Dodaj do ulubionych

Brak wody w Ząbkach

09.06.10, 21:29
Od jakiejś godziny nie mam wcale wody w mieszkaniu.Wiem,że jak są
podlewane ogródki czy działki to wtedy ciśnienie wody jest
niskie,ale żeby wcale nie leciała?
Mieszkam w Ząbkach Południowych.Czy ktoś ma jeszcze ten problem?
Obserwuj wątek
    • tomkrt Re: Brak wody w Ząbkach 09.06.10, 22:54
      Niby PGK prowadzi planowe prace na sieci ale nie powinno być problemów o tej porze
      Nic tu nie ma o awarii
      bip.pgk.zabki.pl/pl/bip/awarie
    • pysia_79 Re: Brak wody w Ząbkach 10.06.10, 07:28
      Witam, ja również wczoraj od 19 do 23 nie miałam wody i dnia poprzedniego
      również ale krócej (również mieszkam w Ząbkach Południowych)
    • mpw_3 Re: Brak wody w Ząbkach 10.06.10, 21:41
      Dzisiaj drugi już dzień ciśnienie wody jest bardzo niskie, a niektórzy mieszkańcy mają przerwy w dostawie wody. W Ząbkach prawie zawsze tak jest, gdy przychodzą upały. Poprzedni burmistrz sprzedawał bajeczki o złych właścicielach ogródków, którzy podlewając je pozbawiali wody pozostałych mieszkańców (a byli przy tym tak wredni, że robili to nawet o 6 rano - ponieważ o 6 rano także brakował wody). Ciekawe co wymyśli obecny burmistrz? Nie dziwią was plany rozbudowy wodociągów, kiedy obecnym odbiorcom miasto nie jest w stanie zapewnić wystarczająćej ilości wody? Nowo przyłączeni do sieci mieszkańcy będą mogli cieszyć się suchymi kranami, a burmistrz przed wyborami ogłosi, że procent pokrycia miasta siecią wodociągową znacząco wzrósł za jego kadencji.
      • tomkrt Re: Brak wody w Ząbkach 10.06.10, 22:17
        W upały ogródki podlewa się wczesnym rankiem i wieczorem w okolicy zachodu słońca. W dzień praktycznie nikt tego nie robi bo zwykle jest w pracy, a przedewszystkim duża różnica temperatur kropli wody i powierzchni liścia szkodzi większości roślin pozatym przy podlewaniu w ciągu dnia w czasie letnich upałów wilgoć odparuje zanim rośliny zdążą ją pobrać z gleby.
        Więc to nie są bajeczki, tylko wypracowana od wieków ogrodnicza praktyka.

Na szczęście na horyzoncie jest rozwiązanie problemu.
        Nowa przepompownia wody dla Ząbek południowych.
        Dzisiaj rozstrzygnięto przetarg na jej budowę.
        bip.pgk.zabki.pl/pl/bip/przetargi/przetargi_nowe_2010/budowa_pompowni/informacja/px_informacja_09_10.pdf
    • sto-ber Re: Brak wody w Ząbkach 10.06.10, 21:58
      A ja już drugi dzień nie mam w czym wykąpać dziecka.Jak jest bardzo
      niskie ciśnienie wody to nawet piec się nie załączy i leci powolutku
      woda tylko zimna.Paranoja.
    • 1woj24 Re: Brak wody w Ząbkach 10.06.10, 22:34
      Ząbki podłączone są z obu stron cienkimi rurkami i przy tym poborze wody i
      rozrastającym się zapotrzebowaniu lub awarii któregoś zasilania wody nie będzie
      koniec kropka. Trzeba inwestować a nie Burmistrz buduje basen bardzo kosztowny w
      utrzymaniu.
      • 1_sekretarz Re: Brak wody w Ząbkach 11.06.10, 16:30
        1woj24 napisał:

> Ząbki podłączone są z obu stron cienkimi rurkami i przy tym poborze wody i
        > rozrastającym się zapotrzebowaniu lub awarii któregoś zasilania wody nie będzie
        > koniec kropka. Trzeba inwestować a nie Burmistrz buduje basen bardzo kosztowny
        > w
        > utrzymaniu.

W którym w dodatku może zabraknąć wody. Mamy „superowych” polityków. Przez 20 lat się dorobiliśmy ich a i młodzi popełniają te same błędy – przykład naszego burmistrza hi, hi, hi,
        • aurelia_83 Re: Brak wody w Ząbkach 06.08.13, 21:14
          Przyszła fala upałów i znów brak wody...Czy to się kiedyś skończy...
          • kortland Re: Brak wody w Ząbkach 06.08.13, 21:30
            na osiedlu przy wiosennej od 2 godzin nie mam ani kropli wody. ale moze dlatego ze na ostatnim pietrze mieszkam. masakra jakas
      • route67 Re: Brak wody w Ząbkach 06.08.13, 22:07
        1woj24 napisał:

> Ząbki podłączone są z obu stron cienkimi rurkami i przy tym poborze wody i
        > rozrastającym się zapotrzebowaniu lub awarii któregoś zasilania wody nie będzie
        > koniec kropka. Trzeba inwestować a nie Burmistrz buduje basen bardzo kosztowny
        > w
        > utrzymaniu.

W końcu ktoś to zaczyna dostrzegać. Brawo!
        • ek.0 Re: Brak wody w Ząbkach 07.08.13, 08:23
          Jak będą napełniać basen, to mieszkańcy Ząbek przez 3 dni nie będą miały wody, hehe :)
    • pleszak_easy rachunki 07.08.13, 12:33
      zastanawiam się czy nie wystąpić o zmniejszenie opłaty za wodę (bardzo drogą) skoro wodociągi nie są w stanie dostarczyć wody do mojego mieszkania (zachować odpowiednich parametrów ciśnienia i wydajności), powodując tym samym brak możliwości uruchomienia kilku urządzeń w domy. m.in. piec CO, nie mogę wziąć prysznica, włączyć pralki. Jak sądzicie?
      • ftw_2dor Re: rachunki 07.08.13, 12:42
        Dokładnie.

Woda droga, ciśnienie słabe i jeszcze kamień, który rozp***la sprzęt AGD.

Fagasy z PGK.
        • karciaa17 Re: rachunki 08.08.13, 22:18
          A może jakiś pozew zbiorowy ? W przeciągu ostatnich 15 dni 6 razy nie mieliśmy wody wieczorem. Czy zimą jest podobnie?
          • celoss Re: rachunki 09.08.13, 06:54
            Na szczęście jest tak tylko w najbardziej upalne dni. Pamiętam, że były dyskusje o wybudowaniu dodatkowego ujęcia wody w Ząbkach ale temat ostatnio ucichł. W przyszłym roku wybory może zmobilizuje to władzę do realizacji tego planu bo brak wody zaczyna być jednym z bardziej uciążliwych kwestii w tym mieście.
            • kerajm Re: rachunki 09.08.13, 10:41
              temat własnego ujęcia wody na pewno powróci tuż przed wyborami, może nawet zaczną próbne odwierty robić. Zielonka chce wybudować oczyszczalnię ścieków, nasz burmistrz tuż przed wyborami pewnie zawrze porozumienie z Zielonką w tej sprawie.
              • etam2.0 Re: rachunki 09.08.13, 11:07
                kerajm napisał: "może nawet zaczną próbne odwierty robić"

Na planach jest miejsce pod ujęcie wody dla miasta (na terenie Szpitala) >> widziałem tam jakieś odwierty kilka miesięcy temu.
                • route67 Re: rachunki 09.08.13, 20:30
                  temat wody wróci przed wyborami na bank, coś trzeba naobiecywać.
                  A po wyborach: chcecie się wykąpać? wio na basen!
                  Płać i płacz :)
                  • hugo43 Re: rachunki 10.08.13, 10:09
                    czyli klimat jak w wilkowyjach:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka