Dodaj do ulubionych

Czy ktoś miał podobne symptomy?

20.10.14, 17:53
Może tutaj ktoś miał/ma coś podobnego w związku z tarczycą? Pozwalam sobie przenieść zapytanie z forum hashi.
Ustalił mi się ostatnio taki oto schemat "napadu" fatalnego samopoczucia: robi mi się gorąco bardzo, zaczynam się pocić, nogi robią się słabe, czuję na karku i ramionach jakby pieczenie skóry, do tego dygotanie w ciele, gardło mocniej zaczyna boleć, zaczynam bardziej "chrypieć" i ucisk w klatce. Oczywiście podczas tego napadu chce mi się płakać z bezsilności, że znowu mnie bierze itd., i że już dłużej nie dam rady. I często trzyma cały dzień.
Pytam, czy ktoś zna coś podobnego w związku z hashi, bo moim zdaniem to raczej nie jest nerwicowe. Pojawia się bez przyczyny, żadnego zdenerwowania przedtem nie ma. Jak opowiadałam endo, to jej to nie pasuje, ta potliwość i "gorąco" do niedoczynności, no i ta chudość. Ech.
Obserwuj wątek
    • stapelia Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 08.11.14, 13:19
      To wyglada na klasyczny atak paniki. Choc ja miałam podobnie a przy niewyrownanych hormonach schudłam 8 kgwink a jakie masz ostatnie wyniki? Jak cie weźmie to długo trwa?
      • dona0987 Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 08.11.14, 16:33
        stapelia napisała:

> To wyglada na klasyczny atak paniki. Choc ja miałam podobnie a przy niewyrownan
        > ych hormonach schudłam 8 kgwink a jakie masz ostatnie wyniki? Jak cie weźmie to d
        > ługo trwa?
        Wiesz, ostatnio trwało dość długo, ale starałam się coś brać uspokajającego, tylko te uspokajacze źle mi robiły, bo po jakimś czasie zaczynałam ryczeć po nich. Teraz to już nie wiem, co skutek, co przyczyna.
        Wyniki mam w moim wątku na "Hashimoto": "to forum jest niesamowite i prośba". Podobno w normie. Gdyby nie USG to same wyniki są w normie.
        Czy po wdrożeniu leczenie tyroksyną takie potworne cuda pójdą precz??? Ja nie mogę teraz normalnie żyć!
        • fenyloetyloamina0422 Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 08.11.14, 17:00
          Chyba nie będzie dla Ciebie zaskoczeniem jak napiszę, że ja tak mam big_grin U mnie to wygląda trochę inaczej - wystarczy mały wysiłek, a ja czuję potworne gorąco, szczególnie na karku, zaczynam się pocić i serce bije mi jak szalone. Przed np. wyjściem z domu żeby nie być cała spocona (zdąże zmęczyć się już samym ubieraniem i czesaniem), leżę w zimnych okładach, czasem w jakiś mrożonkach big_grin Jasne, że wygląda to jak napad paniki ale to nie jest to, bo ja w takich sytuacjach nie czuję stresu i widzę, że objaw jest czysto fizjologiczny. Z tego co czytałam wiele Hashimotek ma podobnie. Też chętnie się dowiem czy to moja po rozpoczęciu leczenia.
          • dorci-a177 Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 08.11.14, 21:32
            Witam
            Ja tak miałam wtedy,kiedy hormony mi spadały i /lub/ wtedy,kiedy brakowało żelaza(albo spadało żelazo)
            Miałam tez tak przy za dużej dawce hormonu.A przed rozpoczęciem leczenia lądowałam w szpitalu z takimi objawami.Więc to może być spowodowane kilkoma przypadkami.
            • fenyloetyloamina0422 Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 08.11.14, 22:42
              I co w szpitalu Ci na to mówili? Pomogli coś?
            • fenyloetyloamina0422 Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 08.11.14, 22:48
              Albo ważniejsze - czy po uregulowaniu hormonów te objawy zniknęły? To jest mega męczące. Obecnie 70% czasu jestem spocona i jest mi gorąco, kolejne 30% zamarzam i trzęsę się z zimna.
              • dorci-a177 Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 09.11.14, 23:17
                Jeśli mnie pytasz to przechodzi jak hormony są w porządku i żelazo też musi byc ok,ja jeszcze biorę magnez i potas bo jak tego brak to serce szybciej wali.A w szpitalu nawet nie sprawdzili tsh,tylko ekg,echo wszystko ok i do domu
    • fenyloetyloamina0422 Re: Czy ktoś miał podobne symptomy? 13.11.14, 15:08
      Dona, jak tam Twoje zdrowie? Ruszyło się coś w sprawie badań?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka