Dodaj do ulubionych

budynki radiostacji

24.02.03, 22:10
słyszeliście o najnowszym pomyśle na zagospodarowanie budynków radiostacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Re: budynki radiostacji IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 25.02.03, 08:30
      meg_s napisała:

> słyszeliście o najnowszym pomyśle na zagospodarowanie budynków radiostacji?

Słyszelismy, ze ma tam być urządzone muzeum, ale konkretów nie znam.
      • meg_s Re: budynki radiostacji 25.02.03, 08:53
        no to nie był ten NAJnowszy pomysł

www.um.gliwice.pl/um/prasa/archiwum/last.php
        przeczytaj "Oferta przeprowadzki"
        • Gość: Jan Re: budynki radiostacji IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 25.02.03, 09:55
          Faktycznie, nie jestem na bieżąco.

Uważam, że to dobry pomysł z tym przeniesiem domu wspólpracy z Rybnickiej.
          Jeżeli jeszcze zachowają w max. stopniu wnętrza radiostacji i udostępnią
          chociaz fragmencik do zwiedzania to jestem w 100% za.

Jan
          • macpor Re: budynki radiostacji 25.02.03, 10:38
            Hmmmm ale pomysł. No nie wiem czy najlepszy. Ale jakiś budynek dla nich musi
            się znaleźć. Ze strony Politechniki i osobiście prof. Zielińskiego to był duży
            błąd. Mam do niego o to żal.
            Maciek
            • meg_s Re: budynki radiostacji 25.02.03, 10:48
              macpor napisał:

> ... Ze strony Politechniki i osobiście prof. Zielińskiego to był duży
              > błąd. Mam do niego o to żal.

??? a o co chodzi ? - tu z kolei ja nie jestem na bieżąco

• macpor Re: budynki radiostacji 26.02.03, 08:02
                Budynek obecnie zajmowany przez Dom Współpracy Polsko-Niemieckiej na ulicy
                Rybnickiej jest własnością Politechniki (przedtem tam było przedszkole). Na
                skutek braku porozumienia finansowego między Politechniką a DWPN groziło
                przeniesieniem tej placówki do Opola. Myślę że Politechnika powinna również
                brać pod uwagę interes miasta nie tylko swój własny.
                • Gość: mlk Re: budynki radiostacji IP: *.oepd.com.pl 26.02.03, 22:03
                  część dwpn już przeniosło sie do opola, gdzie miasto oddało bezpłatnie w
                  użytkowanie lokal przy ul. 1-go maja. vis a vis dworca opole-główne. ktoś
                  pomyślał. bo tyle korzyści, ile opole wyniesie z działalności na swoim terenie
                  jednostki takiej, jak dwpn, to nie pokryłoby żadnym czynszem.
                  a co do budynków radiostacji, to nie uważam tego za najlepszy pomysł. raz, że
                  lokalizacja jest trochę obciążona historycznie, a ponadto podatnik niemiecki i
                  mniejszość niemiecka już raz pokryły koszty adaptacji i remontu willi na
                  rybnickiej. czy po raz kolejny mają z tych środków być remontowane zapuszczone
                  przez polską władzę rudery?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka