Dodaj do ulubionych

Apel do burmistrza Roberta Perkowskiego

11.03.10, 13:00
Panie burmistrzu mam wielką prośbę, aby służby podległe panu, jako nadzorującemu czystość w naszym mieście sprzątnęły reklamówkę leżącą już prawie tydzień (zauważyłam ją we wtorek idąc do pociągu). Nomen omen śmieci wyrzucone w tej reklamówce są, w tzw. reklamówce ekologicznej z napisem „ z miłości do środowiska”. Jest ona koloru zielonego i leży przed przejściem przez tory (i za pasami) naprzeciwko tzw. sklepu blaszak przy ul. 3 Maja.

Oczywiście to nie jedyna reklamówka ze śmieciami w naszym mieście jest ich mnóstwo na innych ulicach. Ale mam prośbę tylko o tę jedną jedyną reklamówkę. Jeśli pan burmistrz lubi tak robić coś pożytecznego dla nas mieszkańców jak to pisze na swojej stronie cytuje:

"Fakt, że posty na stronie internetowej są umieszczane najczęściej późnym wieczorem, jest jednym z najlepszych dowodów poświęcania prywatnego czasu na ten cel. Niektórzy swój wolny czas spędzają ze znajomymi lub przed telewizorem, ja lubię robić coś pożytecznego."

To może tak mógłby pan przed pracą tak z samego rana rowerem lub samochodem objechać teren Ząbek. W związku z tym, że nie ma w urzędzie takiego zintegrowanego systemu monitorowania śmieci (i nie tylko) w Ząbkach to może tak dla nas by pan to uczynił? Przynajmniej dla tych mieszkańców, którym te zalegające śmieci przeszkadzają.

Jeśli chodzi o informację, które pan tak skwapliwie zamieszcza na swojej stronie internetowej to proszę mi wierzyć nie ma potrzeby podwajać źródeł informacji, bo skoro są one na stronie urzędu miasta to każdy może sobie to odszukać. Może tylko warto trochę zmodyfikować stronę urzędu, aby informacje były łatwiej dostępne.

robertperkowski.pl/?co=show&nom=894
Obserwuj wątek
    • maafiozoo Re: Apel do burmistrza Roberta Perkowskiego 11.03.10, 13:30
      Przydałoby się posprzątać;) A co do strony to uważam że przydałoby się
      zmodyfikować stronę miasta gdyż strona Pana burmistrza Perkowskiego jest dużo
      bardziej czytelna i lepsza co do nowych informacji. Nie wiem kto utworzył portal
      ezabki.pl ale też jest dużo lepszy od strony miasta może warto byłoby się
      zainteresować i coś z nią zrobić?
      • ratatuj_zabki Re: Apel do burmistrza Roberta Perkowskiego 11.03.10, 15:54
        Rzeczywiście leży ta reklamówka jak się idzie na stację. Ten obszar pomiędzy
        3-go Maja i stacją to chyba tereny kolejowe. Nie wiem czy obowiązek ich
        sprzątania spoczywa na Burmistrzu czy PKP? Ale chyba na PKP bo raz, tylko raz,
        widziałem brygadę sprzątającą ten teren i raczej nie była ona z Ząbek. Ci z
        urzędu gminy mają na żółtych koszulkach napis Ząbki. Przynajmniej takie nosi
        ekipa co łatała drogę na Kwiatowej.

Co do strony Urzędu Miasta to jest słaba. Warto ją gruntownie przebudować, jest
        teraz mało czytelna i przejrzysta. W porównaniu z tym co można znaleźć na
        prywatnej jak sądzę stronie Burmistrza jest też uboga w informacje.
        • 1_sekretarz Re: Apel do burmistrza Roberta Perkowskiego 11.03.10, 16:14
          To przejście to chyba nie jest teren PKP. PKP sprzata peron i to co się znajduje między torami przed schodkami. Ale nawet jeśli ten teren sprząta PKP to należy to zmonitorować i monitować do PKP aby to sprzątnęła. Ta reklamówka to tylko pretekst bo takich reklamówek i śmieci w Ząbkach jest tysiące i to leżą miesiąca a nawet latami. No właśnie a na terenie pasa zieleni za torami od strony parku ciągle leżą bardzo duże wory śmieci. I co kto to ma sprzątać? Jak by nie było teren PKP czy tam inny ale nadal Ząbki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka