Dodaj do ulubionych

do Łodzian/ek - duża prośba

07.09.11, 12:57
Proszę o doradzenie - przewertowałam net i wygrzebałam dwa nazwiska endokrynologów. Jeden to dr Dąbrowski z DZMP, drugi prof Kuzdak z Kopernika. Doradźcie proszę - którego wybrać? Zdaję sobie sprawę, że ilu pacjentów tyle opinii, niemniej może znacie tych lekarzy, możecie się wypowiedzieć?
Chciałabym wybrać "sprawdzonego" lekarza - raz że innemu nie zaufam, dwa - kwestia finansowa, trzy - dojazd do Łodzi. Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • 1.mateoj Re: do Łodzian/ek - duża prośba 07.09.11, 23:37
      Sama jestem z Łodzi i szukam dobrego endo, dlatego jeśli ktoś takiego posiada niech się pochwali proszę smile
      Większość patrzy tylko na samo TSH.
      Ja chciałam się dostać do prof. Maziarz ponoć bardzo dobry, ale nawet prywatnie wizyta trudno dostępna uncertain Od kilku miesięcy próbuje bezskutecznie.
      Do prof.Kuzdak też chyba się ciężko dostać i długo czeka, tak czytałam w necie.
    • moniastewka Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 15:20
      Ja dowiedziałam się tydzień temu o chorobie i rozpuściłam wśród znajomych wici, iż szukam dobrego endo w Łodzi. No i polecno mi również prof Zbigniewa Maziarza. Właśnie dzwoniłam do dermedu i dowiedziałam się, iż 1 października są zapisy na listopad.... ja raczej nie mogę czekać.. nie do końca mam jeszcze diagnoze.. Dostałam również polecenie od znajomej i jednej z forumowiczek do dr Hanny Kołodziej-Maciejewskiej przyjmuje gdzieś na Kopernika. Ja jutro idę do endo i zobaczymy co powie. Jak diagnoza będzie niepewna wtedy będę myśleć. Moje wyniki są niestety niejednoznaczne, ale na pewno mam nadczynność.
    • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 15:42
      dziękuję dziewczyny za odzew smile
      O dr Maziarzu nie słyszałam - poczytałam teraz i faktycznie ma b.dobre opinie. Szkoda że tak trudno do niego się dostać sad Do prof. Kuzdaka również b. trudno się dostać i zapisów też jeszcze nie ma (rzecz jasna o prywatnej wizycie piszę - koszt 150zł). Również zależy mi na jak najszybszej wizycie i rozpoczęciu leczenia, a tu się okazuje, że nie ma tak łatwo. Do tego szperam w poszukiwaniu endo dziecięcego - i nic. Powinnam to przewidzieć, wszak w naszym kraju niestety to norma.
      • moniastewka Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 16:07
        Szironna ja teraz chodzę do endo dziecięcego... dr Stawerska z tego co wiem pracuje w CZMP i przyjmuje w medicoverze w Łodzi. W necie bardzo sobie ją mamy chwalą. Przyznam, że sama byłam zdziwiona jak mi zaczęła rysować tarczycę i tłumaczyć jej działanie i co szwankuje itd. Widać, że do dzieci ma super podejście. Tylko czy dziecięcy lekarz też super leczy dorosłych?? hmm.. Dlatego rozglądam się za kimś innym. W medicoverze ma teraz urlop. Będzie pod koniec września.
        • 1.mateoj Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 18:40
          Ja do prof. Maziarz próbowałam już się dwa razy zapisać (telefonicznie) oczywiście każdego 1-go dnia miesiąca. Rano już nie ma numerków.
          Zapisy są od godziny 7. Trzeba chyba pod przychodnią o tej porze stanąć.
          Może i jest b.dobry ale to jest lekarz wręcz nieosiągalny i jeśli coś się będzie działo praktycznie zero kontaktu i konsultacji, to mi się odechciewa takiego lekarza jeszcze za niemałą kasę.
          Dziewczyny piszcie o dobrych i osiągalnych endo.
          Słyszałam też dobre opinie o dr.Sobieszczańskiej -Jabłońskiej.
          • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 20:10
            skoro do prof. Maziarza takie problemy to i ja szukam innego lekarza - jestem spoza Łodzi to raz, dwa "bić się" o kolejkę też nie zamierzam. Lekarz powinien być dostępny - 1.mateoj słusznie to zresztą zauważa
        • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 20:08
          nie, nie - do dziecięcego szukam dla syna. ma 5 lat i jego wyniki według mnie nie są w normie (choć lekarz mnie początkowo uśpił) - swoją drogą b.dziękuję za nazwisko tego lekarza smile Drogo liczy za wizytę?
          Pozdrawiam
          • moniastewka Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 10:33
            Niestety nie wiem jaki jest koszt wizyty. Mam prywatną opiekę w pracy.. Pewnie na stronie jest jakiś cennik ewentualnie trzeba będzie zadzwonić. Mogę ewentualnie się zapytać bo dziś tam idę.
            • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 14:55
              moniastewka - bardzo proszę, jeśli Ci się uda, podpytaj. jeśli nie - zadzwonię bo i tak umówić syna muszę.
    • hop_angel Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 20:36
      dopiero zauwazyłam ten wątek też słyszałam sporo dobrego o Kuzdaku ale ja wcisnęłam się na 16 wrześnie do Pani dr Kołodzej - Maciejewskiej, podobno b. dobra, pozdr
      • 1.mateoj Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 21:14
        A gdzie przyjmuje dr. Kołodziej-Maciejewska ?
        Napisz jak po wizycie, jestem ciekawa. Denerwuje mnie to, że większość lekarzy patrzy na samo TSH.
        FT3, FT4 po co...
        Bardzo trudno o dobrego endo, mam wrażenie, że w Łodzi ich niewiele.
        Zupełnie co innego mówi lekarz, a zupełnie co innego piszą dziewczyny na forum.
        hmmm...smile
        • hop_angel Re: do Łodzian/ek - duża prośba 08.09.11, 22:04
          MULTI-MED PLUS Sp. z o.o.
          Łódź 90-533, woj. łódzkie
          ul. Kopernika 67/69
          tel. 042 636-36-59, 633-57-60

zadzwoń, powiedz, że masz złe wyniki to Cię wcisną, jak ja dzwoniłam pierwszy wolny termin byl na 1 grudnia ale powiedziałam o złych wynikach i wcisnęła mnie na 16 wrzesnia, odrazu będę mieć też zrobione USG przed wizytą, koszt całości 220 zł.
          • 1.mateoj Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 10:07
            Dzięki za info. No też do niej niezłe terminy.
            Ja w multi-medzie właśnie robiłam usg i biopsje tarczycy.
            Usg wykonuje tam chyba zawsze ten sam lekarz dr.Jaworski ale może się mylę.
            W każdym bądź razie badania miałam u niego
          • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 14:57
            daj znać jak odbierasz p. doktor. ja będę się umawiała w poniedziałek. ale wszędzie terminy odległe niestety
    • moniastewka Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 15:59
      Szironna po tym co usłyszałam od endo zapomniałam zapytac sad(( Ale dobrą wieść mam dla ciebie taką, że odwołałam u tej lekarki wizyte ktora miałam 23 września, więc wolny termin. Właściwie sami mnie wykreślili bo dzieci są w kolejce a ja mam chodzić do endo dla dorosłych.. Póki co czeka mnie biopsja i umieram ze strachu bo nie wiem czego sie spodziewać..
      • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 17:04
        czy mogę prosić Cię o namiary do przychodni? zadzwonię i zapiszę syna od razu.
        co do biopsji to wiem, że wiele osób się tym badaniem stresuje, zresztą to całkiem zrozumiałe. ale głowa do góry i myśl pozytywnie. i pisz kiedy masz - będę trzymała kciuki
      • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 17:05
        moniastewka do kogo w końcu idziesz?
    • moniastewka Re: do Łodzian/ek - duża prośba 09.09.11, 17:51
      Szironna ja chodzę też do medicovera, ale do dr Wiktorskiej. Mam pilne skierowanie na biopsję, którą sama wykona w środę - to już bliskosad Postanowiłam pozostać w jej rękach bo wizytę u siebie też mi załatwiła na następny piątek choć nie było miejsc. Ja do medicovera dzwonię na 500900500.
      • szironna Re: do Łodzian/ek - duża prośba 10.09.11, 07:08
        moniastewka dziękuję bardzo za telefon
        w środę trzymam kciuki i życzę powodzenia. daj znać jak było.
      • szironna moniastewka 22.09.11, 12:00
        moniastewka co u Ciebie? jak wizyta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka