Dodaj do ulubionych

Sonda-T, DTS, Podium, TIRY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 16:53
4 sondy:
www.sondagliwice.yoyo.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: hgw Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: 94.229.69.* 07.03.09, 16:57
      informatyk ?
    • Gość: mieszk Sowińskiego Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:06
      Gość portalu: informatyk napisał(a):

> 4 sondy:
      > www.sondagliwice.yoyo.pl/

dzięki serdeczne za stworzenie możliwości wypowiedzenia się, pomimo że władze miasta czynią wszystko wraz z RM by nas mieszkańców od tego odwieść, włącznie z wypraszaniem z sali obrad!
    • Gość: bryzia Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:33
      Jakies 2 dupki zaglosowaly, ze sa za utrzymaniem tirow w centrum Gliwic.
      • Gość: nemo Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.centrum.gliwice.pl 07.03.09, 18:13
        nie jestem dupkiem i NIE ZYCZE SOBIE mnie obrazac.Mysle,wiec jestem-a ty bryzia?
        • Gość: zdzich Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 18:29
          > nie jestem dupkiem i NIE ZYCZE SOBIE mnie obrazac.Mysle,wiec jestem-a ty bryzia
          > ?
          Skoro jestes za utrzymaniem tirow w centrum Gliwic, to jestes 100% dupkiem i to
          prymitywnym. I to nie jest obrazanie, ale stwierdzenie faktu.

• Gość: anna Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 18:43
          Jest tam mozliwosc napisania komentarza, wiec jesli masz odwage cywilna, to
          napisz tam dlaczego jestes za zniszczeniem miasta tirami.
      • Gość: adam1 Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: 213.227.74.* 07.03.09, 18:37
        Gość portalu: bryzia napisał(a):

> Jakies 2 dupki zaglosowaly, ze sa za utrzymaniem tirow w centrum
        Gliwic.

Napewno wyniki są zafałszowane!
        Albo głosująca osoba się pomyliła(np-PESEL).

Już to przerabialiśmy przy okazji podpisów pod referendum.
        • Gość: marta Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.na5.pl 07.03.09, 22:30
          Dzięki za sondę!
    • sss9 Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY 08.03.09, 19:05
      jutro przed monitorami zasiądą podnóżki prezydenta i proporcje się zmienią. ;D
      • Gość: statystyk Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 03:57
        > jutro przed monitorami zasiądą podnóżki prezydenta i proporcje się zmienią
        Ze statystycznego punktu widzenia udzial kilkudziesieciu osob w takiej
        internetowej sondzie nie ma zadnego znaczenia. O wiarygodnosci wynikow mozna
        mowic dopiero, gdy liczba glosow osiagnie ok. 1000.
        • sss9 Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY 09.03.09, 16:36
          a nie mówiłem? tego forum podobno prawie nikt nie czyta, pisze na nim podobno
          mniej niż dziesięciu internautów, a w sondach wzięło udział tylko dziś już
          kilkadziesiąt osób. i tak jak pisałem wczoraj, proporcje bardzo się zmieniły. ;)
          • Gość: kibic Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 21:39
            sss9 napisał:

> a nie mówiłem?

Jak służba to służba:-)
            Dziś zapunktowali po raz drugi ze służbowych, a jutro dobiorą sie z pewnością do kafejek internetowych;-)
    • Gość: zdzich Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:17
      Jak widac na razie z sondy, wiecej glosujacych jest za DTS, niz za utrzymaniem
      tirow w centrum. Przeciez to jest nielogiczne. Wybudowanie DTS w centrum miasta,
      to nic innego jak wprowadzenie tirow do centrum. Tiry przeniosa sie wowczas z
      jednej ulicy na druga (a najpewniej beda jezdzic i ta i ta). Gdyby mieszkancy
      centrum, ktorzy mieszkaja teraz przy tranzycie tirow, patrzyli tylko na swoj
      wlasny interes (jak to usiluje ludziom wmowic Frankiewicz), to pierwsi byliby za
      DTS, a tak nie jest. Bo w centrum mieszkaja jeszcze prawdziwi gliwiczanie,
      ludzie cywilizowani, ktorym na sercu lezy dobro calego miasta, a nie tylko dobro
      wlasne. I dlatego ZF chce sie ich pozbyc.
      • opserfer Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY 09.03.09, 22:54
        serio są tacy w centrum? nie spotkałem jeszcze takich oryginałów.
    • Gość: informatyk Termin zakonczenia sond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:26
      Zeby nie bylo, ze sondy zakonczone zostaly w czasie i sytuacji dla kogos
      wygodnej, proponuje termin zamkniecia sond w przyszla niedziele (15 marca) o
      godz. 24.00. Jesli nie bedzie na forum jakichs innych szczegolnych propozycji
      lub nie wydarza sie zupelnie nieprzewidziane wypadki losowe, taki termin bedzie
      obowiazywal.
      • Gość: informatyk Re: Termin zakonczenia sond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 01:53
        Przypominam, ze dzisiaj o polnocy koniec sond.
    • Gość: informatyk Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 00:32
      www.sonda.pl/archiwum.php3?uid=448028&key=test
      • sss9 Re: Wyniki nie robią dobrze prezydentowi 16.03.09, 13:25
        1. Czy jesteś za natychmiastowym wyprowadzeniem TIR-ów z centrum Gliwic na
        autostradę A4?
        TAK (109) 89%
        NIE (14) 11%

2. Czy jesteś za budową hali Podium za kilkaset mln zł z kasy miasta zamiast
        stworzenia terenu rekreacyjno-sportowego dla mieszkańców w tym miejscu?
        NIE (70) 60%
        Tak (46) 40%

3. Czy jesteś za poprowadzeniem DTŚ przez centrum Gliwic trasą proponowaną przez
        władze miasta?
        NIE (66) 54%
        Tak (56) 46%

4. Czy jesteś za likwidacją tramwaju w Gliwicach?
        NIE (113) 84%
        TAK (22) 16%
        • opserfer słabiuchno ci poszło 16.03.09, 14:33
          abstrahując od nie spełnienia warunków podstawowej grupy docelowej
          to spodziewałem się, że opozycyjna ankieta oszołomstwa jakoś
          istotnie podważy tą urzędową, ale widać, że 60:40 was
          satysfakcjonuje :)))))

Klaskać :))))
          • sss9 Re: yyy??? 16.03.09, 14:48
            mnie słabo poszło? a co?
            60:40 to jakbyś nie zaklinał, porażka klakierów każdego, choćby najbardziej
            szkodliwego pomysłu prezydenta. a przecież są jeszcze trzy inne sondy, w których
            jego pomysły nie zdobyły nawet 50% aprobaty. możesz sobie klaskać. uszami. :)
            • opserfer tak, tak - słabiuchno 16.03.09, 22:55
              możesz nawet tupnąć nóżką, ale jednak preziowi lepiej idzie w
              ankietowaniu niż Tobie pośród Twoich klakierów :))))))))))))
              Czy miesiące leczenia kompleksów na FG nie pokazały ci jeszcze, że
              razem z Sabą nie powinieneś iść tą drogą? :)))))) Lubię te twoje
              marudzące wynurzenia - dowartościowałyby nawet pieczyraka :))))))))
              • sss9 Re: tak, tak... rzekł tik-tak 17.03.09, 00:02
                opserfer napisał:

> możesz nawet tupnąć nóżką, ale jednak preziowi lepiej idzie w
                > ankietowaniu niż Tobie pośród Twoich klakierów :))))))))))))
                > Czy miesiące leczenia kompleksów na FG nie pokazały ci jeszcze, że
                > razem z Sabą nie powinieneś iść tą drogą? :)))))) Lubię te twoje
                > marudzące wynurzenia - dowartościowałyby nawet pieczyraka :))))))))

co prezydentowi idzie lepiej w ankietowaniu, bo mało precyzji w tym twoim
                nerwowym pościku? czy otrzymuje takie wyniki jakie zamawia? :)
                ile lat potrzebujesz, żeby rozróżniać nicki na forum, bo jakoś nie przypominam
                sobie, żebym jakąkolwiek sondę tu robił, tik-taku. :)
                • opserfer Re: tak, tak... rzekł tik-tak 17.03.09, 07:50
                  ależ nie trzęś się tak nerwusiątko, bo ci żyłka pęknie :)))) Po
                  prostu słabo ci poszło - jak zwykle. To ile zebraliście tych
                  podpisów pod referendum? 5000? Ktoś topotwierdził
                  autorytarnie? :))))))
                  Zrób jeszcze jedną sondkę bido, a potem jeszcze dwie :))))) Niech
                  ci toposłuży za poparcie marudzenia :))))))))))
            • Gość: sy_ON FRANCOwate prawo Kalego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:00
              > mnie słabo poszło? a co?
              > 60:40 to jakbyś nie zaklinał, porażka klakierów każdego, choćby najbardziej
              > szkodliwego pomysłu prezydenta. a przecież są jeszcze trzy inne sondy, w któryc
              > h
              > jego pomysły nie zdobyły nawet 50% aprobaty. możesz sobie klaskać. uszami. :)

najbardziej reprezentatywna sonda w sprawie PODIUM-a to ta przeprowadzona w magistracie, kiedy przegoniono pieczarkowoberezowa szumowine z obrad komisji PO_grabka (garbowieckiego) i POdGorniga.

FRANCOwate prawo kalego obowiazujace w Gliwicach mozna parafrazowac na wiele odmiam. generalnie chodzi to, ze kazdy dobry zyd- to polak i patriota,a zly polak- to zyd i szumowina
              • Gość: obak Re: FRANCOwate prawo Kalego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:50
                I dlatego sad nakazal prokuraturze zajac sie sprawa Gorniga.
    • Gość: kazka Do informatyka czemu to ostala sie jeno sonda o ZF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 20:37

> 4 sondy:

coś mnie komputer szwankuje, bo wyciąga mnie jeno te sondę o Frankiewiczu a było ich cztery jak wskazuje informacja informatyka.

a co Wam pokazuje?
      • Gość: informatyk archiwum sond jest tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 00:01
        Archiwum sond jest tu:
    • st-ach niesamowite, Frankiewicz wyciął 3 zostawił o sobie 01.05.09, 22:06

> 4 sondy:

Niestety link wywołuje jedynie sondę dotyczącą prezydenta Gliwic, a wszystkim wiadomo że dotyczyła ona jeszcze DTŚ, tirów i Podium.
      Sądzę że manipulacja tego typu, oprócz tego że podważa wiarygodność forum (FG), jest próbą rozpaczliwego ratowania wizerunku:))
      • somepoint210 Re: niesamowite, Frankiewicz wyciął 3 zostawił o 01.05.09, 22:34
        st-ach napisał:

> Gość portalu: informatyk napisał(a):
        >
        > > 4 sondy:
        > > www.sondagliwice.yoyo.pl/
        >
        > Niestety link wywołuje jedynie sondę dotyczącą prezydenta Gliwic, a wszystkim w
        > iadomo że dotyczyła ona jeszcze DTŚ, tirów i Podium.
        > Sądzę że manipulacja tego typu, oprócz tego że podważa wiarygodność forum (FG),
        > jest próbą rozpaczliwego ratowania wizerunku:))

FG jest tez odpowiedzialne za twoje ze snem problemy:)
        czlowieku, sondy (by sie powtorzyc) umieszczone sa na darmowym hostingu yoyo.pl,
        ktory nie ma nic wspolnego z forum i portalem,
        a siedziba hostingu jest bielsko-biala.
        a moze to cysoroki wysylaja tiry pod dom berezowskiego i kieruja frankiewiczem???:)
        • st-ach Nie można kulturalnie wytłumaczyć tylko obrażać? 01.05.09, 22:51
          > ,
          > ktory nie ma nic wspolnego z forum i portalem,
          > a siedziba hostingu jest bielsko-biala.

Stosujesz somepoint takie same odzywki jak pr51.
          Nie wiedziałem że sondy są (choć pewnie masz jakiś wpływ na nie, tak samo jak na moją opinię) niezależnym medium.
          A tak swoją drogą nie czujesz się nic a nic wmanewrowany w ślepą uliczką jako admin całości?
          Nie od Ciebie przypadkiem powinno pójść jakieś pytanie do tego podforumowego administratora w Bielsku?
          • somepoint210 Re: Nie można kulturalnie wytłumaczyć tylko obraż 01.05.09, 23:00
            absolutnie nie, drogi stachu. pierwsze nie - brak wplywu na tamtejsze sondy, jak
            to sobie wyobrazasz? drugie nie - dlaczego mialbym zwracac uwage na sondy
            zamieszczane na innych portalach, a ktorych sznurki sa publikowane przez
            lokalnych forumowiczow? tego rodzaju pytania powinni skierowac sami
            zainteresowani sondami forumowicze.
            przypomne w tym miejscu, ze portal gazeta.pl udostepnil narzedzie,
            w ktorym mozesz kreowac sondy bezposrednio na portalu, na forum gliwice,
            skorzystaj. pozdrawiam.
            • st-ach Re: Nie można kulturalnie wytłumaczyć tylko obraż 02.05.09, 00:01
              ze portal gazeta.pl udostepnil narzedzie,
              > w ktorym mozesz kreowac sondy bezposrednio na portalu, na forum gliwice,
              > skorzystaj. pozdrawiam.

Dzięki, i na pewno skorzystam, wnioskując konkret na podstawie dzisiejszej autopsji.
              Uważam że to co dzisiaj stwierdziłem w związku z czterema sondami, jest złym prognostykiem, bo tak naprawdę w ten sposób rozmydla się zarówno wiedza o społecznych odczuciach jak też odpowiedzialność za najprzeróżniejsze manipulacje które w przyszłości mogą mieć miejsce.
              Wprowadzono pewien "dualizm" w tej kwestii, i uważam że jest to złe, z tego oto powodu jaki zaistniał, i dziwię się jednocześnie temu, że to ja mam (czy muszę) o to zabiegać.

Posłużę się więc przykładem, gdyż nie bez kozery sięgałem do tej sondy której już nie ma, aby pokazać jak mają się odczucia społeczne w kwestii tramwaju i Podium, gdyż uważam że powinno się brać pod uwagę co ma na ten temat do powiedzenia ten, z którego podatków wydaje się- marnując- publiczny grosz.

I co się okazuje?, ano że sonda w sprawie pomysłu Naturskiego jak najbardziej istnieje.
              katowice.naszemiasto.pl/sonda/4790.html
              istnieje również sonda "Rynkowego".
              www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=2423
              jedynie ta zamieszczona w portalu GW-
              już nie istnieje niestety, będąc ograniczona do jedynie jednej z czterech.
            • opserfer Re: Nie można kulturalnie wytłumaczyć tylko obraż 03.05.09, 17:52
              nie wiem czy można temu czopkowi to prościej napisać, ale jedno
              jest pewne - nie zrozumi ani trochę :D Więc szykuj się somepoint na
              kolejną pogróżkę o skardze do Strasburga :D Nie mogę uwierzyć, że
              ten gość jest z Gliwic... Myślałem, że takie teksty to w Rudakach
              tylko walą :)))))))
    • Gość: mieszk Sowińskiego niech mi ktoś powie że nie manipulowano!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 00:44
      Tą opinię napisano w dniu 2009-03-27 12:56 (dokładnie brzmi ona tak- autor: 8484 (gość) data: 2009-03-27 12:56)
      gliwice.naszemiasto.pl/forum/wiadomosci/360091_999625.html
      W opinii tej link jest zupełnie inny, a pisano go kopiując oryginał:
      jest on zupełnie inny niż podaje go mylnie obecnie forum gliwickie:

ps. informuję przy okazji że wszystko jest zarchiwizowane.
      uprzedzam o tym na wszelki wypadek, gdyby kogoś naszła taka wizja wybrnięcia z problemu, bo może to zostać uznane jako próba matactwa.
      • opserfer lecz się bido 03.05.09, 17:54
        przed tobą już tylko psychiatryk.
    • Gość: wierszoklechta forum gliwickie swoista szkatułka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 09:27

> 4 sondy:

to forum gliwickie swoista szkatułka,
      jak z "Mikołajczyka wychodził Gomułka".
      tym razem z czterech sond: tiry, tramwaj, "trasa"
      i Podium, a wyszła nienawiść mamlasa
      • gliwicjus te, Janie z Czarnolasu... 07.05.09, 09:42
        ... napisz czasem coś na trzeźwo, czy już nie potrafisz?
        • Gość: prozaik Re: te, Janie z Czarnolasu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 22:32
          > ... napisz czasem coś na trzeźwo, czy już nie potrafisz?

wypiłeś? -> nie pisz!
          nie piłeś? -> wypij!
    • soron1 Re: Sonda-T, DTS, Podium, TIRY 08.05.09, 10:33

> 4 sondy:

no to rzeczywiscie czego ta sonda dotyczy?, Frankiewicza?, czy T, DTS, Podium i
      tirow?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka