grzegorz.gwiazda 24.06.10, 09:13 Czyzby prace ruszyly na osiedlu do tego stopnia, ze nie ma na co juz narzekac? :-D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunit Re: Nastała cisza na forum ... :-D 24.06.10, 11:50 :))) 2 rusztowania na krzyż, 2 koparki przy kanalizacji i kawałeczek ogrodzenia :-) Na pewno każdy jest zachwycony i dlatego nic nie pisze :-) Mimo wszystko widać, że coś tam dłubią na osiedlu, ale z boku to wygląda że nadal vs obietnice to za mało. Chociaż mam nadzieję, że terminu 10 sierpnia dotrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Nastała cisza na forum ... :-D 24.06.10, 14:39 ...A czy komuś z Państwa usunięto usterki po odbiorze technicznym ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Nastała cisza na forum ... :-D 24.06.10, 14:40 ja jeszcze odbioru technicznego nie miałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Nastała cisza na forum ... :-D 24.06.10, 14:57 Pracują. Dziś w ciągu dnia sporo ludzi na budowie. Prace przy ogrodzeniu (dojezdzie do osiedla), prace przy garazach, zaczeli juz daszki robic na balkonie w jednym z budynku na ostatnim pietrze, do budynkow wchodzili budowlancy. Sporo sie dzieje. Pracuja coraz szybciej i coraz wiecej ludzi widac na terenie osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
faked Re: Nastała cisza na forum ... :-D 28.06.10, 09:26 Witam, czy mają Państwo adres e-mail do P. Anny? Byłabym wdzięczna za jakiś namiar. Ciekawi mnie jeszcze czy ktoś z Państwa podjął jakieś działania w kwestii usunięcia usterek? U mnie termin minął ponad miesiąc temu... Odpowiedz Link Zgłoś
lunazabki Re: Nastała cisza na forum ... :-D 28.06.10, 09:43 email: anna.zawlocka@gethouse.pl jakiś czas temu wysłałam wiadomość do tej pani. nie dostałam żadnej odpowiedzi. zadzwoniłam do niej i zgadnijcie co powiedziała .... !!! "widziałam wiadomość ale nie miałam czasu odpisać" p anna jest bardzo niepoważną osobą. moim zdaniem te pani powinna zostać zwolniona dyscyplinarnie (na tak zwany zbity ryj) - może czegoś nauczyła by się. !!!!!!!!!!!!!!!!!! GH chce odzyskać dobre imię na rynku ... może kiedyś będzie to możliwe... pierwszym krokiem powinno być zwolnienie paru osób !!!!!!!!!!!! dziwie się że jeszcze tego nie zrobili... powinni poczytać forum i wywnioskować kto się nadaje a kogo zwolnić skoro wiele osób wypowiada się o kimś że ten ktoś nie nadaje się to tej pracy to musi coś w tym być.... nie życzę źle dla p. Anny ale moim zdaniem sama powinna odejść puki jest jescze wcześnie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
faked Re: Nastała cisza na forum ... :-D 28.06.10, 09:49 Dzięki za maila. To może rzeczywiście lepiej będzie jak zadzwonię... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Nastała cisza na forum ... :-D 29.06.10, 10:09 Na stronie tabelaofert.pl/vital-park-pilsudskiego-powstancow- zabki,i4709 znajduje się aktualizacja na temat sprzedaży mieszkań z naszego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecvitalparku Re: Nastała cisza na forum ... :-D 30.06.10, 08:19 ja byłem na budowie wczoraj we własnym mieszkaniu i zamiast wykończonego mieszkania zastałem wielki bałagan ale co tu się dziwić wystarczy zobaczyć zdjęcie fotoforum.gazeta.pl/u/mieszkaniecvitalparku.html Odpowiedz Link Zgłoś
lunazabki Re: Nastała cisza na forum ... :-D 30.06.10, 15:10 wydgląda to tak że płacimy 100% wziętego kredytu !!!! to jest chora sytuacja ponieważ aby można było dokonać odbioru należało wpłacić 100% kwoty. zapewne są osoby które miały odbiory w styczniu, w lutym i w marcu ... itd... od tamtej pory trzeba spłacać pełne raty. do dupy taki interes !!!!! to jest bardzo wkur...jące !!!!!!!!!!!!! pierwszy termin oddania osiedla był przewidziany na koniec 2009 roku. następnie na koniec lutego, później koniec marca itd.... ci co powpłacali 100% płacą pełne raty + ubez. pomostowe + koszty wynajmowania + rachunki. trochę kosztów jest, a dla niektórych nawet z dwóch wypłat ledwo wystarcza bo przecież trzeba pokupować meble i inne rzeczy do mieszkania.... nie wiem czy zgadzacie się ze mną ale GH powinno zapłacić za te obietnice które jak do tej pory nie zostały spełnione. jak dla mnie to powinni w tym momencie płacić za spóźnienie z oddaniem mieszkań. obecne wynajmowanie + raty kredytu to jest bardzo dużo kasy. dla mnie koszt wynajmowania mieszkania to 1600 zł + opłaty. nie nawidzę syfu i brudu, dlatego wynajęłam coś czystego a to kosztuje. PYTAM WIĘC: kto mi pomoże przy spłacie kredytu i kosztów związanych z wynajmowaniem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ostatni kwartał 2009 roku dawno minął. to już pół roku !!!! wg obietnic koniec kwietnia miałam przeprowadzać się... właściciel wścieka się bo ciągle przedłużam okres wynajmowania .... do tego w mieszkani zrobiłam wielki skład mebli itp.... GH powinno zapłacić za te obietnice.!!!!!!!!! koszty wynajmowania licząc od kwietnia: maj + czerwiec + lipiec = 4800 zł (samo wynajmowanie) dla mnie to jest sporo kasy !!! tą sumę mogłabym przeznaczyć na zakup rzeczy do mieszkania, ale w obecnej sytuacji mam wielkie Gó..no w kieszeni. GH powinno poczuć się w obowiązku wynagrodzenia tej sytuacji. a w jaki sposób to już od nich zależy. oczywiście suma wynagrodzenia tego powinna być adekwatna do kosztów poniesionych za wynajmowanie PYTAM WIĘC: kto mi pomoże przy spłacie kredytu i kosztów związanych z wynajmowaniem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
setif Re: Nastała cisza na forum ... :-D 30.06.10, 18:25 Zgadzam się z poprzedniczką. Mieszkania w Ząbkach raczej nie kupują ci, którzy mają pieniędzy pod dostatkiem. Obecnie wszyscy przepłacamy, ponosimy dodatkowe koszty. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji, że nie płacę pół roku za czynsz czy prąd, albo nie spłacam kredytu, itp, więc elektrownia, bank czy ktokolwiek inny wykazałby zrozumienie. Dlaczego od nas wymaga się zrozumienia i cierpliwości, a czy GH rozumie naszą sytuację? Że większość z nas wynajmuje mieszkania i nie jest w stanie powiedzieć gospodarzowi do kiedy? Czy ktoś się lituje, że ponosimy dodatkowe koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
faked Re: Nastała cisza na forum ... :-D 01.07.10, 10:28 heh.. mój gospodarz już się wkurzył i wyprosił mnie z mieszkania... mocno mu się nie dziwię bo obiecywałam że wyprowadzę się w marcu! Dzięki gorącym zapewnieniom pewnych osób, które się zarzekały, że mieszkanie będzie gotowe w styczniu. Facet też chce zrobić generalny remont więc nie ma innej opcji jak wyprowadzka. Dlatego mam to wszystko w d... i na początku sierpnia się wprowadzam. Poważnie się też zastanawiam nad złożeniem pozwu za te wszystkie kłamstwa. Chodzi oczywiście o zwrot wspomnianych dodatkowych kosztów poniesionych w związku z ich kłamstwami i nieudolnością. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecvitalparku Re: Nastała cisza na forum ... :-D 01.07.10, 12:20 Masz rację. Trzeba w końcu coś z tym zrobić i się za to wszystko zabrać od strony prawnej. Załóżmy może nowy wątek na forum np: "Osoby oszukane" na którym każdy kto czuje się oszukany przez Developera ( firmę Get Hause )się wypowie czy chce wystąpić z developerem na drogę cywilną, i wtedy się zbierzemy razem i wystosujemy wspólne pismo, im więcej nas będzie tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś