Dodaj do ulubionych

gdzie jest tablica Horsta Bieńka????

01.10.05, 08:07
gliwiczanie( falsyfikaty przesiedleńcze) ,ukradliście tablicę przy ul.Horsta
Bieńka? Co z nią zrobiliście?Przepiliście? sprofanowaliście?Czy tradycje
zabużańskie są kontynuowane tyle lat po wojnie?Czemu nie przetopicie na wódę
albo nie zniszczycie sobie waszego piłsudskiego?Co zrobił wam ten poczciwy
Niemiec? Jego dom też zbużycie?przetopicie wszystkich Ślązaków na wasze chore
urojenia?Sprawa trafia do Strasburga.Koniec z bezkarnością waszych
parodystycznych samosądów.
UL.Horsta Bieńka 12. Tablica zniknęła.takie numerki róbcie sobie we Lwowie!
Obserwuj wątek
    • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 08:43
      a z czego była wykonana?może to robota złomiarzy?
      • renia1960 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 08:57
        była z brązu.nie obchodzi mnie czy to złomiarze czy nie.świadectwo nieudolnej
        polskiej administracji w Gliwicach jest porażająca. Jakby im zniknęła tablica
        jakiegoś przemarszu Sobieskiego przez Gliwice zaraz by był wielki raban a jak
        profanuje się obywatela Gliwic i dobrego człowieka to zabużańscy przesiedleńcy
        nie reagują mimo ,że w przedwojennym Lwowie byłi otoczeni Niemcami ,Żydami i
        Ukraińcami. To wygląda jak jakiś chory odwet.Zresztą społeczeństwo Zatorza to w
        dużej mierze zdegenerowana grupa zakompleksionych nieudaczników.Dwie flachy wódy
        za kawałek brązu? Nie uda wam się zniszczyć pamięci o szanowanych obywatelach
        NASZEGO miasta.Pamięci i tradycji nie zamienicie sobie na wódę.No ale czego się
        spodziewać po napływowej społeczności ,która niczego nie szanuje. dali
        świadectwo o sobie i swojej tradycji.
        • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:02
          dlaczego wszystkich wsadzasz do jednego worka? a gdzie Ty byłaś jak tą tablicę
          zabierano?
          mieszkałam przez jakiś czas na Zatorzu to wiem jacy ludzie tam mieszkają ,a
          Ci którzy to ukradli napewno tutaj nie siedzą
        • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:04
          znam dorobek Bieńka i myślę,że wszyscy co tu przychodzą też znają,---a
          posterunku Policji już tam nie ma ?bo wiem ,że był
          • renia1960 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:12
            nie ukradniecie naszej Śląskiej dumy.Jej nie zamienicie na waszą wódę.twoje
            tłumaczenia są żałosne.
            • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:20
              o czym Ty wogóle mówisz?jaka Duma?i do tego śląska----wiesz co,pomyśl najpierw a
              potem pisz
              • renia1960 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:31
                ukradziono i zniszczono tablicę poświęconą Ślązakowi.Prowokacja?Zapominasz ,że
                żyjesz na Górnym Śląskim Śląsku?Obudż się, do Lwowa masz kilkaset km.a historia
                to nie kilkadziesiąt lat ale setki lat historii tej ziemi i nie zmieni tego
                zacieranie jej poprzez płytką profanację i złodziejskie praktyki.
                • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:33
                  renia1960 napisała:

> ukradziono i zniszczono tablicę poświęconą Ślązakowi.Prowokacja?Zapominasz ,że
                  > żyjesz na Górnym Śląskim Śląsku?Obudż się, do Lwowa masz kilkaset km.a historia
                  > to nie kilkadziesiąt lat ale setki lat historii tej ziemi i nie zmieni tego
                  > zacieranie jej poprzez płytką profanację i złodziejskie praktyki.
                  popatrz ,popatrz--a ja nie wiedziałam o tym,i mówisz setki lat?
                  no,no........
                  • egon88 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:45
                    myślę ,że trzeba jasno i otwarcie powiedzieć:GOROLE! GOROLE!GOROLE!!!!!!!!Czemu
                    nie giną tablice parodiujące historię Śląska? W Katowicach czy Zabrzu taki numer
                    by nie przeszedł,no ale czego spodziewać się po Gliwicach.Hehe,a mieliście
                    podobno niedawno "Dni dziedzictwa kultury" Hipokryzja i fałsz bije od
                    mieszkańców waszego miasta.Czasem jak tu bywam czuję się jak za granicą. Dla
                    mnie Śląsk kończy się w Maciejowie.Gliwice to poplamiona ziemia. Ktoś kto zna to
                    miasto mógłby się spodziewać takiego numeru.Mnie to nie zdziwiło.
                    • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:49
                      egon88 napisał:

> myślę ,że trzeba jasno i otwarcie powiedzieć:GOROLE! GOROLE!GOROLE!!!!!!!!Czemu
                      > nie giną tablice parodiujące historię Śląska? W Katowicach czy Zabrzu taki nume
                      > r
                      > by nie przeszedł,no ale czego spodziewać się po Gliwicach.Hehe,a mieliście
                      > podobno niedawno "Dni dziedzictwa kultury" Hipokryzja i fałsz bije od
                      > mieszkańców waszego miasta.Czasem jak tu bywam czuję się jak za granicą. Dla
                      > mnie Śląsk kończy się w Maciejowie.Gliwice to poplamiona ziemia. Ktoś kto zna t
                      > o
                      > miasto mógłby się spodziewać takiego numeru.Mnie to nie zdziwiło.
                      dziecię drogie--jakbyś nie zauważył to Dni Dziedzictwa Kultury były
                      na całym Śląsku
    • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 09:41
      www.lwow.com.pl/
      • egon88 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 10:15
        www.lwow.com.pl/BUHAHAHAHAHAHA!
        • bespiecznik Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 10:44
          kradnąc tablicę myśleli ,że wyleczą sobie swoje kompleksy.no cóż,kolejna farsa...
          • ballest Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 11:02
            Kogos ta tablica szterowaua, nic wiyncy, racja tez je, ze w Gliwicach najwiyncy
            polskich nacjonalistow mieszkou!
    • szwager_z_laband Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 11:10
      w tym momyncie przipomino mi sie geszichta ze tablicami "Ruchu Autonomii Slaska"

swojego czasu regularnie bouy "profiliaktycznie usowane" przez "placowki"
      propolskie

we Rybniku doszuo nawet do wuomania do biura RASl ...

• bespiecznik Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 11:35
        Byłem zobaczyć,rzeczywicie zostały tylko dziury po śrubach.wyobrażam sobie co
        by było jakby tak zniknęła jakaś tabliczka z ratusza albo inna fałszująca
        historię .kradnąc i niszcząc tą poświęconą Bieńkowi dali świadectwo o
        sobie.Powinni jeszcze zburzyć wszystkie kamienice wybudowane przez Niemców,
        zbombardować radiostację, lotnisko ,wyciąć wszystkie stare drzewa i przestać
        chodzić do większości kościołów a potem zmienić nazwę miasta i wzorem sowietów
        wprowadzić strefę zamkniętą.
        • szwager_z_laband Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 11:43
          zapomniou o pozbyciu sie ostatnich Slonzokow!
        • ballest Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 11:46
          To sie juzas polski NACJONALIZN popisou, tera mie mord spod Falaise juz nie
          dziwi.
          • szwager_z_laband Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 11:49
            jo wia kto ta tablica "wylyszowou", to musiou byc jakis kandydat na moderatora
            w glywickim forum GW :)))
            • renia1960 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 12:26
              zbierzemy pieniądze zrobimy nową tablicę ale tą nową powiesimy już na ratuszu
              albo Urzędzie Miejskim.My Ślązacy, zwłaszcza my mamy prawo do swojego miejsca w
              Gliwicach.Bo ty my jesteśmy solą tej ziemi.
              • ballest Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 12:46
                Mosz recht, bo my tu zyjemy uot czasow Jadwigi!
                • sloneczko1 Re: gdzie jest tablica Horsta Bieńka???? 01.10.05, 14:47
                  ballest napisała:

> Mosz recht, bo my tu zyjemy uot czasow Jadwigi!
                  a ja żyję tutaj od niedawna--to mam sobie pójść?
                  a dokąd to ,dokąd?
              • sloneczko1 sól ziemi czarnej ;) 01.10.05, 14:46
                renia1960 napisała:

> zbierzemy pieniądze zrobimy nową tablicę ale tą nową powiesimy już na ratuszu
                > albo Urzędzie Miejskim.My Ślązacy, zwłaszcza my mamy prawo do swojego miejsca w
                > Gliwicach.Bo ty my jesteśmy solą tej ziemi.
                • ballest Re: sól ziemi czarnej ;) 01.10.05, 14:51
                  Suoneczko, a kaj to chcesz wyrwac???
                  - co jou wiym, tukej nikogo zodyn nie wyganiou, to raczy Gorole niszczom
                  nasza kultura slonskou i niymieckou a niy odwrotnie!
                  • egon88 "sloneczko"drzyj stond dziołcha 01.10.05, 14:53
                    i nie rób sadzy.wleż sie na ta strona www.lwow.pl i tam sie napinej
                    • sloneczko1 Re: "sloneczko"drzyj stond dziołcha 01.10.05, 15:01
                      egon88 napisał:

> i nie rób sadzy.wleż sie na ta strona www.lwow.pl i tam sie napinej
                      pewnie dziecinko ,że tam pójdę--w końcu to moja Ojczyzna;)
                      jakbyś nie wiedział to jestem Lwowianką Herbową ;)
                  • sloneczko1 Ballest 01.10.05, 14:59

> Suoneczko, a kaj to chcesz wyrwac???
                    > - co jou wiym, tukej nikogo zodyn nie wyganiou, to raczy Gorole niszczom
                    > nasza kultura slonskou i niymieckou a niy odwrotnie!
                    jak jo Ci przaja ,że niy chcesz mie stond wygonić---a ta
                    tablica myśla,że złomiorze ukradli,w końcu znom te teryny boch sam miyszkała
                    przez jakiś czas
                    • egon88 NIE złomiarze 02.10.05, 08:30
                      Dobrze wiemy ,że dla złomiarzy to za śliski temat.Tablica została skradziona czy
                      zniszczona celowo.
                      • sloneczko1 Re: NIE złomiarze 02.10.05, 10:33
                        a na policji zgłosiliście to?i jaka jest odpowiedź?
                        • Gość: socer Re: NIE złomiarze IP: 80.48.234.* 02.10.05, 11:44
                          Horstowi bardziej ta tablica się należy jak Piłsudzkiemu pomnik w Gliwicach.
                          • szwager_z_laband Re: NIE złomiarze 02.10.05, 11:50
                            tyn Piousudski tam i tak mo dni policzone.
                            • Gość: socer Re: NIE złomiarze IP: 80.48.234.* 02.10.05, 12:32
                              Złomiarze do roboty.
                              • szwager_z_laband Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:33
                                :)))
                                • sloneczko1 Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:41
                                  on je tak dobrze oświetlony ,że mieli by trocha trudność z tym,ale dla chyntnego
                                  nic trudnego--;)
                                  • szwager_z_laband Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:42
                                    czekej ino jak sie dowiymy kaj te zicherungi majom!

:))
                                    • sloneczko1 Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:48
                                      ponoć Redenowi poł cokoła ktoś gwizdnou
                                      Chorzów

Skandal: mokre soki Ryjdena
                                      Autor: palec1
                                      Data: 01.10.05, 19:19

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
                                      Winter idzie, Ryjdenowi zimno.

Fto podp.... hrabiymu dolno czyns cokolu ?
                                      Jak to reparatura, to mom 2 pytania:

1) Czamu ? Bublowato robota (ynkmal nowy) - fto winny ?
                                      2) Jak dugo jesze ? Dysz pado, wciongnie mokro i bydzie szajsruina !!

• hanys_hans Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:45
                                  Sam mocie namiary

www.wirtualnafrancja.com/histoire/images/21.jpg
                                  • szwager_z_laband Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:46
                                    niywiym jak do wos ale do mie tyn Piousudski i Stalin to pieronym podobne
                                    som :))
                          • renia1960 Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:50
                            To prawda Piłsudski nienawidził Ślązaków.Jemu nawet nie zależało na Śląsku bo
                            zawsze uważał te tereny za Niemieckie.Zastanawiam się po co pomniki tego
                            człowieka są w Katowicach i Gliwicach.Czemu wielkim Ślązakom nie wiesza się
                            nawet tablic a ludziom nas nienawidzącym stawia pomniki.Brak szacunku dla
                            godności człowieka ze strony Polaków dla Ślązaków jest coraz większy.Skąd ta
                            nienawiść?.Wszystko kiedyś znajdzie swój kres w blasku prawdy,bo tak uczył nas
                            Jan Paweł II. CZyżby droga prowadziła do następnego totalitaryzmu?
                            • sloneczko1 Renia 02.10.05, 12:53
                              skond u Ciebie tela tyj złości do innych? byłaś jusz w kościele dzisiej?czysz
                              niy słyszysz ewangeli kaj sie godo kochej bliźniego swojego?
                              • sloneczko1 Re: Renia 02.10.05, 12:54
                                a papiyż uczoł nos miłości
                              • renia1960 Re: Renia 02.10.05, 13:35
                                ja właśnie tej miłości u was Polaków nie widzę A profanacja tablicy Bieńka jest
                                tego przykladem.Nie bądz hipokrytką.
                                • sloneczko1 Re: Renia 03.10.05, 22:07
                                  no ,wracam po jednym dniu na forum i co zastaję? jakiś cieć mi wyciął post
                                  • sloneczko1 ;) 04.10.05, 09:01
                                    www.hiphop24.pl/s.php?main=129
                            • szwager_z_laband Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:54
                              szkoda godac ....
                              • sloneczko1 Re: NIE złomiarze 02.10.05, 12:55
                                jakby to jeszcze na chlyb przeznaczyli a niy na gorzołka..............
                                • renia1960 Re: NIE złomiarze 02.10.05, 13:40
                                  czyli jednak akceptujesz tą profanację,prawda? żal mi Cię ...
                            • ballest Re: NIE złomiarze 03.10.05, 07:38
                              Renia, nawet w polskim Hymnie spiewajom, ze uo Slonsku nic wiedziec nie chcom,
                              a tera se sam wcisli!
                              • szwager_z_laband Re: NIE złomiarze 03.10.05, 07:43
                                de.wikipedia.org/wiki/Mazurek_D%C4%85browskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka