Dodaj do ulubionych

Itaka, Triada, a moze...?

24.09.08, 19:15
A moze jakies internetowe biuro?
Jakie polecicie w miare niedrogie biuro podrozy?Byle organizowalo wyloty z Wrocka.
Ostatnio przegladalam dwa katalogi obu w/w biur i Itaka nie ma wycieczek na 2
tyg.ponizej 2tys,
a myslalam,ze oba biura maja zblizone ceny..
Chce wyjechac w maju 2009 i juz teraz szukam fajnego hotelu na zwiedzanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pitti Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 21:00
      Jeśli chodzi o Itakę, mogę się wypowiedzieć - byłam z tym biurem w tym roku na
      Zakynthos i wszystko przebiegło bez żadnych zastrzeżeń. To co zastałam na
      miejscu w pełni pokryło się z przedstawioną ofertą - lot Centralwings bez
      żadnych opóźnień, standard hotelu taki jak w opisie, wyżywienie super :)) Jedne
      z moich najlepszych wakacji :)
      Z tego co się orientuję, Itaka na swoich stronach jako jedyna z licznych
      organizatorów wyjazdów podaje pełną cenę końcową - nie doliczasz już opłat
      lotniskowych, paliwowych itp. Chyba, że rezerwujesz dużo wcześniej, dopłaty
      paliwowe cię nie ominą niestety, jeśli takowe się pojawią, a w tym roku dopadły
      wszystkich bez wyjątku. Ja rezerwowałam last minute i w tym wypadku podana cena
      jest ceną końcową. A swoją drogą Itaka ma naprawdę fajne lasty, warto poczekać,
      jeśli tylko masz taką możliwość. Dodatkowo rezerwując przez portal internetowy
      Travelzone, parking przy lotnisku masz gratis - my lecieliśmy z W-wy.
      • desi.desi Re: Itaka, Triada, a moze...? 25.09.08, 13:05
        Zgadzam sie calkowicie. Na 5 wyjazdow z Itaka, jeszcze mi sie nie
        zdarzylo, by oferta nie byla zgodna z katalogiem.
        Jesli planujesz swoj urlop na maj 2009, to musisz poczekac na letni
        katalog, ktory pewnie pojawi sie na poczatku grudnia. Ja tez na
        niego juz czekam ;)

Pozdrawiam,
        klientka Itaki
        • Gość: d.biel Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.chello.pl 25.09.08, 15:01
          Niestety znalezienie oferty poniezej 2 tys na dwa tygodnie nie będzie proste.
          Moze bez wyżywienia albo z samymi śniadaniami. W Itace takich hoteli nie
          znajdziesz. Mają tylko hotele z dwoma posiłkami lub opcja all inclusive. Scan
          holiday oferuje jakieś apartamenty, podobnie Easy travel, no i Rainbow tours.
          Chyba że zdecydujesz sie na lasty i to w czerwcu to jest szansa, że za taką sumę
          znajdziesz cos ciekawego.
          POlecam jeszcze sprawdzenie oferty Neckermanna na początku grudnia bo miewają
          fajne okazje.
          Pozdrawiam
          Dominika
          • Gość: marekc_waw Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: 217.116.98.* 02.10.08, 17:05
            na maj 2009 - to tylko last. To nie jest chodliwy termin cos sie
            znajdzie ciekawego...
    • Gość: jajko Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 19:01
      moja koleżanka była na Krecie z grecos holiday (chyba tak się nazywają), leciała
      czarterem razem z Itaką i mówiła że sprawdziła potem hotele jakie oferowała w
      tej okolicy Itaka i ponoć były droższe niż ona płaciła, a była ze swojego b.
      zadowolona. Itaka ma fajne objazdówki, ja byłam raz z nimi na pobycie na Rodos
      i nie byłam zadowolona z hotelu, ale już go nie mają w ofercie
      • Gość: jz Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 23:03
        Na sezon 2009 ofert bp. jeszcze nie ma.
        Pierwsze katalogi zaoferuje Triada bo juz w listopadzie 2008.
        W tym czasie ceny sa najnizsze. Ktos napisal ze oplaty paliwowe sa nieuniknione.
        Nieprawda. Jezdzimy z triada i nigdy nie doplacalismy do paliwa.
        Moze dlatego ze wykupujemy juz w listopadzie
        to funduja nam niezmiennosc ceny. Tego nie wiem. Pytan nie zadawalem zgodnie z
        zasada "darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby".
        Inne biura zwlekaja jeszcze prawie miesiac.
        Jesli to twoj pierwszy wyjazd do Grecji zacznij od latwiejszego czli od Rodos.
        Ta wyspa wlasnie w maju jest najpiekniejsza a zwiedzac tez jest co.
        Do tego w porownaniu z Kreta po Rodos jest latwiej sie poruszac.
        Wyspa zdecydowanie mniejsza. Gory nizsze i tym samym lagodniejsze drogi. Jednym
        slowem Rodos sprawia wrazenie miejsca przyjaznego.
        W maju mankamentem beda komary.
        Jak bedziecie wczesnie szukac to sadze ze w 2000 lub niewiele wiecej sie
        zmiescicie.
        Pozdrowienia.

• desi.desi Re: Itaka, Triada, a moze...? 03.10.08, 10:56
          Mysle, ze zasada "darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby" ma sie
          tu nijak, w koncu za swoj urlop placisz i to czesto nie male
          pieniadze...
          Ale faktem jest, ze klika biur gwarantuje niezmiennosc ceny przy
          zakupie wycieczki w first minute (m.in. Itaka, Rainbow Tours i z
          tego co pisze moj przedmowca - Triada).
          Co do wyboru Rodos, to popieram - wyspa jest ladna i mozesz ja
          zwiedzic na wlasna reke, czy to wypozyczajac samochod, czy tez
          poruszajac sie komunikacja miejska, ktora na tej wyspie jest bardzo
          dobra.

Pozdrawiam,
          klientka Itaki
          • Gość: jz Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 17:43
            A wlasnie ze ma sie.
            Gdy oferta mi odpowiada i daja mi jeszcze cos to pytan nie zadaje.
            Dziwi tez mnie jedno.
            Bywa ze jedni placa duzo i sa zawiedzeni a inni malo i wszystko gra.
            Dlaczego tak jest ?.
            Kiedys na parkingu zaparkowal obok mnie wielki i" wypasiony " samochod osobowy.
            Wlasciwie sytuacja normalna lecz zwrocilem uwage na kierowce.
            Gosc kierownice mial w okolicach nosa. Malo tego. Gdy otworzyl drzwi zauwazylem
            ze siedzi na dwoch poduszkach.
            Z wyborem miejsca wypoczynku jest jak z wyborem auta.
            Niewazne ile sie placi wazne czy dobrze lezy.
            Czesto ludziska zapominaja ze nie hotel czy tez BP sa gwarancja udanych wakacji.
            Gwarancja jest wybor odpowiedniego do swoich gustow miejsca i dobry pomysl na
            spedzenie czasu.
            Chyba ze hotelarz nas wykiszkuje i sprzeda nasze miejsca lepiej placacym.
            Pozdrowienia.
            • desi.desi Re: Itaka, Triada, a moze...? 03.10.08, 18:28
              Niestety nadal sie nie zgadzam... Swoja zasade mozesz stosowac,
              jesli daja Ci np. wycieczke gratis, ale kwestia niezmiennosci ceny
              to juz jeden z istotniejszych elementow umowy. I tu raczej wskazane
              jest zadanie dodatkowych pytan, jesli watpliwosci sie pojawiaja.
              A co do Twojego napotkanego kierowcy - owszem, auto musi odpowiadac,
              ale jemu, a to czy Tobie sie ono podoba czy nie, to juz nie ma
              zadnego znaczenia... to samo dotyczy opinii dot. hoteli i biur
              podrozy - kazdy ma poprostu inne odczucia.

Pozdrawiam,
              klientka Itaki
              • Gość: jz Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 20:21
                A jakie tu zadawac pytania.
                Pytania zadaje gdy mam pewnosc ze otrzymam wiarygodna odpowiedz.
                Niestety w relacjach z BP takiej pewnosci nie ma.
                Obiecywali pare razy i slowa dotrzymali. Mam nadzieje ze w 2009 bedzie podobnie.
                Wlasciwie to tak jakos strasznie obstajesz przy tym swoim bp.
                Pozdrowienia

• desi.desi Re: Itaka, Triada, a moze...? 04.10.08, 21:51
                  Gość portalu: jz napisał(a):

> A jakie tu zadawac pytania.
                  > Pytania zadaje gdy mam pewnosc ze otrzymam wiarygodna odpowiedz.
                  > Niestety w relacjach z BP takiej pewnosci nie ma.

Po powyzszej wypowiedzi, zastanawiam sie czemu korzystasz z uslug
                  BP...

> Obiecywali pare razy i slowa dotrzymali. Mam nadzieje ze w 2009
                  bedzie podobnie
                  >
                  Tez Ci tego zycze :-)

> Wlasciwie to tak jakos strasznie obstajesz przy tym swoim bp.

Nie strasznie obstaje, tylko uwazam je za solidne i wiarygodne. Ale
                  Ty mozesz miec inne zdanie w tej kwestii ;)

Pozdrawiam,
                  klientka Itaki
                  • Gość: jz Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 10:35
                    Nie twierdze ze BP sa niesolidne i niewiarygodne.
                    Do tego jestem przekonany ze kazdego klienta traktuja powaznie.
                    Lecz BP sa tylko posrednikiem miedzy hotelarzami i przewoznikami
                    a klientami. Majac swiadomosc ze nie wszystko moze pojsc zgodnie
                    z zalozeniami, BP formmuluja umowy tak by ponosic w jak najmniejszym stopniu
                    odpowiedzalnosc za ewentualne wpadki.
                    Co gwarantuje ci biuro. To co masz zapisane na umowie.
                    Czyli, przeloty, transfery, ilosc noclegow i zyr, plus zapisy
                    ze to lub tamto moze ulec zmianie.
                    Reszta jak bog da i partia pozwoli.
                    Czy przy takich zapisach nadal uwazasz te umowy za absolutnie wiarygodne i
                    dajace komfort psychiczny.
                    Dla mnie licza sie tylko precyzyjne zapisy.
                    Nie znaczy to ze nie bede kozystal z BP. Mam swiadomosc ze te umowy musza takie
                    byc. W przeciwnym razie BP zbankrutowalyby blyskawicznie pod naporem mniej lub
                    bardziej zasadnych reklamacji.
                    Pozdrowienia.
    • ws2222 Re: Itaka, Triada, a moze...? 03.10.08, 18:36
      W tym roku byłam z Itaką i przy rezerwacji do końcagrudnia była
      gwarancja niezmienionej ceny.
      • grekan Re: Itaka, Triada, a moze...? 04.10.08, 20:27
        Z Triady w ofercie first minute na pewno wykupisz wczasy ponizej
        2000zl.Ja wykupile w styczniu, 40% znizki, za 2tyg. z HB na Krecie
        w koncu czerwca zaplacilem 1750 zl/w tym gwarancja niezmiennosci
        ceny i ubezp. od rezygnacji/.
        • Gość: d.biel Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.chello.pl 05.10.08, 10:20
          Wszystko super, tylko co w sytuacji gdy juz na miejscu dowiesz się, ze Twoje
          biuro nie opłaciło wczasów, tak jak miało to miejsce kilka dni temu w przypadku
          Rodosu? Przykro mi, ale ja nigdy nie zaufam Triadzie, bo zbyt dużo "wpadek"
          wszelkiego rodzaju im sie zdarza.
          Pozdrawiam
          Dominika
          • Gość: jz Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 16:56
            Jesli chcesz byc wiarygoda podaj szczegoly.

• Gość: d.biel Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.chello.pl 05.10.08, 17:17
              www.alert24.pl/alert24/1,84880,5758458,Turysci_musza_placic_wiecej_za_wczasy__Wina_hotelu.html
              To jest zmodyfikowana juz wersja artykułu o tej sytuacji, w którym wina za
              zaistaniała sytuacją obarczony został hotel. Mnie jednak nie przekonał, ze
              Triada nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności.
              Pozdrawiam
              Dominika
              • Gość: jz Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 18:01
                Dzieki za szybka odpowiedz.
                Pewnie masz racje twierdzac ze prawda jest po srodku.
                Mysle ze doszlo do sytuacji patowej.
                Wymieniony hotel polozony jest na kompletnym zadupiu. Do plazy (dzikiej) jest z
                buta jakies 1200 m.
                Widocznie z tego wzgledu hotelarz mial problem z 100 % pokryciem i usilowal
                powetowac sobie straty podwyzka cen.
                BP sie zaparlo przy wczesniejszych ustaleniach bo wzieli od ludzi konkretna kase
                i wyszedl klops.
                Co najgorsze to ten klops musieli zjesc turysci.
                Niestety tak jest gdy prowadzi sie biznes w oparciu o zywy towar.
                Pozdrowienia.
                • Gość: nuta15 Re: Itaka, Triada, a moze...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 20:39
                  Polecam Travel Time Orbis, korzystałam z ich oferty dwukrotnie. Ceny
                  mają przystępne, organizacja bez zarzutu, dodatkowo przy zakupie
                  wyjazdu do końca marca oferują różne gratisy np na Krecie -
                  wycieczka na Santorini (płacisz tylko za transfer na prom)i auto na
                  jeden dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka