Dodaj do ulubionych

Ks.Sylwester z parafii na Powstańców

11.03.12, 22:19
Czy ktoś wie coś o śmierci Ks. Sylwestra , co się stało , kiedy pogrzeb i gdzie ?
Obserwuj wątek
    • ranoma Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 11.03.12, 22:46
      Ja nawet nie wiedziałam, że nie żyje. A skąd się o tym dowiedziałaś jeśli można spytać?
    • qba_zabki Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 11.03.12, 22:49
      A skąd masz taką informację?
      • boroweczka71 Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 11.03.12, 23:01
        Znajoma wróciła dziś z kościoła ( parafia Świętej Trójcy) i przyniosła takie wieści, ale nie wiedziała nic więcej.Czy dziś posługiwał w Kościele na Powstańców? Może ktoś coś wie. Ja nie mogłam wyjść z domu , bo mam chore dziecko.
        • mama_i_malutek Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 11.03.12, 23:20
          Co??? O co chodzi?
        • ranoma Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 11.03.12, 23:22
          Na stronie parafii nie ma żadnej wzmianki... podejrzewam, że gdyby coś się stało to by zamieścili taką informację na stronie
        • mieszkanieckopernik Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 08:16
          Nic podobnego,byłam wczoraj na 19.00 w kościele i go widziałam,także wszystko ok.Chyba że coś w nocy si wydarzyło...
    • english-way-school-zabki Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 07:23
      No wczoraj w południe w dobrym zdrowiu żył..
    • anusik123 Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 07:49
      wczoraj po południu był w kościele i nie wyglądał na chorego, mam nadzieję, że to jakaś plotka
    • jasmin21.89 Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 08:12
      Mam nadzieję, że nie jest to prawda.
    • walach2 tylko plotka 12.03.12, 08:54
      to oczywiście nieprawda
      boroweczka71 - rozpowszechnia niesprawdzone informacje

ks Sylwester ogłaszam jedynie że uszkodzono figurę Matki Bożej w kapliczce na ul. Szwoleżerów (róg Kopernika) figura ma utrącona głowę ...

Artur
      • boroweczka71 Re: tylko plotka 12.03.12, 09:19
        Ja w dobrej wierze zadałam pytanie a nie rzuciłam hasło dla sensacji , jeśli Artur wszędzie węszy plotki.....
    • abc.321 Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 11:32
      Coś wiadomo konkretnie? Wczoraj byłam w kościele na 10 i wszystko było OK ks. Sylwester wygłosił nawet kazanie
    • boroweczka71 Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 11:43
      S P R O S T O W A N I E
      Ks. Sylwester czuję się świetnie sprawdziłam osobiście.
      Mam nadzieję ,że tym kończę ten wątek i nie będzie już żadnych domysłów i niesmacznych komentarzy.
      • clara2 Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 14:06
        A może by tak "przepraszam"? To naprawdę nie jest przyjemne w poniedziałkowy poranek dowiedzieć się, że wczoraj ktoś był a dziś go nie ma. Wpisujesz na forum TAKIE informacje bez upewnienia się, a potem atakujesz Artura, ze doszukuje się plotek, sugerujesz, że jakieś komentarze są niesmaczne... Mnie to kosztowało rano trochę niepokoju - delikatnie mówiąc.
        • madameblanka Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 16:18

No pewnie, może ma się rzucić z bloku, albo na przeciwko kościoła rzucic się pod samochód, tudzież paść twarzą przed stopy wielebnego, oczywiście o oddaniu na tace pół pensji nie wspominam, czy jeszcze za mało?

> TAKIE informacje bez upewnienia się

no właśnie napisała by się upewnić....
          Wot zwykła dezinformacja i tyle. Sprostowała? Sprostowała. Za co ma przepraszać, że chciała się zapytać co się naprawdę wydarzyło?

>To naprawdę nie jest przyjemne w poniedziałkowy po
          > ranek dowiedzieć się

- co tam czyjaś śmierć, ważne że masz zepsute samopoczucie? I to znaczy w inne dni tygodnia czyjaś śmierć będzie mniej bolała, będzie mniej nieprzyjemna?

>Mnie to kosztowało rano trochę niepokoju - delikatnie mówiąc.

ohoho...odczuwam powiew radiowęzła z Torunia. Spokojnie, przecież byłby bliżej swojego Boga niż zwykle....
          • chris.ww Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 16:44
            madameblanka napisała:

> Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Twoja sygnaturka idealnie oddaje stan rzeczy...
            • sportif Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 21:35
              obre !
          • clara2 Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 12.03.12, 17:18
            - co tam czyjaś śmierć, ważne że masz zepsute samopoczucie? I to znaczy w inne
            > dni tygodnia czyjaś śmierć będzie mniej bolała, będzie mniej nieprzyjemna?

rzecz w tym, że - dzięki Bogu - żadnej śmierci nie było... Naprawdę nie czujesz różnicy?

A skąd skojarzenie z Toruniem? Taka złośliwość czy brak świadomości, ze nie każdy katolik identyfikuje się z X. R.?
    • remi_martin Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 13.03.12, 15:11
      w taki sposób okazujecie miłość do bliźniego? Hipokryci udający wierzących ludzi którzy z byle powodu gotowi są rzucić się sobie do gardeł.
      • prawdziwy_agusiak Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 14.03.12, 12:04
        BRAWO!!!!
        • rozyczka_zabki Re: Ks.Sylwester z parafii na Powstańców 15.03.12, 15:10
          oj wy to musicie od razu skoczyc na kobiete, wiem ze czyta to forum takze kilka starszych osob i nie dziwie sie ich zdenerowaniu jak przeczytali cos takiego jak sie zna takiego ksiedza i sie przeczyta ze zmarl a dzien wczesniej sie go widzialo to jest to dziwne uczucie nawet dla mlodszych a o starszych juz nie mowiac wiec troche delikatniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka