Dodaj do ulubionych

Zachowajmy spokoj ...

31.05.10, 09:20
Czesc wszystkim. Razem z narzeczona czekamy na mieszkanie w budynku
E. Kupilismy mieszkanie niedawno, w zwiazku z czym nie mamy jeszcze
takich nerwow jak Wy, ktorzy tu piszecie :-)

Jestesmy z 1 pietra, bud. E :-) Informacje mamy taką, ze oddanie
budynku E zaplanowane bylo na 30 czerwiec a bedzie opoznienie ok 2-3
m-ce. Kupilismy mieszkanie pod klucz, w zwiazku z czym wprowadzic
sie mamy na przelomie wrzesnia i pazdziernika. :-)

Wiecej luzu, cieszcie sie nowym mieszkaniem... Kazdy deweloper ma
obsuwy z terminami :-)
Obserwuj wątek
    • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 31.05.10, 10:18
      szanowny panie sąsiedzie, wolne żarty.
      Może i każdy developer ma opóźnienia, ale normalne firmy przynajmniej nie robią
      klientów w wała. Niech się Pan cieszy ty mieszkaniem, tylko nie wiadomo kiedy
      ono będzie :-) To raz, a dwa, fajnie wiedzieć, że 2-3 miesiące od 30 czerwca
      trzeba liczyć, bo ostatnia OFICJALNA wiadomość podpisania przez Pana Jakuba B
      mówi, że całe osiedle ma być skończone w 4-5 tygodni od momentu wznowienia prac
      :-) Jaja jak berety, przecież ktoś musi porządek z tą firmą zrobić, bo oni nigdy
      tego nie skończą, co za g....o !!!!!! co mnie podkusiło żeby tu kupować
      mieszkanie???????????????????
      • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 31.05.10, 14:31
        tak na marginesie, to ja nie wiem jak ktoś po lekturze tego forum
        mógł się zdecydować na kupno mieszkania od GH :)
        • grzegorzgwiazda Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 08:45
          Mieszkanie i lokalizacja nam się spodobały, cena, to kupiliśmy. Na
          tej podstawie decyzja. Orientowaliśmy się jak wyglądają tematy u
          innych deweloperów i jest wszędzie podobnie. Opóźnienia są często
          jeszcze większe, więc z góry zakładamy opóźnienie nawet do 6-ciu
          miesięcy od wyznaczonego dnia. :-)
          • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 09:03
            no to nie wiem czy wiesz ale planowane oddanie osiedla do uzytku bylo wyznaczone
            na koniec IV kwartalu 2009, wiec juz jest opoznienie 6 miesiecy :]
            idz teraz z ta informacja do GH i zobacz co Ci odpowiedza :) pewnie wody w usta
            nabiorą :D
            • grzegorzgwiazda Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 09:23
              Rozumiem, ze jak niektorzy z Was czekają 2 lata, mogą być
              znerwicowani :-) My narazie nie czekamy tyle czasu, poniewaz zakup
              zrobilismy przy 90% zrealizowanej inwestycji.

Czekamy spokojnie (jak narazie spokojnie).

Warto sie tak ciskac, denerwowac i podburzac samego siebie? Nie mam
              zamiaru kojarzyc mieszkania z wielkimi nerwami.

Zwroc uwage, ze jakosc gra tu duza role. Widzialem osiedla nowo
              postawione, gdzie tynki juz sie sypaly, balkony sie kruszyly.
              Zobaczcie chociazby w Jabłonnej osiedle Bukowy Dworek.

Powiem tak... Czekamy spokojnie z mysla, ze w tym roku wprowadzimy
              sie do oddanego pod klucz mieszkania :-) Dzis sie chyba przejade
              rzucic okiem :-)
              • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 09:46
                nie wiem jak sie 2 lata czeka na mieszkanie. Ja tam umowe na kupno podpisalem w
                grudniu i mi mowili ze beda 2 miesiace opoznienia tak mniej wiecej do lutego :-)
                Stan osiedla od tego czasu zmienił się średnio :))))))))))))))))))))))))))))
                wiec jak ty teraz oceniasz na 90% to ja z 80%. Czyli 6 miesiecy na 10 %, to daje
                nam jeszcze 6 miesiecy czekania z taką prędkością :-)
                Co do jakości, to polecam się przejść przemyślaną drogą dojazdową (pięknie omija
                drzewo, zwęża się przy wyjeździe i posiada idealny na spacery chodnik), zobaczyć
                jak położony jest klinkier na pierwszych blokach (odpada, oczywiście developer
                zwali na pogodę, tylko kto zatrudnia majstrów którzy nie wiedzą kiedy można a
                kiedy nie robić robotę), nie wiem jak w środku wykończenie bo nie oglądałem, ale
                sądząc po tym co GH pokazuje teraz, to rewelacji spodziewać się nie można.
                • grzegorzgwiazda Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 10:03
                  Jak bedzie odbior, sprawdzasz czy wszystko jest tak jak nalezy.
                  Mozesz wesprzec sie fachowcem, ktory pomoze Ci w odbiorze. Wowczas
                  sa ewentualne poprawki.

Mam w umowie, ze odbior mam miec w dn. 30.06, wiec jest miesiac do
                  oddania w moim przypadku. Nawet, jezeli to sie przedluzy o 2-3
                  miesiace, wejdzie to opoznienie w standardowe opoznienie jak u
                  kazdego dewelopera.

... :-)
                  • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 10:15
                    heh, jak sie odbiera mieszkanie wiem. Kogo na ogledziny wziasc tez mam. Także
                    spokojna głowa. Problem w tym, że jak oni beda to wykanczac tak jak budowac
                    osiedle to żal po prostu.
                    Inna sprawa, ze zabrali ludziom radochę z tego ze beda mieli mieszkania. Ja tam
                    nie mogę do tej pory odżałować tego zakupu, tragedia. inne budowy zasuwaly jak
                    miło a nasza stała jak stała i stoi nadal.
                    Doczekasz się tego swojego opóźnienia 2-3 miesiące, spokojnie i wtedy pogadamy :-)
                    Miałem identycznie jak Ty, siedziałem spokojnie nawet przez prawie 5 miesięcy,
                    ale w końcu trafił mnie szlag, jak po n-tym podanym terminie okazało się, że to
                    ściema :)
                    • grzegorzgwiazda Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 10:20
                      Jestem dobrej myśli. Dziś po pracy pojadę i zobaczę czy coś się
                      rusza.

Pozdrawiam :-)
                      • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 10:27
                        daj znać co i jak.
                        pozdro
                        • signat Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 14:54
                          Rozumiem spokój kolegi, który dopiero co podpisał umowę. Co tam
                          czekać 2 czy 3 miesiące. Ja czekam już 14 mięsięcy z opóznieniem 6
                          miesięcznym,a mój znajomy z budynku D czeka już około 2 lat (umowę
                          podpisał w 2008r). Trudno więc mieć spokój. Developer oszukuje na
                          każdym kroku,zapominając o mówionych przez pracowników standardach.
                          I nie mówię tutaj o standardach wykończeniowych (tylko to uratuję GH
                          w naszych oczach), tylko standardach obsługi klienta. Teraz nam
                          przysłali pisma (po interwencji u prezesa GH), w którym nie ma nawet
                          daty wejścia nowego wykonawcy. Więc pytam: ile jeszcze takich
                          niepełnych informacji dostaniemy? Czy nie ma nikogo w GH z jajami,
                          żeby się przyznać do popełnionych błędów? Czy oni traktują nas
                          poważnie?
                          Wiem, że wszędzie są opóznienia. I właśnie dlatego GH niczym się nie
                          wyróżnia od innych. A przecież miało być inaczej, przecięż inny
                          standard...
                          Ale oczywiście, przede wszystkim spokój!!!
                          • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 15:14
                            Żenujące to jest. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że takie rzeczy tylko w Polsce
                            są możliwe.
                            Dać komuś w ch...ę pieniędzy i później ktoś ma Ciebie w du...e.
                            • bujalq Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 15:24
                              Witam,

A czy drodzy sąsiedzi też nie dostają odpowiedzi na maile wysyłane do gh
                              dotyczące np. dziennika budowy?
                              • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 16:42
                                nie pytałem się w sumie o to ale na pozostałe maile odpowiedź jest wybiórcza.
                              • emce_2 Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 18:52
                                Bo Polska to nie jest kraj dla słabych ludzi..
                                • dziunit Re: Zachowajmy spokoj ... 01.06.10, 19:50
                                  no nie jest. dlatego tu się męczę :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka