meg_s 24.02.03, 22:10 słyszeliście o najnowszym pomyśle na zagospodarowanie budynków radiostacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Re: budynki radiostacji IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 25.02.03, 08:30 meg_s napisała: > słyszeliście o najnowszym pomyśle na zagospodarowanie budynków radiostacji? Słyszelismy, ze ma tam być urządzone muzeum, ale konkretów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: budynki radiostacji 25.02.03, 08:53 no to nie był ten NAJnowszy pomysł www.um.gliwice.pl/um/prasa/archiwum/last.php przeczytaj "Oferta przeprowadzki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: budynki radiostacji IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 25.02.03, 09:55 Faktycznie, nie jestem na bieżąco. Uważam, że to dobry pomysł z tym przeniesiem domu wspólpracy z Rybnickiej. Jeżeli jeszcze zachowają w max. stopniu wnętrza radiostacji i udostępnią chociaz fragmencik do zwiedzania to jestem w 100% za. Jan Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: budynki radiostacji 25.02.03, 10:38 Hmmmm ale pomysł. No nie wiem czy najlepszy. Ale jakiś budynek dla nich musi się znaleźć. Ze strony Politechniki i osobiście prof. Zielińskiego to był duży błąd. Mam do niego o to żal. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: budynki radiostacji 25.02.03, 10:48 macpor napisał: > ... Ze strony Politechniki i osobiście prof. Zielińskiego to był duży > błąd. Mam do niego o to żal. ??? a o co chodzi ? - tu z kolei ja nie jestem na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: budynki radiostacji 26.02.03, 08:02 Budynek obecnie zajmowany przez Dom Współpracy Polsko-Niemieckiej na ulicy Rybnickiej jest własnością Politechniki (przedtem tam było przedszkole). Na skutek braku porozumienia finansowego między Politechniką a DWPN groziło przeniesieniem tej placówki do Opola. Myślę że Politechnika powinna również brać pod uwagę interes miasta nie tylko swój własny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlk Re: budynki radiostacji IP: *.oepd.com.pl 26.02.03, 22:03 część dwpn już przeniosło sie do opola, gdzie miasto oddało bezpłatnie w użytkowanie lokal przy ul. 1-go maja. vis a vis dworca opole-główne. ktoś pomyślał. bo tyle korzyści, ile opole wyniesie z działalności na swoim terenie jednostki takiej, jak dwpn, to nie pokryłoby żadnym czynszem. a co do budynków radiostacji, to nie uważam tego za najlepszy pomysł. raz, że lokalizacja jest trochę obciążona historycznie, a ponadto podatnik niemiecki i mniejszość niemiecka już raz pokryły koszty adaptacji i remontu willi na rybnickiej. czy po raz kolejny mają z tych środków być remontowane zapuszczone przez polską władzę rudery? Odpowiedz Link Zgłoś