Dodaj do ulubionych

Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów

18.03.22, 12:20
Dzień dobry,
Zwracam się z prośbą o interpretację wyników, zrobionych wczoraj.

TSH 1,140 (zakres 0,270-4,200)
FT3 3,29 (zakres 2,00-4,40)
FT4 0,96 (0,93-1,70)
T3 1,03 (0,80-2,00)
T4 0,97 (0,93-1,70)
Anty-TPO 90 (0-34)
Anty-TG 74,30 (0,00-115)
TRAB <0,8 (0,00-1,22)
Ferrytyna 30 (13-150)

Badania zrobione miesiąc temu:
TSH 0,793
Cholesterol 197 (115-190)

USG:
Jednorodna, normoechogeniczna, wielkości na dolnej granicy normy. Cieśń szerokości 3mm
Prawy płat 14x15x34mm V-3,6ml
Lewy płat 11x18x33 V-3,4ml

USG z marca 2021
Tarczyca niepowiększona o typowym położeniu, gładkich obrysach, prawidłowej echostrukturze i prawidłowej echogeniczności. Cieść nieposzerzona.
Prawy płat 16x15x53ml V-6ml
Lewy płat 15x14x54mm V-5,6ml

Objawy są od kilkunastu lat, miałam badane killa razy TSH i zrobione USG w wieku 18 lat - usłyszałam że tarczyca wygląda idealnie i wszystko gra. Od roku próbuję "walczyć". Objawy:
-krwotoki z nosa od małego
- bardzo niskie ciśnienie krwi, średnia 88x53
-zimne dłonie i stopy
- ostatnio miałam 3 razy z rzędy objaw Raynauda
- od lat lecą mi włosy, są okresy lepsze i gorsze. Obecnie gorszy- kilka razy dziennie wyciągam nie mało włosów, do tego zaczęły się okropnie łamać i wokół biurka znajduję dywan z moich włosów
- paznokcie łamiące się, rozdwajające, roztrajające...
- suche usta, szczególnie dolna warga
- sucha skóra? Mocno się nawilżam, więc nawet nie zauważam, ale dziś drapiąc się kolanie zobaczyłam odpadające drobinki, często miewałam uczucie suchych łydek
- rok temu popsuł mi się nagle wzrok - zrzuciłam na wiek 32 lata i pracę przy komputerze
- od 16 r.ż. mam wzdęcia, problemy jelitowe
- suche oczy
- ostatnio bóle w oczodołach, szczególnie rano
- jestem wiecznie zmęczona, nie mogę się dobudzić i rano czuję się jakbym pracowała w kamieniołomach, a nie spała. Jestem słaba, nie mam sił, jstem bez życia
-mogłabym spać całymi dniami
- wchodząc na 2gie piętro, stojąc w autobusie, czy idąc i mówiac się męczę
- po silnym wysiłku fizycznym czuję się patologicznie zmęczona. Po słabym czuję się zdrowo zmęczona
- mam ogromne problemy ze skupieniem i koncentracją
- zrobiłam się "zakręcona", rozkojarzona, wypowiadam się chaotycznie, dziwnie składam słowa
- cierpię na nadpotliwość od ok 15r.ż. poci mi się całe ciało, pachy, stopy, dłonie, plecy, twarz czy głowa szczególnie. Potrafię leżac w łóżku rano, pijąc ciepłą (nie gorącą) herbatę spocic się
- mam bóle karku i ramion, promieniujące do głowy
-dawniej bolały mnie kolana i kostki, kilka razy prawie upadłam nagle biegnąc
- ostatnio zauważyłam na zajęciach pilates, że bolą mnie nadgarstki, a także zdążyło mi się kilka razy w ciągu kilku miesięcy zatoczyć
- miesiączki ok, co 23-27 dni
- w wieku 31 lat nagle dostałam trądziku, który zniknął po ok 3 miesiącach i pojawił się rok później też na ok 3 miesiące
- 2 lata temu miałam ekg holtera z wynikiem dobrym ze wzg na kołatania serca - raz, dwa razy dziennie serce mi na ułamek sekundy przyspieszało tak, że musiałam zakasłać...
- wahania nastroju

Zrzucałam wiele objawów na niskie ciśnienie (bo taka moja uroda), na cięższe chwile w życiu i stres, czy genetykę. Chciałabym się upewnić, czy aby na pewno z moją tarczycą jest wszystko ok. Może któraś z Was ma podobnie, z chęcią poznam Wasze opinie i historie smile

Z góry dziękuję na pomoc i wyrozumiałość!
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 19.03.22, 11:50
      Nie jest dobrze z tarczyca masz graniczne niskie ft4 i od tego na pewno masz tak dużo objawów ft3 i ft4 powinno być 65-75% normy ty masz ft 4bardzo nisko po zatym masz większe ft3 od ft4 a tak nie może być bo wtedy źle się czujemy potrzebujesz podnieść ft4 czyli potrzebujesz eutyroxu tylko że u nas w kraju ciężko trafić na dobrego endokrynologa który wie co zrobić 90%endokrynologow powie że jest wszystko dobrze tyle że bez ft4 nie da się funkcjonować ale tylko 10% lekarzy przepisze ci eutyrox i nastąpi poprawa te 90% będą zganiać na inne choroby np na depresję bo wyniki w normie kasa i do widzenia mecz się sama musisz znaleźć dobrego lekarza który przepisze leki ale nie będzie to łatwe ale to twoje zdrowie i nie odpuszczaj bo będzie coraz gorzej powodzenia
      • wiecznie_zmeczona Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 19.03.22, 19:35
        Dziękuję za odpowiedź. Twoja opinia jeszcze bardziej mnie zmotywowała do walki.
        Tak jak mowisz - większość endokrynologów bagatelizuje, wysyłają tylko na TSH i męcz się człowieku dalej.
        Rok temu zrobiłam anty TPO sama i wyszło podwyższone, a mimo 91919 objawów usłyszałam, że tak bywa.
        Dziękuję i zdrówka życzę smile
        • wiecznie_zmeczona Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 23.03.22, 12:03
          Update:

Endokrynolog nie przepisała leku. Zmniejszona w ciągu roku tarczyca, która jest za mała, podwyższone anty-TPO i FT4 przy dolnej granicy, ale to jeszcze nie moment na lek...
          Walczyć czy odpuścić? Czuję się głupio latając po lekarzach z wynikami "w normie" i słysząc ciągle, że wszystko gra.
          Ktoś ma podobną sytuację? Idealne TSH, FT4 przy dolnej granicy, tarczyca w super stanie, ale pomniejszona i nieco zawyżone anty TPO? Przyjmujecie leki?
          • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 23.03.22, 12:30
            Potrzebujesz leczenia i nie odpuszczaj z biegiem czasu będzie coraz gorzej zawyżone anty wskazuje na stan zapalny niskie ft4 wskazuje że potrzebujesz eutyroxu pisałem ci że takich mamy lekarzy przy niskim ft4 twoja tarczyca jest nie wydolna musisz szukać endokrynologa który zna się na swojej pracy a nie jakiegoś matołka pisałem już nie raz że 10% lekarzy zna się na swojej pracy ale musisz szukać nie odpuszczaj
            • wiecznie_zmeczona Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 23.03.22, 13:25
              Artur a czy jesteś w stanie polecić dobrego endokrynologa we Wrocławiu?
            • wiecznie_zmeczona Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 30.05.22, 13:38
              HEJ, wracam z nowym pytaniem. Czy to normalne, że na przestrzeni czasu TSH dość mocno się zmienia?

30.05 22 2,930
              16.03.22 1,410
              10.02.22 0,793

Wszystkie wyniki w normie, ale zastanawiam się dlaczego w ciągu 3,5 miesiąca tak powędrowało ku górze. Może to dobry znak? smile
              • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 30.05.22, 15:39
                Gdy brakuje ci T4 a tobie brakuje to TSH będzie szybowało do góry i będzie się pogłębiać niedoczynność tarczycy a co za tym idzie złe samopoczucie potrzebujesz leczenia
                • wiecznie_zmeczona Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 02.06.22, 14:40
                  Dzięki Artur 💚
    • wiecznie_zmeczona Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 23.03.22, 13:27
      Dziękuję za odpowiedź smile
      Wezmę wskazówki do serca i wdrożę w życie suplementację i zdrowszy tryb życia.
      Na bezsenność nie cierpię, wręcz przeciwnie. Zaburzeń osobowości również nie mam.
      Testosteron badałam w zeszłym roku i jest w normie.

Pozdrawiam
    • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 23.03.22, 16:11
      Z graniczne niskim ft4 twoja tarczyca jest niewydolna i bardzo dużo objawów jest od tego po wyrównaniu hormonów dużo objawów po prostu zniknie ja i wiele osób które by miały takie ft4, czuło by się poprostu tragicznie oczywiście dieta można poprawić samopoczucie ale bez hormonów które produkuje tarczyca nic nie zrobisz poprostu gdy ich jest mało trzeba je uzupełnić i tyle latanie po różnych lekarzach nic tu nie da trzeba ustawić hormony na odpowiednim poziomie i wiele objawów poprostu zniknie tarczyca odpowiada za cały organizm poczytaj fora nasze i zagraniczne unas duża część lekarzy poprostu jest niedouczonych patrzą tylko na TSH co jest totalnym błędem co do lekarza to ci nie pomogę jestem ze Śląska ale lepiej czasem przejechać trochę dalej i trafić na prawdziwego fachowca
      • aga370 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 06.06.22, 17:20
        mam pytanie do Artura, bo widzę, że zna się na tarczycy. moje wyniki:

anty-tpo 367 (0-35)
        anty-tg 135 (0-115)
        trab 2.26 (<1.22 osoby zdrowe, <1.58 osoby z chora tarczyca)

TSH 0.498 (0.350-4.940)

z morfologii bazofile poniżej normy i limfocyty podwyższone)

do 20 roku życia leczyłam się na tarczycę, obecnie mam 39.
        objawy pasują w 95 % do nadczynności.
        Niebawem mam wizytę u Endo. Czy może z moimi wynikami i samopoczuciem powiedzieć, że z tarczyca jest wszystko ok ?
        • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 06.06.22, 17:45
          Nie nie jest dobrze widać że masz stan zapalny świadczą o tym wyniki anty tpo i anty tg ale jak pójdziesz do endokrynologa zrobi ci USG i pewnie powie ci coś więcej z mojego doświadczenia nie robi się samego TSH bo to nic nie pokazuje musisz zrobić TSH ft3 i ft4 i wtedy wszystko wiadomo z samego TSH to wróżenie z fusów piszesz że leczysz się na tarczycę czy bierzesz jakieś leki ? Bo nic nie piszesz
          • aga370 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 06.06.22, 18:59
            dzięki za odpowiedź smile
            z USG - tarczyca niepowiększona o silnie wzmożonej spoistości. Echogenicznosc obu płatów niejednorodna z obszarami o obniżonym echu i pasmami tkanki włóknistej na miąższu obu płatów.

obecnie nie leczę się. leczyłam się kilkanaście lat. miałam stany przechodzące od niedoczynności w nadczynność.

obecnie źle się czuje. zażywam tabletki na obniżenie pulsu, serce kołacze mimo to. jestem wewnątrz roztrzęsiona. mam problemy z jelitami - biegunki. włosy wypadają, ręce trzęsą itp.

kiedyś z takimi wynikami tzn TSH miałam trochę wyższe ponad 1, lekarz powiedział, że jest wszystko ok.
            teraz nie chce się tak zbyć, bo źle się czuje.
            • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 06.06.22, 20:23
              Zrób badania TSH ft3 i ft4 i będzie wszystko wiadomo z tych objawów co opisujesz to zeczywiscie może być nadczynność tarczycy i nie ma co czekać tylko trzeba to leczyć nadczynność tarczycy potrafi wyniszczyć cały organizm zrób te badania co ci napisałem i to jak najszybciej
              • aga370 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 06.06.22, 20:32
                ok, dzięki
                zrobię 🙂 i dam znać
                pozdrawiam
              • aga370 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 09.06.22, 14:08
                zrobiłam na razie ft3 i ft4

ft3 3.22 (1.58-3.91)
                ft4 0.86 (0.70-1.48)

byłam u edno. USG potwierdza zapalenie, lekarz znalazł 2 małe guzki, jak powiedziała nieistotne klinicznie. Mam powtórzyć trab i anty-tpo. ft3 i ft4 w normie a ja fatalnie się czuje. jak to możliwe, że objawy pasują a wyniki są ok...? gdzie szukać jeszcze przyczyny tego fatalnego samopoczucia ?
                • aga370 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 10.06.22, 15:24
                  trab 5.27,
                  TSH 0.49 (0.36-4.9)
                  ft3 3.22 (1.58-3.91)
                  ft4 0.86 (0.70-1.48)

Artur co sądzisz ?

< 2.58 - osoby zdrowe,< 3,10 - osoby z chorobą tarczycy
                  • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 10.06.22, 18:48
                    Musisz iść do endokrynologa podwyższone traby mogą oznaczać że idziesz w nadczynność
                    • karola092 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 10.06.22, 22:36
                      A czy mogłabym prosić o pomoc w odczytaniu moich wyników:

TSH - 1,366 (0,550 -4,780)
                      FT3 - 3,36 ( 2,30 -4,20)
                      FT4 -1,25 (0,89-1,76)
                      ATG (o18) <25,0 ( <60,0)
                      ATPO (O09) <37,0 ( 60,0)

Ogólnie od jakiegoś czasu nie czuje się najlepiej jestem śpiącą mam zimne dłonie oraz stopy do tego czuje ze serce mi kołata martwię się czy to poważne problemy są związane z tarczyca
                      • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 11.06.22, 09:49
                        Ft4-41%ft3-55%czyli tarczyca nie domaga co pokazuje wyższe ft3 od ft4 optymalne hormony ft3ift4 powinny być na poziomie 65-75% i zawsze ft4 musi być o troszkę większe od ft3 wtedy będzie wszystko dobrze
                    • aga370 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 11.06.22, 10:49
                      Dziękuję za odpowiedź. kiedyś miałam stwierdzoną chorobę Graevsa Basedova. Obecnie lekarka się zastanawia czy oby napewno. Kazała powtórzyć badania.
                      A wg Ciebie ft3 i ft4 są ok ?
                      • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 11.06.22, 12:02
                        Nie nie są dobre
    • ancaaa_879 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 08.06.22, 09:22
      A czy ktoś mógłby pomóc mi w interpretacji moich wyników?

1. Badania robione około 3 tygodni temu :
      - TSH trzeciej generacji 1,909 μlU/ml (0,350 — 4,940)
      - FT3 3,04 pg/ml (1,71 — 3,91)
      - FT4 0,72 ng/dl (0,70 — 1,48)
      - P/c antytyreoglobulinowe ATG 1,75 IU/ml (< 4,11)
      - P/c przeciw peroksydazie tarczycowej ATPO 1,49 lU/ml (< 5,61)
      - CRP 27,6 (<5)
      - OB 61 (<25) podwyższone od ponad roku, kontrolowane kilkukrotnie

2. Wyniki sprzed 2 dni:
      - TSH 1,5 (0,27 - 4,20)
      - FT3 5,53 pmol/l (3,1 -6,8)
      - FT4 10,48 pmol/l (12-22)
      - OB 68 (<20)

Moje objawy to nadwaga - przytyłam ponad 20 kg w połtora korku, nieustanna senność i zmęczenie, bóle stawów, bardzo długo śpię, problemy z koncentracją, konieczność ciągłego wspomagania się kawą żeby funkcjonować, bardzo długie cykle miesiączkowe około 40 dni, w ostatnim czasie całkowite rozregulowanie cyklu, prawie zanim miesiączki. Niespecyficznym objawem są napady gorąca i nienaturalna potliwość, której kiedyś nie było. Od ponad roku biorę Izotek - lekarze twierdzą że nie powinien on powodować takich skutków ubocznych. Poza tym od lat choruję na depresję, zażywam Asentrę 150 mg, jakieś pół roku temu przy 75 mg miała prawie całkowitą remisję, teraz muszę się ratować prawie najwyższą dopuszczalną dawką bo miałam kolejne epizody depresyjne.

Proszę o pomoc w interpretacji, mam 26 lat

• artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 08.06.22, 13:52
        Wcale się nie dziwię że się kiepsko czujesz przy takich wynikach dziwię się że w ogóle wstajesz z łóżka byłaś u endokrynologa masz problem z tarczyca i to bardzo duży masz ft4 poniżej normy potrzebujesz leczenia nie dziwi mnie też że leczysz się na depresję bo przy takich wynikach to normalka
        • karola092 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 09.06.22, 18:53
          A czy mogłabym prosić o pomoc w odczytaniu moich wyników:

TSH - 1,366 (0,550 -4,780)
          FT3 - 3,36 ( 2,30 -4,20)
          FT4 -1,25 (0,89-1,76)
          ATG (o18) <25,0 ( <60,0)
          ATPO (O09) <37,0 ( 60,0)

Ogólnie od jakiegoś czasu nie czuje się najlepiej jestem śpiącą mam zimne dłonie oraz stopy do tego czuje ze serce mi kołata martwię się czy to poważne problemy są związane z tarczyca
          • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 10.06.22, 08:12
            Z wyników ft4-41% ft3-55% czyli widac niedoczynność tarczycy gdy ft3jest większe od ft4 to widać że twoja tarczyca nie domaga także wszystkie twoje objawy pokazują że brakuje ci hormonów ft4ift3powinny być na poziomie 65-75% u ciebie ich brakuje ft4to zapas w organizmie ft3 pokazuje ile zużywasz a więc więcej zużywasz niż masz zapasu ft4powinno być zawsze większe od ft3 i na odpowiednim poziomie u ciebie ich brakuje i stąd twoje objawy z miesiąca na miesiąc będzie ci spadać ft4 a co za tym będzie się pogłębiać niedoczynność trzeba znaleźć lekarza który patrzy na ft3 i ft4 a nie tylko na TSH bo po TSH powiedzą ci że jest wszystko dobrze tylko TSH nie jest hormonem tarczycy tylko przysadki a hormonami tarczycy są ft3 i ft4
            • karola092 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 11.06.22, 10:28
              Dzięki wlansie byłam z tymi wynikami u lekarza powiedział że mie mam co się martwić przepisał witaminę D ginekolog widziała również powiedziała że jest ok jesteśmy w trakcie staran o dziecko i nie wychodzi martwię się że to jest ten problem ...
    • np02 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 12.06.22, 17:57
      Dzień dobry studiuje w Anglii. Od 2 lat zle sie czuje. Bardzo zle toleruję zimno i ciepło, jestem ciągle zmęczona, nie mogę se skoncentrować i mam ciągle wzdęty bzuch. lekarz w Anglii nie chał dac mi skierowania na badanie tarczycy więc zrobiłam w priwatnym gabinecie i mam dopiero wizytę 30 Czerwca. Bardzo chciałam poprosic o pomoc w odczytania wyników. Mam dziewiętnaście lat.

Total thyroxine (T4) 90 nmol/L 59-154

Thyroid stimulating hormone (TSH) 1.14 mIU/L 0.27-4.2

Free Thyroxine 13.0 pmol/L 12.0 - 220

Free T3 4.5 pmol/L 3.5- 7.7

Thyroglobulin Antibody 12.6 IU/mL 0-115

Method used for Anti-Tg: Roche Modular

Thyroid Peroxidase Antibodies <9.0 IU/mL 0-34

Method used for Anti-TPO: Roche Modular

Natalia
      • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 13.06.22, 15:10
        Masz nisko hormon ft4 a wyżej ft3 twoja tarczyca nie domaga potrzebujesz leczenia możesz mieć wiele objawów nie wiem jacy tam są lekarze ale jak będzie patrzył tylko na TSH to powie że jesteś zdrowa ale jak już spojrzy na całość to da ci leki i będzie dobrze ale nie odpuszczaj bo problem jest i za parę miesięcy lub lat będziesz w gorszym położeniu
        • np02 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 13.06.22, 18:34
          Dziękuje ci bardzo. Tak waśnie jest paczą tylko na TSH i mówią ze jest ok. Tak naprawdę nie ma tutaj gdzie se leczyć.
    • kayalle1991 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 18.06.22, 21:40
      Mam prawie takie same wyniki TSH, ft3 i ft4.. i identyczne objawy do Twoich ... Współczuję bo wiem co to znaczy . W przyszłym tyg robię szereg innych badań i z kompletem maszeruje do lekarza. A wyniki teoretycznie w normie więc większość lekarzy to olewa. Dostać się do normalnego lekarza graniczy z cudem . A jeśli nie masz też zbyt dobrej sytuacji finansowej to jest to bardzo trudne wszystko . Dopóki nie znalazłam tego forum i nie przeczytałam od deski do deski kilku wątków, że jest jednak nadzieja, że to moze być tarczyca, na przekór temu co mówili, powoli się poddawałam. Ale musimy walczyć. Smutne jest tylko to że pacjent sam musi się nauczyć czego musi wymagać od lekarza .
    • betka2022 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 20.06.22, 20:48
      W internecie można znaleźć dużo porad i nie koniecznie dobrych. Zamiast szukać pomocy na forum polecam skontaktować się z lekarzem. Można umówić się do lekarza przez aplikację MojeZdrowie24. Wizyta może być w gabinecie lub online.
      • kayalle1991 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 23.06.22, 19:35
        Beatka, jasne - z jednej strony masz rację, a z drugiej muszę się trochę niezgodzie . Większość z nas odwiedziła masę lekarzy, zostawilo u nich "dobry samochód" a zdrowie pozostało w takim samym gruzowisku, albo co gorsza w jeszcze większym . Dzielimy się tu sprawdzonymi metodami, opartymi na własnych doświadczeniach i próbach ( nie zawsze dobrych wink)) jednak nieraz czytając forum przekonałam się, że korzystając z wiedzy jaką posiadają już "wtajemniczeni", można znacząco poprawić swoje nadszarpnięte samopoczucie w przebiegu choroby .
    • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 23.06.22, 20:38
      Załóż swój wątek bo się później robi bałagan a ja postaram się odpowiedzieć na twoje pytania
      • np02 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 12:20
        Wczoraj byłam u lekarza, dowiedziałam się ze moje wyniki są perfekt a ja dalej zle se czuje.

Total thyroxine (T4) 90 nmol/L 59-154

Thyroid stimulating hormone (TSH) 1.14 mIU/L 0.27-4.2

Free Thyroxine 13.0 pmol/L 12.0 - 22.0

Free T3 4.5 pmol/L 3.5- 7.7

Thyroglobulin Antibody 12.6 IU/mL 0-115

Method used for Anti-Tg: Roche Modular

Thyroid Peroxidase Antibodies <9.0 IU/mL 0-34

Method used for Anti-TPO: Roche Modular
        • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 13:14
          Tak jak pisałem patrzy na TSH a nie na hormony twoje ft4 jest bardzo niskie i nie ma mowy żebyś się dobrze czuła potrzebujesz eutyroxu lub letroxu inaczej poprawy nie bedzie
          • np02 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 17:12
            Teraz jestem na przegranej pozycji bo już tutaj żaden lekarz mnie nie zbada inaczej. Muszę pilnie przyjechać do Polski i znaleść lekarza.
            • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 17:19
              W Polsce jest to samo znaleźć lekarza takiego żeby patrzał na całosc badań graniczy z cudem
              • np02 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 17:26
                Tak ale jest alternatywny wybór a tutaj ma się swojom jednom przychodnie i nikt więcej nie zbada chyba ze prywatnie a to kosztuje majątek. Ja za swojom wizytę z wynikami zapłaciłam £300 to jest 1500 złoty.
                • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 17:40
                  No to grubo i jeszcze ci nic nie pomogli
                  • kayalle1991 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 17:53
                    Zostaję tylko poprosić kogoś tu żeby zamówił e-receptę online i żeby Ci wysłać albo przekazać jakoś. A może macie tam takie usługi? Nie wiem jak to wygląda za granicą. U nas za niewielką opłatą np w receptomat albo erecepta można sobie zamówić lek
                    • np02 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 24.06.22, 18:06
                      Tutaj w Anglii po covidze nic nie działa wizyty są tylko telefonicznie a do specjalisty czeka się nawet rok Ja pochodzę z okolic Jeleniej Góry nie wiem może znajdę jakiegoś dobrego lekarza .Bardzo dziękuje za dobre rady i pomoc.
                      • kayalle1991 Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów 03.07.22, 22:59
                        Jak zamiawiasz e-receptę to jest bez lekarza, tylko w ten sposób możesz coś załatwić - w Polsce na pulmonologa też trzeba czekać rok ... Wszystko prywatnie a za zdrowotne ubezpieczenie i tak ciągną CH...je

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka