Dodaj do ulubionych

LICZNIKI WODY...

25.10.10, 19:51
Drodzy sąsiedzi - w dniu dzisiejszym poraz kolejny VP/GH zaskoczył mnie swoją bezszczelnością. Otrzymałem wiadomość @ od Pani Arlety Cz., że w dniu 01.09.2010r dokonali montażu liczników wody, spisali ich stan i od tego czasu ja mam płacić za wodę. Dzisiaj mamy 25.10.10r. i po 2 miesiącach informują mnie o tym przedsięwzięciu... W miesiącu sierpniu przy odbiorze mieszkania w stanie developerskim przez brak liczników nie dokonałem ich odczytu co oczywiście zostało odnotowane w Protokole. Inną sprawą jest fakt, że ja kupiłem mieszkanie wykończone i do czasu odebrania mieszkania wykończonego to VP/GH ponosi wszelkie koszty z tym związane. W przyszłym miesiącu będę miał odbiór mieszkania wykończonego i dopiero od tego czasu (po spisaniu liczników i zapisaniu ich stanu w protokole) zacznę ponosić koszty związane z zużyciem wody.
Pozdrawiam

Wiadomość otrzymana od "naszego" DEVELOPERA:

Original message follows ---
Temat: Stan liczników ciepłej i zimnej wody bud.D
Od: Arleta Czapska <arleta.czapska@gethouse.pl>
Do: "Anna Zawlocka" <anna.zawlocka@gethouse.pl>
CC: "Jakub Bartos" <jakub.bartos@gethouse.pl>
Data: 15-10-2010 16:02

"Witam serdecznie

Poniżej informacja dotycząca stanu liczników wody z dn. 1.09.2010. Stany spisane tego dnia są uznane za stan początkowy, od którego zaczynamy Państwa rozliczać.

Liczniki mają odpowiednie atesty i aprobaty, dopuszczone są do stosowania w budownictwie wielorodzinnym, posiadają gwarancję producenta. Zostały zamontowane i sprawdzone przez firmę instalacyjną, która również daje gwarancję na montaż. Wszystkie liczniki są nowe.

Budynek ... nr licznika... stan licznika ...

Arleta Czapska "

Obserwuj wątek
    • fajny_boberek Re: LICZNIKI WODY... 25.10.10, 23:31
      Dostałem to samo pismo, powiedziałem ze sie nie zgadzam, bo w umowie mam zapis ze spisanie licznikow jest przy odbiorze mieszkania ( czyli po przekazaniu mi kluczy). Powiedzano mi ze spisza jeszcze raz i poprawia w dniu przekazania kluczy czy tam podpisania przekazania lokalu.

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka