27.10.05, 11:29
Hallo Myha,
prosze o uzasadnienie usuniecie mojich, do Sompepoint skierowanych, wpisow.
Nadal oczekuje odpowiedzi od opiekuna tegosz forum.
Obserwuj wątek
    • myha1 Re: do Myha 27.10.05, 11:32
      ramon6 napisał:

> Hallo Myha,
      > prosze o uzasadnienie usuniecie mojich, do Sompepoint skierowanych, wpisow.
      > Nadal oczekuje odpowiedzi od opiekuna tegosz forum.

do konkretnej osoby pytania , kierujemy na adres mailowy gazety, a zastrzeżenia
      na abuse@gazeta.pl
      • ramon6 Re: do Myha 27.10.05, 13:27
        Myha, czy ja kiedys Ciebie kiedykolwiek obrazilem?
        Pytam sie Ciebie bez jakich kolwiek zaczepow, a Ty wysylasz mnie do dyrektora.
        Jestes tutaj odpowiedzialna albo nie?

Ach, prza okazji - zgubil sie moj nastepny watek pod tytulem "dzisaj w
        Spiegel...". Moze orietujesz sie przypadkowo gdie ten sie podzial?
        • sss9 Re: do Myha 27.10.05, 13:31
          "do konkretnej osoby pytania , kierujemy na adres mailowy gazety, a zastrzeżenia
          na abuse@gazeta.pl
          "
          jakim młotkiem trzeba ci to ramol wykuć w tym twoim betonie ?
          zgubiłeś drogę do hajmatu ?
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34281
          to żegnaj... :)))
          • ramon6 Re: do Myha 27.10.05, 13:35
            sss9 napisał:

> "do konkretnej osoby pytania , kierujemy na adres mailowy gazety, a
            zastrzeżeni
            > a
            > na abuse@gazeta.pl
            > "
            > jakim młotkiem trzeba ci to ramol wykuć w tym twoim betonie ?
            > zgubiłeś drogę do hajmatu ?
            > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34281
            > to żegnaj... :)))
            SSS, czy moglbys powtorzyc pytanie kture ja Tobie zadalem?
            • braid Re: do Myha 27.10.05, 13:37

sss9 zostaw trolla on bedzie sie tak slinil do wieczora
              pytania z cyklu "dlaczego banany sa krzywe" to widac specjalnosc wszechslazakow
              • ramon6 Re: do Myha 27.10.05, 14:08
                Braid, mysle ze zdazyles moja odpowiec przeczytac zanim jakis zboczeniec ja
                usujol.
            • sss9 Re: do Myha 27.10.05, 13:40
              dostałeś bardzo prostą, nieskomplikowaną odpowiedź na twoje prostackie pytanie.
              czego chcesz więcej ? psa przewodnika ? zgłoś się do swojej ubezpieczalni.
              • braid Re: do Myha 27.10.05, 13:43
                moze Grecka ambasada urzadzila jakis konkurs?
                • sss9 Re: do Myha 27.10.05, 13:46
                  braid napisał:

> moze Grecka ambasada urzadzila jakis konkurs?

:))) to prawdopodobne...
                  jak mógłby brzmieć tytuł takiego konkursu ?
                  • henry.morgenthau_jr.jr Re: do Myha 27.10.05, 14:21
                    sss9 napisał:

> :))) to prawdopodobne...
                    > jak mógłby brzmieć tytuł takiego konkursu ?

"Co je lepsze" : "Pełzająca inteligencja" czy "Yntelygencyja korpusu
                    oficyjerskiego we Szlezjen" ? :)

Bye !
                    Against fascism !
                    HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                    • arnold7 Re: do Myha 27.10.05, 16:13
                      henry.morgenthau_jr.jr napisał:

> sss9 napisał:
                      >
                      > > :))) to prawdopodobne...
                      > > jak mógłby brzmieć tytuł takiego konkursu ?
                      >
                      >
                      > "Co je lepsze" : "Pełzająca inteligencja" czy "Yntelygencyja korpusu
                      > oficyjerskiego we Szlezjen" ? :)
                      >
                      >
                      A co jest lepsze od braku jakichkolwiek znamion inteligencji, wyraznie
                      zauwazalnego w postach niektorych piszacych na FG przedstawicieli emlementu
                      naplywowego?

• slezan Re: do Myha 27.10.05, 16:40
                        Nie, no Arni, oni są inteligentni tylko, że inaczej. Zasrywają własne forum i
                        cieszą się jak dzieci. Może to jakieś delirium?
                        Swoją drogą uważam, że moderatorzy powinni publicznie tłumaczyć się ze swoich
                        kontrowersyjnych decyzji.
                        • somepoint210 Re: do Myha 27.10.05, 16:55
                          slezan napisał:

> Swoją drogą uważam, że moderatorzy powinni publicznie tłumaczyć się ze swoich
                          > kontrowersyjnych decyzji.

Najlepiej zglos to na forum.abuse@gazeta.pl:)))

A serio, przegladalem kilkanascie najwiekszych for, wliczajac w to swiat, kraj
                          itd., nigdzie nie ma takiej praktyki. Kazdy problem jest rozwiazywany za pomoca
                          poczty. Jedynym wyjatkiem byl Bartoszcze, ktory na FK stworzyl na samym
                          poczatku watek, w ktorym wyjasnial powody np; wyciecia. Nie powstrzymalo to
                          jednak i nadal nie powstrzymuje pytan zainteresowanych o powody usuniecia. Malo
                          tego, te pytania zwykle nie sa dopisywane do tego specjalnie stworzonego watku,
                          ale publikowane w nowo-otwartym. Poczta jest najlepszym rozwiazaniem.
                          Pozdr.
                          • slezan Re: do Myha 27.10.05, 17:00
                            Ale gnój na tym forum jest wciąż taki, jaki był przed wprowadzeniem moderacji.
                            Osobiście uważam za świństwo wycinanie postów pisanych po niemiecku przy
                            równoczesnym tolerowaniu pospolitego chamstwa. Od dwóch tygodni obserwuję jak
                            gliwicka "elyta" pokazuje swoją klasę, której brak zarzucała innym.
                            • somepoint210 Re: do Myha 27.10.05, 17:15
                              Nie przesadzasz troche? Jest zdecydowanie lepiej, choc nie sielankowo. Ale ja
                              jestem aesem, wiec moge miec subiektywne odczucie.
                              • slezan Re: do Myha 27.10.05, 17:17
                                Nie ukrywam rozczarowania. Sądziłem, że niektórzy mają tu coś do powiedzenia, a
                                jedynie inni im w tym przeszkadzają. Okazuje się, że kiedy nie ma już
                                możliwości skoczenia sobie do gardeł, toczy sie pojedynek korespondencyjny.
                                Niestety, na żenującym poziomie.
                                • somepoint210 Re: do Myha 27.10.05, 18:16
                                  A ja jestem rozczarowany Twoim rozczarowaniem, czego Ty sie spodziewales?
                                  Naglego przeskoku do dyskusji panelowych na wysokim poziomie? Uklonow, powitan,
                                  salutowania? Cztery lata spamowania, obelg, inwektyw chcesz naprawic w kilka
                                  tygodni? Poza tym nie zauwazylem ostatnio nikogo z FG na forum G-G (no ja tam
                                  czasami pisze:) Nawet Sss nie pojawia sie tam wiecej, a watkow o forum Gliwice
                                  zatrzesienie na G-G, komu wiec bardziej zalezy na tych korespondencyjnych
                                  walkach?
                                  Bronek juz od nich odchodzi, bo ma dosyc narastajacej agresji i nietolerancji,
                                  Anna zalozyla interesujacy watek o regionalizmach, zobacz ile tam wpisow?
                                  Wydaje sie, ze zdecydowanie bardziej interesuje ich nasze forum, nizli ich
                                  wlasne:) Brakuje Ci tutaj jakis tematow, nie ma sprawy, otworz watek. Jest o
                                  Autonomii, jest regionalny, jest o felietonie Ziemkiewicza, pare interesujacych
                                  watkow podsumowujacych ostatnie wybory, sa ciekawe posty Nu w watku o
                                  stereotypach. Czego oczekujesz, ze bede stukal bezmyslnie w klawiature, aby
                                  natrzaskac 100 postow? Postow z jednym slowem, albo z "usmieszkiem"? Wolne
                                  zarty.
                                  • slezan Re: do Myha 27.10.05, 18:27
                                    Spodziewałem się ostrej dyskusji, ale na ciekawy temat, a nie nieustannego
                                    masturbowania się swoją intelektualną przewagą, domniemaną czy nie, nad
                                    oponentami, którzy i tak na tym forum nie odpowiedzą. Jest jeszcze jedna
                                    sprawa. Jeden pisze jakąś totalną bzdurę, dwóch mu przytakuje i osiągają
                                    satysfakcję. A czego oczekuję? Normalności.
                                    • somepoint210 Re: do Myha 27.10.05, 19:28
                                      Normalnosci. Zgoda. Ale oczekujesz, ze Ci co tu pisza zaczna sobie skakac do
                                      oczu? Czy kiedy podkreslaja intelektualna przewage, mam im tego zakazac?
                                      Przeciez to dorosli ludzie, chyba wiedza co robia? Oponentow nie ma, bo sa tam.
                                      Tam pisza o nas, a nas tam z kolei nie ma. Kolko zamkniete. Typowy ping-pong.
                                      Ale dzieki temu fora zyja, a o to w calym tym interesie chodzi.
                                      Oczekujesz normalnosci? A co z Toba? Gdzie podzial sie zapaleniec, bioracy
                                      udzial w kazdej interesujacej dyskusji? Gdzie podzial sie zadziora, z ktorym
                                      mialem najdluzsza chyba pyskowke w dziejach forum Katowice? Skapciales
                                      przyjacielu, zgorzkniales. Zreszta obaj skapcielismy, ja potakuje Tobie, Ty
                                      potakujesz mnie. I to mimo roznic nas dzielacych. Ale moze na tym polega
                                      normalnosc.
                                      • slezan Re: do Myha 27.10.05, 19:53
                                        A to mi dosrałeś :-).
                                        • somepoint210 Re: do Myha 27.10.05, 19:58
                                          Jakos mam dzisiaj taki 'romantyczny' nastroj, nawet prosbe Ramona uwzglednilem;)
                                          • ramon6 Re: do Myha 27.10.05, 21:24
                                            somepoint210 napisał:

> Jakos mam dzisiaj taki 'romantyczny' nastroj, nawet prosbe Ramona
                                            uwzglednilem;
                                            Ich danke Dir für die Mühe die Du Dir gemacht hast, doch hättest Du, bzw Deine
                                            Mitstreiterin von Anfang an den Job korrekt gemacht, hätten wir die
                                            entstandenen Probleme vermeiden können.
                                            In der Hoffnung auf eine reibungslosers Weiterschreiben wünsche ich Dir noch
                                            einen schönen Abend.
                                            • bartoszcze Re: do Myha 27.10.05, 21:44
                                              ramon6 napisał:

> somepoint210 napisał:
                                              >
                                              > > Jakos mam dzisiaj taki 'romantyczny' nastroj, nawet prosbe Ramona
                                              > uwzglednilem;
                                              > Ich danke Dir für die Mühe die Du Dir gemacht hast, doch hättest Du, bzw
                                              Deine
                                              > Mitstreiterin von Anfang an den Job korrekt gemacht, hätten wir die
                                              > entstandenen Probleme vermeiden können.
                                              > In der Hoffnung auf eine reibungslosers Weiterschreiben wünsche ich Dir noch
                                              > einen schönen Abend.

Ramon,
                                              a spróbuj jednak przeprosić się z myślą, że nie wszyscy mówią po niemiecku, a
                                              jeżeli komuś chcesz coś bardzo prywatnie i indywidualnie powiedzieć, to właśnie
                                              po to są maile..
                                              • ramon6 Re: do Myha 27.10.05, 21:53
                                                Bartoszcze, prosze tutaj o zrozumienie, ale jezyk polski sprawia mi nadal dosc
                                                duzo klopotow wiec ja dlatego... Pozatym mysle, ze w przyszlosci takie akcje, a
                                                tym samym uzywanie jezyka niemieckiego dla przedstawienia problemu, nie beda
                                                potrzebne.
                                                • betoniarz-zbrodniarz Re: 27.10.05, 22:01
                                                  Akurat myśl, którą tu przedstawiłeś po niemiecku nie była zbyt skomplikowana,
                                                  zatem biorąc pod uwagę twoje wcześniejsze wpisy po polsku trudno mi uwierzyć,
                                                  żebyś nie potrafił tego akurat napisać właśnie po polsku.

Tak czy tak, uwaga bartoszcze o mailach nie traci na ważności.
                                                  • ramon6 Re: 27.10.05, 22:12
                                                    betoniarz-zbrodniarz napisał:

> Akurat myśl, którą tu przedstawiłeś po niemiecku nie była zbyt skomplikowana,
                                                    > zatem biorąc pod uwagę twoje wcześniejsze wpisy po polsku trudno mi uwierzyć,
                                                    > żebyś nie potrafił tego akurat napisać właśnie po polsku.
                                                    >
                                                    > Tak czy tak, uwaga bartoszcze o mailach nie traci na ważności.

Do pierwszej czesci twego wpisu bylo jusz wiele powiedziane awiec...
                                                    Waznosc wypowiedzi Bartoszczego jest dla tego wazna, ktoremu jest to wazne.
                                                    Przyznaje ze nie jestem w stanie ze Somepoint`em na jego szczeblu w jezyku
                                                    polskim korespondowac. Jednagze widze ze on jest w stanie sie poslugiwac
                                                    jezykiem niemieckim na tym samym szczeblu co i ja -czuje sie w tym jezyku
                                                    poprost pewniejszym.
                                                    Pozatym uzywam - pod ile potrafie-jezyk polski.
                                              • arnold7 Re: do Myha 27.10.05, 22:17
                                                bartoszcze napisał:

> ramon6 napisał:
                                                >
                                                > > somepoint210 napisał:
                                                > >
                                                > > > Jakos mam dzisiaj taki 'romantyczny' nastroj, nawet prosbe Ramona
                                                > > uwzglednilem;
                                                > > Ich danke Dir für die Mühe die Du Dir gemacht hast, doch hättest Du, bzw
                                                > Deine
                                                > > Mitstreiterin von Anfang an den Job korrekt gemacht, hätten wir die
                                                > > entstandenen Probleme vermeiden können.
                                                > > In der Hoffnung auf eine reibungslosers Weiterschreiben wünsche ich Dir n
                                                > och
                                                > > einen schönen Abend.
                                                >
                                                > Ramon,
                                                > a spróbuj jednak przeprosić się z myślą, że nie wszyscy mówią po niemiecku, a
                                                > jeżeli komuś chcesz coś bardzo prywatnie i indywidualnie powiedzieć, to
                                                właśnie
                                                >
                                                > po to są maile..
                                                >

Z tym niemieckim nie masz racji Bart, jestesmy na gornoslaskim forum, a
                                                wielokulturowosc Gornego Slaska nalezy szanowac mimo komunistycznych zakazow,
                                                ktore byc moze juz nie obowiazuja, ale co nieco skrzywily swiatopoglad
                                                niektorym z naszych polskich sasiadow.
                                                • bartoszcze Re: do Myha 27.10.05, 22:47
                                                  Wielokulturowość to jedno, zrozumiałość przekazu to drugie.
                                                  Tradycja wielokulturowego Śląska obejmuje też Żydów, jaki sens miałyby posty w
                                                  jidysz czy zgoła po hebrajsku?
                                                  A argument o zakazach jest o tyle chybiony, że reguła nie jest skierowana
                                                  imiennie przeciwko niemieckiemu, ale generalnie przeciwko wszystkim językom
                                                  obcym.
                                                  Chociaż zastanawiałbym się nad sensownością "zakazu" na forum miejscowości, w
                                                  której zgodnie z ustawą zachodzą podstawy do wprowadzenia drugiego języka
                                                  urzędowego.
                                                  • arnold7 Re: do Myha 27.10.05, 23:21
                                                    bartoszcze napisał:

> Wielokulturowość to jedno, zrozumiałość przekazu to drugie.

To sie scisle wiaze, wielu Slazakow jest na tym forum u siebie, a nie potrafi
                                                    pisac po polsku. Zeby wogole zaszla w tej sytuacji zrozumialosc przekazu, musza
                                                    uzywac w pismie jezyka, ktorym operuja w miare sprawnie. Chyba, ze z powodu
                                                    elementu naplywowego, ktory nie zna innych uzywanych na Slasku jezykow niz
                                                    polski, osoby nie znajace polskiego w sposob wystarczajacy na dokonanie w nim
                                                    zrozumialego przekazu, maja calkowicie przestac uczestniczyc w zyciu forum.

> Tradycja wielokulturowego Śląska obejmuje też Żydów, jaki sens miałyby posty
                                                    w
                                                    > jidysz czy zgoła po hebrajsku?

Gdyby znalazl sie tu gliwiczanin operujacy sprawnie tylko jidysz lub
                                                    hebrajskim, to ten powod chyba nie uzasadnia wycinania jego przekazu,
                                                    zrozumialego przeciez dla poslugujacych tym jezykiem.

> A argument o zakazach jest o tyle chybiony, że reguła nie jest skierowana
                                                    > imiennie przeciwko niemieckiemu, ale generalnie przeciwko wszystkim językom
                                                    > obcym.
                                                    > Chociaż zastanawiałbym się nad sensownością "zakazu" na forum miejscowości, w
                                                    > której zgodnie z ustawą zachodzą podstawy do wprowadzenia drugiego języka
                                                    > urzędowego.

A nawet trzeciego, ale to jeszcze nieco odlegla przyszlosc w panstwie w sposob
                                                    tak autoratywny administrujacym historycznie bardzo nieszczegolnie polskimi
                                                    terenami.
                                                  • bartoszcze Re: do Myha 27.10.05, 23:31
                                                    arnold7 napisał:

> Chyba, ze z powodu
                                                    > elementu naplywowego, ktory nie zna innych uzywanych na Slasku jezykow niz
                                                    > polski,

Ten element to teraz jakieś 90%:)

> osoby nie znajace polskiego w sposob wystarczajacy na dokonanie w nim
                                                    > zrozumialego przekazu, maja calkowicie przestac uczestniczyc w zyciu forum.

A czemu nie mogą pisac po śląsku?
                                                    >
                                                    > Gdyby znalazl sie tu gliwiczanin operujacy sprawnie tylko jidysz lub
                                                    > hebrajskim, to ten powod chyba nie uzasadnia wycinania jego przekazu,
                                                    > zrozumialego przeciez dla poslugujacych tym jezykiem.
                                                    >
                                                    Forum jest miejscem dyskusji. Dyskutowałby sam ze sobą?
                                                    A poza tym, nie da sie ukryć, że forum działa na serwerach określonej
                                                    korporacji (niektórzy mówią, że lekko hebrajskiej:))), która ostatecznie ustala
                                                    zasady. Nic przy tym nie stoi na przeszkodzie założeniu forów prywatnych "ino
                                                    godka", "nur Deutsch", "...(po hebrajsku nie napiszę:)))"
                                                  • arnold7 Re: do Myha 27.10.05, 23:36
                                                    Poza tym nalezy zakladac, ze przewrotnosc losu moze doprowadzic do powrotu
                                                    Gornego Slaska pod inna niz polska admistracje, chcialbym miec wtedy mozliwosc
                                                    dokonywania zrozumialego przekazu za pomoca jezyka pisanego, ktory jako jedyny
                                                    byl mi dany do opanowania w moich szkolnych latach zycia na bedacym pod polska
                                                    administracja Gornym Slasku.

• bartoszcze Re: do Myha 27.10.05, 23:42
                                                    W istocie nie mozna tego całkowicie wykluczyć:) ale w przypadku, gdyby językiem
                                                    urzędowym tymczasowych administratorów stał się np. czeski lub niemiecki, to
                                                    niewątpliwie większość lokalnej ludności używałaby języka nieurzędowego, lub
                                                    dopuszczonego jako dodatkowy urzędowy - patrz moje zastrzeżenie powyżej..
                                              • Gość: gliwicok Re: do Myha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:37
                                                ta.. no i i nawet nasz übermoderator sie wtracil.
                                            • somepoint210 Re: do Myha 28.10.05, 05:28
                                              ramon6 napisał:

> Ich danke Dir für die Mühe die Du Dir gemacht hast, doch hättest Du, bzw
                                              Deine
                                              > Mitstreiterin von Anfang an den Job korrekt gemacht, hätten wir die
                                              > entstandenen Probleme vermeiden können.
                                              > In der Hoffnung auf eine reibungslosers Weiterschreiben wünsche ich Dir noch
                                              > einen schönen Abend.

Dziekuje i prosze przyjmij moje przeprosiny za opieszalosc w tym wzgledzie.
                                              Gdy pisze te slowa, jest u Ciebie wczesny poranek, zycze wiec udanego i milego,
                                              nadchodzacego dnia.
                                    • sss9 Re: do Myha 27.10.05, 19:34
                                      slezan napisał:

> Spodziewałem się ostrej dyskusji, ale na ciekawy temat, a nie nieustannego
                                      > masturbowania się swoją intelektualną przewagą, domniemaną czy nie, nad
                                      > oponentami, którzy i tak na tym forum nie odpowiedzą.

czekamy zatem slezanie na takie tematy. z tą masturbacją, to jakiś żal ?

> Jest jeszcze jedna
                                      > sprawa. Jeden pisze jakąś totalną bzdurę, dwóch mu przytakuje i osiągają
                                      > satysfakcję.

to chyba refleksja po twoich wizytach na G-G ?

>A czego oczekuję? Normalności.

z tobą to jest możliwe !
                                      :)

• braid Re: do Myha 28.10.05, 08:21
                                      slezan napisał:

> Spodziewałem się ostrej dyskusji, ale na ciekawy temat, a nie nieustannego
                                      > masturbowania się swoją intelektualną przewagą, domniemaną czy nie, nad
                                      > oponentami, którzy i tak na tym forum nie odpowiedzą. Jest jeszcze jedna
                                      > sprawa. Jeden pisze jakąś totalną bzdurę, dwóch mu przytakuje i osiągają
                                      > satysfakcję. A czego oczekuję? Normalności.

No to zawiodles facet na calej lini..
                                      zamiast sie mazgaic jak stara zrzedliwa ciota mozesz kozystac
                                      ze swoich praw jako forumowicz i zaczynac ciekawe normalne
                                      dyskusje. Jak narazie do dzielnie wraz MdD pieprzysz 3 po 3
                                      Przestancie juz skomlec o tych co wyszli bo wystarczajaco wielu
                                      Was tu pisuje ...Arnold, Slezan,Pistulka2,MdS,Socer ;Dede
                                      Wiec macie wielka szanse na zakladanie ciekawych watkow.
                                      Mozesz mi je pokazac??? Siedzec w cienu jak stare zgredy
                                      to bardzo latwo. I jeszcze moze dla Twojej przyjemnosci
                                      ma ktos mi nie odpowiadac .. bo Ci sie juz nie podoba .
                                      Co to za jakies prostackie maniery???
                                      Wysil sie i zainteresuj ludzi tematami to bedzie dyskusja.
                                      Jakos nie interesowaly Cie zadne posty o slaskich muzeach
                                      ( nawet te co dokumentowaly niemiecko-slaska technike)
                                      Zero zainteresowania .. niczym . Tylko siedziec z lapa
                                      w nocniku i plakac ze papier sie skonczyl to potrafisz
                                      inteligencie od siedmiu bolesci.
                                      Wielkie oczekiwanie na dyskusje ..
                                      To forum nie tworze ja ..ani nikt inny osobiscie tylko my wszyscy.
                                      Skoro brak wpisow z Twojej strony i jakiego kolwiek zainteresowania
                                      polaczonego z podsuwaniem czegos ciekawego ..to
                                      co placzesz ze pisza ci co chca???
                                      Osobiscie wole 4 posty na dzien bez faszystowskiego chamstwa
                                      Wole ciche forum niz nabijanie licznika zbiorowym onanizmem
                                      przerywanym wylacznie do koepania sie po plecach i codziennego
                                      sprawdzania licznika. Pamietaj ..to forum swiadczy tez o Tobie
                                      i Arnoldzie ..i innych ...
                                      Polglowkowatymi wpisami o elemencie naplywowym pozimu nie
                                      podniesiecie .. tylko odwalacie robote ballesta.
                                      Zamiast tu przychodzic jedynie aby ponapinac miesnie ..
                                      zacznijcie wkoncu zamiast biadolenia zakladac te ciekawe watki ..
                                      Jak narazie to poza polgowkowatymi przepychankami
                                      to naprawde nie blysnales forumowiczu Slezan.

Zdaje sobie sprawe ze wykrecisz sie jak zwykle merytorycznym sianem
                                      ..ale to duzo latwiejsze niz ciekawy post
                                      • slezan Re: do Myha 28.10.05, 09:10
                                        W skamleniu o uczestnikach forum GG specjalizujesz się raczej Ty ze swoimi
                                        paputcikami. Skoro przepełnia Cię taka radość z powodu ich ewakuacji, dlaczego
                                        poświęcasz im tyle uwagi? I jeszcze jedno - skoro nie kierowała Wami nigdy
                                        fobia wobec Ślązaków, a Wasze obraźliwe dla nas posty były reakcją na
                                        antypolskie posty moich ziomków, to dlaczego wraz z ustaniem przyczyny nie
                                        ustały skutki? I jedna rada - faszyzmu poszukaj po swojej stronie wirtualnej
                                        barykady, którą świadomie lub nie budujesz. Afirmacji zbrodni jest tam więcej
                                        niż po stronie przeciwnej, której rzekomy faszyzm sprowadza się do taniego
                                        sentymentalizmu.
                                        • braid Re: do Myha 28.10.05, 09:21

swojego czasu bal taki nauczyciel w gliwickich liceach ktory
                                          mial lekcje PO czy jakos tak.
                                          Byl niezwykle cennym czlowiekiem dla kazdego z dyrektorow liceow
                                          gdyz posiadal dar fanzolenia o niczym.
                                          Przyozdabial dzieki temu wszelkie akademie i apele. Stawal do mownicy
                                          i mowil. Po 30 minutach nikt nie byl glupszy ani madrzejszy ,
                                          siedzac z tylu ani nie dowiedzial sie czego dotyczyl apel.

Nie mam zamiaru wdawac sie w twoje merytoryczne przepychanki bo potrafisz
                                          fanzolic elokwentnie godzinami tylko ze o niczym .Mielisz to siano
                                          tak aby twoj wlasny glos wprawial Cie w kolejny stan ekstazy.

jeszcze raz inteligencie od siedmiu bolesci ..
                                          Zamiast fanzolic pisz cos o Gliwicach
                                          porwij czytelnikow do dyskusji i skoncz mamlac o jakiejs barykadzie
                                          tym bardziej mojej. Pisze tu kto chce . Nie bede nikomu bronil
                                          i kazdy odpowiada za swoje wpisy.
                                          Nie zaczynam zadnych anty Slaskich watkow.
                                          Nie zaczynam zadnych pro Polskich watkow

Skoro co niektorzy przychodza z biesiadnego tylko po to zeby
                                          zrobic u nas kupe ..to sie nie dziw ze glupio to komentuje.
                                          Podobna sprawa jest z arnoldem .. szanse ma na wszelkie ciekawe tematy tego
                                          swiata. A co robi??? G .
                                        • sss9 Re: do.... 28.10.05, 09:28
                                          pysznie slazanie ! :)
                                          ty naprawdę sprawiasz wrażenie, że to "ustawienie w szeregu", które ci
                                          zafundowano na G-G odniosło skutek. :)))
                                          coś tu pierniczysz o tym jakoby nic nas nie zajmowało, tylko sekciarskie forum
                                          twoich ziomków - to ciekawe, bo mój ogląd jest taki, że owszem - czasem nadarza
                                          się okazja by się z nich ponabijać, ale tęsknoty za nimi to w tym nie ma.
                                          zresztą, łatwo będzie ci policzyć wątki o G-G u nas i o FG tam.
                                          ten stosunek (o rany, tylko niech ci się nie kojarzy!) wynosi coś ok 50:0 , tak
                                          więc gdzie to my "żyjemy" ich gettem ?
                                          to nie my z lubością godną zboczenia notorycznie odwiedzamy ich forum - jest
                                          odwrotnie, a przecież to oni są "wygnańcami/znowu-wolnymi" (zależnie od tego co
                                          im akurat pasuje).
                                          w setkach postów "udowadniają", że FG ich nie interesuje, że tu nawet nie
                                          zaglądają, itp. ciekawe jednak, jak świetnie są poinformowani o tym co tu się
                                          dzieje... :)))
                                          więc kto kim żyje ?
                                          • sss9 Re: do.... 28.10.05, 09:43
                                            i jeszcze pytania do arnold7, ale jeśli slezan zna odpowiedzi, to zapraszam.
                                            po ilu latach wg ciebie (bądź jakiego kodeksu) "element napływowy" przestaje nim
                                            być ?
                                            ilu lat potrzeba, by przestać pieprzyć o "polskiej administracji" ?
                                            czy Ślązakom pod niemiecką administracją jest aż tak źle, że komunikować się
                                            między sobą muszą na "terenie" polskich portali internetowych ?
                                            • slezan Re: do.... 28.10.05, 10:02
                                              Odpowiadam zbiorczo Wam obu. Nie mam zwyczaju odwoływać się do metryki -
                                              człowiek to nie pies. Sadzę, że nie dawałem nikomu do zrozmienia, że powinien
                                              czuć się gorszy z powodu swojego nieśląskiego pochodzenia. Dostrzegam, że wielu
                                              allochtonów robi dla Śląska znaczne więcej niż większość autochtonów i czuję z
                                              tego powodu satysfakcję a nawet dumę, bo świadczy to o tym, że mój region
                                              prezentuje wartości doceniane nie tylko ze względu na rodzinny sentyment. Z
                                              drugiej jednak strony Wasza napastliwość wobec autochtonicznych Ślązaków (jako
                                              grupy - nie chodzi tu o indywidualne spory) - tak odbieram wiele Waszych
                                              wypowiedzi nie pozostawia mnie obojętnym.
                                              Z mojej perspektywy kierujecie się takim samym plemiennym instynktem jak część
                                              Waszych adwersarzy z FGG.
                                              Do Braida zasadnicza uwaga. Odpowiedzialność za poziom tego forum spada na
                                              Ciebie, jako na gliwiczanina, nie na mnie. Chyba sam uwierzyłeś w rewelacje
                                              ballesta o mojej rzekomej misji. Tobie powinno zależeć, by zaglądali tu ludzie
                                              spoza Gliwic i to nie po to, by ponarzekać. Cholera, kiedy Wy ludzie zaczniecie
                                              wymagać od siebie.
                                              • sss9 Re: do.... 28.10.05, 10:10
                                                ale slezanie, przecież to ty narzekasz !
                                                • sss9 Re: do.... 28.10.05, 10:15
                                                  i jeszcze jadno, nikt nie ma nic przeciw odwiedzającym forum skąd by nie byli.
                                                  ale każdy życzy sobie by były to miłe odwiedziny, a nie wyłącznie wtarabanienie
                                                  się by zdenerwować, naśmiecić i pohasać cudzym kosztem.
                                                  jak dotąd, ci "autochtoni" jak ich pięknie nazywacie z arnoldem, tylko po to tu
                                                  zaglądają i prawie co dzień jest ta sama z nimi melodia...
                                                  • ramon6 Re: do.... 28.10.05, 10:25
                                                    sss9 napisał:
                                                    tylko po to tu zaglądają i prawie co dzień jest ta sama z nimi melodia...

Hallo SSS,
                                                    jou tukej niy zaglondom, jou tukej jest, a po druge jak niyporadzisz tyj melodi
                                                    sczimac, to wina za to niy musi jyny po naszy stronie lezec.
                                                  • sss9 Re: do.... 28.10.05, 10:28
                                                    czyli przyznajesz ramon, że "jesteś" tu tylko po to by śmiecić i drażnić swoją
                                                    tepotą. brawo.
                                                  • braid Re: do.... 28.10.05, 10:52
                                                    ramon6 napisał:

> Hallo SSS,
                                                    > jou tukej niy zaglondom, jou tukej jest, a po druge jak niyporadzisz tyj
                                                    melodi
                                                    >
                                                    > sczimac, to wina za to niy musi jyny po naszy stronie lezec.

suchej synek ,

wy sam som i my sam som
                                                    wyscie som u sia i my som u sia

a tak wogole to i ty i ja i kazdy inny tu piszacy jest
                                                    "gosciem portalu gazeta.pl" czy sam zaglondasz czezes sam je abo i niy
                                                    to jest wuszt .

• ramon6 Re: do.... 28.10.05, 10:56
                                                    also, Braid jak chcesz to idzie, czamu niy zaros tak:-)
                                                  • slezan Re: do.... 28.10.05, 10:26
                                                    My z Arnoldem też jesteśmy autochtonami i wszelkie Wasze uwagi dotyczące nie
                                                    konkretnych osób, ale Ślązaków jako takich, dotyczą także nas. Każdy z nas ma
                                                    rodzinę w Niemczech, miał krewnych w Wehrmachcie itp. Do Was to chyba nie
                                                    trafia?
                                                  • sss9 Re: do.... 28.10.05, 10:29
                                                    slezan napisał:

> My z Arnoldem też jesteśmy autochtonami i wszelkie Wasze uwagi dotyczące nie
                                                    > konkretnych osób, ale Ślązaków jako takich, dotyczą także nas. Każdy z nas ma
                                                    > rodzinę w Niemczech, miał krewnych w Wehrmachcie itp. Do Was to chyba nie
                                                    > trafia?

to jest odpowiedź na jakieś pytanie, czy tak tylko sobie napisałeś ?
                                                  • slezan Re: do.... 28.10.05, 10:33
                                                    Czyli nie trafia.
                                                  • sss9 Re: do.... 28.10.05, 10:40
                                                    slezan napisał:

> Czyli nie trafia.

no co ty, slezan...
                                                    zaczynasz przypominać tych tępogłowych - powiedz, czy ktokolwiek tu wyzywał was
                                                    (arnolda i ciebie) albo wypraszał ?
                                                    czy też może sugerujesz, że zaglądacie tu tak jak "oni" po to by nas drażnić i
                                                    śmiecić ?
                                                    zamiarem arnolda jest drażnienie, ale i tak robi to dość elegancko - ale ty ?

skoro już przywołałeś "argument" o rodzinach w Niemczech, wybacz, ale jakoś
                                                    nigdzie jeszcze nie zdarzyło mi się przeczytać takiej pogwarki :
                                                    Mama ?
                                                    tak synku, jak się czujesz ?
                                                    U nas wszystko dobrze, tylko te gorole nas tympiom...
                                                    nic się nie martwcie, paczkę już wysłaliśmy
                                                    A co u Heli ?
                                                    ...

więc co to, że masz rodzinę w Niemczech ma do rzeczy ?
                                                    uprawia ktoś korespondencję rodzinną na forum ?
                                                    bez jaj...
                                                  • slezan Re: do.... 28.10.05, 10:47
                                                    Udajesz, że nie rozumiesz? Jeżeli kopiesz się z ballestem, to jest to sprawa
                                                    między Wami. Ale jeżeli urządzasz sobie kpiny ze Ślązaków, to dotyczy to w
                                                    równym stopniu ballesta, arniego czy mnie, choć każdy z nas pewnie w różnym
                                                    stopniu bierze sobie to do serca. Jeżeli jakiś zwichnięty, biedny człowieczyna
                                                    na tym forum pisze o tym, jak to fajnie, że alianci mordowali niemieckich
                                                    cywilów, to odnosić się to może do rodziny każdego z nas, podobnie jak
                                                    podkpiwanie ze Ślązaków zamieszkałych w RFN.
                                                  • sss9 Re: do.... 28.10.05, 10:58
                                                    slezan, to ty wyraźnie (udajesz?) nierozumiesz.
                                                    świetnie zdajesz sobie sprawę, że kiedy "tak piszemy" mamy na myśli pewien
                                                    "rodzaj" Ślązaków (konkretne osoby).
                                                    więc nie wciskaj tu nagle kitu, że odczuwasz "klanową" więź i to ciebie obraża.
                                                  • braid Re: do.... 28.10.05, 10:46
                                                    slezan napisał:

> Czyli nie trafia.

dlaczego tak gmatwasz????

Komu tu przeszkadza Twoja rodzina w Niemczech???
                                                    Mi nie
                                                    Komu tu przeszkadzaja Twoi przodkowie w Wehrmachcie ??
                                                    mi nie
                                                    Biore Cie (Was) za to co piszecie a nie za to co macie w rodowodzie.

Ewidentnie przychodzi tu ramon z arnoldem ponapinac miesnie lub jak
                                                    to ktos na biesiadnym napisal "dowalic inteligentnie zeby nie wycieli"

W pierwszy dzien naglej
                                                    frekfencji arnolda na Gliwicach odpisalem mu mailem
                                                    ze jesli naprawde oczekuje dyskusji to
                                                    wypadaloby zmienic dobor slow ..i zamiast
                                                    element naplywowy pisac naplywowi
                                                    To samo lecz bez komunistycznie negatywnego zargonu.
                                                    Oczywiscie od tego czasu w kazdym mailu wkleja to swoje
                                                    "element" a niech mu na zdrowie mam to serdecznie w d.
                                                    Mnie to nie rusza , jemu robi radosc ..niech tylko
                                                    nie oczekuje ze ktos bedzie z nim normalnie dyskutowal.
                                                    Ja go leje z gory na dol bo na to zasluguje.

Przestancie w koncu z tym wy i my ... pisujesz t i ty i ja i arnold
                                                    i kazdy kto chce pogadac.
                                                  • slezan Re: do.... 28.10.05, 10:52
                                                    Nie akceptuję retoryki Arniego, jednak uogólnia on dokładnie tak jak Wy. Mi nie
                                                    odpowiada zasada - właśnie ten podział na "my i wy", a widzę, że niestety coraz
                                                    więcej osób wpisuje się (czy pozwala się wpisać) w ten schemat. Szacunek dla
                                                    takich forumowiczów jak Meg, którzy konsekwentnie unikają takich prostych
                                                    klasyfikacji.
                                                  • sss9 Re: do.... 28.10.05, 11:01
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=31069258&a=31125579
                                                    tak, żeby się nie powtarzać.
                                                    szacunek dla meg, która olała to forum...
                                                  • sss9 a najzabawniejsze (?) jest ... 28.10.05, 11:11
                                                    to, że jak dotąd prowadzimy w gruncie rzeczy jałową gadkę, a tych tak
                                                    oczekiwanych przez ciebie slezanie wątków, jak nie było tak nie ma.
                                                    no, ale to już wyłącznie moja wina...
                                                  • slezan Re: do.... 28.10.05, 11:26
                                                    To jest deklaracja, a z postów wynika co innego. Tak to czasem (często?)
                                                    odbieram i najwyraźniej nie tylko ja.
                                      • Gość: MdS Re: do Myha IP: *.anon-online.org 29.10.05, 12:46
                                        braid napisał:
                                        > Jakos nie interesowaly Cie zadne posty o slaskich muzeach
                                        > ( nawet te co dokumentowaly niemiecko-slaska technike)
                                        > Zero zainteresowania .. niczym .

taaaak!... a co z moim komentarzem o odbiorze stacji takich jak Gleiwitz,
                                        Stettin, Breslau i Danzig na niemieckich odbiornikach wystawionych w muzeum w
                                        Rudach???

> Osobiscie wole 4 posty na dzien bez faszystowskiego chamstwa
                                        odnosze wrazenie, ze wszystko, co czesto przez wasza subiektywnosc uwazane jest
                                        antypolskie uznawane jest przez was za faszystowskie.

padla niedawno legenda o obronie wiezy spadochronowej, ktora byla tematem na
                                        tym forum juz od paru lat. czy zrobiliscie cos, by byc obiektywnym i
                                        zainteresowac sie faktami? niestety nie. jedyna reakcja byla rozpaczliwa proba
                                        obrony legendy.
                          • Gość: Ramon Re: dziekuje za te mozliwosc:-) IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip0.t-ipconnect.de 27.10.05, 17:07
                            Hallo Somepoint,

to oczekuje z ciekawoscia Twej odpowiedzi na moje jeszcze bedace i wyciete
                            pytania.
                            Moja skzynka pocztowa stoji do Twej dyspozycii.
                            Z gory dziekuje za fatyge.
                            Ramon
                            • somepoint210 Re: dziekuje za te mozliwosc:-) 27.10.05, 17:12
                              Wyslij do mnie poczte z linkami do postow, ktore w Twoim mniemaniu obrazaja
                              Cie, czekam niecierpliwie:)
                              Uszanowanie.
                              • ramon6 Re: dziekuje za te mozliwosc:-) 27.10.05, 19:02
                                Hallo Somepoint,
                                ptrwalo troche, ale mysle ze te informacje sa wyczerpujace.
      • rico-chorzow Re: do Myha 27.10.05, 17:37
        myha1 napisała:

> ramon6 napisał:
        >
        > > Hallo Myha,
        > > prosze o uzasadnienie usuniecie mojich, do Sompepoint skierowanych, wpiso
        > w.
        > > Nadal oczekuje odpowiedzi od opiekuna tegosz forum.
        >
        > do konkretnej osoby pytania , kierujemy na adres mailowy gazety, a zastrzeżenia
        >
        > na abuse@gazeta.pl

Logicznie myśląc to,musiałaby Pani i ten wątek usunąć,albo jest narcyzowa
        miłość,ponieważ na czele wętku stoi - MyHa-?
        • bartoszcze Re: do Myha 27.10.05, 21:10
          Masz sporo racji, Rico:)
          ale też w sytuacji, kiedy wątek się mocno rozwinął, już się go raczej nie usuwa.
          Poza tym gdybyś spojrzał na Forum o Moderacji, to tam w tego rodzaju wątkach
          administracja udziela po prostu odpowiedzi: proszę wysłać maila na adres...
    • black.ok Re: do Myha 27.10.05, 21:58
      Rozmowa z koniem też bywa frapująca jak się nie ma do kogo pyska otworzyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka