Gość: przyjezdna
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
10.08.09, 20:20
Onkologia w Gliwicach jest najgorzej oznakowanym obiektem na Śląsku, który stał się obiektem o randze krajowej i coraz częściej powszechnego użytku.
Najwięcej pytających o dojazd do celu w Gliwicach, jest Onkologia właśnie odpowiadają napotkani Gliwiczanie, którzy im bliżej celu, sami mają problemy wskazać jednoznacznie drogę.
Niestety często da sie słyszeć "ja nie z Gliwic i nie wiem", a policjanta czy funkcjonariusz SM ani na lekarstwo.
Ponadto dzieje się to ciągłym wymuszonym ruchu, gdyż nie ma mowy o spokojnym zjechaniu na pobocze, jako że takiego nie ma, a pozostali kierowcy są w tym mieście wyjątkowo niecierpliwi i nieuprzejmi.
Dzisiaj z siostrą objechałyśmy niemal trzykrotnie gliwickie centrum, ale nakazy i zakazy za każdym razem wyprowadzały nas w pole, to znaczy znajdowałyśmy się już poza Onkologią i poza centrum, do którego doradzano nam wracać ze względu na jednokierunkową przyonkologiczną ulicę. W sumie nie załatwiłyśmy tego co mieliśmy załatwić, a ja postanowiłam tę przygodę opisać.
Zlitujcie się nad śmiertelnie chorymi ludźmi i ich rodzinami, którzy z racji ciężkiej choroby, być może gorzej dostrzegają oznakowanie tak my dzisiaj.
pozdrawiam Was czytelników, jako że Wy nie jesteście temu winni.