Dodaj do ulubionych

"Polskie drogi" 1 odc. dziś od 20:00

17.03.08, 21:15
jak wam się podobało? łza się w oku zakręciła? poziom patriotyzmu podskoczył
jak ciśnienie na widok... hmm... czegoś bardzo fajnego?
mnie ten filmowy kolaż z lektorem o usypiającym głosie rozśmieszył.
:D
Obserwuj wątek
    • fesia "Polskie drogi" odcinek 1 19.03.08, 09:49
      sss9 napisał:

> jak wam się podobało?

chyba nie mnie to oceniać;) Widowisko słowno- muzyczne było raczej adresowane do
      tych co wierzą w "cuda" z reszta z sondaży wynika , ze taki sposób prezentacji
      baardzo spodobał się osobom w wieku 18-29 lat. Ci co" kupili" druga Irlandię
      z cudami kupili i "strach" prezydencki:)
      A dla mnie spokojna muzyczka w tle była jak terapia na nerwy ;)

• sss9 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 19.03.08, 22:27
        szczerze mówiąc do dziś nie wiem do kogo tak naprawdę adresowany było to
        "spotorędzie". forma skutecznie zagłuszyła treść. :)
        • Gość: A Re: "Polskie drogi" odcinek 1 IP: 208.53.157.* 20.03.08, 06:24
          sss9 napisał:

> szczerze mówiąc do dziś nie wiem do kogo tak naprawdę adresowany było to
          > "spotorędzie". forma skutecznie zagłuszyła treść. :)

Przypominam ci że prezydent wywodzi się z tej samej PiS-partii co wasz guru
          MB-kamerka. Mają zbieżne poglądy i "meldują tej samej osobie że zadanie
          wykonane" Nie wiem czemu krytykujecie styl wypowiedzi prezydenta skoro
          wypowiedzi majki, fesi i innych staszków czy kibiców są na gorszym poziomie.

Innymi słowy przyganiał kocioł garnkowi. Jesteście postrzegani jak oszołomy.
          • stasiek17 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 20.03.08, 09:16
            > Innymi słowy przyganiał kocioł garnkowi. Jesteście postrzegani jak oszołomy.

:)

Przez takich jak ty, którzy samodzielnie nawet nicka nie potrafią wymyślić. W
            TVN nie mówili jakimi nickami należy się na forum Gliwice posługiwać, w Gazecie
            Wyborczej nie było ściągi?
            • Gość: Staszek 18 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 IP: *.techentrance.com 20.03.08, 21:18
              stasiek17 napisał:

> Przez takich jak ty, którzy samodzielnie nawet nicka nie potrafią wymyślić. W
              > TVN nie mówili jakimi nickami należy się na forum Gliwice posługiwać, w Gazecie
              > Wyborczej nie było ściągi?

Widzę że nie masz do powiedzenia nic konstruktywnego to się czepiasz nicków.
              Pewnie długo wymyślałeś swojego nicka "staszku17 z miotu" czy tam "staszkiu 17
              letni". Typowa logika pisowskiego aparatczyka - nie wiesz co napisac to się
              czepiasz pierdów dla zasady.
          • sss9 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 20.03.08, 15:28
            Gość portalu: A napisał(a):
            >
            > Przypominam ci że prezydent wywodzi się z tej samej PiS-partii co wasz guru
            > MB-kamerka. Mają zbieżne poglądy i "meldują tej samej osobie że zadanie
            > wykonane" Nie wiem czemu krytykujecie styl wypowiedzi prezydenta skoro
            > wypowiedzi majki, fesi i innych staszków czy kibiców są na gorszym poziomie.
            >
            > Innymi słowy przyganiał kocioł garnkowi. Jesteście postrzegani jak oszołomy.

nie piszcie do mnie towarzyszu/towarzyszko per "wy" - zostawcie to dla swojego
            środowiska tumiwisistów-ignorantów. :)
            na temat nie masz nic do powiedzenia, ale jeden tylko radny cię rajcuje, no to:
            ani Berezowski mój guru, ani on wywodzi się z "tej samej partii", bo w
            przeciwieństwie do ciebie on jest niezależny i chyba właśnie to tak cię irytuje,
            bo jest ci zupełnie obce i niezrozumiałe. :)
            • Gość: A Re: "Polskie drogi" odcinek 1 IP: *.techentrance.com 20.03.08, 21:26
              sss9 napisał:

> na temat nie masz nic do powiedzenia, ale jeden tylko radny cię rajcuje, no to:
              > ani Berezowski mój guru, ani on wywodzi się z "tej samej partii", bo w
              > przeciwieństwie do ciebie on jest niezależny i chyba właśnie to tak cię irytuje
              > ,
              > bo jest ci zupełnie obce i niezrozumiałe. :)

Widzę że temat MB+ bis jest wam (bereklonom) bardzo nie w smak. Czy to wam sie
              podoba czy nie MB został wybrany z listy pis, jest w klubie radnych z PiS i
              figuruje w wszystkich materiałach jako pisowiec. Wiem że przy poparciu rzędu 18%
              i kolejnych kompromitacjach Jareczka K. wszyscy panicznie boją się utożsamiać z
              tą partią ale trudno MB i całe oszołomskie towarzystwo go popierające jest i
              będzie kojarzone z kartoflaną partią.

Nie mówiąc już że "frankiewicz+PO" to jest wasz dyżurny temat pomimo że on w tej
              partii nie należy.

A to że MB to wasz guru i spijacie z jego ust wszystkie słowa i traktujecie jak
              mesjasza i wyrocznie to sprawa oczywista. Wiem że nie pasują wam takie koneksje
              ale już dawno jesteście w kamerkowa mafie umoczeni misie malinowe :)
              • sss9 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 21.03.08, 15:11
                :) nadal towarzyszu/towarzyszko nadajecie zwracając się do mnie w liczbie
                mnogiej i w dalszym ciągu popisujecie się groteskową prostotą w myśleniu i
                postrzeganiu otaczającego was świata. pragnę zwrócić wam uwagę, że nawet jeśli
                wasza "kość w gardle" byłby pisowcem, toż to nie grzech chyba, skoro dla ludzi
                (tych światlejszych) z platformy wielu z tej partii, to partnerzy. ale widać
                oni, podobnie jak samodzielne myślenie są ci obcy.
                skoro jednak waszą chorobliwą manią jest radny Berezowski, to litościwie
                zezwalam wam towarzyszu/towarzyszko na rozwijanie w tym wątku swoich paranoi i
                odbić od normy na jego temat.
                właściwie jest dla mnie zagadką z jakiego powodu akurat ten facet powoduje w was
                nagłe skoki ciśnienia i szczytującą afektację, bo moim zdaniem jakoś specjalnie
                atrakcyjnego fizis, to on nie ma, a nie chce mi się wierzyć, że jest jakiś
                debil, który swój czas marnuje i nerwy szarpie z powodu tak nieskutecznego
                radnego, ale...
                jak to mówią: każda potwora znajduje swojego amatora.
                potraktujmy towarzyszu/towarzyszko wasze wylewy żali i frustracji jako formę
                publicznej terapii. wy nawijacie - ja i jeśli kto ciekawy, słuchamy, kiwamy z
                politowaniem głowami, uśmiechamy się szyderczo i z troską pochylamy nad biednym
                idiotą, któremu nic innego w życiu nie przeszkadza oprócz jednego faceta, który
                podobno nic nie może.
                idą Święta, jaja mile widziane. :D
        • stasiek17 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 20.03.08, 09:18
          > szczerze mówiąc do dziś nie wiem do kogo tak naprawdę adresowany było to
          > "spotorędzie". forma skutecznie zagłuszyła treść. :)

Do narodu jak zwykle czyli między innymi do tych, dla których treść jest
          ważniejsza od formy i potrafią tą treść odebrać. ;)
          • sss9 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 20.03.08, 15:33
            stasiek17 napisał:

> > szczerze mówiąc do dziś nie wiem do kogo tak naprawdę adresowany było to
            > > "spotorędzie". forma skutecznie zagłuszyła treść. :)
            >
            >
            > Do narodu jak zwykle czyli między innymi do tych, dla których treść jest
            > ważniejsza od formy i potrafią tą treść odebrać. ;)

do narodu? to chyba do tego "ciemnego", który wg słów Kurskiego wszystko kupi.
            ci, którym zaprezentowana forma nie przeszkadza w odbiorze treści już wcześniej
            się zdecydowali - to jakieś 80% społeczeństwa, które Jarek z Leszkiem
            postanowili na siłę i wbrew ich woli uchronić/obronić/wybawić. :)
            • stasiek17 Re: "Polskie drogi" odcinek 1 20.03.08, 16:55
              >
              > do narodu? to chyba do tego "ciemnego", który wg słów Kurskiego wszystko kupi.

Spokojnie, traktat będzie ratyfikowany.
              Ten "ciemny" naród, to konkretna siła wyborcza, a że na prawicy pojawiła się
              konkurencja (Marek Jurek, Marian Piłka), która chciałaby tą eurosceptyczną grupę
              zagospodarować, to trzeba konkurencje zablokować i stąd zapewne ta treść i w
              takiej formie.
              Arytmetyka wyborcza. ;)
    • Gość: AndrzejD Re: "Polskie drogi" 1 odc. dziś od 20:00 IP: *.gl.digi.pl 19.03.08, 12:27
      ... Ś.P.Andrzej Kurylewicz (kompozytor muzyki w tle tego żenującego
      przedstawienia) zapewne przewracał się w grobie. Ale najbardziej przerażające i
      tragiczne jest to, że mimo tylu tego typu spektakli, poparcie dla partii z pod
      znaku kartofli, nadal utrzymuje sie na poziomie 20%
      • sss9 Re: "Polskie drogi" 1 odc. dziś od 20:00 19.03.08, 22:29
        jeśli kolejne orędzia będą szły w obranym tu kierunku, to kto wie - może
        prezydent załapie się na telewizyjny pojedynek kabaretowy?
        • myha1 Re: "Polskie drogi" 1 odc. dziś od 20:00 20.03.08, 17:08
          he he ...w pierwszym momencie myślałam , że tvn zrobiła kawał Panu
          Prezydentowi :))

Kurski zacznie bawić się we filmowca, jescze załapie się na Oskara:)
          • sss9 Re: "Polskie drogi" 1 odc. dziś od 20:00 20.03.08, 17:09
            raczej na "Malinę". chyba wiesz co to? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka