evek 09.07.03, 18:12 musze sie pochwalic, ze wreszcie widzialam port w Gliwicach i sluze i fajne sa! pytanie do mieszkancow - czesto zdarza wam sie ogladac port? :O) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ee Re: port :O) IP: 157.158.202.* 10.07.03, 08:40 Owszem, czasami jeżdże tam na rowerze z synem bo trasa fajna i odległość odpowiednia na przejażdżke. Odpowiedz Link Zgłoś
evek Re: port :O) 10.07.03, 11:12 teren na wycieczke rowerowa rzeczywiscie fajny :O) BTW - nikt wiecej juz do portu i w okolice nie zaglada?! ;O) ja to bym tez chciala miec w swoim miescie port :O) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: port :O) 10.07.03, 11:32 No dobra, mam gdzie s w stosie papierzysk na biurku plany portu i natykam sie na nie czasami :))) A nie wiem, czy jest czegos azdroscic, bo co to za port bez....? No czego? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: port :O) 10.07.03, 12:48 kolcero napisał: > ...co to za port bez....? No czego? "... czy znasz port Amsterdam marynarzy to dom..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager z kofrym w Re: port :O) IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.03, 14:05 Jak bydom marynarze to bydom i ... no? Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: port :O) 10.07.03, 14:09 Gość portalu: Szwager z kofrym w napisał(a): > Jak bydom marynarze to bydom i ... no? Blisko, ale w druga strone ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: port :O) 10.07.03, 16:08 evek napisała: > bez rekina?! ;O) > Taki fish bardziej pasuje do plazy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
evek Re: port :O) 14.07.03, 16:44 kolcero napisał: > evek napisała: > > > bez rekina?! ;O) > > > Taki fish bardziej pasuje do plazy :))) bez sledzia? ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: port :O) 14.07.03, 17:50 evek napisała: > > bez sledzia? ;O) > O wlasnie! Przeciez w tawernie musi byc jakas zagrycha :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: port :O) IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 04.08.03, 11:00 A wiecie ze slyszalem kiedys ze z Kedzierzyna plywaja barki nawet do Rotterdamu? Do Odry, potem kanalami przez Niemcy i Holandie, bez wychodzenia na morze? Mielam nawet kiedy taki pomysl na wakacje, dogadac sie z gosciem, zeby za moja pomoc (fizyczna) zabral mnie swoja barka na wycieczke przez pol Europy. Moge komus sprzedac ten pomysl, ja mam teraz male dziecko wiec jezdze ostatnio nad morze :-(. Szkoda ze nie z Gliwic plywaja, to bylaby znowu jakas szansa rozwoju dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: port :O) 04.08.03, 11:04 Gość portalu: kris napisał(a): Mielam nawet kiedy taki pomysl na wakacje, dogadac sie z gosciem, zeby za moja pomoc (fizyczna) zabral mnie swoja barka na wycieczke przez pol Europy. A propos wiekszych barek i milosnikow podrozowania nimi- mozna sie zaokretowac nan ktorys ze statkow handlowych PZW za ok 50$/dobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: port :O) IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 04.08.03, 11:57 kolcero napisał: > Gość portalu: kris napisał(a): > > Mielam nawet kiedy taki pomysl na wakacje, dogadac sie z gosciem, zeby za moja > pomoc (fizyczna) zabral mnie swoja barka na wycieczke przez pol Europy. > > > A propos wiekszych barek i milosnikow podrozowania nimi- mozna sie zaokretowac > nan ktorys ze statkow handlowych PZW za ok 50$/dobe. No nie, mi chodzilo o tanie niestandardowe wakacje, stad "oplata" w formie pracy. Kto bedzie sie telepal barka muszac za to placic ciezka kase? To juz wygodniej wyczarterowac jakas lodke czy cos takiego jak masz taka kase do wydania na rejs po srodladziu. A swoja droga w Holandii i nie tylko mnostwo zwyklych ludzi ma swoje lodki (motorowe, nie zaglowki) ktorymi plywaja sobie w czasie weekendow. Myslicie ze u nas jest szansa na takie hobby? Kiedys, jak sie zrobi czysciej i bogaciej... Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: port :O) 04.08.03, 11:43 Gość portalu: kris napisał(a): > Szkoda ze nie z Gliwic plywaja, to bylaby znowu jakas szansa > rozwoju dla miasta. wyczarterować barkę na odcinek do Kędzierzyna - świetna myśl Odpowiedz Link Zgłoś