Dodaj do ulubionych

Dzien bez samochodu

IP: *.gl.digi.pl 22.09.08, 13:00
Kto wymyślił zamknięcie części ul. Zwycięstwa? Już teraz mamy piękne korki i
stłuczki, co będzie w szczycie o 15-16? Ciekaw jestem, który z włodarzy miasta
pojawił się w pracy rowerkiem lub autobusem...
Obserwuj wątek
    • Gość: dora [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 13:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • opserfer [...] 22.09.08, 13:38
        • stasiek17 centrum nieprzejezdne 22.09.08, 15:09
          W Gliwicach dzień bez samochodu jest koniecznością, bo po centrum i tak nie da
          się dzisiaj jeździć. Miasto jest totalnie zakorkowane.
          • sss9 Re: kolejny "sukces" magistratu :))) 22.09.08, 17:07
            w quasi-ekologicznej histerii magistrat postanowił zamknąć ul. Zwycięstwa na
            dwóch odcinkach od 8:00 do 16:00. widziałem sporo strażników i strażniczek
            miejskich bezradnie przyglądających się samochodom, które mimo znaków zakazu
            wjazdu na te dwa odcinki i tak wjeżdżały. nie wiem czy SM jest tak nieskuteczna
            czy przymyka oczy na różnych znajomych, którym się spieszy? równie bezradnie
            przyglądali się sznurom wleczących się aut po pozostałych ulicach.
            cała akcja jest o tyle kuriozalna, że po tych dwóch fragmentach ulicy "wolnych"
            od ruchu samochodów i tak pędził tramwaj, a ja nie widziałem _nikogo_ z
            niezmotoryzowanych, kto skorzystałby z możliwości rzekomo bezpiecznego
            poruszania się po samej jezdni. no, ale skoro niektóre auta i tak po niej
            jeździły, to nic dziwnego.

dzięki głupocie urzędników wielu kierowców nie mogących pozwolić sobie na tę
            niby ekologiczną hucpę klęło na czym świat stoi, ale wśród nich było też sporo
            innych i tym kij im w oko - mieli czytać anonse o tym absurdzie w lokalnej
            prasie i zostawić swoje konserwy pod domami.

pewnie tak właśnie kombinowali w magistracie: zamkniemy fragment Zwycięstwa i
            zrobi się totalny chaos, bo o naszym pomyśle prawie nikt nie wie (polecam
            przeprowadzenie badań opinii publicznej na ten temat), to da nam kolejny
            argument za DTŚ w planowanym przez nas przebiegu, bo przecież ci sami
            niedoinformowani idioci, zwani czasem mieszkańcami chcą mieć deptak na
            Zwycięstwa, a skoro tak... :)))

jedno mnie tylko dziwi. dlaczego magistraccy nagle spanikowali i kiedy zobaczyli
            jaki cudowny ferment na niemal wszystkich drogach wywołał ich debilny pomysł
            nagle, ok. 15:00 wycofali się w popłochu i wznowili ruch na całej długości ul.
            Zwycięstwa? przecież ta jedna godzinka niczego już naprawić nie mogła. :D

acha, prezydent powinien sobie ten kolejny sukces wpisać do CV. przyda się na
            fikcyjnej posadzie w jakiejś przechowalni zużytych politykierów.
            • sss9 Re: kolejny "sukces" magistratu :))) 22.09.08, 17:22
              sss9 napisał:

> jedno mnie tylko dziwi. dlaczego magistraccy nagle spanikowali i kiedy zobaczyl
              > i
              > jaki cudowny ferment na niemal wszystkich drogach wywołał ich debilny pomysł
              > nagle, ok. 15:00 wycofali się w popłochu i wznowili ruch na całej długości ul.
              > Zwycięstwa? przecież ta jedna godzinka niczego już naprawić nie mogła. :D

właśnie mnie olśniło! przecież oni też chcieli się jakoś wydostać z pracy do
              domów. :DDD
              • Gość: itias Re: kolejny "sukces" magistratu :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 20:30
                ...ale to im tak nic nie pomogło bo zostały wyłączone światła na skrzyżowaniu
                Orlickiego ze Styczyńskiego, co skutecznie zakorkowało całe miasto. A wyłączone
                są z powodu wykopków na Śliwki. Drogę z pracy do przedszkola pokonałem dziś w
                30min zamiast 10min. Grrrr. Jak zwykle zamiast remontować w wakacje, zabierają
                się we wrześniu.
                • Gość: gosc może trzeba było zostac na leżakowaniu? (nt) IP: 195.205.21.* 22.09.08, 20:52
                • opserfer czyli remontują powiadasz :))) 23.09.08, 10:15
                  hmmm, a kłamcy i oszuści z gdg twierdzą inaczej - zapewne przez
                  problemy ze wzrokiem.
      • pr51 [...] 22.09.08, 15:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka