Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretację wyników

25.10.14, 17:37
Od wielu lat mam guzki na tarczycy. W 2006 r. miałam podostre zapalenie tarczycy, któremu towarzyszyła nadczynność. Udało się wszystko unormować. Przez ostatni rok ciągle źle się czuję, mam arytmię, kaszel, nudności, duszności, bardzo się pocę, ciągle mi gorąco. W tym roku już dwa razy byłam w szpitalu z powodu kłopotów z płucami. Dzisiaj zrobiłam badania krwi: TSH - 0,908 (norma 0,550-4,780); ft3 - 3,64 (2,30-4,20); ft4 - 1,32 (0,89-1,76). Czy moje złe samopoczucie może być związane z tarczycą? Będę wdzięczna za informacje. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • procesor Re: Prośba o interpretację wyników 25.10.14, 22:29
      z wyników nie wynika chyba że to cos z tarczycą związanego
      skoro miałaś jednak z nią problemy to dla spokoju można zrobić dokładniejsze badania -choć nei wiem czy to ma sens
      albo za jakis czas powtórzyć

szukaj raczej innych powodów
      • bardu Re: Prośba o interpretację wyników 26.10.14, 02:13
        Dziękuję za odpowiedź.
    • bardu Re: Prośba o interpretację wyników 31.01.15, 10:51
      Byłam u endo, która poinformowała mnie, że prawie na pewno moje problemy nie są spowodowane tarczycą. Wysłała mnie jednak na biopsję największego guzka i mam wynik:
      "W rozmazach materiał miernie obfity, zawiera płaty tyreocytów tworzące struktury drobno i wielkopęcherzykowe, z cechami powiększenia jąder komórkowych oraz zmian degenarycyjnych w postaci pojedynczych inkluzji wewnątrzjądrowych i ogniskowo wodniczek. Obraz odpowiada kategorii 3 -zmiana pęcherzykowa bliżej nieokreślona. Wskazana obserwacja z wykonaniem biopsji za 3-6 miesięcy."
      Mam wizytę u endokrynologa dopiero w drugiej połowie lutego. Czytałam trochę w necie o takich zmianach, nie martwię się na zapas - ale może powinnam spróbować przyspieszyć wizytę u lekarza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka