boczek39 08.11.07, 10:05 i tego wam zazdroscimy narazie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=71687607 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeanalesi a co z drugim peronem? 08.11.07, 15:30 Jeżel Zabrze wykona taki skok cywilizacyjny to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 08.11.07, 16:43 Drugi peron też będzie: www.um.zabrze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2747&Itemid=53 Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 08.11.07, 17:52 Zabrze nie mają Frankiewicza, więc miasto może się bez przeszkód rozwijać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 08.11.07, 20:17 > Zabrze nie mają Frankiewicza, więc miasto może się bez przeszkód > rozwijać. Gliwice za Frankiewicza też wzbogaciliły się o jeden peron. Rozumiem, że gdyby nie on, to mielibyśmy ich już z pięć albo sześć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 08.11.07, 22:50 mieszko966 napisał: > Gliwice za Frankiewicza też wzbogaciliły się o jeden peron. > Rozumiem, że gdyby nie on, to mielibyśmy ich już z pięć albo > sześć. ;) Perony na dworcach buduje PKP, a nie Frankiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 08.11.07, 23:27 > Perony na dworcach buduje PKP, a nie Frankiewicz. Zgadzam się. Dlatego uważam, że twoja teza, że Zabrze się rozwija, oparta o to, że buduje się tam drugi peron, jest co najmniej bezpodstawna. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 11:04 >>Dlatego uważam, że twoja teza, że Zabrze się rozwija, > oparta o to, że buduje się tam drugi peron, jest co najmniej > bezpodstawna. Wątek jest o rozwoju Zabrza, a nie budowie peronów. Zabrze się bardzo ładnie rozwijają i widać to na każdym kroku gołym okiem. Natomiast Gliwice staczają się z roku na rok coraz bardziej. W Zabrzu będzie Rynek, a co twój nieudaczny guru zrobił z Rynkiem Gliwickim, to możesz sobie pooglądać np. tutaj: tiny.pl/jrqp Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 15:51 > Wątek jest o rozwoju Zabrza, a nie budowie peronów. Zabrze się > bardzo ładnie rozwijają i widać to na każdym kroku gołym okiem. Podaj jakiś przykład. W czym Zabrze w ostatnich kilkunastu latach są lepsze od Gliwic? Od razu powiem, że z tym Rynkiem to jest tylko fantazja internauty. W zabrzańskim Urzędzie nie ma żadnych planów na ten temat. Zresztą, jeśli chodzi o sam gliwicki Rynek (abstrahując od reszty Starego Miasta, którego w Zabrzu w ogóle nie ma), to nie ma on sobie równych w całym województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 16:06 We wszystkim, wszystkie większe inwestycje zostały zrobione w Zabrzu dużo wcześniej niż w Gliwicach. Lista jest długa więc powiem ci tylko o tych najbardziej znanych : Cash and Carry ominął Gliwice, Platan stoi od lat - w Gliwicach dopiero niedawno wybudowano Forum, deptak ładnie wyremontowany jest na Wolności od lat - w Gliwicach nie wiadomo czy w ogóle będzie, Multikino stoi tam od lat - w Gliwicach nie wiadomo czy będzie. Rynek fasadowo wypicowany jest dla ciebie przedmiotem dumy ? nie oglądałeś kamienic przy Rynku od zaplecza ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 22:51 No nie poznaję kolegi. Stasiek stał się nagle piewcą idei budowy marketów. Więcej, chwali Zabrze za to, że w centrum miasta postawiły sobie takiego buraka, jak Platan. Olbrzymi hipermarket z kilkoma butikami dla niepoznaki. Rodaj naszej Areny, która w Gliwicach słusznie jest na peryferiach. Gliwicom udało się przeczekać okres, kiedy w Polsce budowało się tylko proste blaszaki i dzięki temu najlepsze działki w centrum zostały wolne dla inwestycji z górnej półki takich, jak Forum, a przede wszystkim Focus. Porównywanie Platana do tych dwóch inwestycji, to jak przyrównywanie Wartburga do Porsche. Oba samachody niby niemieckiej produkcji, ale to jednak nie to samo. ;) Makro w Zabrzu to sprawka naszych kochanych protestujących mieszkańców, którym nie podoba się polityka Frankiewicza. To oni przegonili do Zabrza Makro, które prezydent chciał ulokować w Gliwicach. Niestety obawiam się, że DTŚ Zabrze też będzie miało jako pierwsze. Będziesz miał kolejny argument za szybszym rozwojem Zabrza. Że Multikino było najpierw w Zabrzu?? Jak to mówią, ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Co z tego, że Zabrze wcześniej miało Multikino, skoro Gliwice też mają już swoje Cinema-City i to dużo lepsze, niż zabrzańskie M?? A Multikino też będziemy mieli (jest to już wiadome, nawet data jest znana - wiosna 2010). To w sumie dwa multipleksy. W Zabrzu nie widać póki co, żeby miał powstać drugi. PS. W kontekście siedzenia sobie ze znajomymi przy piwku na Rynku, wygląd kamienic od zaplecza jest nieistotny. Zresztą, zabrzańskie kamienice też nie lepsze, choć dużo, dużo młodsze. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 00:00 Nie jestem i nigdy nie będę twoim kolegą, po drugie piszesz jak zwykle nie na temat. Nigdzie nie porównywałem Platana z Areną, pisałem jedynie o tym, że w Zabrzu te obiekty (markety i multipleks) powstały o wiele lat wcześniej niż w Gliwicach. Może powiesz, że to nie jest prawda. Macro powstało w Zabrzu, bo potrafiono przyciągnąć tego inwestora do siebie. Protesty nie miały tu żadnego znaczenia, powtarzasz propagandową papkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 09:15 > Nigdzie nie porównywałem Platana z Areną, pisałem jedynie o tym, > że w Zabrzu te obiekty (markety i multipleks) powstały o wiele lat > wcześniej niż w Gliwicach. Nie z Areną, tylko z Forum. Fakt, Platan powstał wcześniej, ale nie jest on jakimś wielkim powodem do dumy. Trudno go traktować jako przejaw niczym nieograniczonego rozwoju. Wręcz przeciwnie, jest to namacalny przykład rozwoju ograniczonego. > Protesty nie miały tu żadnego znaczenia, powtarzasz propagandową > papkę. Gdyby nie protesty w Gliwicach, Makro w ogóle nie zainteresowałoby się Zabrzem. A gdyby od początku Makro miało powstać w Zabrzu, to po co by były te protesty?? A protesty były przecież faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 11:01 > Fakt, Platan powstał wcześniej, ale nie > jest on jakimś wielkim powodem do dumy. Trudno go traktować jako > przejaw niczym nieograniczonego rozwoju. Wręcz przeciwnie, jest to > namacalny przykład rozwoju ograniczonego. Widzę, że muszę ci kilka razy powtarzać - w Zabrzu rozwój miasta jest widoczny gołym okiem i we wszystkich inwestycjach wyprzedza Gliwice o kilka lat, natomiast w Gliwicach o rozwoju pisze sie jedynie w lokalnych gadzinówkach, a miasto stacza się z roku na rok coraz bardziej. Przez te 14 lat twój nieudaczny guru zrobił z Gliwic zapyziałą dziurę. Protesty dotyczące Makro były jak najbardziej uzasadnione, bo chciano wybudować parking dla TIR-ów zaopatrujących Makro, bezpośrednio nad studniami głębinowymi zaopatrującymi miasto w wodę. Chciałbyś pić z takiego źródła wodę ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 12.11.07, 00:32 > Przez te 14 lat twój nieudaczny guru zrobił z Gliwic zapyziałą > dziurę. No z takimi argumentami nie powalczę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: augustyn Re: a co z drugim peronem? IP: *.zs11.eu 29.01.08, 20:47 Stasiek co ty bredziesz? Prezydent miasta buduje markety czy prywatni inwestorzy ? Do niedawna wszyscy mieszkańcy centrum narzekali na markety i bidolili a teraz robią z tego kryterium porównawcze. Przypomne ci zeinwestor MakroC&C wybrał pierwotnie GLIWICE ale nie powstało po PROSTESTACH MIESZKAŃCÓW ŻERNIK. Mas zjeszce coś do dodania ? Dawno nie czytałem takich steków badur w twoim wykonaniu. Ze wszystkim statystykami podanymi w tym watku też bedziez dyskutował ? Moze oni tez są we frankiewiczowskim spisku. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanalesi Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 16:06 Myslę że wybudowanie drugiego peronu w Zabrzu może byc porównywalne z pierwszym krokiem człowieka na księżycu. Taki awans cywilizacyjny może być źródłem zdezorientowania a nawet zagubienia wśród mieszkańców zabrza. Czy jak Zabrze bedzie miało rynek to zmienią nazwę z Plac Wolności na rynek, bo jeżeli tak to mogą zrobić to teraz i niezwłocznie odtrąbic sukces. Satsiu mierząc po twojemu sukces miasta powinno sie mierzyć ilością rynków no cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 16:28 Nie chodzi o to czy centralny plac będzie Rynkiem czy nie, problem w tym, że Zabrze się stale cywilizacyjnie podnoszą, ten drugi peron też jest tego przykładem :) Natomiast Gliwice " wpadają w toń ", tutaj nawet kibli miejskich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeanalesi Re: a co z drugim peronem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:40 No nie do końca są bezpłatne toalety w Urzędzie Miejskim, wiem ostatnio korzystałem :). Teraz pewnie je zamkną. No to porównując Zabrze do Gliwic pod wzgledem peronów w ciągu ostatnich 50 lat też miastu przybył jeden peron :)Tylko z jakiego poziomu liczby peronów na tysiąc mieszkańców startowaliśmy :). No i w Zabrzu tego drugiego peronu ciągle nie ma. Będę jak niewierny Tomasz nie uwierzę dopóki nie zobaczę. A tak serio nie porównuj może Zabrza pod wzgledem rozwoju do Gliwic, bo tu jak raz brak ci argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 18:18 Spróbuj skorzystać z toalet w urzędzie po godz. 16:00. Podałem kilka przykładów przemawiających za tym, że Zabrze jest dużo sprawniej zarządzane, a ty nie przedstawiłeś żadnego kontrargumentu. Masz jakieś to podaj. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 18:31 stasiek17 napisał: że Zabrze jest dużo sprawniej > zarządzane, > . :) jak to z oddali wszystko lepiej wygląda...poczytałbyś na forum zabrzańskim, nie są tak zadowoleni z tego rządzenia :( wiem cos o tym , tam mieszkam przecież :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 18:42 No i mamy kolejny argument - Myha wybrała na swoje miejsce zamieszkania Zabrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek37 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 14:43 chyba dlatego ze gliwice jest bardzo drogie we wszystkim zapraszamy do zabrza jeszcze troche a zabrze bedzie miastem wojewodzkim Odpowiedz Link Zgłoś
jeanalesi Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 19:22 > Spróbuj skorzystać z toalet w urzędzie po godz. 16:00. no a w czwartek? Zabrze jest dużo sprawniej > zarządzane Chyba żartujesz, to przecież udowadnianie wyższosci systemu socjalistycznego nad kapitalistycznym, równie niedorzeczne. Skoro tak super jest w Zabrzu a tak kiepsko w Gliwicach, to czemu mieszkania są duzo drozsze tu niż tam? Czy to wolny rynek nie decyduje? A tak szczerze przejedx sie po zabrzu zwłaszcza jesienią (czyli teraz)lub wczesną wiosną i zamilknij polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 19:26 jeanalesi napisał: > > A tak szczerze przejedx sie po zabrzu zwłaszcza jesienią (czyli > teraz)lub wczesną wiosną i zamilknij polecam. nooo, teraz będę patriotką ...ubiegłej zimy było zdecydowanie lepiej odśnieżone :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 23:46 Ciągle bełkot zamiast rzeczowych argumentów. Czasy kiedy mieszkania w Zabrzu były tańsze niż w Gliwicach to już odległa historia, ale nawet tego nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: a co z drugim peronem? IP: *.gl.digi.pl 10.11.07, 01:10 stasiek17 napisał: > Ciągle bełkot zamiast rzeczowych argumentów. Czasy kiedy mieszkania w Zabrzu > były tańsze niż w Gliwicach to już odległa historia, ale nawet tego nie wiesz. Chcesz kolego rzeczowych argumentów? Proszę bardzo: bezrobocie (na 31.XII) Gliwice - 9,6% Zabrze - 18,6 % budżet: wydatki w 2006 ogółem Gliwice - 628 950 496,13 zł Zabrze - 514 252 606 zł na mieszkańca: Gliwice - 3213 zł Zabrze - 2700 zł Dochody własne gminy (tj. bez subwencji z budżetu centralnego) w 2006 ogółem Gliwice - 396 703 827,16 zł Zabrze - 156 045 203,57 zł na mieszkańca: Gliwice - 2027 zł Zabrze - 819 zł Zadłużenie na koniec 2006 r. Gliwice - 14 853 665,78 Zabrze - 64 781 625 zł Średnie wynagrodzenie w 2006 Gliwice - 2.879,53 zł Zabrze - 2.568,83 zł Produkcja sprzedana przemysłu ogółem w 2005 Gliwice - 9.819,4 mln zł Zabrze - 2.576,4 mln zł i na 1 mieszkańca Gliwice - 49.128 zł Zabrze - 13.421 zł Podmioty Gospodarki narodowej zarejestrowane w rejestrze REGON w 2006 (liczba firm) Gliwice - 21.037 Zabrze - 15.113 źródło - sprawozdania z wykonania budżetów miast Gliwice i Zabrze oraz GUS - bank danych regionalnych. Wystarczająco rzeczowe? Ja rozumiem, że jesteś zacietrzewionym frustratem kolego. Tyle że szlag mnie trafia na taki bełkot, że Zabrze się lepiej rozwijają niż Gliwice. Przy całej ogromnej sympatii dla Zabrza i Zabrzan, to wszak nie ich wina, że przez dekady mieli monokulturę przemysłu ciężkiego, który upadł a przez ostatnie kilkanaście lat pecha do władz miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 09.11.07, 23:00 Gdyby Zabrze było tak dobrze zarządzane, to nie musiałoby co 4 lata zmieniać prezydentów. We wszystkich naprawdę dobrze rozwijających się miastach, prezydentów wybierano na kolejną kadencję, bardzo często już w pierwszej turze. Zabrze to jedno z nielicznych miast powyżej 100 tys. w Polsce, gdzie w zeszłym roku zmienił się prezydent. Nie ma się zresztą czemu dziwić, skoro poprzedni prezydent został między innymi oskarżony przez prokuraturę o krzywoprzysięstwo. Nie muszę też chyba przypominać, że to cudownie rozwijające się miasto, ma bezrobocie 2,3-krotnie wyższe, niż Gliwice. A myha tak bardzo kocha swoje Zabrze, że aż została moderatorem na forum gliwickim. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 00:07 powiem tak ,my wam zazdroscimy rynku w centrum ,ale ponoc ma byc u nas z duza fontanna na pl wolnosci a wy nam mozecie zazdroscic spokoju w centrum (deptak) brak samochodow prawie we wszystkim miastach europy centra sa zamykane dla ruchu kolowego a na zwyciestwa larmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gliwiczanin Re: a co z drugim peronem? IP: *.kat.3s.pl 10.11.07, 00:26 Spokojnie w Gliwicach planowany jest całkowity zakaz ruchu kołowego na starówce. Gdyby nie tramwaje, to Zwycięstwa już dawno by była zamknięta i była deptakiem Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 00:30 Gdyby nie tramwaje, to Zwycięstwa już dawno by była zamknięta i była deptakiem -nie rozumiem dlaczego ? w zabrzu tez na deptaku jezdza tramwaje Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 09:22 No fakt, deptak się Zabrzu udał. Plac Wolności jest świetny nawet i bez fontanny. Brakuje mi w nim tylko jakiegoś domknięcia. Myślę, że jak będzie nowy dworzec połączony z jakąś bardziej wypasioną galerią handlową (nie takim blaszakiem, jak Platan), to centrum Zabrza będzie rzeczywiście kompletne. Szkoda, że tylko centrum. ;) A co do ruchu na ulicach, to słyszałem, że różnie to w Zabrzu bywa. Też macie na ul. 3-maja swoich tirowców, którzy narzekają na tranzyt. Do tego dochodzą jeszcze takie niespodzianki, jak elektrociepłownia praktycznie w samym centrum. Takie rzeczy trochę jednak psują wizerunek miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 09:55 mieszko966 napisał: (nie takim blaszakiem, jak Platan), to centrum Zabrza > będzie rzeczywiście kompletne. no chyba nie chcesz powiedzieć mieszko, że betonowy bunkier jakim jest gliwickie FORUM to perełka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
boczek39 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 10:53 zabrze moze szczycic się jeszcze najdłuzszą ulicą w polsce (ul.wolnosci) ul.głogowska w poznaniu na drugim miejscu a ul.piotrkowska w lodzi na trzecim dodam jeszcze ze mamy największą pocztę w polsce zabrze dogania gliwice oby tak dalej ps.szkoda ze myha1 nie opiekuje się zabrzanskim forum ,nasz opiekun aka-jo chyba spi zaraz widac porządek tu i wiadomo ze zajmuje sie tym człowiek z zabrza ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 11:05 boczek39 napisał: > zabrze moze szczycic się jeszcze najdłuzszą ulicą w polsce > (ul.wolnosci) ul.głogowska w poznaniu na drugim miejscu a > ul.piotrkowska w lodzi na trzecim > > dodam jeszcze ze mamy największą pocztę w polsce zabrze dogania > gliwice oby tak dalej > ps.szkoda ze myha1 nie opiekuje się zabrzanskim forum ,nasz opiekun > aka-jo chyba spi > > zaraz widac porządek tu i wiadomo ze zajmuje sie tym człowiek z > zabrza ,pozdrawiam dzięki za ciepłe słowa :) nie jest tak źle z Zabrzem...aka-jo potrzebuje czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 12.11.07, 00:41 > no chyba nie chcesz powiedzieć mieszko, że betonowy bunkier jakim > jest gliwickie FORUM to perełka :)) W porównaniu z Platanem tak. To zupełnie inna jakość. A architektura, to kwestia gustu. Są tacy, którym takie nieskomplikowane budynki się podobają. Oto dowód: www.bryla.pl/bryla/1,85299,4653067.html Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 11:22 mieszko966 napisał: . A myha tak bardzo kocha swoje Zabrze, że aż została > moderatorem na forum gliwickim. ;) to nie argument mieszko :) Przypadek sprawił, że zostałam najpierw zaproszona do pisania na forum gliwickim, a potem "doceniona" :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 11:29 > > Przypadek sprawił, że zostałam najpierw zaproszona do pisania na > forum gliwickim, a potem "doceniona" :) :) No proszę jaka skromniutka. Dzięki temu, że nie mieszka w naszym grajdole jest w miarę obiektywna, bo nie utożsamia się z żadną ze stron. Gdyby modem był mieszko czy wilczur, to forum wyglądałoby jak MSI. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek39 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 11:41 myha1 czynnie udziela się na forum i po to ona tu jest i wcale się nie musiała przyznawac ze jest z zabrza /cenie ją za to/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: a co z drugim peronem? IP: *.gl.digi.pl 10.11.07, 11:50 Dzieńdobry stasiu, to jak odniesiesz się do rzeczowych argumentów, o które prosiłeś? - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71689584&a=71789569 Czy jak zwykle schowasz głowę w piasek? Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 12:02 Z podanych przez ciebie cyferek i liczb (o ile są prawdziwe)nie wynika, że w to nie w Zabrzu powstawały z wieloletnim w stosunku do Gliwic wyprzedzeniem inwestycje, o których pisałem. Czy podane przez ciebie dane o produkcji sprzedanej na głowę mieszkańca mają świadczyć, że w Gliwicach się lepiej mieszka ? Gdyby tak było, to cały świat chciałby mieszkać w Tokio, Szanghaju lub Dubaju, a jakoś tak nie jest. Więc właściwie co wykazałeś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: a co z drugim peronem? IP: *.gl.digi.pl 10.11.07, 12:53 Chciałeś rzeczowych argumentów. Podane cyferki (prawdziwe, możesz sprawdzić www.stat.gov.pl/bdr/wykresy_podgrup.katgrupg ) pozwalają obiektywnie porównać stopień rozwoju Zabrza i Gliwic. Oczywiście nie świadczą o tym gdzie lepiej się mieszka. To kwestia subiektywna. Ja wolę mieszkać w mieście, które jest bogatsze, w którym się więcej zarabia, w którym jest mniejsze bezrobocie. Tobie jak widzę do szczęścia potrzebne jest makro, platan, multikino i opustoszały deptak prowadzący znikąd donikąd. Śmieszy mnie tylko, że od oponentów wymagasz "argumentów" a sam autorytatywnie stwierdzasz, że Gliwice się staczają i nie próbujsz nawet udowodnić tej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanalesi Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 13:06 stanisławie staszku satsiu sytuacka z Gliwicacmi i zabrzem przypomina sytuację z samochodami jeden pali 5 l/100 km, a drugi pali 10 l/100 km i jest ktos woli ten który pali 5 litrów, a ktos woli tego który pali 10 litrów. Ale obiektywnie kazdy wolałby ten który pali 5 litrów. Ale jeżeli ten który pali 5 litrów jest do tego szybszy, przestronniejszy, ma wiekszy bagaznik, mniej sie psuje, do tego lepiej wygląda i jest tanszy w zakupie, to na tego który pali 10 litrów mógłby sie zdecydować tylko masochista. Tak samo sytuacja wyglada z Gliwicami i z Zabrzem Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 16:46 > > Śmieszy mnie tylko, że od oponentów wymagasz "argumentów" a sam autorytatywnie > stwierdzasz, że Gliwice się staczają i nie próbujsz nawet udowodnić tej tezy. Mnie nie śmieszy, że miasto w którym mieszkam obsuwa się w rankingach z roku na rok np. tutaj : www.zpp.pl/index.php?path=main/glowna/konkursy/ranking_miast Ruda Śląska, Bytom, Tychy a nawet Rybnik i Żory są lepiej notowane w tym rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: a co z drugim peronem? IP: *.gl.digi.pl 10.11.07, 17:18 Słupsk lider rankingu - 2819 punktów www.zpp.pl/index.php?path=main/glowna/ranking/powiaty&info=248&p=1&t=2a312d7072850f59f0ac355c924313c2 Wybrałem tylko co ciekawsze kryteria Za Pełnomocnika do spraw społeczeństwa informacyjnego - 350 za Specjalistę ds. ekoenergetyki w powiecie - 200 Za założonego e-maila nadanego przez ZPP 100 Za umieszczenie prezentacji - 60 za prezentację multimedialną w języku angielskim - 60 za prezentację multimedialną w języku niemieckim - 60 Za członkowstwo w ZPP - 50 Za logo ZPP na stronie internetowej powiatu - 30 Za prezentację multimedialną w języku polskim - 30 Za główny e-mail powiatu - 20 Za kamerkę internetową - 20 Za historię w języku angielskim - 20 Za historię w języku niemieckim - 20 Za osobę odbierającą pocztę ZPP - 15 Za herb powiatu - 10 Za zdjęcie starosty - 10 razem 995 Fakt szalenie smutne jest, że żyjemy w mieście, które nie wyznaczyło pracownika do odbierania poczty ze Związku Powiatów Polskich. Jeszcze bardziej skandaliczne jest to, że Frankiewicz nie uczynił nikogo pełnomocnikiem do spraw społeczeństwa informacyjnego. I jak tu teraz żyć... P. S. Gratuluję wyboru obiektywnego rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 17:28 > > P. S. Gratuluję wyboru obiektywnego rankingu. :) "obiektywny" ranking to taki, w którym Gliwice przodują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: a co z drugim peronem? IP: *.gl.digi.pl 10.11.07, 17:35 stasiek17 napisał: > :) > > "obiektywny" ranking to taki, w którym Gliwice przodują Siła Twojej argumentacji powaliła mnie na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk p.s. IP: *.gl.digi.pl 10.11.07, 17:33 stasiek17 napisał: a nawet Rybnik i Żory są lepiej notowane w tym rankin > gu. Akurat Rybnik bywa lepiej notowany od Gliwic w profesjonalnych rankingach. Gdybyś zaczął dyskusję o tym, że Rybnik się lepiej rozwija od naszego miasta, to było by to o wiele bardziej zrozumiałe. No ale ty nie byłabyś sobą gdybyś nie stwierdził, że nawet w Korei Północnej jest super w porównaniu z tym co się dzieje w Gliwicach. Mam pytanie, po co ten heroizm? Dlaczego się tak samobiczujesz mieszkając w tym strasznym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyczna panna Re: a co z drugim peronem? IP: *.kat.3s.pl 10.11.07, 12:14 gość portalu: statystyk napisał(a): > to jak odniesiesz się do rzeczowych argumentów, o które > prosiłeś? - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=71689584&a=71789569 drogi kolego, STATYSTYKA , to jet taka "PANI" która da każdemu , to o co poprosi....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: a co z drugim peronem? IP: *.gl.digi.pl 10.11.07, 12:57 To może poprosisz tą "PANIĄ" żeby wykazała, że w Zabrzu jest lepiej niż u nas. polecam www.stat.gov.pl/bdr/wykresy_podgrup.katgrupg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: a co z drugim peronem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 15:33 To jest rzeczywistość! Nie trzeba lepszej niż ta statystyka. pl.youtube.com/watch?v=4Z1DfFfEtKw Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: a co z drugim peronem? 11.11.07, 23:10 stasiek17 napisał: > :) > No proszę jaka skromniutka. Dzięki temu, że nie mieszka > w naszym grajdole jest w miarę obiektywna Nie stawiaj w przyszłości tego argumentu, bo strzelasz sobie w stopę ;-) Przy czym dość wyjątkowo bo 100% zgadzam się, że to pomaga w obiektywności :) Myha - pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: a co z drugim peronem? 12.11.07, 00:50 > to nie argument mieszko :) Wiem. To nie był argument, tylko żart. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosy Re: a co z drugim peronem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 15:25 Oto brakujący argument, Zabrze tego rychtyg ni mo. pl.youtube.com/watch?v=4Z1DfFfEtKw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henek Re: a co z drugim peronem? IP: *.bmj.net.pl 10.11.07, 17:44 masz racje brak tirow w centrum i kamer tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henek Re: a co z drugim peronem? IP: *.bmj.net.pl 10.11.07, 17:51 tylko co zrobic aby zniknely z centrum tiry moze otwarcie deptaka na zwyciestwa zmieni sprawe? kamery online na rynku tego zabrze tez nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
iberian1 Re: a co z drugim peronem? 10.11.07, 18:06 jak zabrzanie zrobia ten maly ryneczek i odnowia troche kamienice to bedzie naprawde ladniejsze od gliwic ,mowimy o centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: zabrze tez będzie miało swoj rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 18:13 Miejcie się lepiej i wasze miasto niech kwitnie. To zawsze dobrze robi innym zadufanym w sobie ale staczającym się po równi pochyłej ;). Czy jest wam potrzebny drugi peron na dworcu - wątpię. a co do kamer internetowych, to ta rynkowa i z ulicy Zwycięstwa są własnością prywatnej spółki: kamera.bmj.net.pl/diament/ kamera.bmj.net.pl/rynek1/ i z tego co widać nie ma czego zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gliwiczanin kamera internetowa IP: *.eimperium.pl 10.11.07, 18:20 W Gliwicach jest więcej kamer internetowych niż te dwie, natomiast szukałem kamer Zabrza, nie znalazłem ani jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henek Re: kamera internetowa IP: *.bmj.net.pl 10.11.07, 19:40 chyba beda jak zrobia ryneczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: kamera internetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 19:52 skoro się już kolega z bmj-tu zameldował, to mam sugestię do właściciela spółki, żeby te wasze kamerki wymienić na nowe lepsze, albo chociaż zmieniać ich ustawienie, albo - w ostateczności - przynajmniej wyprostować tę kopniętą na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek39 Re: kamera internetowa 11.11.07, 01:18 moze ktos wie kiedy z waszej ulicy zwycięstwa zrobią deptak ? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: kamera internetowa 12.11.07, 13:27 zabrz nie będzie miało rynku a gliwice deptaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzer Re: kamera internetowa IP: *.stk.vectranet.pl 29.01.08, 02:18 każdemu baranowi wydaje się, że trawa po drugiej stronie rzeczki jest bardziej zielona ;D Odpowiedz Link Zgłoś