stapelia 18.12.09, 20:43 tu jak mówi nagłówek wpisujemy polecanych lekarzy z województwa wielkopolskiego, lubuskiego, pomorskiego i zachodniopomorskiego. proszę w tytule posta wpisać nazwę miejscowości, żeby łatwiej było znaleźć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka.83 [...] 21.12.09, 16:02 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
renia266 Re: Poznań 22.12.09, 21:55 Dr Ruchała to także mój lekarz. Raczej polecam, tzn ma na pewno dużą wiedzę, tyle,że ostatnio cierpi na nadmiar pacjentów i chyba trochę rozmienia się na drobne. Poza tym tragiczna recepcja w Tarmedzie. Niby drobiazg, ale zniechęca Odpowiedz Link
alekxandra123 Re: Poznań 26.12.09, 16:03 Polecam dr.Guta, )pracuje razem z Ruchałą,w szpitalu na Przybyszewskiego) Bardzo fajny lekarz, wszystko wytłumaczy, poświeci czas, w przeciwienstwie do dr.Ruchały Odpowiedz Link
khanka74 Re: Poznań 11.02.10, 20:15 Witam, ja leczę się u prof. Gembickiego już od dziesięciu lat i jestem zadowolona. Ale też pamiętam dr Guta ze szpitala i pamiętam że zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Odpowiedz Link
harmoniak Poznań, Anka.83 26.02.10, 10:14 Anka.83 wycofała swoją pozytywną opinię o dr Ruchale. forum.gazeta.pl/forum/w,94641,107838942,107838942,Do_Harmoniak_w_nawiazaniu_do_postu_ankarl.html Odpowiedz Link
weronikarb Kalisz, Ostrów W. i okolice 04.07.13, 08:04 Pajdowski www.pajdowski.pl Oprócz tego że jest endo to jest tez ginekologiem. Leczes ie u niego od ponad roku. Wykryl u mnie endo i pomogl w szybkiej operacji (okolo 3 tyg. od wykrycia mialam zabieg) Mozna dzwonic do niego o kazdej porze dnia i nocy jak jest potrzeba Koszt jak ostatnio u niego bylam to 100 PLN (USG tarczycy, piersi, brzucha, dopochwowe, wymaz oraz badanie ogólne ginekologiczne) Jedyny minus, przyjmuje jak kto przyjdzie, mimo zapisu na godz., najkrocej to czekalam do niego 3 h Odpowiedz Link
medyk8585 Re: Kalisz, Ostrów W. i okolice 17.12.13, 14:27 a jakis namiar na trgo lekarza mogła by mi pani dać?jestem gotowa po nowym roku wybrać sie do niego,prywatnie tylko bym musiałą sie z nim wczesniej skontaktowac by porobic badania i z tym jechac do niego...pozdrawiam ps wizyta z usg tarczycy to 100 zł u niego czy sama wizyta 100 + iles tam za usg? Odpowiedz Link
sleeping_mummy Re: Polecam lekarza - wielkpl, lubus, pomors i za 25.03.14, 22:25 Polecam swojego endo: dr. Andrzej Zapała przyjmuje w Gdyni Patrzy na wyniki, słucha pacjenta i dostosowuje dawkę do samopoczucia, a nie wyników Polecam z czystym sumieniem Odpowiedz Link
sleeping_mummy Gdynia - zapomniałam dodać;) (dr.Andrzej Zapała) 25.03.14, 22:26 sleeping_mummy napisał(a): > Polecam swojego endo: > dr. Andrzej Zapała > przyjmuje w Gdyni > > Patrzy na wyniki, słucha pacjenta i dostosowuje dawkę do samopoczucia, a nie wy > ników > Polecam z czystym sumieniem Odpowiedz Link
maximegi Poznań 30.07.14, 14:38 Witam serdecznie. Wczoraj byłam na wizycie u prof. Macieja Oweckiego. Po wielu poszukiwaniach gorąco go polecam. Profesor patrzy całościowo na wyniki a nie tylko bożyszcze TSH. Jak mu się zapytałam o to, to mi wytłumaczył, że nie u wszystkich jest to miarodajne. Jeśli TSH jest porównywalne do FT3 i FT4 to wtedy można leczyć patrząc na TSH, ale jeśli nie, to w pierwszej kolejności patrzymy na FT3 i FT4 i na tym bazuje jego leczenie. Odpowiedz Link
a.xa Gdynia 27.08.14, 16:56 Endokrynolog Ewa Gross Tyrkin, zawsze na wizycie bada ciśnienie, osłuchuje, sprawdza stan skóry, sprawdza tarczycę na USG, dopiero po tym jest sprawdzanie badań laboratoryjnych i rozmowa. Co ważne sama zadaję pytania, ale P. dr też pyta np. o objawy o których wspominałam na poprzednich wizytach. Podsumowując, moja dr nie należy chyba do tej kategorii lekarzy, którzy zerkną na wynik, przepiszą receptę i skasują za wizytę. Ostatnio zapomniałam na wizycie o coś spytać, więc napisałam @, odpowiedz miałam po 20 min. Jestem zadowolona że trafiłam właśnie do Niej(zresztą z polecenia). Odpowiedz Link
harmoniak Re: Gdynia 27.08.14, 17:58 Nie ma informacji, czy dr patrzy na FT4 i FT3. Poza tym uwaga! To jest pierwszy wpis tej forumowiczki na naszym forum. Odpowiedz Link
harmoniak Gdańsk, dr Mizan-Gross 11.12.14, 12:00 Dr Mizan-Gross, Gdańsk Wrzeszcz. Bolesława Chrobrego 6 Czasami otwiera rejestrację na początku roku. Bardzo kompetentna, leczy wg FT4 i FT3 jeśli jest taka potrzeba. Więcej na forum. Tel. do rejestracji 058 341 59 18. Można dzwonić we wtorki i czwartki, w godzinach 14 - 17. Odpowiedz Link
anita7230 Re: Gdańsk, dr Mizan-Gross 19.12.14, 18:37 czy można zrobić u niej usg tarczycy czy trzeba prywtnie? mówisz, że leczy wg ft3 i ft4, czyli nawet jeśli tsh jest w normie to kieruje się bardziej ft3 i ft4? Odpowiedz Link
harmoniak Gdańsk, Gdynia, dr Kaczor-Felska 11.12.14, 12:08 dr Kaczor-Felska internista, leczy m.in. choroby odkleszczowe, zainteresowana także endokrynologią. Zleca TSH, FT4, FT3, antyTPO, antyTG, USG tarczycy, z tymi wynikami najlepiej przyjść na wizytę. Mam też prywatny nr tel. do dr, mogę udostępnić mailowo. Terminy na dzień dzisiejszy nieodległe. Konkretna, dużo tłumaczy. Uważa, że wyniki powinny być raczej u góry normy. Przepisuje B12, żelazo. Przyjmuje w Gdańsku tutaj (Nowy Port): www.borelioza-med.pl/kontakt/ I w Gdyni tutaj: www.medicas.com.pl/nasilekarze.htm Odpowiedz Link
mangorki Re: Gdańsk, Gdynia, dr Kaczor-Felska 22.05.15, 15:48 Witam Harmoniak. Poczytuję to forum od jakiegoś czasu. Dzięki wielkie za kopalnię wiedzy. Jedyne czego jeszcze się nie doszukałam to polecany gabinet usg, w którym można zrobić usg tarczycy. Czy mogłabyś jakiś konkretny polecić? pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
harmoniak Re: Gdańsk, Gdynia, dr Kaczor-Felska 23.05.15, 21:22 Cześć Aga, chodzę tutaj: gabinetyusg.eu/ Byłam u dr Danuty Sochy. Dr potrafi dostrzec zwłóknienia (typowe przy Hashi) oraz wie, że mała tarczyca nie jest stanem normalnym. Odpowiedz Link