Dodaj do ulubionych

ranking Forbes

IP: 80.55.219.* 18.02.08, 20:10
Dla wszystkich krzykaczy wieszczących zagładę Gliwic polecam ranking
miast najatrakcyjniejszych dla biznesu.
W kategorii "miasta najatrakcyjniejsze dla biznesu" - miasta od 100-
300 tys. mieszkańców - 4 miejsce. W kategorii miasta
najatrakcyjniejsze dla kapitału zagranicznego - 4 miejsce.
Otóż z rankingu wynika że w latach 2003-2007 Gliwicach powstały 884
nowe firmy a 174 upadły ( czyli 710 na plusie ) z tego 154 to firmy
z kapitałem zagranicznym ( te powstałe oczywiście ).
Ciekawe że kapitał ciągnie do miasta które jest w
tak "katastrofalnym" stanie.

pozdrawiam,

kaliq
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 20:20
      :) przecież nikt tu nie zaprzecza, że prezydent w swoich działaniach jest
      ukierunkowany na robienie dobrze różnym firmom. słowa jego zastępcy o
      nieopłacalności objazdu centrum przez ciężarówki prywatnych firm najlepszym tego
      dowodem. to prawda, że Gliwice są miastem przyjaznym biznesowi. prawdą jest
      także, że to miasto nieprzyjazne własnym mieszkańcom.
      tak więc co udowodniłeś? bo to co chciałeś, niestety się nie udało. :)
      • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 20:49
        no cóż wam napewno nic, dla was 2+2 to nigdy nie jest 4.
      • pr51 Re: ranking Forbes 18.02.08, 23:22
        > prawdą jest
        > także, że to miasto nieprzyjazne własnym mieszkańcom.

Raczej niektórym niedostosowanym do życia w centrum miasta i chącym
        przerobić to centrum na zapyziałe zadupie.
        • sss9 Re: ranking Forbes 19.02.08, 16:15
          pr51 napisał:

> > prawdą jest
          > > także, że to miasto nieprzyjazne własnym mieszkańcom.
          >
          > Raczej niektórym niedostosowanym do życia w centrum miasta i chącym
          > przerobić to centrum na zapyziałe zadupie.

główne ulice centrum miasta bez ciężkiego transportu, to dla ciebie "zapyziałe
          zadupie"? wierzę, że czerpiesz to przekonanie z własnych doświadczeń, więc z
          jakiego zapyziałego zadupia pochodzisz, że tak cię nudzi brak wzmożonego ruchu
          samochodów?
          • pr51 Re: ranking Forbes 19.02.08, 18:14
            > główne ulice centrum miasta bez ciężkiego transportu, to dla
            ciebie "zapyziałe
            > zadupie"? wierzę, że czerpiesz to przekonanie z własnych
            doświadczeń, więc z
            > jakiego zapyziałego zadupia pochodzisz, że tak cię nudzi brak
            wzmożonego ruchu
            > samochodów?

Jak mawia kibic: pieprzysz dla samej przyjemności pieprzenia
    • Gość: klopotowski Re: ranking Forbes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 20:39
      Gość portalu: kaliq napisał coś, co przypomina mi wypowiedź śp. Władysława Gomułki, po którejś z kolei podwyżce cen artykułów spożywczych.

Oto cytat;

"Nieprawdą jest towarzysze i towarzyszki, że wszystko w Polsce podrożało. Nieodpowiedzialne reakcyjne zaplute karły zachodniego kapitalizmu i odwetowcy z Bonn, ani słowem nie wspominają o tym, że potaniały szyny, podkłady kolejowe oraz asfalt i materiały wsadowe do hut".

Wypisz wymaluj, jakobym Gomułkę słyszał.
      • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 20:47
        możesz mi wskazać tą analogię geniuszu?
        • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 20:51
          jeśli jej nie dostrzegłeś od razu, to już nie zaskoczysz. popracuj jeszcze nad
          dynamicznym IP.
          • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 20:56
            z moim IP wszystko w porządku, jeżeli ci to coś pomoże to mieszkam
            na os. Kopernika i należę do sieci Kopnet ( już nie musisz bawić się
            w detektywa ).
            A co do tej genialnej analogii to wybacz ale głupszej dano nie
            czytałem
            • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 21:07
              Gość portalu: kaliq napisał(a):

> z moim IP wszystko w porządku, jeżeli ci to coś pomoże to mieszkam
              > na os. Kopernika i należę do sieci Kopnet ( już nie musisz bawić się
              > w detektywa ).

przednie się bawię, chociaż nie powiedziałeś nic nowego. :)

> A co do tej genialnej analogii to wybacz ale głupszej dano nie
              > czytałem

ale to, że jest tu strefa biznesowa, której obecność nijak pozytywnie nie
              przekłada się na wygląd miasta i komfort mieszkania w nim, to jest ta mądrość?
              wiwat! :)
              • Gość: Irma-1 Re: ranking Forbes IP: 38.100.42.* 18.02.08, 21:18
                sss9 napisał:

> przednie się bawię, chociaż nie powiedziałeś nic nowego. :)

Widać jesteś bardzo smutnym człowiekiem jeśli podszywanie się pod innych na
                forum i jakieś batalie to jedyna twoja rozrywka. Gratulacje.

> ale to, że jest tu strefa biznesowa, której obecność nijak pozytywnie nie
                > przekłada się na wygląd miasta i komfort mieszkania w nim, to jest ta mądrość?

Chyba nie wiesz co piszesz. Firmy nie dają pracy mieszkańcom, nie likwidują
                bezrobocia, nie inwestują w infrastrukturę i nie płaca podatków. Za to wysyłają
                bandę zdziczałych tirów na którą wy musicie przeliczyć, zważyć i obtupiać.

Pewnie najwięcej dla miasta robi profesor grafoman i jego "filmy drogi".
                • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 21:23
                  Gość portalu: Irma-1 napisał(a):

> sss9 napisał:
                  >
                  > > przednie się bawię, chociaż nie powiedziałeś nic nowego. :)
                  >
                  > Widać jesteś bardzo smutnym człowiekiem jeśli podszywanie się pod innych na
                  > forum i jakieś batalie to jedyna twoja rozrywka. Gratulacje.

to się w psychiatrii nazywa "przeniesienie". twój lekarz wyjaśni ci szczegółowo
                  na co cierpisz. śpiesz się.

>
                  > > ale to, że jest tu strefa biznesowa, której obecność nijak pozytywnie nie
                  > > przekłada się na wygląd miasta i komfort mieszkania w nim, to jest ta mąd
                  > rość?
                  >
                  > Chyba nie wiesz co piszesz. Firmy nie dają pracy mieszkańcom, nie likwidują
                  > bezrobocia, nie inwestują w infrastrukturę i nie płaca podatków. Za to wysyłają
                  > bandę zdziczałych tirów na którą wy musicie przeliczyć, zważyć i obtupiać.
                  >
                  > Pewnie najwięcej dla miasta robi profesor grafoman i jego "filmy drogi".

mylą ci się różne sprawy, ale to twój problem.
                  możesz śmiało wyliczyć te inwestycje w infrastrukturę. widzę, że masz kupę
                  czasu, więc nie oszczędzaj na przykładach. zaraz będziemy się śmiać.
                  • Gość: Irma-1 Re: ranking Forbes IP: 38.100.42.* 18.02.08, 21:34
                    sss9 napisał:

> to się w psychiatrii nazywa "przeniesienie". twój lekarz wyjaśni ci szczegółowo
                    > na co cierpisz. śpiesz się.

Znowu nic konstruktywnego nie wymyślasz tylko przepisujesz moje dawne posty na
                    grupie. Miło wiedzieć że jest sie cytowanym. Szkoda że przez taką elitę
                    intelektualną Gliwic jak ty nadziejo uciśnionych.

> mylą ci się różne sprawy, ale to twój problem.

Co konkretnie masz mi do zarzucenia. Znowu puste slogany.

> możesz śmiało wyliczyć te inwestycje w infrastrukturę. widzę, że masz kupę
                    > czasu, więc nie oszczędzaj na przykładach.

Zapytaj swojego radnego. On wie gdzie gromadzą sie tiry.
                    • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 21:41

> sss9 napisał:
                      >
                      >
                      > > to się w psychiatrii nazywa "przeniesienie". twój lekarz wyjaśni ci szcze
                      > gółowo
                      > > na co cierpisz. śpiesz się.
                      >
                      > Znowu nic konstruktywnego nie wymyślasz tylko przepisujesz moje dawne posty na
                      > grupie.

jakie dawne posty, na jakiej grupie? terapeutycznej? nie uczęszczałem . spesz
                      się do lekarza, bo ci się pogarsza. :)

Miło wiedzieć że jest sie cytowanym. Szkoda że przez taką elitę
                      > intelektualną Gliwic jak ty nadziejo uciśnionych.
                      >
                      > > mylą ci się różne sprawy, ale to twój problem.
                      >
                      > Co konkretnie masz mi do zarzucenia. Znowu puste slogany.

przecież podobno jesteś inteligentny? no, no... czaisz już? :)

>
                      > > możesz śmiało wyliczyć te inwestycje w infrastrukturę. widzę, że masz kup
                      > ę
                      > > czasu, więc nie oszczędzaj na przykładach.
                      >
                      > Zapytaj swojego radnego. On wie gdzie gromadzą sie tiry.

unik? nieee, to rejterada w podskokach. :)
                  • pr51 Re: ranking Forbes 19.02.08, 18:18
                    > to się w psychiatrii nazywa "przeniesienie". twój lekarz wyjaśni
                    ci szczegółowo
                    > na co cierpisz. śpiesz się.

Wspaniała porada doświadczonego bywalca poradnii psychiatrycznych.

> > Chyba nie wiesz co piszesz. Firmy nie dają pracy mieszkańcom,
                    nie likwidu
                    > ją
                    > > bezrobocia, nie inwestują w infrastrukturę i nie płaca podatków.
                    Za to wy
                    > syłają
                    > > bandę zdziczałych tirów na którą wy musicie przeliczyć, zważyć i
                    obtupiać

Znów powołam się na kibica: pieprzysz dla samej przyjemności
                    pieprzenia.

> mylą ci się różne sprawy, ale to twój problem.
                    > możesz śmiało wyliczyć te inwestycje w infrastrukturę. widzę, że
                    masz kupę
                    > czasu, więc nie oszczędzaj na przykładach. zaraz będziemy się
                    śmiać.

Piszesz takie kabarety, że już się śmieję.
                    • sss9 Re: ranking Forbes 19.02.08, 18:22
                      to, że czujesz się okpiony, ośmieszony i ignorowany nie powinno zmuszać cię do
                      cholerycznego słowotoku. raczej skul ogon i pomykaj daleko. :)
              • pr51 Re: ranking Forbes 18.02.08, 23:26
                > ale to, że jest tu strefa biznesowa, której obecność nijak
                pozytywnie nie
                > przekłada się na wygląd miasta i komfort mieszkania w nim, to jest
                ta mądrość?
                > wiwat! :)

Być może takiemu malkontetowi jak Ty się nie przekłada. I to jest
                dokładnie ta mądrość!
          • stasiek17 Re: ranking Forbes 18.02.08, 21:06
            Zabawne są te francoklony. Wyśmiewali tutaj czytelników FAKT-a, gdy ten pisał o
            Moszyńskim i ekranach akustycznych, które kazał pobudować na dk-88. Wtedy "Fakt"
            był oczywistym szmatławcem, ale "Forbes" wydawany przez tego samego Axela
            Springera jest OK, bo umieścił Gliwice na 4 miejscu w swoim rankingu. :)
      • Gość: donpedrro Re: ranking Forbes IP: *.clubnet.pl 18.02.08, 20:57
        rany co by w tym mieście się nie działo, zawsze będzie źle i zawsze
        wszystko zostanie sprowadzone do jadących tirów. Po tym widac kto
        ciągle pisze i komu już tych nicków zaczyna brakowac, ale jak widać
        pomysłowości Panu nie brakuje...czy już nie można podyskutować
        normalnie na tym forum? Przecież ma Pan swoje forum, to po co tutaj
        jeszcze spamować...Mieszkam w tym mieście od niedawna,właśnie jedna
        z firm powstałych tutaj zaoferowala mi super fajną i rozwijającą
        pracę...zamiast się cieszyć to niektórzy od razu kij i po głowie...
        • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 21:03
          no cóż to już nasz taki miejscowy folklor...i tylko folklor.
      • Gość: mieszkan Re: ranking Forbes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 21:17
        > Wypisz wymaluj, jakobym Gomułkę słyszał.
        Albo Jarzebowskiego.
    • Gość: Irma-1 Re: ranking Forbes IP: 38.100.42.* 18.02.08, 21:13
      To 4 miejsce to na pewno zasługa profesora kamerki i innych pieniaczy z
      Wyszyńskiego. Zrobili przecież tyle dobrego dla miasta. Miasto przecież jest na
      skraju zapaści i gdyby nie ich dzielne akacje obywatelskie to byśmy byli za
      murzynami. Na pewno Bytom jest wyżej a wychwalane to przez staszka Zabrze to
      otwiera peleton.

PS: Dobrze że przytoczyłeś tutaj artykuł z Forbsa. Tirołapy i bereklony nie
      czytają nic poza Naszym Dziennikiem i interpelacjami profesora.
      • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 21:19
        hehe Zabrze są odpowiednio na 18-tym i 15-tym miejscu a tak
        wychwalany przez nich Rybnik na 16-tym i 20-tym :PPPPPPPPPPPPPP
        • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 21:26

> hehe Zabrze są odpowiednio na 18-tym i 15-tym miejscu a tak
          > wychwalany przez nich Rybnik na 16-tym i 20-tym :PPPPPPPPPPPPPP

cały czas podniecasz się tym, że to biznes a nie mieszkańcy robią tu kokosy i
          nie są zadowoleni z tego jak ich miasto się prezentuje.
          to świadome wyparcie faktu czy opieszałość umysłowa?
          • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 21:31
            a powiedz mi kto pracuje w tych firmach, krasnoludki? Polecam ci
            również lekturę budżetu na temat wpływów z podatków zarówno od firm
            jak i osób fizycznych.
            • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 21:37

> a powiedz mi kto pracuje w tych firmach, krasnoludki? Polecam ci
              > również lekturę budżetu na temat wpływów z podatków zarówno od firm
              > jak i osób fizycznych.

hehe, zarobków osób zatrudnionych w tych firmach w to nie mieszaj. zwłaszcza, że
              nie jedynie gliwiczanie w nich pracują. budżet miasta karmiony jest podatkami
              firm ze strefy? :) to dlatego co chwilę miasto twierdzi, że na coś go nie stać,
              albo łasi się do przedsiębiorców o datki, a ci z godnością pokazują mu koniec
              pleców?

dawaj chłopie te przykłady biznesowych inwestycji w infrastrukturę w mieście,
              nie mędrkuj. :)
              • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 21:51
                > hehe, zarobków osób zatrudnionych w tych firmach w to nie mieszaj.

hmmm zawsze myślałem że dochody są źródłem bogactwa, mniejszego lub
                większego ale zawsze, ale u ciebie w pracy placą pewnie żetonami.

zwłaszcza, ż
                > e
                > nie jedynie gliwiczanie w nich pracują.

dla każdego znajdzie się miejsce....ciekawe ile takich miejsc jest w
                Zabrzu, Bytomiu czy Rybniku? hmmm??

budżet miasta karmiony jest podatkami
                > firm ze strefy? :)

no cóż nie każdy jest ekonomistą ( a napewno nie ty ) i nie każdy
                musi wiedzieć że część podatków od firm jak i od osób fizycznych
                zatrzymywane jest w budżecie miasta. Teraz już wiesz więc przestań
                się wyglupiać
                • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 22:05

> > hehe, zarobków osób zatrudnionych w tych firmach w to nie mieszaj.
                  >
                  > hmmm zawsze myślałem że dochody są źródłem bogactwa, mniejszego lub
                  > większego ale zawsze, ale u ciebie w pracy placą pewnie żetonami.

te żetony chyba wpływają do miejskiej kasy, co? i dlatego taka skromna?

>
                  > zwłaszcza, ż
                  > > e
                  > > nie jedynie gliwiczanie w nich pracują.
                  >
                  > dla każdego znajdzie się miejsce....ciekawe ile takich miejsc jest w
                  > Zabrzu, Bytomiu czy Rybniku? hmmm??

wygląda na to, że mają je w Gliwicach. bez syfu, bez TIR-ów :) hmmm??

