Dodaj do ulubionych

Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ?

19.03.12, 11:05
Witam,
czy ktoś wie co za lokale usługowe powstaną na ul. Powstańców 33 w nowo budowanym osiedlu LCC Corp Ząbki Powstańców 33 ?
cyt:"z myślą o wygodzie mieszkańców w ramach inwestycji wybudowane zostaną lokale usługowe"

Widać, że deweloper wpadł na pomysł wybudowania konkretnych lokali usługowych. Podobno będzie ich 15 ?
Ktoś wie coś więcej ?

----------------------------
Jak nie dostać kredytu Hipotecznego w DnB NORD BANK

Owoce w szkole
Obserwuj wątek
    • vien2 Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 19.03.12, 21:30
      Deweloper LCC nie buduje lokali z konkretnym przeznaczeniem, lokale które są tam wybudowane są przeznaczone do sprzedaży, a więc jaka będzie tam prowadzona działalność zależy od przyszłych właścicieli lub podnajemców
      • e_zabki.pl Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 20.03.12, 11:08
        To oczywista oczywistość ;-) ale może ktoś z forumowiczów coś wie ;-)
    • powstancow33kasia Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 27.10.12, 10:28
      Nie wiem jakie będą lokale usługowe (oprócz "teraz kuchnia"). Mam bardzo złe doświadczenia z deweloperem i chcę się nimi podzielić z Wami. Jesteśmy właścicielami mieszkania w inwestycji Powstańców 33. LCC jest nieuczciwe i bardzo złośliwe w postępowaniu z klientami. Po pierwsze nie chcieli wydać nam kluczy od mieszkania, za które zapłaciliśmy. O klucze musieliśmy prosić, chociaż mieliśmy to zagwarantowane umową. Wydali nam klucze i ODŁĄCZYLI MEDIA (nie mamy wody, ogrzewania, prądu). Nie możemy wykańczać naszego (opłaconego mieszkania). Dziś budynek został ZAMKNIĘTY. Nie możemy wejść, do naszego mieszkania. Tak działa „zaufany deweloper”. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką złośliwością i chamstwem!
      • e_zabki.pl Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 27.10.12, 23:00
        powstancow33kasia napisał(a):

> Nie wiem jakie będą lokale usługowe (oprócz "teraz kuchnia"). Mam bardzo złe do
        > świadczenia z deweloperem i chcę się nimi podzielić z Wami. Jesteśmy właściciel
        > ami mieszkania w inwestycji Powstańców 33. LCC jest nieuczciwe i bardzo złośliw
        > e w postępowaniu z klientami. Po pierwsze nie chcieli wydać nam kluczy od miesz
        > kania, za które zapłaciliśmy. O klucze musieliśmy prosić, chociaż mieliśmy to z
        > agwarantowane umową. Wydali nam klucze i ODŁĄCZYLI MEDIA (nie mamy wody, ogrzew
        > ania, prądu). Nie możemy wykańczać naszego (opłaconego mieszkania). Dziś budyne
        > k został ZAMKNIĘTY. Nie możemy wejść, do naszego mieszkania. Tak działa „
        > ;zaufany deweloper”. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką złośliwością
        > i chamstwem!

To masz klucze czy ich nie masz?
        Tak przy okazji dzisiaj byłem w biurze LCC
        i Pani która tam siedziała powiedziała, że odbiory i wydawanie kluczy do lokali rozpoczynają się 6 listopada 2012....
        • powstancow33kasia Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 28.10.12, 06:59
          Mam klucze, głównie dlatego, ża je wyszarpałam. Zgodnie z umową jaką mam zawartą z lcc (mam starą umowę), gdzie jest określone, że klucze mam dostać w ciągu 7 dni od daty wpłaty ostatniej transzy (i po odbiorze technicznym). Z tym, że żeby wejść do mieszkania muszę pokonać "bramę wejściową na osiedlę" do której mam tylko kartę zbliżeniową. Wczoraj brama była zamknięta na klucz- karta nic nie dała. No i dalej nie mam mediów. To jest czysta złośliwość.
    • xymark Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 27.10.12, 10:59
      Na pewno będzie sklep firmowy Piekarni Grzybki. Mają otworzyć już do końca roku.
      • fisiacz20 Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 30.10.12, 11:01
        Ja słyszałem że bank będzie i kosmetyczka czy coś w tym stylu
        • zanecin Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 30.10.12, 13:45
          Podobno studium tatuażu i pipshow
    • zonzilo1970 Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 31.10.12, 18:42
      Słyszałam o salonie mebli i kuchni BRW.
    • michal0510 Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 02.11.12, 13:15
      > Widać, że deweloper wpadł na pomysł wybudowania konkretnych lokali usługowych.
      > Podobno będzie ich 15 ?

Jeden z niewielu deweloperów, który "myśli". Nareszcie zamiast kolejnego wygrodzonego getta powstało rozwiązanie korzystne dla przestrzeni publicznej. Jeśli jeszcze zrealizują zapowiadaną budowę ul. Baśniowej, to "chapeau bas" panie Czarnecki :)
    • zochazabki Re: Powstańców 33 - jakie lokale usługowe ? 05.11.12, 12:22
      Witam,z tego co slyszalam przy Powstwncow33 ma powstac kolejna apteka,piekarnia oraz cos w rodzaju baru.Podobno tez salon fryzjerski (ktory jest przy Kopernika )ma sie tam przeniesc.
    • e_zabki.pl podsumowanie ... 05.11.12, 18:02
      Witam,
      lokali wybudowano 16.
      Wszystkie (podobno) znalazły już swoich właścicieli

na chwilę obecną udało się ustalić że znajdziemy tam następujące lokale usługowe:

1. Aptekę
      2. Prawnika - Notariusza
      3. Salon mebli
      4. Salon kosmetyczno fryzjerski
      5. Sklep piekarni Grzybki
      6. Oddział Banku
      7. Braseria
      8. Gabinet dentystyczny

• fisiacz20 Re: podsumowanie ... 05.11.12, 19:04
        Wg strony dewelopera cztery bodajże lokale o dużych metrazach nie maja jeszcze właściciela, są wolne.

ps.Kolejna apteka-masakra
        • e_zabki.pl Re: podsumowanie ... 05.11.12, 19:18
          wracając do domu zajrzałem do biura sprzedaży ... strona dewelopera jest lekko mówiąc nieaktualna ...
          PS. odnośnie apteki widocznie jest na to parcie ;-)
      • ranoma Re: podsumowanie ... 12.11.12, 10:26
        Jeśli chodzi o Grzybki to bardzo się cieszę :) uwielbiam ich chleby, notariusz też się pewnie przyda bo chyba najbliższy jest na Orlej a sporo się teraz buduje i będzie notariusz potrzebny, salon mebli- tu nie jestem przekonana, ale może się sprawdzić, salonów kosmetycznych/fryzjerskich jest na pęczki, bank- ciekawe jaki?, dentysta jak najbardziej chociaż ja i tak jeżdżę do bratowej na Ursynów (nota bene ona chciała otworzyć gabinet w Ząbkach), braseria to przyznam nie bardzo wiem co to poza tym, że jedzeniowe, apteka- to uważam za bezsens- są dwie apteki na Powstańców z czego jedna niedaleko tego osiedla tak, że nawet ludzie mieszkający pod żołnierską mogą z niej korzystać, ale skoro otwierają kolejną aptekę znaczy, że zrobili pewnie badania rynku i jest takie zapotrzebowanie...ale niedługo będzie u nas jak w Warszawie czy Wiedniu- na każdym rogu apteka
        Jeśli o mnie chodzi to nie miałabym nic przeciwko gdyby ejart otworzył swój sklep na Powstańców i brakuje mi jakiegoś sklepu z drobnym AGD, RTV, jakieś multimedia (przydałoby się chociażby na prezenty a zbliżają się święta)
        • e_zabki.pl Re: podsumowanie ... 13.11.12, 19:48

i już widać pierwszy lokal... Pojawiła się reklama. Oby tak dalej może w końcu coś sensownego powstanie w tej części Ząbek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka