Gość: Szwager IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.03, 18:41 Mom mauo propozycja, jak kery(o) mo jakes konski o Slonsku abo po slonsku, to mozno by je sam wciep. Proponuja konsek sie juzas pobowic poezjom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.03, 18:55 Siwo mgliczka Siwo mgliczka han w groniczkach Na miedzy przisiadla I lociyro z czepca rose, Gembiczka jej zbladla. Czepiec szumny z pajeczyny Tkany drobniuteczko, Jakla w kwiotki, lonta szaro, Szatka bieluteczko. Lobleczono jak stareczka, Kluczko sie podpiyro, Kumalusku idzie na dol, W dziedzine spoziyro. Idzie dalyj az do legu Klabniki przikrywac, Coby zdazyc przed sloneczke, Roso je obmywac. Rose w putni mo przi sobie, Hute sie uwijo, Bo juz han nad Jarzebato Sloneczko wyziyro. Jak sloneczko zaswiycilo, Loblysklo groniczki, Stracila sie jakla, czepiec, Ni nma siwej mgliczki. Kery(0) zgodnie kaj tak godajom? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poezja slonsko i inkszo. 25.08.03, 19:49 Szwager jou to juz kejs szkryflou, ale sprobujam jeszcze roz! "Jak jou szou z karczmy do dom a tam sie chuwik kalou a jou myslou , ze to szwager przy niym sie uwalou a chuwik sie przewrociou szturchnou mnie ryjokiem a jou dobry jak do szwagra przykrou kapudrokiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 06:39 A znosz to? Jak sie Julik opiou Wsadziou palec w popiou Jak miele tak miele Tym palcym w popiele Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poezja slonsko i inkszo. 25.08.03, 19:53 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Kery(0) zgodnie kaj tak godajom? musi w Beskydach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poezja slonsko i inkszo. 25.08.03, 19:57 ballest napisał: > Meg w Wisle !!! a Wisła niby gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: 217.146.137.* 26.08.03, 01:12 Ja mocie oba prawie, to je ze konca Beskidu Slonskego a gynau to ze wisuy. Potym juzas jaki konsek dociepna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.03, 05:52 Meg tysz trefioua, ale jou lepi cylnou! Nastympnym razym napiszam z Europy !:-) pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poezja slonsko i inkszo. 26.08.03, 06:06 kurcze, jaki zarozumiały ;-) - teraz i tak mi nie uwierzycie, ale wiedząc gdzie Szwager był chciałam napisać "Wisła", (jeszcze ta "Jarzębata") ale potem przypomniałam sobie jak "miejska" robi się sama Wisła i zboczyłam w okolicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 06:33 No to mozno jeszcze jedyn konsek ze tyj okolicy: Chlebiczek W starej jizbie na stole wydrzite kartacze do biola, Lezy chlebiczek - co go reka mamulki w dziyzce zarobiala. Pelno jizba woni swiyzego chlebiczka, Co mo dwie skorki - jak niesie piesniczka. Jedna ze spodku co sie w nio puko, Z wyrchu co sie blyszczy je kminkym posuto. Jak mamulka chlebiczek napoczenali, Dycki go prawo reko z wyrchu przezegnali. To bol ten szacunek, nauka za mlodzi, Ze sie chlebiczek roz do roka rodzi. A jakby tez nielopatrznie skibki konsek spadlo, Z wdziecznosci sie na nio pocalunek kladlo. Bo byly to czasy, kiedy sie rzykalo, Naszego powszednigo z wiaro przijmowalo. Prowda co piykne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 06:54 Starzikow naszych mowa Kamienisto jak ziymeczka Jak strumyczkow jek mrukliwo Jako poszum jedli hyrno Jako biyda Tak wstydliwo Rosla z nami tu wiekami Byla w nas i nami byla Panskej gemby nie kalala Jeny z nami W zgodzie zyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 13:00 a sam jedyn fragmynt kerych konsek przerobiou na moje: Juz niy slimto niy stynko Godka co w zapuzniyniu trwoua Wszyndzie stowo sie tera Do modych serc sie dostoua. (naszo godka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: 80.72.65.* 26.08.03, 16:51 Szwagierku! Po kroplach chmielowych stajesz sie taki nostalgicznie- refleksyjny... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 16:55 Aaa, widza ize tysz dostous smaki! No to PYRSK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: 217.146.137.* 27.08.03, 04:08 www.echoslonska.com/0307/IGRASZKI-FRASZKI.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 07:04 A to jedyn konsek od jednego Utopka: Slonski kwiotek Na tym naszym czornym Ślonsku, Tak jak wszyndy kwitnom kwiotki! Ale nikaj niy treficie, Takij piyknyj jak tu godki. To łona mie prziwitała, Jak na Boży Świat żech prziszoł! Starka z mamom tak godały, Od nich piyrszy żech jom słyszoł. To nojlepszy ślonski kwiotek! Idzie pedzieć - Rzecz to Świynto! Kery tukej sie urodziył, Cołki życie jom pamiynto. Naszo piykno Ślonsko godko, Keroś wieki nom przetrwała! Kwitnij dalij moja złoto, Co byś dycki tu łostała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 15:52 Narod ganc zbzikowol, na nic niymo czasu, ani robic w polu , ani jis do lasu. Nalokolo widzisz starych, mlodych, dzieci jak na skret karczyska, kazdy kansi leci. Pomalu chlop z baba, w te hronskim pospiechu, nie beda miec czasu, w nocy robic grzechu. to je fragmynt od slonskich Go'roli ze kole Wisuy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 17:59 Downoch niy bou na "Slonskich Igraszkach", a tam take piykne konski sie pokozauy: "Spacyr po miescie, bez paryzola kropelki dyszczu za kragel lecom, cicho lisciami szumi topola, miyndzy drzewami latarnie swiycom" chybach dosc wiernie to zacytowou. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 18:06 I tego samego autora dosuownie: "Bo słonko tak cudnie zza liści przeświyco jak lampka górniczo zza sztompli kotary Bo juzaś natura nektaru słodyczom zalotnie wystawio kwieciste puchary. I ptoków spiywanie co rano cie budzi nim słonko do łokiyn zaglondnie zalotnie i cięgiem spotykosz przijaznych ci ludzi Wiync Bogu za wszystko podziynkuj stokrotnie." Prowda izy piykne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 00:40 "godajom że nos jeszcze niy ma i nigdy niy bydzie godajom że wymyśleli my samych siebie jakby nos za mało na tyj umynczonyj planecie było godajom - a larmo jest wielkie i kiedy tak suchom tego ida na kerchow siadom przi grobie uojca i uosprawiom mu uo tym wszystkim a po tym ida do dom i elkeruja się to może uoni majom racja i jo już całkym zgupioł" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Poezja slonsko i inkszo. 02.10.03, 22:01 Graj muzyczko graj jutro moomy fraj A po jutrze zajs´ do szkouy, Co by z nos niy byuy wouy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moje miyjsce na Zi Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.03, 09:42 Moje miyjsce na Ziymi Kraina kaj hołda krajobraz łoszpeco, kaj drzewa sadza całunym okrywo, kaj promiyń słońca bez dymy przeświyco, kaj brudno rzeka smutnie w dal odpływo. Kaj prawi ludzie, kierzy wieki całe Ślonskie tradycje jak skarb przechowujom, na przekór obcym, kierym się wydaje co Ślonsk to w sercu ino starzi czujom. Cos mie tu trzimie jakby na kotwicy, Kajkolwiek jestech to chca tukej wracać. I niy zowiszcza tym, co kaś w stolicy Mogom się miyndzy sławnymi łobracać. Tu moje przodki leżom pochowane, starzik i starka razym, kole siebie. Czekajom teroz tak jak przykozane Na tref łostatni, kiery bydzie w Niebie. I choć som landy na świecie gryfniyjsze Tu jest mój heimat, niy zmiynia go za nic. Mało ojczyzna, to mi nojmilyjsze, Teroz w Europie, kiero niy mo granic. Kiyks (ze Myslowic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paryzol Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.03, 12:12 spacer po mieście, bez paryzola kropelki dyszczu za kragiel lecom, cicho liściami szumi topola, miyndzy drzewami latarnie swiecom Po Mysłowickim rynku dostojnie lipcowy wieczór pomału kroczy, odchodzi w ciszy, bezto spokojnie mogiymy dyszczym sie zauroczyć. Roz, dwa, trzi, śtyry - próba klawiatury, juz ni ma hicy, cosik pyrsko z góry, niebo chmurami szczelnie zaciągnione nad klawiszami rynce ustawione. Dyszcz kropelkami błyszczy jak diamynty spływajonc strużkom miyndzy fundamynty miłości moi. Ach przidź na spotkanie bo czekom..... Idzie mi pisanie? Roz dwa, roz, próba - to hica! Godołech! ino sie skończyła rymy połapołech. Teroz moga ukłodać słowa rymowane i posyłać na forum kaj bydom czytane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Poezja slonsko i inkszo. IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.03, 16:59 Handszuiczki Handszuiczki, handszuiczki Wiela to juz lot Kejch je z jednym palcym nosiou Dzisio rod bych juzas znod Handszuiczki, i zas ouma prosiou Coby fajne mi usztrikowaua Take nowe, kolorowe Abo mamie codziyn od niyj "krod" Coby miec te co palcow majom piync Tak spominom w handszuiczkach Nosz za bajtla swiat Couki z wouny sztrikowany On bou ciepuy, on bou swojski Bo couki od oumy i couki od mamy. Odpowiedz Link Zgłoś