Dodaj do ulubionych

Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:58
No to się dostało naszym wybitnym nibyradnym, specjalistom od podnoszenia ręki
w górę na komendę.
"W przypadku niektórych radnych nieodparcie nasuwa się wątpliwość czy aby na
pewno zdają sobie sprawę z tego w jakiej sprawie głosują. "
"Marek Pszonak jako przewodniczący bardzo specyficznie pojmuje swoją funkcję i
niestety, nie potrafi zachować obiektywizmu."

:))))))))))))
www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=5409
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskie IP: 195.205.21.* 08.06.09, 20:03
      Rynkowy staje się główna gliwicką gazetą. Tak trzymać!
      • Gość: marta Re: Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskie IP: *.na5.pl 08.06.09, 20:25
        No, nieźle. Nic dodać, nić ująć
      • Gość: hgw Re: Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskie IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 08.06.09, 21:37
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Rynkowy staje się główna gliwicką gazetą. Tak trzymać!

Spokojnie. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
    • Gość: kuba co oni tam robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:18
      Poświęciłem sporo cennego mi czasu by odczytać zapis tej słynnej sesji RM (kiedy to rozważano 0,65 zł/łebka mieszkańców Gliwic).

Poziom wypowiedzi "dyskutantów", sposób prowadzenia obrad, 'wynalazek' za którego pomocą można przeprowadzić każdą uchwałę, są zaiste żenujące.

Jeśli wszystkie sesje wyglądają podobnie, to smutek człeka ogarnia...
    • Gość: natasza Re: Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 00:08
      Wreszcie ktoś miał odwagę wywalić całą prawdę i chociaż jedna gazeta nie tkwi w
      tym bagnie. To co się dzieje w radzie to skandal. Pszonaka powinni już dawno
      wyrzucić.
      • Gość: karina Re: Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 09:31
        Myślę, że gdyby po każdej sesji ukazywał się taki materiał jak ten p.
        Drzewieckiej, to radni nie czuliby się tak bezkarnie i zajmowaliby się ważnymi
        dla miasta sprawami. Może odważyliby się czasami mieć własne zdanie. Mam
        nadzieję, że temat będzie kontynuowany, a w następnej kadencji marionetki znikną
        z rady.
    • Gość: mieszkaniec Re: Zaburzona Potocka, nieprzytomny Wiśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 09:45
      Cyt. z Informatorem Rynkowym: "Radna Ewa Potocka na przykład, chciała dowiedzieć
      się czy radny Berezowski jest w końcu w jej Komisji Zdrowia czy nie, „bo ona
      musi zorganizować pracę”. Być może nie byłoby w tym zapytaniu nic dziwnego,
      gdyby nie to, że kilkanaście minut wcześniej odbyło się głosowanie nad uchwałą w
      tej sprawie i radna była za jej przyjęciem. Swoje zachowanie tłumaczyła
      „zaburzeniami percepcji”.
      Z kolei radny Jan Wiśniewski upierał się, że rada głosowała już w sprawie
      likwidacji linii tramwajowej. Deklarował, że on był przeciw. Wyjaśniono mu, że
      takiego głosowania nie było – rada wypowiadała się tylko w sprawie odrzucenia
      referendum."

Cyrk na kółkach. Dawno się tak nie uśmiałem :-) :-) :-)
      Najgorsze, że jak się zastanowić to wcale nie jest śmieszne tylko straszne. Ci
      ludzie decydują o najważniejszych dla miasta sprawach.
      • Gość: hgw Re: Tragifarsa IP: *.3s.pl 09.06.09, 11:18
        Frankiewicz dobierał do rady głupszych od siebie, a że sam jest delikatnie
        mówiąc nie najwyższych lotów, to efekt takiego naboru mogliśmy oglądać na
        ostatniej sesji. Tragifarsa.
      • Gość: arkan Re: Zaburzona Potocka, nieprzytomny Wiśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:08
        Ale nie czepiajcie sie tak bardzo Wisniewskiego, bo w koncu glosowal przeciw
        odwaleniu petycji. Poza tym on ma racje, ze glosowanie przeciw petycji bylo
        rownoznaczne z glosowaniem za likwidacja tramwaju! Wlasnie w tym rzecz, ze
        Pszonak chce za wszelka cene nie dopuscic do tego zeby radni wypowiedzieli sie w
        sprawie likwidacji tramwaju. Ale wypowiedzieli sie tutaj:
        www.um.gliwice.pl/index.php?id=15247/1&r=1&u=10332
        To bylo de facto glosowanie za likwidacja tramwaju!
    • Gość: korcyl marek pszonak zapisalby sie do PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:37
      > "Marek Pszonak jako przewodniczący bardzo specyficznie pojmuje swoją funkcję i
      > niestety, nie potrafi zachować obiektywizmu."

to wyjatkowo inteligentny w sensie negatywnym wlazidupa.
      • Gość: Mikołaj rada miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:45
        Ta rada to się nadaje do natychmiastowej wymiany. Poziom umysłowy jaki
        reprezentują te osoby kwalifikuje ich na IQ w granicach 60. Ładny zestaw - 1.
        stare niekumate baby, które tam siedzą nie wiadomo po co. 2. Cwaniaki, które
        ciągną kasę skąd się da. 3. bezmózgi co się boja odezwać. Miasto nauki i
        techniki, ośrodek akademicki i taka reprezentacja. Wstyd. Oglądac , oglądac i
        jeszcze raz oglądać.
        • Gość: end Re: rada miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:18
          Miasto nauki i
          > techniki, ośrodek akademicki i taka reprezentacja. Wstyd. Oglądac , oglądac i
          > jeszcze raz oglądać.
          Miasto nauki i techniki, to bylo zanim frankiewicz dokonal transformacji spolecznej
          Co madrzejsi i bardziej przedsiebiorczy pouciekali z pipiduwy, w jaka pod jego
          dyktaturą zamienily sie Gliwice, a na ich miejsce naplynela masa niewolnicza do
          SLC, czyli nowopowstalych obozów pracy
          Tym to moze nawet sie w Gliwicach podoba.
          • Gość: szkoda że tego nie Re: rada miejska IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.09, 19:13
            Gdzie można zobaczyć zapis wideo tej rady? Bo na stronie UM nie ma,
            i chyba raczej nie będzie.
    • faar Re: Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskie 12.06.09, 18:11
      Myślę, że warto odgrzebać wątek, bo mimo iż zrobiony przez spamerstwo to jednak
      jak rzadko - zgadzam się ze sporą częścią opinii tutaj zawartych (w tym wątku).
      Warto przeczytać ten artykuł, bo być może jest to przełom w podejściu IR do RM
      Gliwice.
      www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=5409

Pomyśleć można, że jest to wybieg IR, aby zmusić czytelników do refleksji, może
      sprzeciwu, aprobaty, czy co tam jeszcze. Tym razem uważam jednak, że
      N.Drzewiecka po prostu była zniesmaczona poziomem debaty, dyskusji, czy ogólnie
      zachowania poszczególnych radnych jako że miałem wątpliwą przyjemność oglądać
      zapis video z obrad RM Gliwice.

Zgadzam się w pełni, że poziom był żenujący, ataki na Berezowskiego po prostu
      głupie, by nie rzec prymitywne (np. w wykonaniu Łapińskiego). Jedynie Michał
      Jaśniok zachowywał się jak na radnego przystało (naturalnie część radnych nie
      wypowiadało się, więc o nich nie piszę). Muszę też przyznać, że przy całym braku
      mojej sympatii do Berezowskiego, tylko on jeszcze zachowywał się dobrze, a
      biorąc pod uwagę ataki na niego nakierowane oraz ich poziom - uważam, że
      zachowywał się wręcz wzorowo.

Osobiście mam nadzieję, że to tylko wyjątkowo zły dzień sprawił, iż radni
      zachowywali się w taki sposób.

Powtórzę raz jeszcze: nie lubię Berezowskiego za styl prowadzenia wielu
      inicjatyw, ośli upór i wiele innych cech, które powodują moją niechęć, ale w
      porównaniu z atakującymi go radnymi - zachowywał się doskonale i z prawdziwą KLASĄ.

Poczekam do kolejnej sesji i może wtedy coś jeszcze dopiszę, co chodzi mi po
      głowie, ale na razie nie chcę o tym pisać :)
      • Gość: Piotr M. Re: Rynkowy jedzie po radnych i broni Berezowskie IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 23:01
        i tak się ludzie zniechęcają do polityki. a tu trzeba interweniować bo debile są
        u władzy. jakie to przykre... i straszne. Brak mi słów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka