Dodaj do ulubionych

Do Adminek

09.06.13, 04:29
Niedawno napisałam krótki post wyjaśniający w wątku:
- forum.gazeta.pl/forum/w,94641,143863091,143863091,Moja_historia_z_HASHIMOTO.html

Został wykasowany z jakiegoś nieznanego i niezrozumiałego powodu.
Posty osoby jątrzącej i piszącej nie-na-temat nadal w tym wątku widać...

Zdaję sobie sprawę z tego, że wątki należy czasem czyścić z niepotrzebnych wpisów, ale czy na pewno akurat w taki dość >> niesymetryczny << sposób? Czuję się z tym dość dziwnie...
Obserwuj wątek
    • harmoniak Re: Do Adminek 09.06.13, 08:54
      forum.gazeta.pl/forum/w,94641,144974134,144974134,Idziemy_dalej.html
      Zapraszam w tej sprawie na priv, zresztą już masz tamod jakiegoś czasu wiadomość.
    • papysia Życie... 09.06.13, 12:04
      Tak to przeważnie w życiu bywa, że ten kto krzyczy najgłośniej - wygrywasad. Odezwałam się raz, odnosiłam się nie do osoby, o żadnych prywatnych wycieczkach nie było mowy, bo osoby nie znam. Nie wiem czy stara czy młoda, gdzie mieszka, gdzie pracuje itd. - odnosiłam się tylko do jej wpisów na forum (niegrzecznych, hałaśliwych i pełnych pretensji, także na innych forach). Odpowiedziała z taką złością, impertynencją, że głowa mała. Zażądała u administratorek interwencji. I interwencja była. Cóż, życie...
      • harmoniak Re: Życie... 09.06.13, 13:40
        Nikt nie wygrał, nikt nie przegrał. Kilka usuniętych postów to przecież nie tragedia.

Nie tylko Julka i Piesek posunęły się za daleko, także Ty to zrobiłaś.

Odezwałam się raz, odnosiłam się nie do osoby, o żadnych prywatnych wycieczkach nie było mowy, bo osoby nie znam.

Wycieczka osobista to komentowanie osobowości rozmówcy, wytykanie słabości, snucie domysłów na tematy prywatne. No właśnie, nie znasz Julka47, a komentowałaś jej sposób pracy, pisałaś o jakiś tyłach u współpracowników, o predyspozycji do zawodu
        • papysia Re: Życie... 09.06.13, 19:42
          Moje uwagi były bardzo ogólne, nie mogłam mówić o predyspozycjach do zawodu, którego nie znam. A błędy ortograficzne zawsze rażą mnie u osób, które mają tendencje do wywyższania się ponad innymi ludźmi (u prezydenta też). W innych przypadkach zwisa mi to kalafiorem.
          Ale ok, ok, szkoda czasu na jałowe dysputy. Mea culpa.
          Over.
          • harmoniak Re: Życie... 09.06.13, 19:48
            Ogólne czy nie, nawet nie chodzi o to, czy trafiłaś, ale że w ogóle snułaś takie domysły: " Nauczycielką, mam nadzieję, jednak nie jesteś". Nie chodzi o winę, tylko o to, żeby takie wypowiedzi się w przyszłości już nie powtarzały.
    • harmoniak Julka 09.06.13, 21:18
      Julka, ten wątek jest skierowany do adminów, poza tym wypowiadasz się w tonie, który skłania do polemiki, a za to już podziękujemy.

Ty miałaś ten komfort, że Twoje wypowiedzi rozłożone na czynniki pierwsze przedstawiłam Tobie na privie. A i tak z wieloma rzeczami się nie zgodziłaś. Jak Papysia uważa, że jej post był ok, to jej sprawa. Mnie obchodzi tylko to, co będzie potem. I naprawdę nie ma sensu reformowanie kogoś na siłę.
      • julka47 Re: Julka 09.06.13, 22:20
        Jasna sprawa, zgadzam się z Tobą.......jednakże posty, które będą nawiązywały do sporu miały być kasowane a niestety powyższe wypowiedzi wciąż do niego nawiązują z wyraźnym zaznaczeniem mojej osoby więc trudno to przemilczeć.
    • niedu Re: Do Adminek 10.06.13, 13:33
      Hej, jeśli to temat do Adminek, to mam małą prośbę przy okazji. Czy można prosić o wywalenie tego fragmentu o Nutralite mojego wątku? Na suplementy jest naprawdę inny temat, a mi ten fragment tylko zaśmieca wątek.

forum.gazeta.pl/forum/w,94641,144487594,144847641,Re_Wyniki_i_namieszane.html
      (Piszę tu, bo tu na pewno zauważycie.)
      • harmoniak Re: Do Adminek 10.06.13, 13:35
        Już. Powinien zostać wyrzucony wcześniej, trzeba zgłaszać smile
        • niedu Re: Do Adminek 10.06.13, 14:51
          dzięki
    • harmoniak Piesku... 11.06.13, 20:22
      ... sorry big_grin
      • mama_dorota Re: Piesku... 11.06.13, 20:25
        Proponuję wysyłać adminkom na priv posty, które uważamy za wymagające skasowania, bo pewnie nie jest im łatwo przekopać forum. wiele osób chyba ma dość jątrzenia tej starej sprawy. Mam nadzieję, że każdy będzie miał okazję poznać z innej strony i polubić, doświadczyć pomocy i życzliwości z tej drugiej strony.
        • anka.83 Re: Piesku... 12.06.13, 08:11
          Dokładnie.

Ludzie, bądźmy życzliwi w stosunku do siebie, wystarczająco dużo zła jest na świecie, żebyśmy tu się wzajemnie dobijały z powodu PIERDÓŁ. Po co? Chce się Wam?

Stres szkodzi tarczycy, ostrzega Minister Zdrowia, Szczęścia, Pomyślności.
    • mama_dorota Do Pieska 13.06.13, 09:31
      Jeszcze słówko chciałabym dopowiedzieć.

Przeniosłam się tutaj z sąsiedniego forum ze względu na znacznie lepszą atmosferę. Cenię sobie panującą tutaj swobodę wypowiedzi, podtrzymywanie faktu, że jest to forum, a nie internetowa przychodnia lekarska. Każda/każdy z nas ma swoje własne doświadczenia i zgodnie z tym prawo do własnego zdania. Bardzo zależy mi na tym, aby tak pozostało. Jeszcze bardziej zależy mi na tym, aby przez chwilowe zawirowanie nikt się do tego forum nie zniechęcił.

Piesku z łąki!, do tej pory zawsze chętnie udzielałaś pomocy wielu osobom, jak strażnik na posterunku. Nie każdy i nie zawsze to widzi, poza tym wszyscy mamy gorsze i lepsze chwile, szczególnie my, Hashimotki. Nie zniechęcaj się i nie rezygnuj, bardzo cię proszę, z tego wolontariatu.
    • papysia Re: Do Adminek 15.06.13, 21:12
      Nie znalazłam u góry wzoru na objętość tarczycy, może go nie zauważyłam. Jeśli go nie ma mam prośbę: podepnijcie ten link www.nuk.bieganski.org/index.php?la=pl&go=kal&kalk=tar_obj#proc
      Będzie prościej niż obliczać samemu.
      Pozdrawiam
      • anka.83 Re: Do Adminek 18.06.13, 08:16
        Niestety liczba wątków, które można przypiąć, jest ograniczona. Pomyślimy, czy coś można z tym zrobić.
        • mama_dorota Re: Do Adminek 18.06.13, 08:51
          Zgadzam się z poprzedniczką, że jest to szczególnie ważny temat. Może trzeba zrezygnować z któregoś z przypiętych wątków, aby zamieścić ten link? Np. "dyskusja na temat kalkulatora" - ciekawa, ale czy na pewno ktoś tam zagląda?
          • djpa Re: Do Adminek 18.06.13, 10:14
            Kalkulator do liczenia objętości tarczycy został podpięty tuż pod kalkulatorem do obliczania poziomu wyników względem norm - punkt czwarty. Podziękowania dla Harmoniak smile
            • anka.83 Re: Do Adminek 18.06.13, 13:44
              mama_dorota, tak dla ścisłości - wątki przypięte to są te dwa z pinezką (nie spadają na dół) i to ich liczba jest ograniczonasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka