netgater 02.01.12, 21:01 Wrzucił petardę na osiedle. Urwała dziecku palec. W Ząbkach. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynista Re: Petarda urwała dziecku palec 02.01.12, 22:37 Brawo! Tyle sie mówi o fajerwerkach, petardach i opiecie nad malotenimi-jak widac grochem o sciane. Gratuluje rodzicom i moze wreszcie ktos pomysli zanim zacznie te durnowate zabawy:( Od fajerwerkow jest polnoc noworoczna a nie 2 tygodnie przed.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekj Re: Petarda urwała dziecku palec 03.01.12, 08:11 Małe sprostowanie artykułu: nikt nie wrzucił tej petardy na osiedle tylko starsze dzieci przyniosły ją z domu, chwaląc się, ze rodzice ją kupili. Po czym rzucili ją w kierunku młodszych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
sup13 Re: Petarda urwała dziecku palec 03.01.12, 10:34 Pierwszy raz bylismy w sylwestra na naszym osiedlu i mam nadzieje ze ostatni. Takiego huku i bałaganu to dawno nie widziałam. Patrzyliśmy przez okno jak rodzice wychodzili z dziećmi nawet zupełnie małymi (nasz dzieciak spał na szczęście kamiennym snem). Nawet nie wiem jak skomentowac zachowanie rodziców. Głupota, brak wyobraźni? Jak dzieci mają być bezpieczne jak rodzice zachowują sie jak by byli dziećmi? Dla mnie ma sens pokaz sztucznych ogni jak jest to bezpieczne i nie wiąze sie ze wszech obecnym hukiem i smrodem ale z jakimś kulturalnym pokazem. Nie wiem co jest przyjemnego w puszczaniu petard na osiedlach? nawet po sobie nie posprzątali. i czy naprawdę każdy musi je kupować i odpalać? A jeśli już to powinny być przez urząd wyznaczone miejsca za opłatą za posprzątanie terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal0510 Re: Petarda urwała dziecku palec 03.01.12, 11:04 Ząbki są niestety specyficzne pod każdym względem. Od kiedy tylko pamiętam na sylwestra bawiłem się w różnym towarzystwie, w różnych miejscach, zdarzało mi się urządzać sylwestra w domu i bywać daleko w Polsce. I wszędzie, nawet przy znacznej ilości promili we krwi wszyscy potrafili zachować zdrowy rozsądek i przestrzegać podstawowych zasad jeśli chodzi o fajerwerki. Natomiast to co zaobserwowałem w Ząbkach to popis głupoty i chamstwa. Powszechne jest odpalanie fajerwerków na parkingach pomiędzy samochodami połączone z tłuczeniem butelek, rzucanie petard hukowych w samochody, albo co gorsze w ludzi. Nie mówiąc już o bezmyślnym wandalizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
kal29 Re: Petarda urwała dziecku palec 06.01.12, 17:49 Osiedle Powstancow 62 , czyli osiedle Kopernik to straszne slumsy . Patologiczne rodziny tam mieszkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolka1981 Re: Petarda urwała dziecku palec 10.01.12, 08:54 kal29 napisała: > Osiedle Powstancow 62 , czyli osiedle Kopernik to straszne slumsy . Patologiczn > e rodziny tam mieszkaja. Uważaj na słowa, ja tam mieszkam i nie jestem patologiczną rodziną. Ciekawe w jakich slumsach ty mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczabek-5 Re: Petarda urwała dziecku palec 10.01.12, 09:27 uderz w stół a nożyce się odezwą Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolka1981 Re: Petarda urwała dziecku palec 10.01.12, 12:23 mieszkanieczabek-5 napisał: > uderz w stół a nożyce się odezwa Uderz się w łeb to też się odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
sup13 Re: Petarda urwała dziecku palec 11.01.12, 15:52 poniżej cytat z innego postu: "Re: Bałagan po Sylwestrze Autor: kontrolka1981 10.01.12, 08:59 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Ja uważam, że przynajmniej na osiedlu Kopernika firma sprzątająca powinna przyjechać w Nowy Rok i posprzątać osiedle. Tak było z innymi firmami przed Robsonem. Nikt nie będzie biegał za swoją petardą i ją sprzątał" Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolka1981 Re: Petarda urwała dziecku palec 11.01.12, 17:23 sup13 napisał: > poniżej cytat z innego postu: > > "Re: Bałagan po Sylwestrze > Autor: kontrolka1981 10.01.12, 08:59 > Dodaj do ulubionych Skasujcie > Odpowiedz > Ja uważam, że przynajmniej na osiedlu Kopernika firma sprzątająca powinna przyj > echać w Nowy Rok i posprzątać osiedle. Tak było z innymi firmami przed Robsonem > . Nikt nie będzie biegał za swoją petardą i ją sprzątał" > Ale o co chodzi???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
spajderki Re: Petarda urwała dziecku palec 13.01.12, 10:27 Właśnie na tym polega cały problem, że nie wiesz o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
gusiaa00 Re: Petarda urwała dziecku palec 10.01.12, 09:58 kal29 napisała: > Osiedle Powstancow 62 , czyli osiedle Kopernik to straszne slumsy . Patologiczn > e rodziny tam mieszkaja. Właśnie taki stwierdzeniem potwierdzasz z jakiej ty idelanej rodziny pochodzisz oceniając ludzi po tym gdzie mieszkają... Nie mierz innych swoją miarą:) Pozdrawiam "nie" slumsa hahaha Odpowiedz Link Zgłoś