Dodaj do ulubionych

Chcę wymienić okna w mieszkaniu...

15.07.11, 18:47
Jak wyżej. Jakie macie doświadczenia z firmami wymieniającymi okna z okolicy? Chodzi mi o solidność, porzadek jaki zostawili po sobie itp.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • alidziubek Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu... 15.07.11, 21:11
      Polecam Ci firmę PROFIL z ulicy Górnośląskiej 38.Byłem bardzo zadowolony z ich usług pod każdym względem.
    • husky_ Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu... 15.07.11, 21:51
      www.fajneokna.pl
    • olcialas Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu... 17.07.11, 18:40
      Ja też polecam Termo-Plast na Jodłowej. To ich numer telefonu: 601 222 765. U nas wstawiali okna niecałe dwa lata temu. zrobili to sprawnie, czysto i w atrakcyjnej cenie. Sądzę, że od tego czasu nic się nie zmieniło.
      Pozdrawiam
      A.L.
      • konrad0033 Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu... 28.07.11, 18:51
        witam,
        ostatnio korzystałem z usług MASBUD ul. Kłobucka 8 paw. 82 na Kłobuckiej. Znalazłem tę firmę za pośrednictwem portalu polskieokna.pl. polecam

www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=13&t=15043
        Mnie było bardzo trudno dobrać odpowiednie okna, również ze względu na fakt, że jestem kobietą. Po długich poszukiwaniach trafiłam na doradców z polskich okien. Okna mam już zamontowane i wydają się zarówno solidne jak i trwałe. Czas pokaże…. Link do strony polskieokna.pl/home.html

www.budnet.pl/forum/jakie_okna_wybrac_plastikowe_czy_drewniane,t=43535,5.html
        Parę słów o oknach z profilami plastikowymi:
        dzięlą się one na te:
        z uszczelnieniem zewnętrznym, czyli takim, w których występują dwie uszczelki zabezpieczające przed przeciekaniem wody pomiędzy ramą i skrzydłem okiennym
        - z uszczelnieniem środkowym (uszczelką środkową), gdzie występuje trzecia, dodatkowa uszczelka pomiędzy ramą i skrzydłem, zabezpieczająca dodatkowo metalowe okucie przed ewentualnym zamoknięciem
        systemy wąskie, czyli profile o szerokości zabudowy od 58 mm do maksymalnie 63 mm
        - systemy szerokie - profile o szerokości zabudowy 70 mm i powyżej

Szerokość profili wpływ na wiele parametrów okien. Im profile szersze, tym są one z reguły bardziej sztywne, cieplejsze i bardziej ciche. Dodatkowo w szerokich profilach mamy możliwość zainstalowania szerszych a więc z reguły bardziej nowoczesnych lub też bardziej specjalizowanych szyb (np. ciepłe zestawy 3-szybowe, szyby antywłamaniowe, itp.)

Teoretycznie najlepsze okna będą wykonane z wykorzystaniem szerokich profili w systemach z uszczelką środkową, ale tylko teoretycznie. Pamiętajmy jednak, że o parametrach okien nie decydują tylko profile PCW, z których są wykonane, ale również inne elementy ich budowy, takie jak np. szyba (to ona głównie decyduj o podstawowych parametrach termicznych i akustycznych), uszczelki i okucia. Tak więc pamiętajmy, że nawet okna wykonane z najlepszych systemów profilowych, kiepsko wykonane i wyposażone oraz nieprofesjonalnie zamontowane, mogą przysporzyć nam tylko niepotrzebnego kłopotu.

Materiał zaczerpnięty ze strony www.polskieokna.pl
        • gruby.andro Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu... 30.07.11, 23:45
          Dziękuję. Już wybrałem i czekam na montaż.
    • kociord Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu... 29.06.12, 16:15
      o ile firm może za wielu nie znam, to na pewno dobre okna dostaniesz z Dobroplastu i po rozsądnej cenie co najwazniejsze..
      • husky_ Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu... 29.06.12, 19:59
        Wszystko tylko nie okna z Dobroplastu na profilu Avantgarde.

Przykładowe tematy o tej firmie na branżowym forum

www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=1&t=9354
        www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?t=8478&highlight=dobroplast
        www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?t=8625&highlight=dobroplast
        www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?t=8485&highlight=dobroplast
        I wiele innych w na tym forum i internecie...
    • chang7 Re: Chcę wymienić okna w mieszkaniu. 02.07.12, 14:29
      Górnośląska 40, Okna firmy ADAMS, jestem zadowolony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka