Dodaj do ulubionych

Jak wyglada projekt drogowy i czy on w ogole jest!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 18:43
Czy istnieje w ogole ten projekt drogowy i jak on wyglada?! Zdaje sie, ze
prezydent go zatail tak jak zatail mape halasu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=69661888&a=71066436
Obserwuj wątek
    • marta502 Re: Jak wyglada projekt drogowy i czy on w ogole 25.10.07, 19:24
      Po to mamy w RM Gliwice naszego przedstawiciela, abyśmy nie byli zbywani
      bylejakością ani tym bardziej fikcyjnymi działaniami.

A co do istnienie samego projektu, to chyba jest coś na rzeczy, skoro tak
      niechętnie chcą pokazywać to cudo.
      Znając skuteczność radnego p. Berezowskiego, nie zrezygnuje on na pewno z
      przysługujących mu praw, a do wywiązywanie się z obowiązków, potrafi niemal siłą
      zmusić każdego kto się "miga".

Panie Prezydencie, czekamy niecierpliwie na ten projekt!
      • Gość: Verstand "Jak Frankiewicz coś powie, to dotrzymuje słowa"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 19:57
        Gdzie jesteście teraz wyznawcy teorii jak w tytule, że jak Frankiewicz coś
        powie- to powie, a później dotrzymuje słowa.
        Gdzie jego obiecanki sprzed przeszło roku, dotyczące remontowanej DK-88 ?

Otóż przypomina mi się takie powiedzenie, aczkolwiek na inną okoliczność bo
        PZPR, więc ją tu nieco sparafrazuję.
        Jak coś Frankiewicz zapowie- że zabierze, to na pewno zabierze, ale jak mówi że
        coś da lub zrobi- to mówi.
      • krk125 Projekt jest 'krową' projektodawcy i projektanta! 25.10.07, 22:40
        Zlecono komuś robotę za gruby szmal, zakładając z góry, że tego nie wcieli się w
        życie.

O tym mówił Wieczorek (plajta firm przewozowych), Jarzębowski (rzep)ględząc o
        skrzydłach TIRów, i cała plejada magistrackich obszczymurków frankiewiczowych.
    • Gość: m.centrum Gliwic Projekt to nie flaszka, więc się chyba nie stłukł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:00
      A może projekt wykonano w jednym egzemplarzu, tak jak w przypadku DTŚ (brak
      alternatywnego wariantu), więc akuratnie zapoznaje się z nim pan Minister, lub
      jeszcze jakiś inny Marszałek.
      Opcji tyle, ilu ewentualnych urzędników.
    • Gość: symp. GdG mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:46
      sztab (być może jednoosobowy)wielonickowego piewcy 15- to letniego zarządcy
      Gliwic, dostał na temat powyższy "zadyszki"?
      Na nic się wam przyda to milczenie, "kości zostały rzucone".
      • Gość: gosc Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 00:10
        > sztab (być może jednoosobowy)wielonickowego piewcy 15- to letniego zarządcy
        > Gliwic, dostał na temat powyższy "zadyszki"?
        Jeszcze pija
      • jeanalesi Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? 26.10.07, 19:05
        Jestem jestem tylko czasem nawet ja muszę pracować, a nie pracuję w
        UM, więc czasem trzeba zostać po godzinach.
        A teraz szczerze jestem zwolennikiem DTŚ i wrogiem głupich by-
        passów, wprowadzających ruch ciężarówek na ulice sikornika i na ul.
        Żwirki i wigury. To jest duzo groźniejsza koncepcja niz się moze
        wydawać, a niesłychać protestów nawet od najwyzszego,
        najwspanialszgo PANA B.
        Przecież to spowduje duzo większe szkody dla tego miasta niż DTŚ.
        Najgłupszym pomysłem jest nowotoruńska (jako fragment obwodnicy)z
        dwoma 90 stopniowymi zakrętami następującymi po sobie. zupełnie bez
        pomysłu.
        Nie pomylcie sie 90 stopni kąt prosty, a nie temperatura.
        • Gość: kibic Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? IP: *.adsl.alicedsl.de 27.10.07, 00:08
          jeanalesi napisał:

> Jestem jestem tylko czasem nawet ja muszę pracować, a nie pracuję w
          > UM, więc czasem trzeba zostać po godzinach

Bzdury , ktore z taka szczeroscia wypisales ponizej swiadcza o tym jak ciezko
          pracujesz, i jak bardzo jestes przepracowany.
          A mowia: praca wzbogaca. Ty niestety jestes orginalny negatywny wyjatek, tej tezy!
          • jeanalesi Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? 27.10.07, 13:24
            Panie Kibic miło słyszeć głos z zagranicy. Ty i twoi aktualni
            rodacy, mieliscie wiele dobrych haseł dotyczących pracy i często
            lubiliście je publicznie deklarowaćnp. wieszając je nad bramami
            wjazdowymi.
            Panie Kibic po całym dniu w sortowni smieci ciężko zasnąć, ale może
            któś wytawił stary tapczan na śmietnik i juz nie trzeba wieczorem
            iść kraść radia.
            A tak miedzy nami Panie Kibic jak przyjeżdzasz do Polski masz ten
            zwyczajowy problem "z tymi trudnymi polskimi nazwami np. kielbasa"?
            No ja w Niemczech to jest życie.
            • Gość: kibic Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? IP: 78.48.50.* 27.10.07, 21:36
              jeanalesi napisał:

> Panie Kibic po całym dniu w sortowni smieci ciężko zasnąć, ale może
              > któś wytawił stary tapczan na śmietnik i juz nie trzeba wieczorem
              > iść kraść radia.

Sluchaj synku to, ze ci wspolczuje ze tak ciezko musisz pracowac, nie oznacza,
              ze interesuje mnie to, co ty w Gliwicach po nocach wyprawiasz. Uwazam, ze to
              raczej sprawa dla gliwickiej policji.

> Panie Kibic miło słyszeć głos z zagranicy. Ty i twoi aktualni
              > rodacy, mieliscie wiele dobrych haseł dotyczących pracy i często
              > lubiliście je publicznie deklarowaćnp. wieszając je nad bramami
              > wjazdowymi.

Zwedziles chyba dobrej klasy radio ostatniej nocy, ze az zagranice mozesz
              sluchac , no popatrz.
              Nie rozumiem o jakich aktualnych moich rodakach mowisz, bo moi to napewno
              Gliwiczanie. Nie wiem jakie hasla wspominasz. Wrzuc jakis przyklad, to moze ci
              odpowiem psycholu.

> A tak miedzy nami Panie Kibic jak przyjeżdzasz do Polski masz ten
              > zwyczajowy problem "z tymi trudnymi polskimi nazwami np. kielbasa"?
              > No ja w Niemczech to jest życie.

A tak miedzy nami synku, ja nie musze jako Gliwiczanin do Polski
              przyjezdzac-jarzysz? A zwyczajowy i obyczajowy problem masz napewno tylko TY!

• Gość: jeanalesi Re: do kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 01:15
                o i nowu pożna odpowiedź. co mamy na nocki w tym tygodniu?
                uzyj swojej miernej inteligencji kibicu.
                dobre hasło np. praca czyni wolnym, też gdzies powiesiliście. typowo
                niemieckie poczucie humoru.
                Nie mów do nie synku nie jestes moim ojcem Panie Kibic
                zesrasz a nic smiesznego nie napiszesz
                • Gość: kibic Re: do kibica IP: *.adsl.alicedsl.de 28.10.07, 10:54
                  Gość portalu: jeanalesi napisał(a):

> o i nowu pożna odpowiedź. co mamy na nocki w tym tygodniu?

Jak zauwazyles synku, to podobnie jak twoj Prezio mam nienormowany czas pracy.
                  Co do inteligencji, to sie ja ma, albo nie ma.Twoj przypadek, nie sie tu nie miesci.

> dobre hasło np. praca czyni wolnym, też gdzies powiesiliście. typowo
                  > niemieckie poczucie humoru

To co tu wypisales, to jakies polskie haslo, ktorego przyznam nigdy nie
                  slyszalem. To czego nauczylem sie na lekcjach historii, brzmialo zlowieszczo, i
                  nie ma nic wspolnego z niemieckim poczuciem humoru-psycholu.

> Nie mów do nie synku nie jestes moim ojcem Panie Kibic
                  > zesrasz a nic smiesznego nie napiszesz

Kiedy czytam twoje "ynteligentne teksty" z twoja gramatyka, to mam wrazenie
                  synku, ze niedawno w Gliwicach jakas "hifke" ukonczyles, Mam nadzieje, ze tatus
                  juz tobie "pompersik" zmienil. A wiec synku spij spokojnie.
              • Gość: jjb Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 08:08
                > A tak miedzy nami synku, ja nie musze jako Gliwiczanin do Polski
                > przyjezdzac-jarzysz?

Wy(c)hamuj więc trochę, bo to już w takim razie nie jest twoje miasto.
                • Gość: symp. sGdG Miało być na temat projektu drogowego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 08:46
                  Ostatni na temat w/w projektu, odpowiedziała radnemu jedna osoba, stawiając
                  miastu bardzo poważny zarzut, popełnienia przestępstwa w postaci fałszowania
                  dokumentów, a tym samym mataczenia pomiędzy dokumentami wysłanymi do RPO a do
                  radnego.

Jest to trochę co najmniej dziwne, żeby UM zniżył się do takiego poziomu
                  kłamstwa, ale w konfrontacji tych pism tak niestety na razie wychodzi.

Spodziewam się że "prężne ramię" UM- jakim jest mieszko
                  (p. Wawrzaczek), rzuci jakiś konkretem w tej materii i oświeci nas oszołomów.
                  • Gość: korport Re: Miało być na temat projektu drogowego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:24
                    Wawrzaczek siedzi na czterech literkach i trójliterówką się podpiera.

"prasa kłamie', to cienki Bolek w stosunku do obecnych obrońców złoczyńców, pod
                    postacią prezydentów niektórych psutych miast.
                • Gość: kibic Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? IP: *.adsl.alicedsl.de 28.10.07, 10:29
                  Gość portalu: jjb napisał(a):
                  (czyli kolejny klon)

> Wy(c)hamuj więc trochę, bo to już w takim razie nie jest twoje miasto.

K l o n i e jeden, tak dlugo jak to miasto bedzie istnialo bedzie rowniez moje.
                  Rozumiem synku , ze jestes blizniakiem tego prymitywnego biedaka.
                  • Gość: gosc Re: mieszkowilczurojeanelsifaarów, wysiedlono? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 02:12
                    Ale dlaczego Gliwice nie mialy by byc miastem "kibica"? Tak samo dlaczego Lwow
                    nie mialby byc miastem Polakow wyrzuconych stamtad? Szajka komunistow i
                    faszystow namieszala w Europie, ale to miasto jest i powinno byc po prostu wspolne.
    • Gość: zaniepokojona Re: Jak wyglada projekt drogowy i czy on w ogole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:42
      Projekt byl prezentowany w maju przez dyrekcje ZDM na scisle tajnym posiedzeniu
      komisji gospodarki komunalnej Gorniga. Wowczas mieszkancy zostali z tego
      posiedzenia wyrzuceni przez przewodniczacego komisji Gorniga. Nie wykluczone, ze
      celowo wyrzucono tych mieszkancow zeby nie bylo swiadkow, a potem projekt
      zmieniono. Diabli wiedza co w tym projekcie teraz jest skoro GDDKiA tak od razu
      sie na niego zgodzila! A przeciez Jarzebowski oglosil w prasie, ze projekt nie
      uzyska zgody. Czy w tym kraju sa jeszcze prokuratorzy i sady?! To co sie w
      Gliwicach dzieje wola o pomste do niebia!
      • Gość: basioira Ciąg dalszy wyproszenia ludzi z obrad????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:07
        Gość portalu: zaniepokojona napisał(a):

> Projekt byl prezentowany w maju przez dyrekcje ZDM na scisle tajnym > posiedzeniu
        > komisji gospodarki komunalnej Gorniga.

Prawdopodobnie w skład tej komisji, wchodzi "niepokorny" Radny, wiec wie co mówiono.
        Ponadto, tak jak w przypadku każdego posiedzenia całej rady, powinno być
        nagranie i sporządzony protokół na piśmie.

> To co sie w
        > Gliwicach dzieje wola o pomste do niebia!

Tu pełna zgoda, ale niebo za nas ludzi niczego nie zrobi.
        Po wyborach PiS ustami Kaczyńskiego, zdeklarował się być twardą ale
        konstruktywną opozycją, będzie im teraz łatwiej przyjrzeć sie również
        poczynaniom w terenie, tym bardziej kiedy przyjdzie im przyjrzeć się
        "przekrętom" tworzonym podczas ich rządów, kiedy lokalny PiS milczał.
    • marta502 "Cicho jak w kosciele po śmierci organisty". 26.10.07, 10:01
      Tego jeszcze nie grali żeby "TUBA" UM i RM Gliwice nie odezwała się w ogóle,
      kiedy na forum padają zarzuty, podparte dokumentami firmowanymi przez pana
      profesora Berezowskiego.
      Celowo teraz używam tytułu pana radnego, który działa na w/w jak płachta na
      byka, aby nie mając nic do powiedzenie w sensie merytorycznym, odnieśli się jak
      zawsze do retoryki którą jest kontrowersyjny ich zdaniem tytuł radnego.

Naprawdę nic nie macie do powiedzenia?, ani wieszczenia?
      • Gość: wilczur Re: "Cicho jak w kosciele po śmierci organisty". IP: *.gwardii.osi.pl 26.10.07, 10:43
        może jak nauczysz się precyzować swoje zarzuty, które będą dawały możliwość
        dyskusji to ktoś Ci odpisze bo jak na razie to jest wasz własny bełkot, nikt nie
        lubi się taplać w błocie z wami....stąd ta cisza
        • Gość: kibic Re: "Cicho jak w kosciele po śmierci organisty". IP: *.adsl.alicedsl.de 26.10.07, 12:24
          Gość portalu: wilczur napisał(a):

> może jak nauczysz się precyzować swoje zarzuty, które będą dawały możliwość
          > dyskusji to ktoś Ci odpisze bo jak na razie to jest wasz własny bełkot, nikt ni
          > e
          > lubi się taplać w błocie z wami....stąd ta cisza

Tak Marto, bierz przyklad z "wilczura" bo, jak on cos walnie, to zaraz ustawia
          sie kolejka jego dyzurnych.

Przerywam ta cisze i oswiadczam, ze masz racje 10000%!
          • Gość: bratek Re: "Cicho jak w kosciele po śmierci organisty". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 02:01
            > nikt ni
            > > e
            > > lubi się taplać w błocie z wami....stąd ta cisza
            Zgadza sie, taplamy sie w blocie, w ktore wrzucil miasto ZF. W blocie klamstw,
            pomowien, intryg i kretactw. Bez tego nie moglby rzadzic.
            A takze w blocie doslownym. Wystarczy wyjsc na ulice Gliwic.
        • marta502 Zarzyt prosty jak budowa cepa! 26.10.07, 12:56

> może jak nauczysz się precyzować swoje zarzuty"

Otóż zarzut jest jeden, "prosty jak budowa cepa", brak odpowiedzi prezydenta
          miasta w ustalonym terminie na ważki temat;

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71070440

Chcesz mnie obrazić, a sam wykazujesz wyjątkową niesforność, nie mając nic
          merytorycznie do powiedzenia.
          Ale dzięki i za to, bo już nie będziecie mogli grzmieć, że UM-knęło to Waszej
          uwadze.
          • Gość: wilczur Re: Zarzyt prosty jak budowa cepa! IP: *.gwardii.osi.pl 26.10.07, 14:52
            rozumiem że jako Prezydent ZF mam Ci odpowiedzieć? Projekt jest ale jak nazwa
            wskazuje jest to projekt więc moze jeszcze nie ma co pokazywać gawiedzi?

Zresztą kto by coś chciał Wam pokazywać? skoro tylko potraficie niszczyć?
            • marta502 Re: Zarzut prosty jak budowa cepa! 26.10.07, 15:13

> rozumiem że jako Prezydent ZF mam Ci odpowiedzieć? Projekt jest ale jak nazwa
              > wskazuje jest to projekt więc moze jeszcze nie ma co pokazywać gawiedzi?
              >
              > Zresztą kto by coś chciał Wam pokazywać? skoro tylko potraficie niszczyć?

Mimo że netykieta zaleca, aby cytować tylko ten tekst, do którego chcemy się
              odnieść, niestety muszę przytoczyć całość klasyki wilczura.

Może nie chcesz znać reguł demokracji, ale w myśl jej zasad, obywatel
              demokratycznego ładu, ma prawo uczestniczenia w obradach rad miejskich, a także
              w obradach komisji problemowych.
              Zauważ że dziwnym zbiegiem okoliczności, odpowiednia komisja obradowała nad tym
              drogowym projektem, a zainteresowani tą problematyką mieszkańcy, nie zostali na
              te obrady wpuszczeni, będąc podstępnie wyproszonymi.

Nie wiedziałeś o tym?, czy też nie kojarzysz tych dwóch zdarzeń w jedną całość.

A "GAWEIEDŹ" w odpowiednim czasie rozliczy Was. Tego akurat możecie być pewni.
              • Gość: wilczur Re: Zarzut prosty jak budowa cepa! IP: *.gwardii.osi.pl 26.10.07, 16:27
                ja o dup... ty o słupie :)

jak masz taką potrzebę to się zatrudnij w UM a nie ględź tutaj na forum. Jeżeli
                ktoś robi projekt to musi ten projekt skończyć żeby go przedstawić. Jak tak
                dobrze znasz się na demokracji to z pewnością wiesz co to są konsultacje społeczne?.

W żadnym demokratycznym kraju nie jest tak że ludzie robią projekt co najwyżej
                mogą go opiniować i wyrażać swoje żale. Projekt sam musi być stworzony żeby był
                punkt wyjścia do ewentualnych dyskusji (nie w waszym wydaniu).

Tak samo ma się sprawa z piaskownicą którą już tutaj poruszono - podobno jest
                zabetonowana co okazało się nieprawdą - jedni by jej chcieli inni nie.
                Demokracja to nauka kompromisu i znajdywania środka czasami przy niezadowoleniu
                mniejszości. Prawo głosu należy do większości a nie tylko tych co krzyczą
                najgłośniej!!!
                • marta502 Re: Zarzut prosty jak budowa cepa! 26.10.07, 16:59

> ja o dup... ty o słupie :)
                  >
                  > jak masz taką potrzebę to się zatrudnij w UM a nie ględź tutaj na forum.

No i kto tu pisze j/w?.
                  Ja piszę o prawach zagwarantowanych w Konstytucji, a Ty mi proponujesz zatrudnienie.
                  Projekt miał być wcielony w życie dnia 1- go października AD 2007, a wy
                  rzępolicie o konsultacjach społecznych.

Kompromis też wam pozajączkował, bo nie polega on na jednostronnym ustępstwie,
                  czego oczekuje prezio.
                  Ustępowaniu miejsca (starszej babci) w tramwaju, nie jest bynajmniej aktem
                  kompromisu,a co najwyżej grzeczności i dobrego wychowania, bo nie jest też
                  obowiązkiem.

Tyś się chłopie z choinki urwał, i dalsza dyskusja z Tobą nie ma naprawdę sensu.

• Gość: kibic Re: Zarzut prosty jak budowa cepa! IP: *.adsl.alicedsl.de 26.10.07, 23:57

> ja o dup... ty o słupie :)
                  >
                  Za taka szczerosc wilczurku cie lubie. Kazdy z nas wie, o ktora du.. tu chodzi.

> Tak samo ma się sprawa z piaskownicą którą już tutaj poruszono - podobno jest
                  > zabetonowana co okazało się nieprawdą - jedni by jej chcieli inni nie.
                  Zabawny jestes co do tej piaskownicy i.t.d. Gdyby plansze z planem
                  zagospodarowania tego parku (ta sama, ktora pokazano w MSI rownolegle
                  zakonczeniem tej przebudowy), postawiono w parku co najmnie jeden miesiac przed
                  rozpoczeciem tej przebudowy, udaloby sie uniknac tego niepotrzebnego konfliktu.
                  Umieszczenie takiej planszy przed rozpoczeciem budowy, wraz z opisem i
                  okreslonymi adresami, jest wlasciwa informacja dla zainteresowanych, i
                  najlepszym demokratycznym sposobem do konsultacji. Ale jezeli dyrektor tej
                  inwestyci tego nie rozumie, to co od ciebie cieciu tego wymagac.

> Demokracja to nauka kompromisu i znajdywania środka czasami przy niezadowoleniu
                  > mniejszości. Prawo głosu należy do większości a nie tylko tych co krzyczą
                  > najgłośniej!!!
                  >

No wlasnie nie udawaj, ze to co tu napisales rozumiesz.
                  • Gość: bratek Re: Zarzut prosty jak budowa cepa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 02:18
                    > > Demokracja to nauka kompromisu
                    Demokracja to nauka? Panie wilczek, z powrotem do szkoly.

"Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów, gdyż są to rządy hien nad
                    osłami." - Arystoteles
            • Gość: mieszk.Gliwic Psucie generatora psucia, to w sumie naprawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 16:05

> Zresztą kto by coś chciał Wam pokazywać? skoro tylko potraficie niszczyć?

Właśnie projekt drogowy powinien mieć na celu, postawienie zapory psuciu, czy
              wręcz dewastacji, zarówno zdrowia ludzkiego, jak też budynków i ulic w mieście.
              Proszę spojrzeć jak podczas deszczu wyglądają jezdnia ulicy Wyszyńskiego, a jak
              przechodnie idący ulicą północo- wschodnią stroną chodnika od strony prosynchemu.
              Otóż zapadnięty (od nadmiernego nacisku przeładowanych Tirów) środkowy odcinek
              jezdni, stanowi wówczas swoisty akwen wodny, a nieświadomi tego faktu
              przechodnie, oblewani są fontannami wody, wydostającej sie spod kół pędzących aut.
        • Gość: ana Re: "Cicho jak w kosciele po śmierci organisty". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:41
          blyskotliwy z reguly choc tendencyjny zawsze wilczur, tym razem nie mial nic do
          powiedzenia.
      • Gość: wyborcak Re: "Cicho jak w kosciele po śmierci organisty". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 02:42
        Pili i na czas nie wytrzezwieli
    • Gość: m. Wyszyńskiego. Czegoś chyba nie rozumię, albo ktoś nie zna prawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:19
      Tylko sprawy tajne i poufne, podlegają odpowiednim kryteriom, i nie ma do ich
      dostępu zwykły szary obywatel.
      Pytam się więc dlaczego z moich- podatnika pieniędzy, projekt ten nie ukazał się
      dotąd w MSI, czy gazecie Gliwickiej i Zabrza.
      Dlaczego w końcu nie jest udostępniony lokalnej prasie, Dziennikowi
      Zachodniemu?, czy Nowinom Gliwickim?
      Mieszkańcy miasta (podatnicy) mają prawo wiedzieć co się ma w ich mieście
      zmienić, tym bardziej że jest to sprawa nie tyle emocjonalna co egzystencjalna!
    • marek_berezowski kiedy wyjada tiry? 27.10.07, 01:51
      Pismo UM do Rzecznika Praw Obywatelskich:
      www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpwniosek40.pdf
      Pismo radnego do RPO:
      www.berezowski.ovh.org/wyslane/rpo15.jpg
      • Gość: m. centrum Gliwic Zbyt grubymi nićmi szyte, aby nie rozpoznć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 08:23
        Prawdopodobnie (ale były by jaja) inne pismo wysłano Rzecznikowi Praw
        Obywatelskich, a inne przedstawiono naszemu radnemu.

Na potwierdzenie stawianej tezy, istnieją conajmniej dwa dowody:

1. pisma do RPO nie mogła firmować (z całym szacunkiem) sama p. Dąbrowska.

2. jeśli RPO coś pisze- to wie co pisze- a nie tylko pisze, co nader często
        przydarza się niestety, funkcyjnym pracownikom UM na szczeblu najwyższym.
    • Gość: Gewissen No i co z tym projektem?, minęły kolejne 4 dni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 19:55
      Tym sposobem nic nie uzyskacie urzędnicy miejscy, na czele z gubiącym się w
      kłamstwach prezydentem.
      "Jeśli nie wiesz co powiedzieć- mów prawdę", to sprawdzone stare powiedzenie.
    • marek_berezowski Interpelacja odnośnie wiedzy Rzecznika UM 30.10.07, 16:42
      Interpelacja:
      www.berezowski.ovh.org/wyslane/interp39.jpg
      • marek_berezowski Odpowiedz 15.11.07, 19:15
        www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpinterp39.jpg
        • marta502 Pytanie do Radnego prof. Marka Berezowskiego. 16.11.07, 11:00
          marek_berezowski napisał:

> www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpinterp39.jpg

Ponieważ już sie kompletnie popgubiłam, proszę o odpowiedź czy otrzymał Pan
          kopię pisma UM Gliwice, wysłanego do RPO, na podstawie którego adresat odpisał,
          iż z powodu zbliżającego się zakończenia remontu DK 88, i wyprowadzenia TIR- ów
          z miasta, wstrzymuje on dalszą procedurę.
          Jeśli takowe pismo jest dostępne w internecie, proszę o podanie linku, bo osoby
          które pytam, również nic na ten temat nie wiedzą.
          Jest to o tyle istotne, iż wiarygodność nasza została do UM b. poważnie zachwiana.
    • marek_berezowski Odpowiedź o ograniczeniu tonażu na Tarnogórskiej 30.10.07, 16:44
      Odpowiedź odnośnie ograniczenia tonażu na Tarnogórskiej:
      www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpwniosek38.pdf
      • marek_berezowski Ponowny wniosek 01.11.07, 00:41
        Ponowny wniosek:
        www.berezowski.ovh.org/wyslane/repodpwniosek38.pdf
        • marek_berezowski Objazd 15.11.07, 19:12
          Objazd na ul. Tarnogorskiej:
          www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odprepodpwniosek38.jpg
    • marek_berezowski O ograniczeniu ruchu na Zwyucięstwa 30.10.07, 16:46
      Odpowiedź odnośnie ograniczenia ruchu Na Zwycięstwa w weekendy i święta:
      www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odprepwniosek21.jpg
      • marta502 No a gdzie ten skrywany projekt drogowy? 30.10.07, 19:46
        Z wyjątkiem tego nieszczęsnego projektu drogowego, wszystkie inne odpowiedzi
        spłynęły, jak wynika z przedstawionych notek.
        Ludzie oczekujący "jak kania dżdżu" na wyprowadzenie TIRów, czekają dalej w
        napięciu.

• Gość: kibic Re: No a gdzie ten skrywany projekt drogowy? IP: *.adsl.alicedsl.de 31.10.07, 18:30
          marta502 napisała:

> Z wyjątkiem tego nieszczęsnego projektu drogowego, wszystkie inne odpowiedzi
          > spłynęły, jak wynika z przedstawionych notek.

Przepraszam Marto ale podejrzewam, ze go "celem zatwierdzenia" do Bawarii wyslali.
      • Gość: majka Re: O ograniczeniu ruchu na Zwyucięstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 16:40
        No wiec jesli sa tak niewyobrazalne trudnosci z wylaczeniem ruchu samochodowego
        na ul Zwyciestwa w weekendy to nalezy calkowicie zamknac ja dla ruchu
        samochodowego. Juz chyba nie ma drugiego miasta w Polsce, ktoreby nie mialo lub
        nie projektowalo w scislym centrum reprezentacyjnej strefy wylacznie dla
        pieszych : wybrukowanej kostka granitowa, z eleganckimi lawkami,krzewami,
        klombami,lampionami, sklepami, kawiarenkami. I takie byly plany przed 15tu laty.
        A w Gliwicach wszechobecny brud,smrod i ruina. Kazdy normalny gospodarz miasta
        spalilby sie ze wstydu widzac takie rezultaty swoich rzadow
      • marek_berezowski Ponowny wniosek 14.11.07, 19:27
        Ponowny wniosek:
        www.berezowski.ovh.org/wyslane/repodprepwniosek21.pdf
    • marek_berezowski Wniosek o kopię dokumentu 01.11.07, 00:43
      Wniosek o kopię pisma UM do GDDKiA ws. projektu drogowego:
      www.berezowski.ovh.org/wyslane/wniosek41.jpg
    • marek_berezowski Projekt drogowy 01.11.07, 01:59
      Otrzymałem do czasowego wglądu (zwrot 12.11.2007) dokument pt.:
      „Projekt stałej organizacji ruchu obejmujący zmianę oznakowania przebiegu dróg
      krajowych nr 44 i 78 w Gliwicach wraz z ograniczeniem ruchu pojazdów ciężarowych
      w ich ciągu o dopuszczalnej masie całkowitej do 7,0 t.”
      Ponieważ projekt nie jest jeszcze zatwierdzony oraz obowiązuje prawo autorskie
      firmy, która go wykonała (na zlecenie ZDM w Gliwicach), nie mogę zamieścić jego
      kopii w Internecie.
      W projekcie przyjęto, że ograniczenie 7,0 t będzie obowiązywało całą dobę.
      Objazd dla ruchu tranzytowego wytyczono autostradą A-4 i drogą krajową DK-88.
      Projekt dopuszcza wjazd ciężkiego transportu do miasta, ale tylko na jego
      obrzeża, do zakładów i hipermarketów, do których towar tirami jest dowożony.
      Przejazd tirów przez centrum ma być całkowicie zabroniony; np. nie będzie
      możliwości przejazdu tirów od węzła w Sośnicy (Pszczyńską) lub od węzła w
      Knurowie (Rybnicką), na Tarnogórską. W ten sposób powinien zniknąć z Gliwic
      najbardziej uciążliwy ciężki ruch tranzytowy. Ze względu na obszar ograniczający
      tonaż (160 ha) praktycznie całe miasto powinno być wyłączone z ciężkiego ruchu.
      Dla porównania Rynek w Krakowie ma pow. 4 ha, a przeciętne boisko ok. 2/3 ha.
      • Gość: m. centr. Gliwic Czy kwota jaką zabulono za to cacko, też jest pouf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 09:39
        Czy kwota jaką zabulono za to cacko, też jest poufna.
        Zadaję to pytanie dlatego, gdyż nic w tym kierunku się nie dzieje, a nad
        projektem można się był zastanawiać strategicznie dużo wcześniej.

Bo niby na co czekano przez ten rok trwania remontu?
        Czy prezydent nie brał pod uwagę że ten remont planowo zakończy się.
        To już Wałęsa (po zawodówce) chwalił się publicznie, że przewiduje cztery ruchy
        wcześniej.
        Ktoś skasował za ten projekt zapewne niemały szmal, a ktoś inny- kto mu tę
        zabawkę do roboty zlecił, teraz spija śmietanę, a mieszkający przy tranzycie
        ludzie, jak płacili cenę dotąd tak nadal płacą.

To co nam pan radny był uprzejmy ujawnić, jest rzeczą tak oczywistą i
        oczekiwaną do lat przez nas wszystkich, tyle tylko że technicznie i klarownie
        rozpisaną.
        • Gość: wilczur Re: Czy kwota jaką zabulono za to cacko, też jest IP: *.gwardii.osi.pl 01.11.07, 09:59
          jesteś żałosna, prezentujesz bardzo prymitywne podejście. Jeżeli ktoś coś zrobił
          to logiczne jest że nikt nie pracuje za darmo i musi otrzymać za to wynagrodzenie.
          Dla ciebie wszystkie projekty są skokiem na kasę i każdy polak to złodziej.
          Przykro mi że tak nisko oceniasz wszystkich mieszkańców pozostając przy tym na
          pewno bez skazy?!

na pewno pierwsza byś rzuciła kamieniem?
          • Gość: m.centr. Gliwic To my nie mamy takich fachowców w UM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 18:16
            To ja sie pytam po co tylu ludzi jest zatrudnionych w UM i pokrewnych jak ZDM
            ludzi za nasze pieniadze.

To wszystko trzeba ropspierduszyć, jeśli z takimi duperelami zwracamy się do
            pseudoprojektantów, którzy pod z góry załozony wynik, "instalują" projekta na
            wzór zawalonej hali MTK w Katowicach.

Tam też zlecono projektantowi stawiając odpowiednie warunki!!!
            No bo kto zleca- ten płaci, choć nie zawsze (jak w przypadku UM) ze swojej
            kieszeni. No i dyktuje" to i to i to i tamto, a projektant musi sie w to
            wstrzelić, w przeciwnym wypadku- projektu nie będzie robił!
            Co wy myślicie że my prości ludzie nie mamy swojego rozumu nie widzimy co wy za
            nasze pieniądze robicie?

Otoż informujemy was niniejszym że widzimy to i piszemy wyraźnie o tym!
            • Gość: wilczur Re: To my nie mamy takich fachowców w UM. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.11.07, 09:27
              > To ja sie pytam po co tylu ludzi jest zatrudnionych w UM i pokrewnych >jak ZDM
              ludzi za nasze pieniadze.
              Realizują 'tanie państwo' Kaczora :)

Drogi piśco może wiesz albo nie ale pod każdym projektem KTOŚ się podpisuje i są
              dwie rubryki - sporządził i zatwierdził.
              Projektant nie podpisze się pod projektem jeżeli nie będzie miał pewności
              (zgodnie ze swoją wiedzą) że wszystko jest ok. Żeby projekt był dostosowany do
              potrzeb użytkowników robi się tzw. Konsultacje i te konsultacje mogą być bardzo
              szerokie albo nie.
              I teraz zastanów się logicznie, faktem jest że hala PODIUM powstanie a nadal są
              środowiska do których to nie dociera i bombardują ten pomysł i do tego są
              najbardziej krzyczący to po co robić szerokie konsultacje jeżeli sprzeciwiają
              się ciągle CI SAMI ludzie?

Reasumując. Projektant bierze na siebie odpowiedzialność za swój projekt a
              właściciel bierze odpowiedzialność za słuszność/opłacalność tego projektu.
              Jeżeli nie będziemy robić innowacyjnych rzeczy na skalę regionu to zawsze
              będziemy za Katowicami czy Częstochową czy innymi większymi miastami.

> Otoż informujemy was niniejszym że widzimy to i piszemy wyraźnie o >tym!
              To proszę powiedz co robią? Co oni takiego robią? Podaj chodź JEDEN przykład
              niepodważalnej winy UM Gliwice? (oprócz tych którymi zajmuje się prokuratura).
              • Gość: m. centr. Gliwic Re: To my nie mamy takich fachowców w UM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 17:12

Co oni takiego robią? Podaj chodź JEDEN przykład
                > niepodważalnej winy UM Gliwice? (oprócz tych którymi zajmuje się prokuratura).

Wprawdzie nie na temat, ale skoro pytasz.
                No więc jeden i niepodważalny (ale może być ich więcej)!

Zadaszenie sceny na placu Krakowskim. Artykuł napisany przez przyjaznego UM
                Informatora Rynkowego.

www.rynkowy.pl/miniatury/309/03.pdf

ps. UM zatrudnia specjalistę od takich i podobnych spraw, w osobie p. mgr inż.
                T. Cygan, co się na tym winien znać.

No i przy okazji, skoro już drenujemy temat, ile miasto odzyskało z tych 500
                tysięcy złotych.
            • pr51 Re: To my nie mamy takich fachowców w UM. 21.11.07, 23:38
              > To ja sie pytam po co tylu ludzi jest zatrudnionych w UM i
              pokrewnych jak ZDM
              > ludzi za nasze pieniadze.

Zamiast głupio pytać, to rusz tyłek sprzed kompa i przejdź się po
              korytarzach urzędów. Każdy ma na drzwiach napisane, co robi. Wróć do
              kompa i przeczytaj na stronie UM zakresy obowiązków. A jak czegoś
              tam nie doczytasz, to dopiero pytaj.

> To wszystko trzeba ropspierduszyć, jeśli z takimi duperelami
              zwracamy się do
              > pseudoprojektantów, którzy pod z góry załozony wynik, "instalują"
              projekta na
              > wzór zawalonej hali MTK w Katowicach

Całe życie składa się z samych dupereli. Ciebie też trzeba by
              rozspierdzuszyć, bo z takimi duperelami zwracasz się tu na forum,
              pod z góry założony wynik.

> Tam też zlecono projektantowi stawiając odpowiednie warunki!!!
              > No bo kto zleca- ten płaci, choć nie zawsze (jak w przypadku UM)
              ze swojej
              > kieszeni. No i dyktuje" to i to i to i tamto, a projektant musi
              sie w to
              > wstrzelić, w przeciwnym wypadku- projektu nie będzie robił!

Robisz codziennie to samo, idąc na zakupy. Jak się sprzedawca nie
              wstrzeli w Twoje to i to i to i tamto, to niczego nie sprzeda. Masz
              totalną mentalność Kalego.

> Otoż informujemy was niniejszym że widzimy to i piszemy wyraźnie o
              tym!

Jesteś jakimś monarchą, że piszesz o sobie w liczbie mnogiej? A
              piszesz zupełnie bełkotliwie, miejscami zupełnie bez sensu.
      • weun2 Co wysłano RPO, który odstąpił od interwencji? 01.11.07, 09:48
        Jeśli mnie pamięć nie myli, czytałem taką odpowiedź pisaną w imieniu RPO, że w
        świetle zapewnień prezydenta (czy UM) Gliwic, ruch ciężkiego taboru zostanie z
        Gliwic wyprowadzony z dniem oddania do ruchu remontowanej "dekawki".

Domniemywać należy, że takie zapewnienie z Gliwic RPO otrzymał.
        Dekawka została oddana do użytku, to jest już faktem, a tirów jakby nam się
        namnożyło zamiast ubywać.

O to pytam !!!!!!!!!
        • Gość: gosc zwiedziały sie chuljery, tfu IP: 195.205.21.* 01.11.07, 17:38
          mnożo sie te tiry kieby wciórności
    • marek_berezowski List radnego do GDDKiA w Warszawie 04.11.07, 12:35
      Pismo do GDDKiA w Warszawie:
      www.berezowski.ovh.org/wyslane/GDDKiA4.jpg
    • marek_berezowski Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film 07.11.07, 00:23
      7.11.2007, 150 tirów w ciągu godziny:
      pl.youtube.com/watch?v=4Z1DfFfEtKw
      • Gość: mefisto Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:40
        jak nalezy liczyc te TIRY ? Ja naliczylem niecale 20. Czy jako TIRy
        nalezy liczyc wszystkie samochody ciezarowe?
        prosze o odpowiedz
        m.
        • Gość: gr Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:38
          no, na wsi dawniej na każdy samochód osobowy mawiano taksówka. Może to kwestia edukacji :-)
          • Gość: wilczur Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.gwardii.osi.pl 07.11.07, 20:55
            jak widać z opisu TIR to wszystko co ma co najmniej 4 koła i podchodzi pod
            ideologię walki z TIRami :)
            • Gość: majka Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 02:04
              Jak widac z opisu Tir to wszystko co ma gabaryty i ciezar rowny lub wiekszy od
              tira. Destrukcyjne dzialanie na organizmy mieszkancow i na strukture kamienic
              jest identyczne bez wzgledu na to czy jest to destruktor krajowy czy miedzynarodowy.
              A ile tych potworow przejezdza w ciagu 9min 43 sek, dzieki zalaczonemu filmowi,
              kazdy sam moze policzyc i na tej podstawie przekonac sie jak bezczelnie i
              cynicznie klamia rzecznicy i poplecznicy ZF. Niestety nie tylko na tym forum

• Gość: gosc Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 19:36
                Tragicznie niski poziom umyslowy poplecznikow Frankiewicza jest przerazajacy.
                Jaki kram taki pan.
              • Gość: wilczur Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.gprs.plus.pl 09.11.07, 09:00
                to Twoja definicja bo moja jest taka:
                Samochód ciężarowy - to pojazd mechaniczny, silnikowy, przeznaczony do przewozu
                towarów, ciągnięcia naczepy, przyczep (nie będący ciągnikiem rolniczym) lub do
                przewozu ludzi (a nie będący autobusem), o masie dopuszczalnej całkowitej
                powyżej 3500 kg. Można go prowadzić po uzyskaniu prawa jazdy kategorii C (w
                przypadku lekkich samochodów ciężarowych o dopuszczalnej masie całkowitej od 3,5
                do 7,5 tony wystarczy kategoria C1).

TIR - skrót od "Transit International Routier" (z fr. Międzynarodowy Tranzyt
                Drogowy). Międzynarodowa konwencja celna z 1975 roku (z późniejszymi zmianami)
                dotycząca tranzytu towarów samochodami ciężarowymi w transporcie międzynarodowym.
                Konwencja pozwala na uproszczenie procedur na granicach i urzędach celnych celem
                większej efektywności przewozów drogowych. Ciężarówka wyruszająca z jednego
                państwa jest, w myśl konwencji TIR, sprawdzana i zaplombowywana na granicy kraju
                (lub w dowolnym Urzędzie Celnym zlokalizowanym wewnątrz państwa z którego
                wyjeżdża), z którego wywozi ładunek i zostaje odplombowana i skontrolowana
                dopiero w państwie docelowym, zaś wszystkie granice państw tranzytowych mija z
                formalnościami ograniczonymi do minimum (np. przy przewozie towaru z Hiszpanii
                do Rosji samochód jest plombowany na granicy hiszpańskiej i mija granice
                wszystkich państw bez rozbudowanej kontroli, zaś otwarcie zamknięcia celnego
                samochodu następuje dopiero w Rosji).
                • Gość: poplecznik Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 19:07
                  Wczoraj około godziny 20.00 jechałem DK 88 od strony Wrocka do
                  centrum Gliwic i ku mojemu zaskoczeniu był ona pusta jak za dawnych
                  komunistycznych czasów. Mogłem nawet włączyc długie swiatła! Cała
                  trasa od strefy do skrzyżowania na Portowej była przejezdna bez
                  żadnych utrudnień, jednakze po wjeździe do miasta sytacja wyglądała
                  zupełnie inaczej. nawet około 20 Gliwice są zakorkowane, a w miescie
                  jest pełno cieżarówek i nie jada one do strefy lecz trasą z rybnika
                  do Tarnowskich Gór i z Tychów do T.G. Przeczy to oczywiscie tezie o
                  tym ze strefa ekonomiczna jest głownym odpowiedzialnym za ruch w
                  mieście!
                  • Gość: wilczur Re: Wzmożony ruch tiów po otwarciu DK88 - film IP: *.gwardii.osi.pl 14.11.07, 19:49
                    strefa jest odpowiedzialna za ruch osobowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka