bmf69 28.04.06, 07:23 Szukam starych, nie używanych strzelnic wosjkowych, poligonów w okolicach Gliwic. UM mi nie pomógł, wojsko też nie wie, tak więc liczę bardzo na forum. Za sprawdzone lokalizacje z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sss9 Re: Stare strzelnice, strzelnice 30.04.06, 15:03 www.gliwiczanie.pl/Reportaz/strzel_01.html Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Stare strzelnice, strzelnice 30.04.06, 15:58 niestety... www.gliwiczanie.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=766 Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Stare strzelnice, strzelnice 30.04.06, 16:04 meg_s napisała: > niestety... > > www.gliwiczanie.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=766 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Stare strzelnice, strzelnice 30.04.06, 16:57 niestety zburzono tę strzelnicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Stare strzelnice, strzelnice IP: *.crowley.pl 01.05.06, 11:42 nie. nie zburzono. tak się składa, że mieszkałem niedaleko tego miejsca, często jeździłem tam na rowerze. strzelnica stoi, tylko nie wiadomo jak długo jeszcze - w tym miejscu rusza budowa kościoła. fajna rzecz, polecam się wybrać i obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Stare strzelnice, strzelnice IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.06, 16:27 Na poczatku lat 60-tych jak w szkole sredniej mielismy przysposobienie wojskowe to na tej strzelnicy mielismy cwiczenia ze strzelania KbKs- sem Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Stare strzelnice, strzelnice 01.05.06, 18:10 Gość portalu: autochton napisał(a): > Na poczatku lat 60-tych jak w szkole sredniej mielismy przysposobienie wojskowe > > to na tej strzelnicy mielismy cwiczenia ze strzelania KbKs- sem To i tak miales szczescie ... w "moim" LO nie bylo strzelnicy wiec KbKs pokazano nam tylko jako eksponat wystawowy;( Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Stare strzelnice, strzelnice 03.05.06, 08:20 Gość portalu: nobody napisał(a): > nie. nie zburzono. > tak się składa, że mieszkałem niedaleko tego miejsca, często jeździłem tam na r > owerze. > strzelnica stoi, tylko nie wiadomo jak długo jeszcze - w tym miejscu > rusza budowa kościoła. > fajna rzecz, polecam się wybrać i obejrzeć. no i ciekawostka - Marian się wybrał i obejrzał, a co zobaczył to sfotografował i podzielił się z nami www.gliwiczanie.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=766&start=30 Nobody - co ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Stare strzelnice, strzelnice 03.05.06, 09:22 nie wychodzą ci te linki, meg. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Stare strzelnice, strzelnice 03.05.06, 09:27 ;)) to sie nazywa brac na plewy;))) Napewno sie jej zapomnialo ...jako ciagle zalogowana nie ma takich problemow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Stare strzelnice, strzelnice 03.05.06, 09:44 :))) a może to jakaś zawoalowana propozycja byśmy się zalogowali? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Stare strzelnice, strzelnice 03.05.06, 09:49 sss9 napisał: > nie wychodzą ci te linki, meg. ?? u mnie otwiera się to co się miało otworzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Stare strzelnice, strzelnice 03.05.06, 09:51 czyli to: "Wpisz nazwę użytkownika i hasło by się zalogować" mnie też. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Stare strzelnice, strzelnice 03.05.06, 09:57 to musi być w takim razie chwilowy błąd na forum - bo ten wątek jest na forum ogólnodostępnym i zazwyczaj czytanie ani nawet odpowiadanie nie wymagało logowania - jutro zgłoszę Mattiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toluk Re: Stare strzelnice, strzelnice IP: *.centrum.brewet.pl 02.05.06, 12:50 jest tego kilka, wymienię tymczasem tylko te leżące w samych Gliwicach: okolica lotniska, okolica chorzowskiej - dwie, kilka na poligonie w tym jedna remontowana według standardów nato, okolica teatru muzycznego, wspominana powyżej strzelnica w okolicy obrońców pokoju. współczesna strzelnica pod w boiskiem lo4 i strzelnica w technikum łączności, w lesie łabędzkim strzelnica dla czołgów, odnaleziona niedawno przez Mariana strzelnica w okolicy gzutu, prawdopodobnie jedna w okolicy ulicy ceglarskiej, coś na terenie jednostki wojskowej i prawdopodobnie strzelnica policji. myślę, że to jeszcze nie wszystko. tym samym zapraszam na stronę i forum: www.gliwiczanie.pl. znajdziesz mnie pod nickiem toluk. chętnie opowiem więcej, posłucham Ciebie i proponuję też wizję lokalną. myślę, że znajdzie się też kilku śmiałków i symatyków tematu a i pewnie ktoś coś ciekawego dopowie. www.gliwiczanie.pl/phpBB2/index.php dlaczego się interesujesz/zajmujesz strzelnicami? jaki materiał udało Ci się zebrać dotychczas? pozdrawiam, toluk Odpowiedz Link Zgłoś
123jasko Re: Stare strzelnice, strzelnice 18.11.17, 13:16 strzelnica zerniki niedaleko radiostacji dzis teren zabudowany obok autostrada w 72r tam strzelalim z ppsz Odpowiedz Link Zgłoś