Dodaj do ulubionych

Lada moment

10.03.13, 01:00
zacznie się nowa zadyma.

Trójka posłów PiS zwróciła się dziś do KRRiT wniosek o ukaranie TVP2 za wyemitowanie ostatniego odcinku programu kabaretu Limo "Tylko dla dorosłych". W opinii polityków miał obrażać uczucia osób starszych i wierzących. "Bardziej przypominało to projekcję nienawiści przygotowaną przez Departament IV MSW niż program kabaretowy" - napisali posłowie.

Do obejrzenia tu:

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13534971,Poslowie_PiS_skarza_kabaret_TVP2___To_raczej_projekcja.html
Obserwuj wątek
    • diabollo Re: Lada moment 10.03.13, 09:50
      Trójka posłów PISSdy udowadnia, że owy kabaret (dla dorosłych) nie był kabaretem, tylko poważną analizą społeczną polskiej teraźniejszości.

Kłaniam się nisko.
      • diabollo Re: Lada moment 10.03.13, 10:22
        Heheheh, Telewizja Polska już zablokowała tę "analizę społeczną" na Yutube, przynajmniej u mnie już nie można tego obejrzeć.

Pewnie TVP już się wstydzi...

Kłaniam się nisko.
        • grzespelc Tutaj jest fragment: 10.03.13, 12:45
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13535302,PiS_wnioskuje_o_ukaranie_za_skecz_Limo_o_papiezu_.html?lokale=katowice#BoxWiadTxt
          A tak na marginesie zaciekawiło nie takie zjawisko:
          www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=SKLADZESP&Zesp=150
          Boją się, hehe...
          • diabollo Re: Tutaj jest fragment: 10.03.13, 13:09

Czcigodny Grzespelcu, rzeczywiście jaja jak berety.

Czcigodni Polacy-ateiści - za pieniądze z waszych podatków powstała organizacja parlamentarzystów, która ma na celu Was zwalczać.

Kłaniam się nisko.
            • gaika Re: Tutaj jest fragment: 10.03.13, 20:06
              diabollo napisał:

>
              > Czcigodny Grzespelcu, rzeczywiście jaja jak berety.
              >
              > Czcigodni Polacy-ateiści - za pieniądze z waszych podatków powstała organizacja
              > parlamentarzystów, która ma na celu Was zwalczać.

Trzeba by napisać do Kopacz, czy to legalne, wydawać publiczne pieniądze na przeciwdziałanie czemuś, co jest równie uprawnionym, równie legalnym światopoglądem w Polsce.

Napisałam do MACa i mi nie odpowiedzieli, to mogę i do Kopacz. Będę miała kolekcję nieodpowiedzianych maili z kręgów zbliżonych do władzy.
          • gaika Re: Tutaj jest fragment: 10.03.13, 19:58
            grzespelc napisał:

> A tak na marginesie zaciekawiło nie takie zjawisko:
            > www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=SKLADZESP&Zesp=150
            > Boją się, hehe...

Widzę Grzesiu, że ominęła Cie świadomość tej chlubnej inicjatywy poselskiej. Mam coraz silniejsze wrażenie głębokiej schizofrenii-politycy sobie, a społeczeństwo coraz bardziej sobie.
            • grzespelc Re: Tutaj jest fragment: 11.03.13, 21:24
              A bo ja w sumie trochę straciłem zainteresowanie taką bieżącą polityką, tzn. różnego rodzaju rozgrywkami itp., tv też nie oglądam, to i troche różnych wieści czasem mi umyka
              • gaika Re: Tutaj jest fragment: 11.03.13, 22:19
                grzespelc napisał:

> A bo ja w sumie trochę straciłem zainteresowanie taką bieżącą polityką, tzn. ró
                > żnego rodzaju rozgrywkami itp., tv też nie oglądam, to i troche różnych wieści
                > czasem mi umyka

TV pl. też nie oglądam, wszystko to wiadomości z prasy, a informacja o Sejmowym Zespole Bojowym też wpadła mi przy jakiejś wcześniejszej aferce.
    • diabollo Re: Lada moment 10.03.13, 18:05
      Niesamowite jak szybko znika ten kabaret z youtube i jak się szybko pojawia.

Nie wiadomo jak długo to będzie dostępne:

www.youtube.com/watch?v=SmAwTO647h4
      • diabollo Re: Lada moment 10.03.13, 18:05
        www.youtube.com/watch?v=SmAwTO647h4
      • diabollo Kabaret Limo - Spowiedź 10.03.13, 18:12
        www.youtube.com/watch?v=o44bB50HHns
        • gaika Re: Czterech Jeźdźców Apokalipsy 10.03.13, 23:50

www.youtube.com/watch?v=HtvOK2Zvgr8
          • diabollo Re: Czterech Jeźdźców Apokalipsy 11.03.13, 22:05
            Brawa dla czujnych PISS-posłów dzielnie walczących na froncie falki z ateistami - zrobili świetną kampanię reklamową kabaretowi Limo, o istnieniu którego wcześniej nie miałem pojęcia.

Kłaniam się nisko.
            • gaika Re: Czterech Jeźdźców Apokalipsy 11.03.13, 22:17
              diabollo napisał:

> Brawa dla czujnych PISS-posłów dzielnie walczących na froncie falki z ateistami
              > - zrobili świetną kampanię reklamową kabaretowi Limo, o istnieniu którego wcze
              > śniej nie miałem pojęcia.

O to chodzi.
              Co więcej pewnie mało kto z nas miał pojęcie, że w Polsce to jest możliwe

www.youtube.com/watch?v=XbbAuqJPfCc
              www.youtube.com/watch?v=LjBoOQrAT88
      • gaika Re: Lada moment 10.03.13, 20:10
        A ja, korzystając z momentu, gdy znów było dostępne, ściągnęłam sobie całość na kompa i bawię się bardziej, niż gdyby nie było zakazane. Ale jaja-zakazany kabaret w 2013 roku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka