nadaje - na porozumienie nie ma szans. :)
                                              • meg_s Re: 14.09.05, 09:03
                                                noo - 4 lata :D
                                                to że nie zmienię - "już" do mnie dotarło
                                                a dlaczego piłuję nadal ? - hmmm.... ;)

--
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka