1_sekretarz
11.03.10, 13:00
Panie burmistrzu mam wielką prośbę, aby służby podległe panu, jako nadzorującemu czystość w naszym mieście sprzątnęły reklamówkę leżącą już prawie tydzień (zauważyłam ją we wtorek idąc do pociągu). Nomen omen śmieci wyrzucone w tej reklamówce są, w tzw. reklamówce ekologicznej z napisem „ z miłości do środowiska”. Jest ona koloru zielonego i leży przed przejściem przez tory (i za pasami) naprzeciwko tzw. sklepu blaszak przy ul. 3 Maja.
Oczywiście to nie jedyna reklamówka ze śmieciami w naszym mieście jest ich mnóstwo na innych ulicach. Ale mam prośbę tylko o tę jedną jedyną reklamówkę. Jeśli pan burmistrz lubi tak robić coś pożytecznego dla nas mieszkańców jak to pisze na swojej stronie cytuje:
"Fakt, że posty na stronie internetowej są umieszczane najczęściej późnym wieczorem, jest jednym z najlepszych dowodów poświęcania prywatnego czasu na ten cel. Niektórzy swój wolny czas spędzają ze znajomymi lub przed telewizorem, ja lubię robić coś pożytecznego."
To może tak mógłby pan przed pracą tak z samego rana rowerem lub samochodem objechać teren Ząbek. W związku z tym, że nie ma w urzędzie takiego zintegrowanego systemu monitorowania śmieci (i nie tylko) w Ząbkach to może tak dla nas by pan to uczynił? Przynajmniej dla tych mieszkańców, którym te zalegające śmieci przeszkadzają.
Jeśli chodzi o informację, które pan tak skwapliwie zamieszcza na swojej stronie internetowej to proszę mi wierzyć nie ma potrzeby podwajać źródeł informacji, bo skoro są one na stronie urzędu miasta to każdy może sobie to odszukać. Może tylko warto trochę zmodyfikować stronę urzędu, aby informacje były łatwiej dostępne.
robertperkowski.pl/?co=show&nom=894