>
                  > budżet miasta karmiony jest podatkami
                  > > firm ze strefy? :)
                  >
                  > no cóż nie każdy jest ekonomistą ( a napewno nie ty ) i nie każdy
                  > musi wiedzieć że część podatków od firm jak i od osób fizycznych
                  > zatrzymywane jest w budżecie miasta. Teraz już wiesz więc przestań
                  > się wyglupiać

no fura tych żetonów. już pisałeś. co z listą inwestycji, którą miałeś podać?
                  nie przygotowałeś się do lekcji? a byłem pewien, że masz cały zeszyt dowodów. :)
                  • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 22:17
                    te żetony chyba wpływają do miejskiej kasy, co? i dlatego taka
                    skromna?

kurcze my chyba naprawdę żyjemy w innym mieście, sprawdź czy napewno
                    masz zameldowanie w Gliwicach, może ci się z jakimś innym budżetem
                    pomyliło.

wygląda na to, że mają je w Gliwicach. bez syfu, bez TIR-ów :)
                    hmmm??

nie dalej jak dzisiaj przejeżdzałem przez Zabrze a 4 dni temu byłem
                    w Rybniku, TIR-y takie same jak w Gliwicach

no fura tych żetonów. już pisałeś. co z listą inwestycji, którą
                    miałeś podać?
                    > nie przygotowałeś się do lekcji? a byłem pewien, że masz cały
                    zeszyt dowodów. :
                    > )

rozumiem że najlepszą obroną jest atak, ale widze że to ty nie masz
                    żadnych argumentów. Ja nic nie pisałem o inwestycjach firm w
                    infrastrukturę, choć jeden przykład z brzegu ci podalem w innej
                    odpowiedzi. Największym pożytkiem dla miasta i jego mieszkańców jest
                    to, że firmy wogole chcą tu inwestować.
                    • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 22:30

> te żetony chyba wpływają do miejskiej kasy, co? i dlatego taka
                      > skromna?
                      >
                      > kurcze my chyba naprawdę żyjemy w innym mieście, sprawdź czy napewno
                      > masz zameldowanie w Gliwicach, może ci się z jakimś innym budżetem
                      > pomyliło.

ale powiedz, że widzisz te pieniądze w mieście. no, powiedz.

>
                      > wygląda na to, że mają je w Gliwicach. bez syfu, bez TIR-ów :)
                      > hmmm??
                      >
                      > nie dalej jak dzisiaj przejeżdzałem przez Zabrze a 4 dni temu byłem
                      > w Rybniku, TIR-y takie same jak w Gliwicach

ehę, też w samym centrum. :) w Rybniku wiją się wokół rond, a w Zabrzu mkną
                      deptakiem na Wolności.

>
                      > no fura tych żetonów. już pisałeś. co z listą inwestycji, którą
                      > miałeś podać?
                      > > nie przygotowałeś się do lekcji? a byłem pewien, że masz cały
                      > zeszyt dowodów. :
                      > > )
                      >
                      > rozumiem że najlepszą obroną jest atak, ale widze że to ty nie masz
                      > żadnych argumentów. Ja nic nie pisałem o inwestycjach firm w
                      > infrastrukturę, choć jeden przykład z brzegu ci podalem w innej
                      > odpowiedzi. Największym pożytkiem dla miasta i jego mieszkańców jest
                      > to, że firmy wogole chcą tu inwestować.

oczywiście i tego nie podważam. mówię jeno, czego zrozumieć za nic nie
                      potrafisz, że ich pieniędzy w mieście (wyłączając wydawane przez zatrudnionych w
                      nich pracowników) nie ma.
                      • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 22:35
                        no cóż dyskusja z toba jest bardzo jałowa. Nie dość że jesteś słaby
                        z ekonomii to jeszcze masz pewne obsesje których n ie da się chyba
                        wyleczyć
                        • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 22:45

> no cóż dyskusja z toba jest bardzo jałowa. Nie dość że jesteś słaby
                          > z ekonomii to jeszcze masz pewne obsesje których n ie da się chyba
                          > wyleczyć

niemal tak samo określiłem rozmowę z tobą, już po trzecim poście. nie dość, że
                          nie potrafisz przekonująco przedstawić swoich racji, to jeszcze uparcie starasz
                          się samego siebie chyba przekonać, że tu wszystko gra i jest super. szkoda, że
                          nie jest.
          • Gość: Irma-1 Re: ranking Forbes IP: 38.100.42.* 18.02.08, 21:36
            sss9 napisał:
            > cały czas podniecasz się tym, że to biznes a nie mieszkańcy robią tu kokosy i
            > nie są zadowoleni z tego jak ich miasto się prezentuje.
            > to świadome wyparcie faktu czy opieszałość umysłowa?

Na pewno Bytom i Zabrze sie lepiej prezentują od Gliwic tylko to ukrywają. Skora
            tak ci się tam podoba wyprowadź sie stąd i zabierz resztę pajaców ty wieczny
            malkontencie.
            • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 21:44

> sss9 napisał:
              > > cały czas podniecasz się tym, że to biznes a nie mieszkańcy robią tu koko
              > sy i
              > > nie są zadowoleni z tego jak ich miasto się prezentuje.
              > > to świadome wyparcie faktu czy opieszałość umysłowa?
              >
              > Na pewno Bytom i Zabrze sie lepiej prezentują od Gliwic tylko to ukrywają. Skor
              > a
              > tak ci się tam podoba wyprowadź sie stąd i zabierz resztę pajaców ty wieczny
              > malkontencie.

:) a pamiętasz o jakich miastach jest mowa, opieszały inwalido umysłowy? coś nie
              podoba ci się w Zabrzu, do którego wyglądu tak szybko zmierzają Gliwice?

podaj listę inwestycji, nie wykręcaj się sianem. i tak całyś z niego.
              • Gość: irma-1 Re: ranking Forbes IP: *.uk2net.com 18.02.08, 22:10
                sss9 napisał:

> :) a pamiętasz o jakich miastach jest mowa, opieszały inwalido umysłowy?

Takimi inwektywami to sobie możesz rozmawiać z własną rodziną pajacu.

> coś nie podoba ci się w Zabrzu, do którego wyglądu tak szybko zmierzają Gliwice?

Nie podobają mi sie dzielnice cygańskie i zrujnowane kamienice. To ze do
                znajomych muszę jeździć tramwajem i autobusem bo strach w centrum miasta
                zostawić auto bez opieki. Nad wyglądem, rozwojem i perspektywami Zabrza
                rozwodził się tutaj których z twoich kompanów upajając się ilością
                hipermakrketów w tym mieście które są wyznacznikiem statusu miasta.

> podaj listę inwestycji, nie wykręcaj się sianem. i tak całyś z niego.

Strefa, GM, rewitalizacja terenów poprzemysłowych Huta, FMO, Kopalnia (szyb
                Łabędy), węzeł obok Carrefourra. To wszystko nic nie znaczy wobec stada
                zdziczałych tirów przed kamerką które jest naczelnym problemem Gliwic. Do
                wszystkich sukcesów Gliwic przyczyniają sie przecież tylko i wyłącznie eliyta
                Gliwic z centrum Wyszyńskiego która to uciskana przez tiry z medalem
                profesorskim na piersi i Naszym Dziennikiem pod pachą.
                • sss9 Re: ranking Forbes 18.02.08, 22:22
                  Gość portalu: irma-1 napisał(a):

> sss9 napisał:
                  >
                  >
                  > > :) a pamiętasz o jakich miastach jest mowa, opieszały inwalido umysłowy?
                  >
                  > Takimi inwektywami to sobie możesz rozmawiać z własną rodziną pajacu.

:DDD to znaczy, że nie sprawdziłeś nawet po tym jak się zbłaźniłeś? ale wiesz, z
                  inwalidztwa, nawet umysłowego, to ja się nie naśmiewam. ja głęboko współczuję. ;D

>
                  > > coś nie podoba ci się w Zabrzu, do którego wyglądu tak szybko zmierzają G
                  > liwice?
                  >
                  > Nie podobają mi sie dzielnice cygańskie i zrujnowane kamienice. To ze do
                  > znajomych muszę jeździć tramwajem i autobusem bo strach w centrum miasta
                  > zostawić auto bez opieki.

to samo masz tutaj - Romów, zrujnowane kamienice, itd...po co zwiedzać inne?

Nad wyglądem, rozwojem i perspektywami Zabrza
                  > rozwodził się tutaj których z twoich kompanów upajając się ilością
                  > hipermakrketów w tym mieście które są wyznacznikiem statusu miasta.

właśnie pisałem, że zmierzamy w tym kierunku. zapomniałeś? :) podobno to awans i
                  magistraccy z dumą mówią: niedługo będzie tu tak jak w Rybniku czy Zabrzu. :)))

>
                  > > podaj listę inwestycji, nie wykręcaj się sianem. i tak całyś z niego.
                  >
                  > Strefa, GM, rewitalizacja terenów poprzemysłowych Huta, FMO, Kopalnia (szyb
                  > Łabędy), węzeł obok Carrefourra.

:DDDD synu porażki i błędu statystycznego, to są te inwestycje biznesu dla
                  mieszkańców i miasta czy dla siebie? co za dno.

To wszystko nic nie znaczy wobec stada
                  > zdziczałych tirów przed kamerką które jest naczelnym problemem Gliwic. Do
                  > wszystkich sukcesów Gliwic przyczyniają sie przecież tylko i wyłącznie eliyta
                  > Gliwic z centrum Wyszyńskiego która to uciskana przez tiry z medalem
                  > profesorskim na piersi i Naszym Dziennikiem pod pachą.

no widzę, że masz kuku na punkcie ww. już radziłem wizytę u lekarza. weź to za
                  dobrą radę. :)
                  • Gość: Irma-1 Re: ranking Forbes IP: 69.10.144.* 19.02.08, 08:04
                    sss9 napisał:

> :DDD to znaczy, że nie sprawdziłeś nawet po tym jak się zbłaźniłeś?

Czym się zbłaźniłem ? Twierdzicie że Gliwice (4 miejsce) są w zapaści przez
                    Frankiewicza a Bytom i Zabrze miasta które wg was są wyznacznikiem dobrego
                    zarządzaia ocierają się o 3-cią dziesiątkę.

> to samo masz tutaj - Romów, zrujnowane kamienice, itd...po co zwiedzać inne?

Ja piszę o centrum miasta. Skup się. Wszędzie są dzielnice biedy ale w Zabrzu i
                    Bytomiu sa w samym centrum.

> właśnie pisałem, że zmierzamy w tym kierunku. zapomniałeś? :) podobno to awans
                    > i
                    > magistraccy z dumą mówią: niedługo będzie tu tak jak w Rybniku czy Zabrzu. :)))

> :DDDD synu porażki i błędu statystycznego, to są te inwestycje biznesu dla
                    > mieszkańców i miasta czy dla siebie? co za dno.

Czego ty znowu nie rozumiesz ? Strefa zatrudnia tysiące mieszkańców Gliwic i
                    okolic oraz płaci podatki. Dzięki temu nie którzy nie musieli wyjechać jak kibic
                    do Niemiec i sprzątać po Niemcach WC. Węzeł obok Carrefourra powstał tylko i
                    wyłącznie przez tego inwestora. Co jest dla ciebie wyznacznikiem firm
                    przyjaznych mieszkańcom ? Może mają ci przynosić pieniądze w zębach ? Co dla
                    miast zrobił wasz guru poza napędaniem przemysłu papierniczego ?

> no widzę, że masz kuku na punkcie ww. już radziłem wizytę u lekarza. weź to za
                    > dobrą radę. :)
                    • sss9 Re: ranking Forbes 19.02.08, 18:18

> Ja piszę o centrum miasta. Skup się. Wszędzie są dzielnice biedy ale w Zabrzu i
                      > Bytomiu sa w samym centrum

co to jest centrum i "samo centrum"? czy początek ul Rybnickiej to jeszcze
                      centrum czy już nie? czy Pszczyńska u zbiegu z Nowym Światem i Wrocławską to
                      jeszcze centrum, a okolica Forum jest już centrum czy jednak jeszcze nie?
                      wszędzie tam mieszkają Cyganie, których najwyraźniej traktujesz jak element
                      niepożądany w twoim świecie. i czym wystawiasz sobie świadectwo szowinistycznego
                      tępaka.
                      przecież nie mieszkasz w centrum, nie wiesz więc w jakim stanie są tutejsze
                      kamienice. ale możesz to łatwo sprawdzić zaglądając na ich tyły i klatki
                      schodowe. świeżo pomalowane farbą fasady, to jeszcze nie tak modna dziś
                      rewitalizacja.
                      tak się zastanawiam, jeśli przeszkadzają ci Romowie w centrum miast, a nie
                      przeszkadzają ci ciężarówki, których obecność jest w każdym cywilizowanym
                      centrum miasta niezwykłą i niepożądaną egzotyką, to masz problem większy niż
                      dotąd sądziłem. i juz nie jestem taki pewny czy "na grupie" wyleczą cię z niego.
                      a ten nieszczęsny węzeł obok Carefoura... sam napisałeś gdzie został wybudowany,
                      to możesz się też domyślić dla kogo/czego. :)
      • Gość: mieszkan Re: ranking Forbes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 21:22
        > To 4 miejsce to na pewno zasługa profesora kamerki i innych pieniaczy
        Nie, to zasluga Frankiewicza i jego ekipy, w sensie negatywnym, oczywiscie. Ten
        ranking jest w gruncie rzeczy tragiczny, bo dowodzi, ze Gliwice zosatna w
        krotkim czasie do konca zniszczone. Pozostana tylko fabryki, do tego dazy ta
        ekipa. Juz wyelimonowala praktycznie caly handel z centrum. Tzw. platne parkingi
        ten hande zrownaja z ziemia. Gdybt Gliwicami rzadzil kto inny, a nie ZF, to
        miasto plyneloby mlekiem i miodem. Pryz takiej ilosci inwestorow powinnism tu
        miec eldorado, a mamy szambo.
    • Gość: mieszkan Re: ranking Forbes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 21:14
      > Ciekawe że kapitał ciągnie do miasta które jest w
      > tak "katastrofalnym" stanie.
      Oczywiscie, ze ciagnie, baranie. Np. Niemcy zrobili sobie u nas strefe
      przemyslowa, a u siebie maja strefe rekreacyjna! Gliwiczanie oddali ziemie i
      sluza jako tania sila robocza. Inwestorzy sie rozwijaja, a miasto ginie.
      Wystarczy przyjechac do Gliwic i zobaczyc ten smrod, brud, i ubostwo ze
      smierdzaca klodnica przez srodek i stadem oblepionych blotem tirow! Obcy kapital
      ciagnie zeby zarobic naie na Gliwicach, ale na gruntach, ktore kupili i
      postawili sobie na nich swoje fabryczki i blaszaki. Ani im w glowie tu mieszkac!
      • Gość: kaliq Re: ranking Forbes IP: *.kopnet.pl 18.02.08, 21:24
        hmmmm wiesz co....jakbym słyszał Macierewicza i wesołą gromadkę ojca
        dyrektora.
      • Gość: Irma-1 Re: ranking Forbes IP: 38.100.42.* 18.02.08, 21:28
        Gość portalu: mieszkan napisał(a):

> Wystarczy przyjechac do Gliwic i zobaczyc ten smrod, brud, i ubostwo ze
        > smierdzaca klodnica przez srodek i stadem oblepionych blotem tirow! Obcy kapita
        > l
        > ciagnie zeby zarobic naie na Gliwicach, ale na gruntach, ktore kupili i
        > postawili sobie na nich swoje fabryczki i blaszaki. Ani im w glowie tu mieszka
        > c!

Racja to skandal !!!!

Na środku rynku powinien być targ i skup szmat, po nieutwardzonej zwycięstwa
        powinny jeździć wozy konne, frankiewicz przyjmować w namiocie. Tedy profesor
        mógłby wrócić do lepienia garnków a reszta tirołapów spokojnie uprawiać
        pietruszkę na tyłach kamienic ul.Wyszyńskiego.
        • irma-1 Re: ranking Forbes 18.02.08, 22:45
          Gość portalu: (Irma-1), to kameleon w wilczej skórze.

Wilczur zachowuje się jak małe dziecko w piaskownicy, któremu wydaje się każda zabawka fajniejsza od tej którą sobie przywłaszczył, albo jak baran z jego stopki, któremu wydaje się coś z trawą.

Dajesz właśnie popis tego, coś sobie sam wpiął w stopkę.
          • Gość: irmina B. Re: ranking Forbes IP: *.techentrance.com 19.02.08, 08:12
            irma-1 napisała:

> Wilczur zachowuje się jak małe dziecko w piaskownicy, któremu wydaje się każda
            > zabawka fajniejsza od tej którą sobie przywłaszczył, albo jak baran z jego stop
            > ki, któremu wydaje się coś z trawą.
            >
            > Dajesz właśnie popis tego, coś sobie sam wpiął w stopkę.

Z wilczurem mam tyle wspólnego co ty z trzeźwym myśleniem pieniaczko wynajęta
            przez kabaret z wyszyńskiego.
            • Gość: skorpion Re: ranking Forbes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 08:23
              Tak Gliwice to brudne zaniedbane miasto,pieniedzy z rzekomo przynoszacych
              korzysc firm zagranicznych nie widac.
    • Gość: zna chor Niedoszacowany bezradny Kos z dzielnicy Trynek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 08:38
      Na odchodne ze sp- ni mieszkaniowej, usłyszał słowa 'bardzo nam będzie Pana brakowało Pana Prezesie', i jakby nie do końca, ale jednak uwierzył nieco w te brednie.

Być może nie wszyscy mieszkańcy Gliwic jeszcze o tym wiedzą, ale nasz dzielny trynkowski (można kojarzyć z trinkowski) radny, postanowił nie czekać jak mieszkańcy tranzytu 16 bezpowrotnych lat, tylko ma zamiar złożyć wniosek o likwidację lotniska, a jak to nie poskutkuje, to ma zamiar sprowadzić 'cięczki szlojder', i pospuszczać wszystkie samoloty jak kaczki;

Ale też ma osiągnięcie (jedno) na niwie detektywistycznej, Oto ona:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=75756421&a=75774356
    • fesia Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 10:34
      W zeszłym roku w tym samym rankingu, w kategorii miast najatrakcyjniejszych dla
      biznesu- miasta od 100-
      300 tys. mieszkańców Gliwice były vice- liderem. W najnowszym rankingu Gliwice
      z pudła spadły...
      • stasiek17 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 10:56
        To znaczy, że Gliwice w ciągu ostatniego roku obsunęły sie w tym rangingu z 2
        miejsca na 4 miejsce, a te pajace francoklony ogłosiły to jako sukces :)))
        • Gość: satyr Re: Gliwice spadaja w rankingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 11:14
          stasiek17 napisał:

> To znaczy, że Gliwice w ciągu ostatniego roku obsunęły sie w tym rangingu z 2
          > miejsca na 4 miejsce, a te pajace francoklony ogłosiły to jako sukces :)))

To znaczy,ze wszystko co się w Gliwicach udaje, to zasługa pana ZF, zaś to co się nie udaje, to wina bereklonów czy innego sGdG, czy w najlepszym przypadku jakiś bliżej nieokreślonych okoliczności.

Frankiewicz według teorii prof. Bartoszewskiego, jest klasycznym przykładem polityka demagoga.
          Według tej definicji Frankiewicz potrafi doskonale przewidzieć; co będzie jutro, za tydzień, miesiąc rok i dekadę, a później konkretnie i to co najważniejsze wyeksponować permanentnie, dlaczego do tego nie doszło!!!
          Czeka go drugi doktorat w materii, dlaczego koncepcja autostrady A-4, mająca być też obwodnicą Gliwic o którą toczył taki zacięty bój;

www.um.gliwice.pl/pub/msi/MSI_45_2005.pdf
          berezowski.ovh.org/listy/A4-1.jpg
          berezowski.ovh.org/listy/A4-2.pdf
          nagle poszła się `nje bać`?
          • pr51 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 18:29
            > To znaczy,ze wszystko co się w Gliwicach udaje, to zasługa pana
            ZF, zaś to co s
            > ię nie udaje, to wina bereklonów czy innego sGdG, czy w najlepszym
            przypadku ja
            > kiś bliżej nieokreślonych okoliczności.

Wróżysz z fusów? Wietrzysz spiskową teorię dziejów?

> Frankiewicz według teorii prof. Bartoszewskiego, jest klasycznym
            przykładem pol
            > ityka demagoga.

Niedługo fusów Ci zabraknie.

> Według tej definicji Frankiewicz potrafi doskonale przewidzieć; co
            będzie jutro
            > , za tydzień, miesiąc rok i dekadę, a później konkretnie i to co
            najważniejsze
            > wyeksponować permanentnie, dlaczego do tego nie doszło!!!

Pytałeś go o coś takiego?
        • sss9 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 16:20
          stasiek17 napisał:

> To znaczy, że Gliwice w ciągu ostatniego roku obsunęły sie w tym rangingu z 2
          > miejsca na 4 miejsce, a te pajace francoklony ogłosiły to jako sukces :)))

to, że z tego cudownego miasta cały czas trwa odpływ "zadowolonych" mieszkańców,
          to też zasługa rządzącej ekipy? a może wina radnego Berezowskiego? :)
          • stasiek17 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 17:55
            > to, że z tego cudownego miasta cały czas trwa odpływ "zadowolonych" mieszkańców
            > ,
            > to też zasługa rządzącej ekipy? a może wina radnego Berezowskiego? :)

Mamy za to bardzo zadowolonych z siebie radnych, co mogliśmy zobaczyć w TV
            Gliwice ? i z jakim wysublimowanym poczuciem humoru.
            Z drugiej strony trudno się dziwić radnym, że zupełnie nie szanują mieszkańców i
            robią sobie z nich jaja, skoro niczego dla nich od lat nie robią, a ludzie i tak
            ich wybierają.
            • sss9 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 18:32
              stasiek17 napisał:

> Mamy za to bardzo zadowolonych z siebie radnych, co mogliśmy zobaczyć w TV
              > Gliwice ? i z jakim wysublimowanym poczuciem humoru.
              > Z drugiej strony trudno się dziwić radnym, że zupełnie nie szanują mieszkańców
              > i
              > robią sobie z nich jaja, skoro niczego dla nich od lat nie robią, a ludzie i ta
              > k
              > ich wybierają.

a pamięta jeszcze ktoś ubiegłoroczny ranking Rzeczpospolitej, w którym upadek
              Gliwic był jeszcze bardziej hałaśliwy? prezydent stwierdził wtedy, że to
              niewiarygodny ranking i nie należy go traktować poważnie.
              • stasiek17 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 18:38
                Pamiętamy, robi go portal jednostek samorządu terytorialnego. W tym roku też
                nieciekawie :

www.zpp.pl/index.php?path=main/glowna/konkursy/ranking_miast
                • sss9 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 18:45
                  stasiek17 napisał:

> Pamiętamy, robi go portal jednostek samorządu terytorialnego. W tym roku też
                  > nieciekawie :
                  >
                  > www.zpp.pl/index.php?path=main/glowna/konkursy/ranking_miast

znienawidzone przez znajomych z forum Bytom i Rybnik stoją wyżej. chyba błąd
                  jakiś, albo tę listę trzeba czytać od dołu?
                  • stasiek17 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 18:52
                    Ranking nierzetelny. Miasto z takim preziem, żeby dopiero na 24 miejscu
                    sklasyfikować - granda !
                    • sss9 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 19:04
                      stasiek17 napisał:

> Ranking nierzetelny. Miasto z takim preziem, żeby dopiero na 24 miejscu
                      > sklasyfikować

i to od trzech lat na tym samym 24.

> - granda !

- to zastój.
                      • fesia Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 19:12
                        sss9 napisał:

> i to od trzech lat na tym samym 24.
                        >
                        > > - granda !
                        >
                        > - to zastój.
                        >
                        nieeee...jak nie idziesz do przodu, to de facto sie cofasz :)
                        • sss9 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 19:15
                          fesia napisała:

> > > - granda !
                          > >
                          > > - to zastój.
                          > >
                          > nieeee...jak nie idziesz do przodu, to de facto sie cofasz :)

to dlatego zacofani uważają, że upadek to pozytyw? ;)
        • pr51 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 18:24
          > To znaczy, że Gliwice w ciągu ostatniego roku obsunęły sie w tym
          rangingu z 2
          > miejsca na 4 miejsce, a te pajace francoklony ogłosiły to jako
          sukces :)))

A nie jest?
      • Gość: bereklon Re: Gliwice spadaja w rankingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 11:04
        fesia napisała:
        >
        W najnowszym rankingu Gliwic
        > e
        > z pudła spadły...

Tego nie pisz, bo wyjdzie na toto, że to nasza wina, bereklonów.
        • jeanalesi Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 19:59
          no własnie wasza wina, bo pisząc te pierdoły o złodziejach
          mordercach, Tirach, sitwie rządzącej miastem powodujecie że Gliwice
          bedą postrzegane jako mafijne miasto na dzikim zachodzie. Piekny
          jest też post o niemieckim (czyli złym pochodzeniu pieniędzy w
          strefie) PiSuar jakis czy ki diabeł?
          Niedocenianie rozwoju Gliwic, gliwickiej strefy ekonomicznej jest
          łatwe dla kogos, kogo znajomi mysle że wieku ok 40-60 lat, osoby o
          ograniczonej wiedzy, o ograniczonych zainteresowania sprowadzajacych
          sie do liczenia tirów i obrazania prezydenta, nie pracują w tych
          nowoczesnych dających zatrudnienie setkom gliwiczan firmach. Sam
          pracuje w firmie która liczy 3 lata, a jej rozwój jest imponujacy.
          Wiekszośc osób które znam pracuje w firmach prywatnych nie jest
          utrzymywanych przez państwo, jak radny profesor (od zawsze na
          państwowym garnuszku) i musi zarobic na utrzymanie swojego
          stanowiska pracy.
          A porównywanie Gliwic do syfu jaki panuje w Bytomiu i Zabrzu mnie
          obraża.
          • myha1 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 20:03
            jeanalesi napisał:
            > A porównywanie Gliwic do syfu jaki panuje w Bytomiu i Zabrzu mnie
            > obraża.

;)
            no, no ....wypraszam sobie z tym Zabrzem
            • sss9 Re: Gliwice spadaja w rankingu 19.02.08, 20:21
              wybaczysz mu, bo nie wie o czym bredzi. :)
          • Gość: gosia Re: Gliwice na YouTube IP: 85.17.150.* 19.02.08, 20:31

pl.youtube.com/watch?v=ahUesxF6Yrw&watch_response
            pl.youtube.com/watch?v=ut6b_npNIOU
            pl.youtube.com/watch?v=0slwKsLU8IM
            pl.youtube.com/watch?v=ahUesxF6Yrw&feature=related
            • Gość: bereklon Re: Gliwice na YouTube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 23:28
              o jakie blokowisko to przez frankiewicza przeprowadzam sie do zabrza
          • Gość: kibic Re: Gliwice spadaja w rankingu IP: 92.226.143.* 20.02.08, 00:50
            jeanalesi napisał:

. Sam
            > pracuje w firmie która liczy 3 lata, a jej rozwój jest imponujacy.

Wiemy, wiemy bo nieraz się już chwaliłeś co to za firma. Im większy syf tym więcej nadgodzin, a i rozwój jest imponujący.

> A porównywanie Gliwic do syfu jaki panuje w Bytomiu i Zabrzu mnie
            > obraża.

Zamiast siedzieć przy komputerze i się obrażać sortowniku, trzeba się zabrać do solidnego sprzątania i porządkowania, bo wiosna tuż, tuż.
      • Gość: kibic [...] IP: 92.227.26.* 19.02.08, 13:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Irmina B [...] IP: 207.10.234.* 19.02.08, 14:13
        • Gość: Asno [...] IP: *.nthweb.net 19.02.08, 16:00
    • Gość: Irmina B [...] IP: 207.10.234.* 19.02.08, 14:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka