Dodaj do ulubionych

VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO

20.09.10, 13:10
dostaliście emaila w tej sprawie? ja niestety tak :(
mi brakuje słów na GH i całą resztę...

"Szanowni Państwo,
W zwiazku z otrzymanym pismem od firmy VATENFALL informujemy, że z powodu wystąpienia kolizji technicznej na odcinku przy ul. Piłsudskiego przewidywany termin uruchomienia instalacji CO to 1.10.2010."
Obserwuj wątek
    • grzegorz.gwiazda Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 13:40
      Miało być do 26-go września, czyli to nie jest duży poślizg z tym 01.10.2010.
      • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 13:51
        Jak dla mnie poślizg jest . Patrzę na całość i moim zdaniem powinno to być zrobione już dawno!
      • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 15:16
        Pan Grzegorz chyba jeszcze nie mieszka na osiedlu :-) W takim przypadku to faktycznie kilka dni w jedna czy w drugą stronę to niewiele. Inaczej sytuacja wygląda kiedy jest to kilka dni więcej mycia się w zimnej wodzie i grzania jej dla dzieci.
        Poza tym to jest znowu opóźnienie. ZNOWU, ZNOWU, ZNOWU. Niech w takim razie VP cisnie teraz, żeby podlączyli ten kocioł roboczy. Mieli to zrobić od razu ale doszli do wniosku, że nie ma sensu bo wyrobią się do 21... Wyszło inaczej i 25-tego może się okazać, że coś innego przeszkadza.
        • swire321 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 15:25
          Ciekawe czy Pan Grzegorz będzie miał takiego,, rogala'',jak jemu powiedzą ,że niestety nie wyrobimy się do grudnia oddać mieszkania i usunąć usterek.Pewnie też im wybaczy,te ,,kilka'' dni.W ogóle to się dziwię ,że ma taką nadzieję,ale cóż-wszyscy znamy jego podejście,życzę powodzenia.
          • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 15:40
            Podejście nie jest złe i ja również jestem optymistycznie nastawiony, jeżeli chodzi o ukończenie całej inwestycji. Mimo wszystko prace ruszyły dość ostro w ostatnim czasie i poruwnując to co się dzieje na innych budowach (w Ząbkach i nie tylko) to myślę, że nasza pomimo opóźnień nie wypada tak źle.
            • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 15:43
              Przepraszam za "byka". Oczywiście "porównując" :-)
              • grzegorz.gwiazda Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 15:53
                Pan Grzegorz jest nastawiony optymistycznie, mimo tych wszystkich opóźnień. Odnośnie podanego przykładu z usuwaniem usterek - jestem wściekły że oczywiście nawet głupie usterki nie mogą być usunięte w terminie zawartym w umowie... a te, które zostały usunięte, nie zostały wykonane tak jak należy.

Nie mieszkam na osiedlu jeszcze, wprowadzić się planuję w grudniu dopiero, dlatego moje podejście do tematów ciepłej wody jest takie jakie jest.

Mimo, że jestem wściekły na wszystkie opóźnienia, jakość obsługi posprzedażowej itp. ... mam podejście optymistyczne.

Pozdrawiam sąsiadów ;-)
        • grzegorz.gwiazda Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 15:56
          PS. Zdaje sobie sprawe jak moze wygladac mieszkanie bez cieplej wody, szczegolnie w przypadku jezeli macie male dzieci. Ja mialem sie wprowadzac wlasnie w tym miesiacu ... nic z tego nie wyszlo niestety.

Zniecierpliwiony, wkurzony optymista Grzegorz :-)
        • gordonblue3 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 22.09.10, 12:36
          kocioł roboczy został w poniedziałek zdemontowany,więc możemy liczyć tylko na podłączenie " właściwe" pzdr
      • dziunit Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 20.09.10, 16:14
        grzegorz.gwiazda napisał:

> Miało być do 26-go września, czyli to nie jest duży poślizg z tym 01.10.2010.

............ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) co za gość :)
        • kerajm Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 28.09.10, 19:55
          W mieszkaniu robi się coraz zimniej mam nadzieję, że termin 1 października jest terminem który nie ulegnie zmianie.
          • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 09:02
            no ja też mam taką nadzieję. dziś będę dzwoniła do GH to spytam czy ten termin jest zagrożony
            • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 12:09
              rozmawiałam z GH i podobno termin nie jest zagrożony. ciepł woda ma być jutro :)
    • kerajm Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 15:07
      Jak jutro po przyjściu z pracy zobaczę, że jest ciepła woda...ogarnie mnie radość :-)
      • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 16:24
        Nie ma na co liczyć. Jadąc Chełmżyńską widziałem, że jeszcze są kopane rowy pod rury. Nie wiem jaki odcinek jeszcze został ale żeby do jutra się wyrobili to raczej nie ma szans, Szczególnie, że sporo rur leżało wzdłuż rowu, dopiero przygotowanych do ułożenia.
        • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 21:03
          nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać :(
          • kerajm Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 21:06
            ...a ja z żoną zastanawiam się nad kupnem urządzenia do ogrzewania mieszkania.
            • 3_1415qr Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 21:33
              kurcze a moze wypożyczyć jakiś wielki piec elektryczny...w końcu za prąd - Ci co mieszkają - płacą ryczałtem więc co za róznica ile się go wykorzysta...
          • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 29.09.10, 21:07
            Jutro się przekonamy. Byłem też w biurze i tam twierdzą, że jutro ma być już wszystko podłączone. Oczywiście dają sobie jeszcze do pięciu dni na sprawdzenie.
            • 3_1415qr Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 11:59
              czy już może ciepło jestes w mieszkaniach?
              • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 12:49
                No pewnie, że jest :-) Oczywiście o ile ktoś ma jakąś farelkę :-)
                • doomina Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 12:56
                  upominam Cie Kruq_1 !!! nie rób sobie żartów z sąsiadów i nie pisz o pierdołach !! :) :) :)
                  • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 13:11
                    Wybacz OOO PANI :-) faktycznie farelka to straszna pierdoła więc już poprawiam moją wypowiedź:

No pewnie, że jest ciepło w mieszkaniach, oczywiście o ile ktoś ma jakiś porządny grzejnik np olejowy :-))

Lepiej?
                    • doomina Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 13:38
                      Prawie jak w bajce :) ....choć pewnie nie dla TYCH co już zamieszkują VP i marzną od paru ładnych dni
                      • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 13:42
                        ja już mieszkam, kupiłam grzejnik elektryczny, (koszt ok 100 zł) i jest cieplutko :)
                        ubolewam wyłącznie nad ciepłą wodą ;/
                      • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 13:54
                        Wiesz... są tacy, którzy od miesiąca kąpią się w tej zimnej wodzie :-)
                        • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 13:58
                          ja od połowy lipca brrrrrrrrr :)
                          napisałam ok godz. 12 meila do GH czy dzisiaj podłączą, ale nie ma odzewu jeszcze,
                          gdy dostanę info, niezwłocznie powiem co i jak:)
                          • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 14:01
                            Wczoraj kierownik budowy zapewniał, że dziś a najpóźniej jutro będzie wszystko podłączone. Nawet jeżeli tak będzie to nie znaczy, że od razu ruszy ciepła woda. Dają sobie jeszcze do 5 dni na sprawdzenie.
                          • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 14:05
                            zgadzam się, brak ogrzewania można jakoś przeżyć (kuoić grzejnik,farelkę) ale brak ciepłej wody odczuwa się doraźnie :(
                            mam nadzieję że popowrocie do domu zastane tam ci ciepłe grzejniki i ciepłą wodę w kranach :)
                            • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 14:12
                              Już bliżej niż dalej :)
                              • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 14:15
                                Dokładnie tak :-)
                                • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 14:20
                                  dwa miesiące bez kropli ciepłej wody w kranie, dopiero w takich sytuacjach człowiek docenia taką prostą rzecz :)
                                  • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 14:25
                                    Z drugiej strony jakie to zdrowe :-)
                                    • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 14:51
                                      jacy będziemy zahartowani :) na zimę jak znalazł :)
                                      możemy w zimę starować z morsami :)
                                      • lucija85 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 17:06
                                        Jutro podobno od rana ruszają z ciepła wodą :) To info od Pana Michała. Mają do każdego mieszkańca przyjśc i sprawdzic czy się nie leje :) Oj zobaczymy ... narazie mam dwie farelki ...
                                        Pozdrawiam ciepło
                                        • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 30.09.10, 17:08
                                          wielkie dzięki za info :)

''jutro maja do każdego mieszkańca przyjść''- ciekawa tylko jestem o której godz. :)
                                          • macy_76 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 01.10.10, 06:12
                                            Niektórzy będą tak bardzo zachartowani że nie będą musieli grzać zimą :)
    • grzegorz.gwiazda Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 01.10.10, 11:22
      Jest już ciepło? :-)
      • coswstylunicka Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 01.10.10, 12:02
        Nie. Jak na razie nikt od wody się nie pokazał. Przynajmniej w B1.
        • kerajm Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 01.10.10, 15:21
          Mieszkańcom takim jak ja zostaje zakup farelki, jak jechałem do pracy to widziałem jak trwają prace przy instalacji ale nie wierzę aby dzisiaj była CW i CO. Raczej obstawiam przyszły weekend.
          • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 01.10.10, 16:07
            Z ostatnich informacji. Dzisiaj ma nastąpić podłączenie do głównego węzła na osiedlu a w niedziele ma być puszczona ciepła woda do węzłów w budynkach. Od poniedziałku - wtorku mają puszczać po kolei do mieszkań pod nadzorem hydraulików. Rozpocznie się to od góry budynku A.
          • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 01.10.10, 16:08
            dostałam właśnie info, że jutro od 9 hydraulicy będą odkręcać zawory. Zobaczymy, czy nie będzie żadnych nieprawidłowości i czy rzeczywiście już będzie. Chociaż wątpię, wiadomo jak jest na budowie.
            Ale spokojnie, wytrzymaliśmy taki długi czas, to teraz tym bardziej damy radę :)

• lucija85 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 01.10.10, 20:04
              hm... ja dostałam info,że woda będzie albo jutro albo w poniedziałek. Ja już powoli mam dośc.... Dwie farelki na 2 -pokojowe mieszkanie to za mało.... A w nocy to dopiero tragedia... Dobrze, że kupiłam próg... nie ciągnie już tak....
              • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 11:29
                jest już ciepla woda?
                • toska.2 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 11:59
                  no właśnie jestem w pracy i również nie wiem... jak wychodziłam o 10 to jeszcze nie było, jacyś pracownicy się kręcili.
                  o 22 wczoraj też coś jeszcze kopali, a hydraulicy coś sprawdzali w blokach.
                  • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 12:25
                    Mamy już centralne ogrzewanie :-) :-) Grzejniki robią się gorące :-) Troszkę to potrwa bo hydraulicy odkręcają po kolei każde mieszkanie i sprawdzają wszystkie grzejniki. O ile nic nie cieknie to jest to od 5 do 10 minut na mieszkanie.
                    Co do ciepłej wody to niestety będzie dopiero w poniedziałek, bo przy pompie brakuje jakiejś wtyczki.
                    • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 14:29
                      krug_1 w którym budynku mieszkacie?
                      ja w C1 i jeszcze nie grzeją :(
                      • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 14:43
                        Budynek A. Zapowiadali, że od tego budynku będą zaczynać rozruch. Może jeszcze nie dotarli do Was albo może byli tylko nie mogli się dostać do mieszkania (jeżeli nikogo nie było) więc nie ryzykowali puszczenia wody.
                        Tak czy inaczej przyłącze już jest bo i z kranów leci woda po odkręceniu kurków ciepłej (chociaż na razie leci zimna, ze względu na brak wtyczki przy pompie) więc myślę, że w poniedziałek najdalej wtorek będzie już wszędzie.
                        • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 15:10
                          dzięki za odp
                          a czy ktoś z C1 ma ciepło w mieszkaniu?

• iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 16:33
                            u mnie też już jest cieplutko :)
                            • guliwer80 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 17:37
                              czy jaks ekipa chodzi po mieszkaniach i uruchamia ciepło??? trzeba byc osobiscie w mieszkaniu???
                              czy to idzie z automatu??
                              • doomina Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 19:04
                                W budynku E nie grzeją
                                • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 19:28
                                  No i ciepła woda też już jest :-) Dzisiaj wieczorem leżę w wannie :-)
                                  Tak, chodzą hydraulicy po mieszkaniach i po kolei odkręcają główny zawór na dany lokal a potem sprawdzają po kolei kaloryfery. Jeżeli ktoś ma już własne zamki a nie budowlane to wiadomo, że nie dostaną się do mieszkania pod nieobecność właściciela.
                                  • lucija85 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 21:00
                                    u nas jest letnia :) Ale zawsze to lepiej niż lodowata hehe
                                    • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 02.10.10, 23:43
                                      W miarę "zlatywania" będzie coraz cieplejsza.
                                      • kerajm Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 10:47
                                        kruq_1- mam do pytanie, długo trzeba tak mieć odkręcony kran aby pojawiła się gorąca woda ?. Miałem odkręcony kran z ciepłą wodą przez minutę i woda jest tylko letnia.
                                        • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 12:16
                                          Wszystko zależe od tego jak dawno była ostatnio używana w danym budynku i ile osób aktualnie ją "ciągnie". Bez tej pompy woda dociera do mieszkań tylko "o własnych siłach" a to może troszke potrwać, jeżeli jest puszczona tylko w jednym lokalu.
                                          Przykład z dziś: miałem odkręcony kran przez ok 25 minut ale po tym czasie leciała już bardzo gorąca.
                              • kerajm Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 10:56
                                My mamy zamek zmieniony i musieliśmy być w domu aby ekipa mogła wejść do mieszkania. Ekipa miałą pęk kluczy więc jeśli ktoś nie ma zmienionego zamka to ogrzewanie pewnie ma. NIe wiedziałem, że ciepłe kaloryfery (taka mała rzecz) a sprawi tyle radości :-), te osoby które już mieszkają to wiedzą o czym piszę
                                • lucija85 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 11:09
                                  kerajm ale ciepłej wody nie macie dalej?
                                  • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 20:14
                                    u mnie w C1 tez już jest ciepła woda.ciśnienie nie jest duże ale leci.ja musiałam poczekać ok 2-3 minut i miałam gorącą wodę.
                                    • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 20:16
                                      Ciśnienie jest normalne. Jeżeli słabo leci to proponuję odkręcić sitko i wyczyścić je bo z pewnością masz w nim sporo różnego rodzaju drobinek.
                                      • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 20:36
                                        dzięki. spróbuję. w kuchni i przy wannie jest ok ale w umywalce starsznie powoli leci
                                        • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 03.10.10, 20:40
                                          To jest najlepszy dowód na to, że jest po prostu zapchane sitko. To zupełnie normalne, przy całkiem nowej instalacji.
                                          • faked Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 04.10.10, 09:11
                                            a u mnie wszędzie jest słabe ciśnienie wody. I w kuchni i w umywalce i w prysznicu...
                                            Ciepłej wody jeszcze nie mam jest tylko zimna.
                                            • iska24 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 04.10.10, 09:34
                                              ja przesczyściłam sitko jak polecił mi kruq_1 i rzeczywiście było tam trochę syfu ale ciśnienie nadal słabiutkie. wczoraj mialam ciepłą wodę dzisiaj już nie :(
                                              • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 04.10.10, 14:23
                                                Wody nie ma bo przełączają rury, po 15 ma już być. Jeżeli chodzi o kran to prawdopodobnie jest zapchany gdzieś głębiej ale z tym to już trzeba się zgłosić do hydraulików.
    • coswstylunicka Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 09.10.10, 10:59
      Już drugi dzień mam zimne kaloryfery. Wypowiedzcie się proszę, czy w innych mieszkaniach grzeją?
      • kruq_1 Re: VITAL PARK - URUCHOMIENIE CW, CO 09.10.10, 12:50
        Wczoraj w dzień coś tam jeszcze majstrowali i albo coś schrzanili albo zapomnieli ustawić tak jak było. Finał jest taki, że na węźle jest gorąca woda ale do kaloryferów podawana o temperaturze 24 stopni. Jest szansa, że dzisiaj będzie to poprawione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka