Dodaj do ulubionych

Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś.

12.01.09, 15:59
"[...] Do obchodów 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej dobrze przygotowane
są za to Gliwice. Uroczystości odbędą się wokół gliwickiej radiostacji, gdzie
31 sierpnia 1939 r. doszło do niemieckiej prowokacji, która posłużyła
Hitlerowi jako propagandowy atut w napaści na Polskę.

Gliwice chcą, żeby to miejsce stało się symbolem pokoju i pojednania. Do
sierpnia teren radiostacji zostanie wysprzątany, a sama 110-metrowa wieża
zyska diodową iluminację. Radiostacja ma być "miejscem światła", ostrzeżeniem
przed totalitaryzmami. Miasto chce tu w sierpniu zorganizować koncert
Narodowej Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia oraz chórów Filharmonii
Śląskiej i Cameraty Silesii. Artyści wykonają utwór "Missa pro pace" Wojciecha
Kilara. Gliwicki magistrat wie też, kogo chce zaprosić: ambasadora Niemiec,
przedstawicieli miast partnerskich Gliwic i premiera Tuska. Marek Jarzębowski,
rzecznik gliwickiego magistratu, mówi, że miasto wyda na organizację
wszystkich zdarzeń, w tym na uporządkowanie terenu wokół radiostacji, około 3
mln zł."
miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,6133032,Koniec_PRL_u__Katowice_musza_to_uczcic.html
po kolei:
teren radiostacji jest zaniedbany;
maszt radiostacji zamieni się w tandetnie migoczącą choinkę;
dla orkiestry i chóru trzeba będzie wybudować jednorazową scenę, a dla widzów,
widownię (koniecznie zadaszone, bo wiadomo - deszcz lubi zbiegowiska);
znamienitych gości będzie się przewozić pojazdami bez okien, chyba, że
magistrat postanowi do 3 mln zł. przeznaczonych na organizację obchodów
dorzucić kilkanaście kolejnych na wysprzątanie i zamalowanie/zasłonięcie
wszystkich wstydliwych zaniedbań urzędniczych w Gliwicach. wszyscy wiemy jak
jest ich wiele i nie wiem czy kilkanaście melonów wystarczy.

jednakże, skoro to tu rozpoczęła się II WŚ, to czy miasto Gliwice powinno we
własnym zakresie ponosić trudy i koszty organizacji obchodów wybuchu wojny?
czy to jest impreza uzgodniona z kimś więcej niż ze ścisłym gronem znajomych z
koszmarnie zaniedbanego budynku przy ul. Zwycięstwa 21? czy też lokalni
entuzjaści świętowania wyrwali się przed szereg?

magistrat tnie wydatki, ale tylko te mogące usprawnić i uprzyjemnić życie w
Gliwicach.
wydatek 3 mln w jeden dzień, to chyba dobitne zaprzeczenie pogłoskom o kryzysie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. IP: *.reset.3s.pl 12.01.09, 23:29
      Goń się malkontencie. Znowu ci źle. Coś się chwaliłeś z rok temu, że wyjeżdżasz
      i co na zmywaku jednak nie chcieli?
      • Gość: koka Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 01:38
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Goń się malkontencie. Znowu ci źle. Coś się chwaliłeś z rok temu, że wyjeżdżasz
        > i co na zmywaku jednak nie chcieli?

jedyne na co stac frankiewicza i jego tuby to ponizanie i wyszydzanie
        konstruktywnej opozycji
        bez skrupolow ubijaja prywate niszczac miasto i mieszkancow
        • pr51 sss9 jako samozwańcza opozycja 15.01.09, 08:23
          > > Goń się malkontencie

> jedyne na co stac frankiewicza i jego tuby to ponizanie i
          wyszydzanie
          > konstruktywnej opozycji

Dobre sobie, sss9 jako samozwańcza opozycja do koki. Widocznie sss9
          woli wąchać tabakę.

> bez skrupolow ubijaja prywate niszczac miasto i mieszkancow

Gdzie ty sss9 widziałeś, żeby Frankiewicz ubijał prywatę? Coś ta
          koka ci zaszkodziła i nie dziwię się, że jesteś do niej opozycją.
          • sss9 Re: ROTFL 15.01.09, 22:18
            zupełnie się już pogubiłeś żałosny biedaku. :)
    • quilheure Znowu sss9 marudzi... 13.01.09, 07:15
      Jak zwykle nie oparłeś się pokusie i musiałeś po swojemu skomentować artykuł z gazety. Tu faktycznie są sami debile którzy nic nie rozumieją słowa pisanego na poziomie gazety. Oczywiscie żeby nikt przezornie nie zinterpretował artykułu nie po twojej myśli.

Uważasz patałachu że może w tym roku przykładowo zrezygnować z Dni Dziedzictwa żeby na przykład Pieczyrakowi wyremontować lokal pod ROŚ albo odmalować klatkę u profesorka?

To że elyta z centrum mieszka w obszczanych bramach z walącym się tynkiem to tylko i wyłącznie ich sprawa. Zobacz jak przeprowadzane są kompleksowe remonty kamienic przy ul.Częstochowskiej. Wszystko za pieniądze wspólnoty - miasto nie dało grosza.

Masz manię obarczanie urzędników miejskich wszystkimi problemami centrum. Może przyjdą cię też podetrzeć jak będziesz miał z tym problem?
      • opserfer On zawsze marudzi 13.01.09, 10:03
        przyczepi się zawsze, co by nie zrobili. Dlatego zlewa się takich
        malkonetentów.
      • sss9 Re: Znowu sss9 marudzi... 13.01.09, 10:21
        taki jesteś koalo pewny, że rozumiesz ten artykuł inaczej, w sensie lepiej? no
        to zapraszam do własnej interpretacji. może uda ci się udowodnić mi, że gdzieś w
        swoim komentarzu piszę nieprawdę? :)
        taki jesteś pewny swego małego, a tak się spieniłeś? nie szczaj kundelku po
        bramach, to nie będą śmierdziały.
        a Dni Dziedzictwa są akurat najlepszą okazją do zorganizowanej kontemplacji nad
        grzechami zaniechania popełnianymi przez 17 lat dyktatury szmaciaka.
        • pr51 dyktatura sss9 szczura? 13.01.09, 15:38
          > a Dni Dziedzictwa są akurat najlepszą okazją do zorganizowanej
          kontemplacji nad
          > grzechami zaniechania popełnianymi przez 17 lat dyktatury
          szmaciaka.

Nie błaznuj. Dobry mi dyktator wybrany dobrowolnie przez naród, bez
          żadnych nacisków ze strony dyktatora.

Masz pomysł na lepszego kandydata, to go przedstaw.

> swoim komentarzu piszę nieprawdę? :)

Wygląda na to, że wyłącznie.
          • sss9 Re: zdolność rozumienia tekstu przez pr51? Zero 13.01.09, 17:24
            > Nie błaznuj. Dobry mi dyktator wybrany dobrowolnie przez naród, bez
            > żadnych nacisków ze strony dyktatora.

to naród wybierał Frankiewicza? nie wiedziałem, że jest już prezydentem, Polski
            czy może już nawet Świata? :D
            powinieneś dostrzegać, że wielu demokratycznie wybieranych prezydentów władza
            tak deprawuje, że stają się dyktatorami. kapujesz?
            ale przecież nie o tym rodzaju dyktatury napisałem, co dla takiego
            inteligentnego szczura jak ty powinno być oczywiste. no chyba, że ten szczur
            jest wyjątkowo nie inteligentny, kapujesz?
            tu mamy do czynienia z dyktaturą złego smaku, tandety i waciakowej kultury:

"[...] decyzyjne otoczenie Pana Pre­zydenta,to przybłędy i troglodyci
            ,nisz­czyciele kultury , którzy wy­pędzają z miasta utalentowaną młodzież,o
            aspiracjach w dziedzinie kultury cokolwiek przewyż­szających ofertę Programu
            operacyjnego dla ubogich duchem: Gliwice po godzinach ".

"[...]Jeżeli chcemy być społeczeństwem kulturalnym, jeżeli chcemy, żeby
            uzdol­nio­na młodzież – głosując nogami – wybierała Gliwice, musimy zadbać o
            nale­żyte finansowanie kultury"
            tyle ,że frankiewicz "[...] – niestety – potrzeb świata kultury nie rozumie"
            a inwestowanie w kulturę wysoką nazywa "[...]wyłudzaniem pieniędzy na
            kon­sum­pcję”.
            www.ajarczewski.republika.pl/konkursek/konkurs.htm
            nieważne czy tandetne pomysły są autorstwa Frankiewicza czy jego tandetnych
            pomagierów, bo ostatecznie to on je akceptuje i bierze za nie odpowiedzialność.

> Wygląda na to, że wyłącznie.

możesz już zmyć makijaż i zdjąć czerwoną piłeczkę z nosa. tobie przecież
            przebranie błazna nie jest potrzebne. :)
            • pr51 sss9 wierzy w krasnoludki 13.01.09, 22:30
              > to naród wybierał Frankiewicza?

Według ciebie pewnie krasnoludki.

> powinieneś dostrzegać, że wielu demokratycznie wybieranych
              prezydentów władza
              > tak deprawuje, że stają się dyktatorami. kapujesz?

Ciebie zdeprawowało czytanie Forum i masz porąbane skojarzenia.
              Kapujesz?

> tu mamy do czynienia z dyktaturą złego smaku, tandety i waciakowej
              kultury

To raczej dyktatura kamaryli urzędniczej nad preziem. Jeżeli
              inteligentny prezio jest ten be, to trzeba niezłego chłopa z jajami
              i dyktatora z prawdziwego zdarzenia, żeby tą kamarylę porozstawiał
              po kątach. Masz takiego chłopa w zanadrzu? Bo bezradny radny nawet
              nad sobą nie umie zapanować, a pieczarce nie wspominając.

> "[...]Jeżeli chcemy być społeczeństwem kulturalnym, jeżeli chcemy,
              żeby
              > uzdol­nio­na młodzież – głosując nogami – wybierała Gliwice, musimy
              > zadbać o
              > nale­żyte finansowanie kultury"

Czegoś tu nie rozumiem. Jak mam do wyboru szefa kulturalnego i szefa
              z jajami, co potrafi robić pieniądze, to wolę szefa z jajami, bo z
              kultury to chleba nie kupię. A najlepiej, jakby był szef kulturalny
              z jajami, ale to duża rzadkość. Jeżeli kultura w jakiś sposób może
              wpłynąć na rozwój miasta, to pod tym kątem, że pracownik zadowolony
              to lepszy pracownik od niezadowolonego. Ale bez szefów z jajami, to
              żadna kultura nie pomoże.

> nieważne czy tandetne pomysły są autorstwa Frankiewicza czy jego
              tandetnych
              > pomagierów, bo ostatecznie to on je akceptuje i bierze za nie
              odpowiedzialność.

I to akurat prawda. Tyle, że niewiele z tego wynika, bo dalej nie ma
              lepszego kandydata.
              • sss9 Re: sss9 wierzy w krasnoludki 14.01.09, 16:38
                pr51 napisał:

> > to naród wybierał Frankiewicza?
                >
                > Według ciebie pewnie krasnoludki.

podaj liczbę głosów oddanych na Frankiewicza, np. w Lubartowie, krasnoludku.

> Ciebie zdeprawowało czytanie Forum i masz porąbane skojarzenia.

już pisałem, że masz problemy z percepcją. miało ci pomóc DDT, ale wyraźnie go
                unikasz.

> To raczej dyktatura kamaryli...

wyraźnie widać, że kiepskiego prezydenta wraz z jego kiepską ekipą uporczywie
                kojarzysz z bezradnością jego radnych i to jest nawet logiczne, ale, że łączysz
                ich z jakąś pieczarką, to jest chyba to porąbane skojarzenie, o którym
                wspomniałeś powyżej.

> Czegoś tu nie rozumiem...

nie kryguj się, że tylko "czegoś", pisz wprost, że niczego nie kapujesz. nikogo
                nie zaskoczysz.

> I to akurat prawda. Tyle, że niewiele z tego wynika, bo dalej nie ma
                > lepszego kandydata.

twoja filozofia więźnia sprowadza się do tego, że skoro jest do dupy, bo szef
                jest do dupy, to niech tak będzie, bo nie masz innego. współczuję.
                • pr51 Re: sss9 wierzy w krasnoludki 14.01.09, 18:33
                  > podaj liczbę głosów oddanych na Frankiewicza, np. w Lubartowie,
                  krasnoludku.

Na inteligentne pytanie - inteligentna odpowiedź?
                  Zapewne wszystkie krasnoludki zamieszkałe w Lubartowie.
                  Zastanawiam się, na co ci ta wiedza?

> już pisałem, że masz problemy z percepcją

Przyznaję bez bicia, że z percepcją bredni jak najbardziej. Tylko na
                  co ci takie filozoficzne szczegóły?

> nie kryguj się, że tylko "czegoś", pisz wprost, że niczego nie
                  kapujesz. nikogo
                  > nie zaskoczysz

Szkoda, że zamiast inteligentnej odpowiedzi zaczynasz filozofować,
                  co by było, gdyby twoje chciejstwo było faktem.

> twoja filozofia więźnia sprowadza się do tego, że skoro jest do
                  dupy, bo szef
                  > jest do dupy, to niech tak będzie, bo nie masz innego. współczuję.

To ty masz problem, bo to ty nie masz kandydata, który by nie był do
                  dupy. Raczej wyrazy politowania.
                  • sss9 Re: sss9 wierzy w krasnoludki 14.01.09, 18:54
                    taaa, no tu już dowiedziałem się od ciebie, że i w Lubartowie głosowano na
                    Frankiewicza, że potwierdzasz swoje problemy ze zrozumieniem własnych bredni,
                    które nadto masz za filozofię.
                    ja kandydata nie mam wcale, bo nie jest mi potrzebny, za to ty masz prezydenta
                    do dupy i jest ci z tym klawo jak cholera. i kto to się nade mną próbuje
                    litować, żałosny dupek?
                    • pr51 Re: sss9 wierzy w krasnoludki 14.01.09, 23:30
                      > taaa, no tu już dowiedziałem się od ciebie, że i w Lubartowie
                      głosowano na
                      > Frankiewicza

Konkretnie, to krasnoludki głosowały. Kapujesz? Robie sobie z ciebie
                      jaja, a ty się tym na serio podniecasz. Powodzenia!

> potwierdzasz swoje problemy ze zrozumieniem własnych bredni

Jak na razie dowiodłeś, że nie zaskoczyłeś i masz braki w kapowaniu.

> ja kandydata nie mam wcale, bo nie jest mi potrzebny

I dlatego masz prezydenta, który też ci nie jest potrzebny.
                      Chorujesz na tumiwisizm doskonały.

> za to ty masz prezydenta
                      > do dupy i jest ci z tym klawo jak cholera

Przynajmniej jest do jednej dupy, bo grozi nam, że nastepny będzie
                      do kilku dup i dopiero będzie klawo.

> i kto to się nade mną próbuje
                      > litować, żałosny dupek?

Poproś krasnoludki, żeby ci wyjęły słomę z butów, to może trochę
                      otrzeźwiejesz.
                      • sss9 Re: sss9 wierzy w krasnoludki 15.01.09, 00:31
                        pr51 napisał:

> Konkretnie, to krasnoludki głosowały. Kapujesz? Robie sobie z ciebie
                        > jaja, a ty się tym na serio podniecasz. Powodzenia!

no nie! poważnie? ale mnie nabrałeś! ty to masz ciężki ten dowcip. ale dobrze,
                        że napisałeś o tych jajach - w przyszłości koniecznie anonsuj swoje żarty dużymi
                        literami, bo ich humorystyczny potencjał jest tak wielki... że się go nie zauważa.

> Jak na razie dowiodłeś, że nie zaskoczyłeś i masz braki w kapowaniu.

:) a co to za wstyd nie być kapusiem, jak ty?

> I dlatego masz prezydenta, który też ci nie jest potrzebny.
                        > Chorujesz na tumiwisizm doskonały.

nie kochanieńki, mnie akurat ten facio przeszkadza, więc posądzanie mnie o
                        tumiwisizm jest jakimś kolejnym rozpaczliwym absurdem, z których już dobrze
                        ciebie znam. natomiast tobie on wyjątkowo pasuje o czym kilkukrotnie
                        wspomniałeś. znowu masz problem z percepcją?

> Przynajmniej jest do jednej dupy, bo grozi nam, że nastepny będzie
                        > do kilku dup i dopiero będzie klawo.

:) czyż dopiero co nie pisałem o tym, że aktualny nieudacznik ci odpowiada? i to
                        tylko dlatego, że masz jakiegoś niczym nie uzasadnionego cykora przed jego
                        nieznanym następcą.

> Poproś krasnoludki, żeby ci wyjęły słomę z butów, to może trochę
                        > otrzeźwiejesz.

jak pamiętam z naszej pierwszej pogawędki, ty preferujesz trzeźwienie czytając
                        strony magistratu, co jednak na ciebie jak później ustaliliśmy, nie działa. może
                        przed lekturą powinieneś wytrząsać to mokre siano z tego miejsca, w którym każdy
                        inny człowiek ma mózg.

dobra, bo flekowanie ciebie już mnie nudzi - masz coś konkretnego do powiedzenia
                        na temat zamiany Radiostacji w choinkę i wydawania ogromnej kwoty na imprezę,
                        której nikt nie oczekuje i nie zgłasza do niej akcesu, bo jak donoszą media
                        Katowice same urządzają aż trzy imprezy rocznicowe i ani myślą topić się w
                        gliwickim kabotyństwie. jeśli masz coś na ten temat, to śmiało, a jeżeli nie, to
                        daruj mi te zgniłe bździny, którymi psujesz powietrze na forum w większości wątków.
              • Gość: kibic Re: sss9 wierzy w krasnoludki IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.09, 21:28
                > Czegoś tu nie rozumiem. Jak mam do wyboru szefa kulturalnego i szefa
                > z jajami, co potrafi robić pieniądze, to wolę szefa z jajami, bo z
                > kultury to chleba nie kupię. A najlepiej, jakby był szef kulturalny
                > z jajami, ale to duża rzadkość.

Ja tobie sie nie dziwię, ze jak zawsze tak bredząc, nic nie rozumiesz.
                Gdybyś podobnie nabredził o szefowej, to byś na pewno zrozumiał, a i my byśmy
                skapowali:-)))
                • pr51 kibic znów pieprzy na Forum 14.01.09, 23:31
                  jw. Jak będziesz dalej pieprzył, to może swoją inteligencję
                  zapłodnisz.
                  • Gość: kibic yntelygentne bredzenie prostaka51 IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.09, 00:20
                    Jak będziesz dalej pieprzył, to może swoją inteligencję
                    > zapłodnisz.

Yntelyentnie jak zawsze sobie po bredziłeś udając, ze ci sie móżdżek wreszcie zlasował:-)
                    • pr51 kibic dalej bredzi 15.01.09, 08:13
                      Jak sobie chcesz bredzić kibicu, to sobie bredź. Załatwiłes sobie
                      linka na stronie jakiegoś wariatkowa?
            • Gość: majka Swiatelko w tunelu IP: 79.191.238.* 15.01.09, 19:37
              [...] decyzyjne otoczenie Pana Pre­zydenta,to przybłędy i troglodyci
              ,nisz­czyciele kultury , którzy wy­pędzają z miasta utalentowaną młodzież,o
              aspiracjach w dziedzinie kultury cokolwiek przewyż­szających ofertę Programu
              operacyjnego dla ubogich duchem: Gliwice po godzinach ".

"[...]Jeżeli chcemy być społeczeństwem kulturalnym, jeżeli chcemy, żeby
              uzdol­nio­na młodzież – głosując nogami – wybierała Gliwice, musimy zadbać o
              nale­żyte finansowanie kultury"
              tyle ,że frankiewicz "[...] – niestety – potrzeb świata kultury nie rozumie"
              a inwestowanie w kulturę wysoką nazywa "[...]wyłudzaniem pieniędzy na
              kon­sum­pcję”.
              www.ajarczewski.republika.pl/konkursek/konkurs.htm
              nieważne czy tandetne pomysły są autorstwa Frankiewicza czy jego tandetnych
              pomagierów, bo ostatecznie to on je akceptuje i bierze za nie odpowiedzialność.

No to mamy wreszcie rysę na monolitycznej RM
              Oby tylko frankiewicz zastraszaniem lub oblaskawianiem nie probowal jej zlikwidowac
              Jest szansa ze wsrod czlonkow RM jest jeszcze kilka osob,ktore oprzytomnieja i
              odezwie sie w nich poczucie przyzwoitosci i obowiazku wobec wyborcow i przyłączą
              sie do kolegi AJ
              • Gość: mieszkanka Re: Swiatelko w tunelu IP: 79.191.252.* 15.01.09, 21:29
                No ale gdzie jest ten tekst:
                > [...] decyzyjne otoczenie Pana Pre­zydenta,to przybłędy i troglodyci
                > ,nisz­czyciele kultury , którzy wy­pędzają z miasta utalentowaną młodzież,o
                > aspiracjach w dziedzinie kultury cokolwiek przewyż­szających ofertę Programu
                > operacyjnego dla ubogich duchem: Gliwice po godzinach ".
                • fesia Jarczewskiego rozprawa z " nożem w plecach" :) 15.01.09, 21:59
                  Gość portalu: mieszkanka napisał(a):

> No ale gdzie jest ten tekst:

tutaj:
                  www.ajarczewski.republika.pl/konkursek/NG.htm
                  [...]"największym zagrożeniem dla całej gliwickiej kul­tu­ry są obecne władze
                  (a)kul­turalne miasta, a jedyną szansą – że te władze wkrótce się zmienią."

ale jak sam Jarczewski mówi [...]"Przyszpiliła mnie Pani pytaniami w niedobrej
                  chwili. Za szybko. Miesiąc, dwa i opo­wiem o Gliwicach inaczej. Doprawdy – co
                  innego rozprawiać o nożu w ple­cach, a co innego mieć go właśnie tam."
              • Gość: pawel Nie dajmy sie zwiesc IP: 79.191.240.* 15.01.09, 21:39
                Po 1. pan Jarczewski napisal to w zawiedzeniu, bo nie dostal etatu. Szkoda, ze
                takich tekstow nie pisal obiektywnie, wczesniej. Jak do tej pory zawsze czynnie
                bronil Frankiewicza, chociazby w kazdym glosowaniu.
                Po 2., skoro odwazyl sie napisac taki tekst, to ma jakiegos haka na
                Frankiewicza. W koncu znaja sie tyle lat i tyle razem przeszli...
                • stasiek17 Re: Nie dajmy sie zwiesc 15.01.09, 22:26
                  Po 15 latach współpracy trudno, żeby troglodyci nie mieli na siebie na wzajem
                  haków, to ich spaja ze sobą ;)
      • fesia Re: Znowu sss9 marudzi... 13.01.09, 11:15
        quilheure napisał:

>Uważasz patałachu że może w tym roku przykładowo zrezygnować z Dni >Dziedzictwa
        żeby na przykład Pieczyrakowi wyremontować lokal pod >ROŚ albo odmalować klatkę
        u profes

Ano mozna! w zeszłym roku w Gliwicach nie obchodziliśmy 69 rocznicy wybuchu II
        WS, a kryzysu nie było , Pieczyrak lokalu nie szukał. to jak to wytłumaczysz
        mądralo? były inne "Misie"...?
        A może "nasi" włodarze miasta mają odmienną postawę patriotyczną .dlaczego tak
        ważna data pozostała bez echa??! Organizowanie tego typu uroczystości w
        Gliwicach jest możliwe ,ale tylko jako przedwyborczy lans prezia:)
      • Gość: asa Re: Znowu sss9 marudzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 12:33
        > Uważasz patałachu że może w tym roku przykładowo zrezygnować z Dni Dziedzictwa
        > żeby na przykład Pieczyrakowi wyremontować lokal pod ROŚ
        Albo zrobic droge na Czerskiego Frankiewiczowi, albo postawic ekran
        dzwiekochlonny Moszynskiemu i Kazmierczakowi.

> albo odmalować klatkę
        > u profesorka?
        Masz na mysli Kazmierczaka, ktory w zyciu pol publikacji nie napisal?
        • pr51 wyciąga asa z rękawa i posuwa głodne kawałki 13.01.09, 15:50
          > Masz na mysli Kazmierczaka, ktory w zyciu pol publikacji nie
          napisal?

Zamiast posuwać kogo trzeba w zaciszu domowych pieleszy, to posuwasz
          głodne kawałki na Forum.
          Wystarczy trochę dobrej woli i podstawowych umiejetności w googlaniu
          i mozna sobie poczytać:
          www.jankazmierczak.pl/index.php?subpage=notk
          "Jestem autorem ponad 170 publikacji w kraju i za granicą.
          Promotorem dziewięciu ukończonych przewodów doktorskich. Odbyłem
          kilkanaście staży i pobytów studialnych w zagranicznych ośrodkach
          naukowych."
          Zamiast tego asa wyciąga asa z rękawa i rznie głupa.
          • Gość: dzidzia Wiarygodne zrodlo informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 19:53
            > "Jestem autorem ponad 170 publikacji w kraju i za granicą.

A ja dostalam nagrode Nobla dwa lata temu
          • Gość: asa Re: wyciąga asa z rękawa i posuwa głodne kawałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 20:04
            > "Jestem autorem ponad 170 publikacji w kraju i za granicą.
            A ja mam 3 nagrody Nobla.
            A oto jaka jest prawda o Kazmierczaku:
            www.bg.polsl.pl/expertus/
            W polu "Autor i jednostka" trzeba wpisac Kaźmierczak
            Nastepnie zaznaczyc "Tylko z Impact Factor" (inne publikacje sie nie licza, maja
            wartosc zero). I nastepnie kliknac "szukaj".
            Oto co wychodzi:
            "Wynik wyszukiwania
            Zapytanie: JAN KAŹMIERCZAK* AND LISTA FILADELFIJSKA
            Nie odnaleziono żadnej pozycji"
            • pr51 Re: wyciąga asa z rękawa i posuwa głodne kawałki 13.01.09, 22:34
              > "Wynik wyszukiwania
              > Zapytanie: JAN KAŹMIERCZAK* AND LISTA FILADELFIJSKA
              > Nie odnaleziono żadnej pozycji"

Uważasz, że na tą listę wpisano wszystko co wyszło na świecie?
              A jak wyszło i nie ma na jakiejś liście, to nie istnieje?
              Dobry dowcip.
              • Gość: kibic Re: wyciąga asa z rękawa i posuwa głodne kawałki IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.09, 09:41
                > Uważasz, że na tą listę wpisano wszystko co wyszło na świecie?
                > A jak wyszło i nie ma na jakiejś liście, to nie istnieje?
                > Dobry dowcip.

Wcale tak nie uważam. Ciebie tez na niej nie ma , to i świat jest jakby
                piękniejszy;-)
                • pr51 tym razem kibic wyciąga asa z rękawa 14.01.09, 16:04
                  > Wcale tak nie uważam.

Dziwne. Pytam asa, a odpowiada kibic. Widocznie tym razem kibic
                  wyciąga asa z rękawa.

> Ciebie tez na niej nie ma , to i świat jest jakby
                  > piękniejszy;-)

A niby czemu miałbym być? Myslisz, że muszę wyprzedzić o jedną
                  pozycję bezradnego radnego, który zamiast pisać elaboraty naukowe,
                  to pisze co popadnie?
                  • sss9 Re: tym razem kibic wyciąga asa z rękawa 14.01.09, 16:22
                    pr51 napisał:

Myslisz, że muszę wyprzedzić o jedną
                    > pozycję bezradnego radnego, który zamiast pisać elaboraty naukowe,
                    > to pisze co popadnie?

skoro już mówisz o nim:
                    www.gornig.pl/index.php?sec=01&id=125
                    to zwróć koledze uwagę, żeby się przestał kompromitować. tyle ma tytułów, a
                    owocami jego przemyśleń są takie bzdury, jakby nadal uczęszczał do klasy szkoły
                    specjalnej. :)
                  • Gość: kibic Re: tym razem kibic wyciąga asa z rękawa IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.09, 21:17
                    >
                    > Dziwne. Pytam asa, a odpowiada kibic.

Obudziłeś sie czy cuś? Przecież, od ponad roku popisujesz sie b.nieudolnie swoją głupotą na tym FG, a teraz sie dziwisz, żeś wpadł do nocnika:-)
                    Jak oczekujesz odpowiedzi na swoje banialuki od asa, to podaj mu maila może ci odpowie, albo nadal będzie cię miał w d....;-)

> A niby czemu miałbym być? Myslisz, że muszę wyprzedzić o jedną
                    > pozycję bezradnego radnego,

Bo okropnie sie starasz, podobnie jak wskazany przez kolegę bezradny, i dalej g.... z tego wychodzi:-)
                    • pr51 kibic ma pojemną d... 14.01.09, 23:34
                      Dupek portalu: kibic napisał(a):

> nadal będzie cię miał w d....;-)

Masz kibicu bardzo pojemną d.... więc każdego zmieścisz, kto ci nie
                      pasuje do ad remu.
                      • Gość: kibic d... prostaka51 pobiła rekord? IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.09, 00:12
                        pojemną d.... więc każdego zmieści, kto ci nie
                        > pasuje do ad remu.

Nie chwal sie, ze choinka z iluminacją wlazła ci w nią:-)
                        • pr51 kibic ma kompleks własnej d... 15.01.09, 08:12
                          > pojemną d.... więc każdego zmieści, kto ci nie
                          > > pasuje do ad remu.
                          >
                          > Nie chwal sie, ze choinka z iluminacją wlazła ci w nią:-)

Niby ja mam się chwalić twoją d...? Masz jakiś kompleks?
                          • Gość: kibic wariatkowo prostaka51:-) IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.09, 09:14
                            > >
                            > > Nie chwal sie, ze choinka z iluminacją wlazła ci w nią:-)
                            >
                            > Niby ja mam się chwalić twoją d...? Masz jakiś kompleks?

Czytając twoje dzisiejsze bredzące teksty stwierdzam, ze twój intelekt i 'piar' są w stanie krytycznym.
                            Napisz, z którego wariatkowa piszesz, a ja zapewnię ci gratisową dostawę bananów:-)
                            • pr51 kibic spada na drzewo 15.01.09, 23:59
                              To jedyne miejsce, gdzie powinien dalej bredzić.

> zapewnię ci gratisową dostawę bananów:-)

Jak widać rwie się do pracy w nowym miejscu pobytu.
      • Gość: asa Re: Znowu sss9 marudzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 12:38
        > Uważasz patałachu że może w tym roku przykładowo zrezygnować z Dni Dziedzictwa

> Masz manię obarczanie urzędników miejskich wszystkimi problemami centrum.
        Nie, beudaczki sa tylko od tego zeby brac lapowki. Za mieszkania, za tiry...
      • somepoint210 Re: Znowu sss9 marudzi... 13.01.09, 21:36
        quilheure napisał:

> Jak zwykle nie oparłeś się pokusie i musiałeś po swojemu skomentować artykuł z
        > gazety.

Logika sie klania. A mozna skomentowac artykul nie po swojemu? Zakladajac of
        kors, ze na nalezy sie do stowazyszenia klakierow Franka, czy jak mu tam. Sss9
        przypomnij mi, jak sie nazywa ten wasz prezio, bo myle go z jednym z
        wiceprezydentow Poznania:)
        • sss9 Re: Znowu sss9 marudzi... 14.01.09, 12:38
          somepoint210 napisał:

> Logika sie klania. A mozna skomentowac artykul nie po swojemu? Zakladajac of
          > kors, ze na nalezy sie do stowazyszenia klakierow Franka, czy jak mu tam. Sss9
          > przypomnij mi, jak sie nazywa ten wasz prezio, bo myle go z jednym z
          > wiceprezydentow Poznania:)

jak to jak się nazywa? tak samo. :)
    • stasiek17 Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. 13.01.09, 10:27
      >
      > sierpnia teren radiostacji zostanie wysprzątany, a sama 110-metrowa wieża
      > zyska diodową iluminację. Radiostacja ma być "miejscem światła", ostrzeżeniem
      > przed totalitaryzmami.

:)

Fajnie, będziemy mieli całoroczną świecącą choinkę. Każdy już z daleka jak
      zobaczy migającą światełkami 110-metrowa choinkę, to będzie wiedział, że
      totalitaryzmu w tym mieście już nie ma.
      • sss9 Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. 13.01.09, 10:48
        magistrat chyba oszukuje mieszkańców kolportując plotki o recesji - przecież 15%
        podwyżka ceny energii elektrycznej w dobie kryzysu musiałaby wymóc na
        urzędnikach miejskich szukanie oszczędności, a oni przeciwnie, chcą zużywać
        jeszcze więcej energii płacąc za nią pieniędzmi podatnika.
        • fesia Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. 13.01.09, 21:09
          sss9 napisał:

> magistrat chyba oszukuje mieszkańców kolportując plotki o recesji
          > podwyżka ceny energii elektrycznej w dobie kryzysu musiałaby wymóc na
          > urzędnikach miejskich szukanie oszczędności, a oni przeciwnie, chcą zużywać
          > jeszcze więcej energii ...

hmmm....niedawno frankiewicz mówił, ze tramwaje to marnotrawstwo pieniędzy na
          prąd , a tu nagle taki "spektakl świetlny" . może to efekt tego ,że wszelakie
          "pomysły" prezia mają być widoczne;) Wiesz prezio ma podobno słaby " piar" :)
          • stasiek17 Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. 13.01.09, 21:11
            > "pomysły" prezia mają być widoczne;) Wiesz prezio ma podobno słaby " piar" :
            > )

ma czarny, więc trzeba go rozświetlić :)
            • fesia Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. 13.01.09, 21:54
              > ma czarny, więc trzeba go rozświetlić :)

:)
              fakt, nie ma to jak dobre Public Relations :)

Zapis rozmowy chomika ze szczurem:

Jak to jest, ja mam futerko, ty masz futerko,
              ja mam łapki i ty masz łapki, ja mam wystające ząbki i ty też.
              Ale ciebie ludzie głaszczą i przytulają,
              a na mnie nastawiają pułapki i wysypują trutki.
              To proste, masz kiepskie PUBLIC RELATIONS szczurku!
          • sss9 Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. 14.01.09, 12:37
            nie boj nic, Frankiewicza ten tramwaj bardzo mierzi. nie pamiętam dokładnie, co
            to był za pomysł magistratu, żeby zamiast tramwaju ul. Zwycięstwa z pętlą wokół
            starówki jeździły autobusy do centrów handlowych?
      • Gość: kibic Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.09, 14:24
        > Każdy już z daleka jak
        > zobaczy migającą światełkami 110-metrowa choinkę, to będzie wiedział, że
        > totalitaryzmu w tym mieście już nie ma.

Wszystko co miga , to ostrzeżenie nie tylko dla samolotów, ale dla demokracji też;-)
        Myślę tak, ze niech sobie miga byleby jej nie rozkradali, jak tą świąteczno-noworoczną!
      • Gość: kibic Re: Choinka na 70 rocznicę wybuchu II W.Ś. IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.09, 14:32
        stasiek17 napisał:

> Fajnie, będziemy mieli całoroczną świecącą choinkę.

Raczej karykaturkę wieży stojącej w prowincji 'przypominającej' Paryż:-)
    • Gość: ciekawy pytanie do normalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 17:45
      jak wygląda taka diodowa iluminacja??
      • fesia Re: 14.01.09, 17:55
        Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> jak wygląda taka diodowa iluminacja??

na przykład tak :

tiny.pl/vgx2
        • Gość: asa Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:19
          I to ma kosztowac 3 mln zl! Ten bencwal mowil, ze kilka znakow drogowych na A4
          bedzie kosztowac 2 mln zl, a Gornig bredzil nawet o kilkunastu mln. To sa oszusci.
    • Gość: mieszk. tranzytu ano niech przyjada zobaczyć 17 lat totalitaryzmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:25
      sss9 napisał:
      >
      Radiostacja ma być "miejscem światła", ostrzeżeniem
      > przed totalitaryzmami.

Według PWN - totalitaryzm, totalizm «system polityczny, oparty na obowiązującej wszystkich ideologii i na nieograniczonej władzy jednej partii, kontrolującej wszystkie dziedziny życia»

nic dodac nic ujac, reglamentacja obrad w UM, utajnianie dokumentow ogolnodostepnych, przenoszenie punktow pomiarowych ruchu w miescie na Sikornik, pozorowane konsultacje spoleczne, itd, etc, itp.
      mozna mnozyc i potegowac w nieskonczonosc.
      koniecznie trzeba im to pokazac na miejscu.
      • fesia Re: ano niech przyjada zobaczyć 17 lat totalitary 14.01.09, 21:23
        > sss9 napisał:
        > >
        > Radiostacja ma być "miejscem światła", ostrzeżeniem
        > > przed totalitaryzmami.

to ja tu czegoś nie rozumiem? skoro ma z daleka ostrzegać przed totalitaryzmem,
        to co ? mamy w Gliwicach totalitaryzm, abo ?!
        • sss9 Re: ano niech przyjada zobaczyć 17 lat totalitary 14.01.09, 22:25
          fesia napisała:

> > sss9 napisał:
          > > >
          > > Radiostacja ma być "miejscem światła", ostrzeżeniem
          > > > przed totalitaryzmami.
          >
          > to ja tu czegoś nie rozumiem? skoro ma z daleka ostrzegać przed totalitaryzmem
          > ,
          > to co ? mamy w Gliwicach totalitaryzm, abo ?!

abo. ;)
          mnie bardziej ciekawi kiedy władze miasta mają zamiar poinformować o swoim
          zamiarze wydania w jeden dzień 3 mln złotych mieszkańców? czy zrobią w na
          stronie urzędu, albo w tabloidowej TVG jakąś "konsultację społeczną" czyli sondę
          ze zgrabnie zadanym pytaniem w stylu "czy chcesz, żeby radiostacja dostała nową
          efektowną oprawę świetlną?".
          • Gość: andru Czas z tym skonczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 23:27
            Frankiewicz za grube publiczne miliony zaczyna robic sobie kampanie wyborcza!
            Przecie ten typ powiedzial, ze nie oplaca sie wydac 2 mln zl na realizacje
            proketu drogowego! Nie mowiac o tym, ze te 2 mln zl wyssal sobie z brudnega
            palca u nogi Gorniga.
            • pr51 andru plecie androny 15.01.09, 08:16
              > Nie mowiac o tym, ze te 2 mln zl wyssal sobie z brudnega
              > palca u nogi Gorniga.

Jak to jest? Niby nie mówisz, a mówisz andru? I masz nieświeże
              wiadomości, wyssane z twojego zasyfionego ptaszka. Co do ad remu, to
              nie z brudnego, a z czystego, nie palca u nogi, a u ręki, nie
              Gorniga, a swojej sekretarki. Pasuje?

Masz jeszcze andru jakies rewelacje rodem z odwiedzonego przsez
              ciebie burdelu?
      • Gość: andru Re: ano niech przyjada zobaczyć 17 lat totalitary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 23:28
        Cecha totalitaryzmu jest klamstwo, a to az kipi w UM i MSI.
        • pr51 andru robi za dyktatora 15.01.09, 08:20
          > Cecha totalitaryzmu jest klamstwo

Robisz tu za jakiegoś dyktatora od siedmiu bolesci?

> a to az kipi w UM i MSI.

Kłamstwo kipi u każdego polityka. Kapujesz? Jak robisz za polityka
          andru, to z ciebie też kipi. A jak uważasz, że każdy polityk, to
          dyktator, to masz przerąbane. Na takiego oszołoma jak ty nikt nie
          zagłosuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka