Dodaj do ulubionych

pustostany

25.02.07, 11:51
chodzac ulicami po centrum gliwic mozna zauwazyc wiele mieszkan, ktore
ewidentnie sa puste, popadajac w ruine. jako osoba szukajaca mieszkania w
gliwicach sytuacja ta troche mnie irytuje. czy tos ma podobne odczucia? a moze
ktos ma takie mieszkanie i chce je sprzedac? ;)))
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: pustostany 25.02.07, 12:00
      Też widuję takie miejsca (ostatnio na Górnych Wałów) i rzeczywiście trochę tego
      jest. Kiedyś była gdzieś w Polsce taka akcja (chyba w Poznaniu), że jak ktoś
      znalazł pustostan i zgłosił go do UM, to mógł dostać na niego przydział
      komunalny. Pytanie tylko, czy te mieszkania w ogóle należą do miasta, czy może
      do prywatnych właścicieli?? Choć byłoby to dziwne, że tak pięknie położonych
      mieszkań (jak to na Górnych Wałów), ani nikt nie chce sprzedać, ani kupić.
      • manolek Re: pustostany 25.02.07, 12:16
        patrzac na to w jakim tempie ceny m2 w gliwicach ida w gore, to nie ma sie co
        dziwic, ze niechetnie sie ktos pozbywa tych mieszkan. szkoda tylko, ze jest to
        ze szkoda dla mieszkan i budynkow - watpie, zeby ktos te mieszkania ogrzewal,
        wietrzyl itp.
    • Gość: asia Re: pustostany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:00
      Wypowiadałam się już w sprawie pustych metrów kwadratowych w Gliwicach na ul.
      Daszyńskiego po byłej jednostce wojskowej. Słyszy się stale o braku mieszkań.
      Może by tak zebrać osoby oczekujące mieszkania z Urzędu ,zaproponować im pomoc
      przy remoncie tych budynków , i niech szykują sobie mieszkania, oczywiście przy
      udziale materialnym Urzędu. Urząd syty i ludzie zadowoleni. Pomysł z PRL'u ale
      i problem nie zmienił się od czasów PRL.
    • Gość: Logo Re: pustostany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:08
      Ja zakupiłem mieszkanko bezpośrednio od sprzedającego dzięki Interaktywnej
      Giełdzie Nieruchomości www.ign.net.pl Oni są bardzo wiarygodni bo działają pod
      Patronatem Instytutu Gospodarki Nieruchomościami. O ile wiem to ogólnopolska
      baza aktualnych nieruchomości. Można tam sprzedać nieruchomość wchodząc poprzez
      zakładkę "dodaj ogłoszenie aktywując sms-em" lub kupić nieruchomość wpisując
      się do zakładki "poszukuję nająć, kupić". To bardzo dobry pomysł z tą giełdą
      nieruchomości:) Ja polecam:)
      • Gość: gość Re: pustostany IP: *.kopnet.pl 01.03.07, 12:59
        8 lat czekałem na mieszkanie do remontu z Urzedu Miasta
        jak byłem ostatnio żeby sprawdzic co sie dzieje to miła pani mi powiedziala że
        w zeszłym roku zostałem skreślony z listy bo nie aktualizowałem wniosku.
        tyle lat czekania i nadziei pękło jak bańka mydlana. O zlożenie nowego wniosku
        juz nie ma mowy , bo mieszkań nie ma do remontu . Jedynie jesli zarabiam
        srednio cos ok 700zł miesiecznie to mozna sie starac o socjalne.
        • Gość: gilberss Re: pustostany IP: *.gl.digi.pl 01.03.07, 16:28
          polecam sprawdzić blok kopernika 109 stoi pusty pare lat
          • Gość: gośc Re: pustostany IP: *.kopnet.pl 05.03.07, 18:48
            Czy chodzi Ci o ten blok po Przychodni Lekarskj.
            Jeżeli to ten to faktem jest że juz kilka lat stoi pusty ,. ciekawe do ktortej
            spółdzielni należy , bo podobno Kopernik ma kilkanscie społdzielni.
            • mieszko966 Re: pustostany 05.03.07, 19:39
              > [..] bo podobno Kopernik ma kilkanscie społdzielni.

Bzdura jakaś. Na Koperniku jest tylko jedna spółdzielnia. Część bloków stanowi
              też odrębne wspólnoty mieszkaniowe, a niektóre (pojedyncze) lokale należą do
              miasta. Być może te pomieszczenia po przychodni należą właśnie do tej ostatniej
              kategorii (ostatecznie przychodnia przeniosła się do baraku, który w dobie wyżu
              demograficznego stanowił część SP 12). Jeśli tak, to pewnie w najbliższym
              czasie powstaną tam jakieś mieszkania komunalne podobnie, jak w kilku innych
              częściach osiedla.
              • kolceros Re: pustostany 05.03.07, 20:42
                No to jaka spoldzielnia jest na Koperniku?
                • mieszko966 Re: pustostany 05.03.07, 21:31
                  > No to jaka spoldzielnia jest na Koperniku?

Spółdzielnia nazywa się po prostu "Kopernik".
                  www.smkopernik.gliwice.pl/
                  • kolceros Re: pustostany 05.03.07, 21:33
                    Jak dorzuce SM Politechnika Sl. bedzie 100% wiecej ;)
                    • mieszko966 Re: pustostany 06.03.07, 09:14
                      > Jak dorzuce SM Politechnika Sl. bedzie 100% wiecej ;)

Nie wiem, nie widziałem. Choć na Andromedy rzeczywiście zawsze mieszkało pełno
                      wykładowców akademickich. I prof. Buzek, i dr hab. Waluś, i jeszcze paru
                      innych. Tak czy siak, wychodzą dwie spółdzielnie, ale nie kilkanaście, jak tu
                      ktoś pisał.
              • Gość: snow Re: pustostany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:32
                Chyba beda tam kolejne TBSy
                • Gość: 123 Re: pustostany IP: *.kopnet.pl 06.03.07, 10:10
                  Wiem że część ludzi robi opłaty w spoldzielni w łabędach
                  tylko nie wiem jak sie ta spolnia nazwywa , też słyszałem że opłaty robią na
                  Dziewanny
                  Nie mowie już o wspólnotach bo to sa odłamy danych spoldzielni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka