Dodaj do ulubionych

Rozbuchana zielen

29.04.12, 19:50
Zielen.Rozbuchana.

W tym roku taka rozbuchana zieleń
Pod nogami się aksamitnie ściele
Aż dziwne jak się bosą stopą na nią wlezie
Rozbuchana taka zieleń

Wyrzucone w kąt śmierdzące buciory
I skarpetki wydzielające szokujące fetory
Nogi niezwyczajne przyrody zdziwione
Jakby mówiły-chłonę cię chlorofilu,chłonę…

Ptaki korzystając z ciszy niezwykłej w mieście
Bobrują na balkonie przy zapomnianym dawno cieście
Unosząc je w łopocie skrzydeł do gniazd
Gdzie głodne dzioby śnią o locie wśród gwiazd

W tym roku taka rozbuchana zieleń
Pan Janek pod nogami leniwie nam się ściele
Aż dziwne jak sie bosą stopą na niego wlezie
Rozbuchana skrywa go zieleń

Wyrzucone w kąt podwórka puste butelki
Jeszcze syczą w nich cicho piwka bąbelki
Sąsiedzi się bawią w butelkę na golasa śmiesznie
Cicho dziś w mieście i jakoś tak grzesznie

Coś tam ćwierka i miauczy,ktoś u sąsiadów kwęczy
Żaden hałas zbolałego ucha dziś nie dręczy
Podejrzane bo zwykle hałas mamy tu nieziemski
Jakby przez pokój pociąg jechał-podmiejski

W tym roku taka rozbuchana zieleń...
W psie gówno wlazłem.Tak,psów tu u nas wiele
Trudno być w tych warunkach w romantycznym nastroju
Miast po trawce brodzić-ląduje człek w gnoju.

I tak to bywa w naszym kochanym kraju
Jakże chciałoby się w nim mieszkać jak w raju
W marzeniach już się czasem po niebie szybuje
A na codzień-już wiemy-gdzie człowiek ląduje.

THE END
Copyright by Leziox
Obserwuj wątek
    • czarek_777 Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 20:37
      Jeśli Twój Lezio to gratulacje smile świetne wyczucie naszej 'rozbuchanej demokracji' w obecnej rzeczywistości wink
      • leziox Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 20:56
        Obcych utforuff raczej nie wstawiam smile
        A jak jest,kazdy widzi.Wystarczy to przekuc na pare rymków i gotowe.Byle natchnienie naszlo.
        • girl_32 Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 21:06
          Bo Lezio ma talent smile
          • czarek_777 Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 21:16
            Podobno każdy do czegoś ma talent tylko że nie wszyscy go rozwijają czy coś w tym rodzaju .Ja np mam talent do opróżniana browarków i to całkiem niezły mam do tego talent. Jak już się przyssam to i dwa duże wagony polecą w niezbyt odległym terminie big_grin big_grin
            • super.halusia Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 21:22
              ale natchnieniebig_grin
              • tropem_misia1 Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 22:35
                tak człowieka nachodzi, gdy mu gorąc dogodzismile)))))))
                • leziox Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 22:42
                  No wlasnie ze nie,akurat padac zaczelo jak mnie natchnienie znienacka dopadlo.
                  Ale ze zielen rozbuchana w tym roku to prawda.
                  Beda zdaje sie dobre zbiory.
                  • black-sandra Re: Rozbuchana zielen 29.04.12, 22:48
                    a to zalezy gdzie będa te zbiory , u nas truskawki w tym roku mało co będzie i dodatkowo drogo , wszystko pomarzło , masakra .
                    • leziox Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 07:39
                      Akurat truskawki to najmniej potrzebny owoc do przezycia.Jak trzeba,przyjada z Hiszpanii.Gorzej ze powymarzaly zboza i mimo to ze tez je mozna sprowadzic,to nasi pomyslowi piekarze juz zaczeli podwyzszac ceny chleba.
                      • black-sandra Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 07:43
                        A ja tam wolę jednak truskawki bardziej od chleba , no smile
                        • leziox Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 07:52
                          No to sprobuj przezyc na truskawkach zamiast chleba.
                          W efekcie nie bedziesz wychodzic z kibelka,predzej czy pozniej.
                          • black-sandra Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 07:56
                            ostatnio mało jadam chleba i w sumie nie płakała bym gdyby go nie było .
                            • leziox Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 08:05
                              Lepiej wypluj te slowa za siebie i zacznij udawac ze ich nie wywpowiedzialas,bo jeszcze ci sie spelni i kiedys za chlebem zaplaczesz.
                              • black-sandra Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 08:19
                                nie prorokuj , a pluć nie lubię to takie niechlujne .
                                • leziox Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 08:25
                                  Znam wielu ludzi ktorzy marzyli kiedys o kromce chleba.
                                  Rowniez sam wiem,co to jest glód,wiec jestem po prostu wyczulony na to,gdy ktos pisze o tym,ze moze nie miec chleba.
                                  I nie zycze ci absolutnie tego,abys kiedys musiala glodowac,ale jak to sie mowi-uwazaj wypowiadajac zyczenia,bo sie moga spelnic.
                                  • black-sandra Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 08:36
                                    jejku musisz być taki powazny zaraz z rana ? faktycznie chyba za wcześnie wstałes .
                                    • leziox Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 09:05
                                      Ja jestem zawsze powazny,czy to z rana czy z wieczora.
                                      • black-sandra Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 09:17
                                        i nie męczy Cie to ? czasami trzeba wrzucic na luz bo inaczej można oszaleć .
                                        • leziox Re: Rozbuchana zielen 30.04.12, 09:24
                                          A dlaczego mnie ma to meczyc?Niech sie inni mecza ktorzy sie tak bardzo tym przejmuja.
                                          Znam paru wesolkow,ktorzy juz dawno lykaja psychotropy.
                                          • leziox Re: Rozbuchana zielen 20.03.14, 22:15
                                            O.Podrzucam bo uwazam ze po dwoch latach wátek jest nadal na czasie.
                                            smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka