Gość: jojo IP: *.uc.nombres.ttd.es 16.01.03, 19:22 czy dzis cos sie dzialo z okazji Dnia Judaizmu w Gliwicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! Re: dzien Judaizmu IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.01.03, 21:54 napewno sie bedzie cos dzialo w gliwicach ani nikt nie wie kaj byla synagoga kerhof zniszczone, przynjmnij ten przy bahnhofie, groby zbeszczszone nagrobki potrzaskane. jo bym proponowol tak wysprzatac ten kerhof prz bahnhowie co by tam jak tako wygaldal a potem o dniu judaizmu godac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilym Re: dzien Judaizmu IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 23:35 No to przyjezdzaj chlopie, posprzataj, a potem sobie wpisz w zyciorysie jedna pozytywna akcje w swoim zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: dzien Judaizmu IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.01.03, 23:40 przeca to wy budujecie nowy slonsk, nie ma tam placu na kerhof zydowski abo co?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilym Re: dzien Judaizmu IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 23:43 A o to zapytaj sie kolegow docentow z Wannsee i uniwersytetu im. Łomonosowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: dzien Judaizmu IP: 5.5.* / *.uc.nombres.ttd.es 21.01.03, 21:56 kiedy ze jak tylko jestem w gliwicach to tam sprzatam..wiec pytanie bylo zasadne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: do Wilym-a IP: *.blueyonder.co.uk 21.01.03, 22:12 -ponoc wielu noblistow slakich bylo z tej wiary?! - to co?!, macie teraz zwiazane rece czy jak??? - ciezko cis zrobic za darmo....., w wolnych chwilach? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 do Wilyma! 21.01.03, 22:26 Kiedy sie zas trefiymy? Reszta volksdeutschow aus Kattowitz spac mi niy daje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: do Arnolda IP: *.blueyonder.co.uk 21.01.03, 23:34 arnold7 napisał: > Kiedy sie zas trefiymy? Reszta volksdeutschow aus Kattowitz spac mi niy daje! -nie wiem o co ci chodzi?, mow jasniej Odpowiedz Link Zgłoś
wilym do Arnolda 22.01.03, 08:47 no jak zas bydzie okazja. Trefiymy sie jak Reichsdeutsch z Volksdeutschym, ino ze jo terozki byda miol raczyj problym sie trefic z powodow, bych pedziol obiektywnych :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: do mrW 22.01.03, 14:19 Ze statystyk zamieszczonych na stronie IPN: www.ipn.gov.pl/odd_oboz_swiet_stat.html wynika, ze w obozie wieziono przedstawicieli nastepujacych narodowosci (stan na dzien 30.06.1945): 1. Niemcow - 1346 2. Volksdeutschow - 3564 3. Polakow - 0 4. Innych - 2 Zgadnij, o jaka narodowosc chodzilo w przypadku Volksdeutschow. Przy okazji IPN potwierdza cos, czemu wielu goroli zaprzecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: do mrW IP: 5.5.* / *.uc.nombres.ttd.es 22.01.03, 21:11 chyba nie trudno sie domyslic tylko nie rozumiem dlaczego to nie jest jasno napisane.. Odpowiedz Link Zgłoś