ballest 03.12.02, 20:37 Bedzie jeszcze obchodzone, maja Gornicy wolne??? Wiem, ze sie oburzycie na to "U" , ale wiem, ze za moich czasow, to nie byl blad, mozna bylo pisac z U i O . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ee Re: Barburka IP: *.necik.pl 03.12.02, 21:27 Niestety nie jest to obecnie wesołe święto - zbyt wielu górników ma wolne... od pracy, płacy i jedzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Barburka 05.12.02, 12:57 Tzn, ze cos takiego planuja ???ß Dostalas Barburke, to masz wpierony kasy ??? jak nie to maly wierszyk ktorego w sieci znalazlem, ode mnie: Swieto Górników. Tancz oberka, tancz mazurka, Bo to swieta dzis Barburka... Wesolego trzeba grac Bo górnicza dzielna brac. Cicha radosc weszla w dusze, Lsnia na czapkach pióropusze, Precz, górniku smutków cien Kiedy taki swiety dzien. Jutro skarbnik sie pokaze, Lub cos "tapnie" na filarze... Co dnia smierc swój zbiera lup, Co dnia wiecej jeden grób. Jutro moga byc ofiary, Ale dzisiaj dzien Barbary. Madry jest ten ludzki ul, Oszukujac wlasny ból. Tancz oberka, tancz mazurka, Niech swiat wie, ze dzis Barburka. I o jutro nie czas dbac, Wesolego trzeba grac. Konstanty Cwierk Z Ksiegi Imion - charakterystyka imienia Barbara Imie (forma zenska): Barbara Przeksztalcenia i zdrobnienia: Barbarka, Barburka, Basia, Baska W innych jezykach: fr. Babette Znaczenie: barbarzynski, obcy, nie grecki Powiedzenia: Barbara ni mloda ni stara. Barbara swieta o górnikach pamieta. Swieta Barbara po lodzie, Boze Narodzenie po wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Barburka IP: 157.158.202.* 05.12.02, 13:31 Z powodu kłopotów finansowych firmy, o wypłacie Barborki to se mozemy tylko pomarzyc.... Odpowiedz Link Zgłoś