Dodaj do ulubionych

Choroby tarczycy, hashimoto

14.07.21, 10:06
Cześć! Zakładam ten wątek bo nie udało mi się znaleźć nic na ten temat a mianowicie pół roku temu zdiagnozowano u mnie niedoczynnośc tarczycy spowodowana prawdopodobnie zapaleniem hashimoto. Objawy jakie miałam to puchniecie nóg do kolan, zmęczenie, brak koncentracji, bóle stawów, mięśni, opuznieniq w miesiączkowaniu, nerwowość, okropne zmiany nastroju oraz dodatkowe kilogramy. Lekarz przepisał euthyrox N 25 na początek później po 2 miesiącach euthyrox N 37.5 i na początku objawy lekko ustopily ale teraz znowu wszystkie wróciły zmęczenie dodatkowo chyra i straszne puchniecie nóg, zmiany nastroju oraz totalne osłabienie... Czy ktoś pomimo brania tabletek miał tak, że objawy nie ustepywaly.? Pomóżcie bo już głupieje a wizyta u lekarza dopiero za miesiąc.
Obserwuj wątek
    • waesa Re: Choroby tarczycy, hashimoto 14.07.21, 17:18
      Witaj, nie jestem specjalistą od tarczycy bo sama się uczę żyć z jej zaburzeniami. Przechodzę to samo od maja i zaczęło się nagłym skokiem ft4 lekko ponad normę. Dla mnie to jednak było za wiele. Czułam się paskudnie. Miesiąc przelezalam, do tego potworna depresja, lęki nocne i osłabienie, uczucie infekcji, rozbicia jakbym była chora, drżenie rąk i pobolewanie tarczycy. Koszmarr. Teraz hormony się ustabilizowały a raczej ft4 i ft3 mam niziutko,.dalej czuje się słabo i pobolewa mnie tarczyca, mam mrowienia na całym ciele i oslabiebie miesni rąk i nóg.
      Wiesz tak sobie myślę, że u Ciebie hormonem się nasycił organizm i potrzebuje więcej. 37,5 to może być za mała dawka. Dziewczyny często piszą tu o zbadaniu niedoborów ferrytyna, witamina b12, witamina d, magnez itp. Na pewno zeby ktoś Ci doradził musisz napisać wyniki tarczycowe TSH, ft3 I ft4 z normami.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka.
      • milaemalka Re: Choroby tarczycy, hashimoto 18.07.21, 00:49
        Nie napisałaś jakie miałaś wyniki Trudno powiedzieć jakiej dawki potrzebujesz,żeby wyjść z niedoczynności Masz dwa wyjścia Robisz badanie trójki tarczycowej i ewentualnie zwiekszasz dawkę Albo czekasz do wizyty i przed nią robisz badanie A tak na marginesie 37,5 to raczej maleńka dawka
    • wozny1234 Re: Choroby tarczycy, hashimoto 15.09.21, 07:48
      Objawy jak u człowieka obciążonego patogenami. Co ci mogę powiedzieć to tylko tyle, że ja byłem w gabinecie Herbasol w Wrocławiu. Zrobiłem diagnostykę i polecam, bo mi powiedzieli dlaczego jestem chory i też nie wierzyłem, że mam patogeny. Okazało się, że toksyny od tych patogenów mnie zatruwają i niszczą organizm.
      • waesa Re: Choroby tarczycy, hashimoto 15.09.21, 16:29
        Jakie patogeny? I co Tobie było, jakie objawy?
    • lu Re: Choroby tarczycy, hashimoto 24.11.21, 00:09
      wszystko o naturalnym leczeniu niedoczynnosci tarczycy i hashimoto
    • tomasz.naturopata Re: Choroby tarczycy, hashimoto 08.02.22, 11:42
      Należy pamiętać, że tabletki w dużej mierze są syntetyczne i nie leczą a zaleczają, dlatego jest chwilowy nawrót zdrowia a w późniejszym czasie następuję nawrót choroby. NIE stwierdzam aby ich nie stosować ale przy takich lekach bardzo obciążamy organizm. Należy go oczyścić z toksyn, mogę podpowiedzieć jak naturalnymi sposobami nie tylko oczyścić ale również wyjść z tej choroby bo mam bardzo dużo historii osób które poradziły sobie właśnie w ten sposób z hashimoto. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka