Dodaj do ulubionych

dzien Judaizmu

IP: *.uc.nombres.ttd.es 16.01.03, 19:22
czy dzis cos sie dzialo z okazji Dnia Judaizmu w Gliwicach?
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: dzien Judaizmu IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.01.03, 21:54
      napewno sie bedzie cos dzialo
      w gliwicach ani nikt nie wie kaj byla synagoga kerhof zniszczone, przynjmnij ten przy
      bahnhofie, groby zbeszczszone nagrobki potrzaskane. jo bym proponowol tak
      wysprzatac ten kerhof prz bahnhowie co by tam jak tako wygaldal a potem o dniu
      judaizmu godac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Wilym Re: dzien Judaizmu IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 23:35
        No to przyjezdzaj chlopie, posprzataj, a potem sobie wpisz w zyciorysie jedna
        pozytywna akcje w swoim zyciu!
        • Gość: ! Re: dzien Judaizmu IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.01.03, 23:40
          przeca to wy budujecie nowy slonsk, nie ma tam placu na kerhof zydowski abo co??????
          • Gość: Wilym Re: dzien Judaizmu IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 23:43
            A o to zapytaj sie kolegow docentow z Wannsee i uniwersytetu im. Łomonosowa
            • Gość: jojo Re: dzien Judaizmu IP: 5.5.* / *.uc.nombres.ttd.es 21.01.03, 21:56
              kiedy ze jak tylko jestem w gliwicach to tam sprzatam..wiec pytanie bylo
              zasadne..
              • Gość: mrW Re: do Wilym-a IP: *.blueyonder.co.uk 21.01.03, 22:12
                -ponoc wielu noblistow slakich bylo z tej wiary?! - to co?!, macie teraz
                zwiazane rece czy jak??? - ciezko cis zrobic za darmo....., w wolnych chwilach?
                • arnold7 do Wilyma! 21.01.03, 22:26
                  Kiedy sie zas trefiymy? Reszta volksdeutschow aus Kattowitz spac mi niy daje!
                  • Gość: mrW Re: do Arnolda IP: *.blueyonder.co.uk 21.01.03, 23:34
                    arnold7 napisał:

> Kiedy sie zas trefiymy? Reszta volksdeutschow aus Kattowitz spac mi niy daje!

-nie wiem o co ci chodzi?, mow jasniej
                    • wilym do Arnolda 22.01.03, 08:47
                      no jak zas bydzie okazja. Trefiymy sie jak Reichsdeutsch z Volksdeutschym, ino
                      ze jo terozki byda miol raczyj problym sie trefic z powodow, bych pedziol
                      obiektywnych :-)))
                      • arnold7 Re: do Wilyma 22.01.03, 14:20
                        No ja, richtig.
                    • arnold7 Re: do mrW 22.01.03, 14:19
                      Ze statystyk zamieszczonych na stronie IPN:

www.ipn.gov.pl/odd_oboz_swiet_stat.html
                      wynika, ze w obozie wieziono przedstawicieli nastepujacych narodowosci (stan na
                      dzien 30.06.1945):
                      1. Niemcow - 1346
                      2. Volksdeutschow - 3564
                      3. Polakow - 0
                      4. Innych - 2

Zgadnij, o jaka narodowosc chodzilo w przypadku Volksdeutschow.

Przy okazji IPN potwierdza cos, czemu wielu goroli zaprzecza.
                      • Gość: jojo Re: do mrW IP: 5.5.* / *.uc.nombres.ttd.es 22.01.03, 21:11
                        chyba nie trudno sie domyslic tylko nie rozumiem dlaczego to nie jest jasno
                        napisane..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka