trzonowy 04.04.12, 12:56 Urocze miejsce: www.zabki24.pl/2012/03/dlaczegocentrum-zabek-jest-tak-zaniedbane/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extreme78 Re: Centrum Ząbek 04.04.12, 22:02 Wszystko się zgadza tylko co dalej? W pierwszej kolejności jest pewnie 2 basen, kręgielnia oraz kolejny super sprzęt widmo dla PGK niż ulice i ogólnie wizerunek miasta w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
tk-1 Re: Centrum Ząbek 05.04.12, 08:34 Jako że kończy się juz Wielki Post, to zapraszam Państwa do przejechania się ul. Wiosenną (czyt. Błotną) - to tak zamiast uczestnictwa w nabożeństwie drogi krzyżowej w kościele jedno jest równoważne drugiemu Odpowiedz Link Zgłoś
boroweczka71 Re: Centrum Ząbek 06.04.12, 09:13 tk-1 napisał: > Jako że kończy się juz Wielki Post, to zapraszam Państwa do przejechania się ul > . Wiosenną (czyt. Błotną) - to tak zamiast uczestnictwa w nabożeństwie drogi k > rzyżowej w kościele > jedno jest równoważne drugiemu Polecam również 3-go Maja, Szkolną, Bartosza i .............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Centrum Ząbek 06.04.12, 09:42 Z tego co wiadomo (od burmistrza) gdyby mieszkańcy osiedla wiosenna się meldowali droga już by była a tak kilka osób zameldowanych nic nie da, no może kilka płyt chodnikowych...zameldowany mieszkaniec ma prawo głosu i coś żądać a tak pytania prosze kierować tam gdzie odprowadza się podatki Odpowiedz Link Zgłoś
extreme78 Re: Centrum Ząbek 06.04.12, 10:30 Nie jest tak do końca jak szanowny burmistrzunio raczył przedstawić, np. na osiedlu Dolcana przy ul. Wiosennej jest ok 200 mieszkań z czego kilkadziesiąt jest jeszcze nie sprzedanych więc kto ma się tam meldować. Z racji bliskości PKP inwestycje mieszkaniowe w tej części Ząbek były atrakcyjne pod tzw wynajem i to jest kolejne kilkadziesiąt na tym osiedlu więc i tam meldunków nie ma co się spodziewać. Tak więc Perkoś trochę się nie postarał a nawet dopuścił się manipulacji podając niepełne informację. Odpowiedz Link Zgłoś
bezkitu3.0 Re: Centrum Ząbek 06.04.12, 11:20 kerajm napisał: > Z tego co wiadomo (od burmistrza) gdyby mieszkańcy osiedla wiosenna się meldowa > li droga już by była a tak kilka osób zameldowanych nic nie da, no może kilka p > łyt chodnikowych...zameldowany mieszkaniec ma prawo głosu i coś żądać a tak pyt > ania prosze kierować tam gdzie odprowadza się podatki kolejny niedouczony klakier burmistrza, który nie ma pojęcia o podatkach, ale coś gdzieś słyszał i klepie? Ile razy trzeba przypominać o podatku od nieruchomości, o mieszkaniach na wynajem, o inwestycjach w Ząbkach finansowanych z budżetu państwa itd.? Nie dociera i nawet mnie to nie dziwi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzonowy Re: Centrum Ząbek 06.04.12, 21:39 Rozumiem, że niezameldowani mieszkańcy ul. Wiosennej przeszkadzają też strażnikom miejskim w egzekwowaniu prawa na ulicach Targowej i Poniatowskiego, a służbom oczyszczania miasta bronią sprzątać okolice miejskiego bazaru i pasażu handlowego... Odpowiedz Link Zgłoś
trzonowy Re: Centrum Ząbek 06.04.12, 21:43 O okolicach stacji PKP, będącym wysypiskiem śmieci nie wspominając. A najbardziej niezameldowani mieszkańcy ul. Wiosennej przeszkadzają w sprzątaniu odcinka wzdłuż torów kolejowych między przejazdami kolejowymi na Łodygowej i na Batorego. Każdy kto pociągiem przyjeżdża do Ząbek lub tylko przez nie przejeżdża cieszy swe oczy chyba rekordową ilością śmieci, gruzu, złomu i czego tylko dusza zapragnie... Odpowiedz Link Zgłoś
suiana Re: Centrum Ząbek 08.04.12, 19:52 U mnie cały blok pomeldowany,a w deszcz brodzimy w błocie- pisma nie pomogły ani uczestnictwo w radach , także nie wypisuj tu głupot,że prawo do upominania się mają tylko zameldowani,jest ogólny syf i kropka,ale to nic przecież będzie basen i coś o tunelu słyszałam-żenada Odpowiedz Link Zgłoś
tk-1 Re: Centrum Ząbek 06.04.12, 15:16 no własnie ja juz po raz drugi będe się rozliczał w US w Wołominie nie zameldowałem sie w Zabakch, ale wiem że podatek powinien trafiac tutaj a nie tam gdzie kiedys mieszkałem no ale caly czas jeżdże po takiej samej ulicy, od wrzesnia zeszłego roku płacę o 50 % wiecej za wodę i od kwietnia tego roku musze tez płacic o 600 zł rocznie wiecej za bilet na PKP - wiec moze jednak z powrotem zacząć składac swoje PIT-y do tego US co kiedyś bo nic dobrego to mi nie przyniosło Odpowiedz Link Zgłoś
trzonowy Re: Centrum Ząbek 14.04.12, 00:31 I nie tylko centrum www.zabki24.pl/2012/04/balagan-w-miescie/ Odpowiedz Link Zgłoś
kll777 Re: Centrum Ząbek 14.04.12, 09:53 Cała ta sytuacja pokazuje, że władzom miasta brak zdrowego rozsądku i umiejętności zarządczych. W pierwszej kolejności zaspokaja się podstawowe potrzeby mieszkańców miasta, do takich należy budowa/napraw dróg chodników, utrzymanie ulic, placów, parków itp. w czystości, zapewnienie miejsc w przedszkolach, żłobkach i szkołach itd. Budowa basenów i trybun sportowych to zbytki na które stać bogate miasta- Ząbki do takich nie należą. Kompletny brak zrozumienie priorytetów. To trochę tak jakby przeciętnie zarabiający "Kowalski" chciał jeździł drogim autem i z tego powodu nie miał co włożyć do garnka. Swoją drogą centrum gdzie jest skupisko sklepów i punktów usługowych oraz największe zagęszczenie ludności, w większości miast jest wizytówką miasta, jednak nie w Ząbkach- tu jest zupełnie odwrotnie. W kwestii ulicy Wiosennej burmistrz wypowiedział się w ten sposób, że ulica mogłaby powstać, gdyby większa liczba mieszkańców tej ulicy meldowała się w mieście i tu płaciła podatki. Otóż nawet jeżeli 1/5 mieszkańców tej ulicy jest zameldowana to i tak więcej zameldowanych niż na przeciętnej ząbkowskiej ulicy z domkami, gdzie nie było przeszkód w wylaniu asfaltu (wiele takich w Ząbkach). Poza tym prawda jest taka, że z centrum korzysta większość mieszkańców miasta chociażby robiąc tu zakupy, nie tylko Ci, którzy mieszkają w ścisłym centrum. Dla mnie polityka władz tego miasta jest irracjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr2506 Re: Centrum Ząbek 14.04.12, 13:18 Na strone burmistrza w zakładce: Inwestycje drogowe w Ząbkach 2007-2011 maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=201798130630525622708.00049c93ebcd0a42d4d93&z=14 Pojawiła się tak informacja: "Inwestycja planowana do realizacji ze wsparciem środków pozabudżetowych. Planowany okres realizacji przełom 2012/2013." Czy ktoś może wie z jakich to środków pozabudżetowych ul. Wiosenna miałaby być wybudowana? Czyżby Dolcan miał partycypować w kosztach? W każdym bądź razie jeżeli to jest prawda, to jest to dobra informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj.1 Re: Centrum Ząbek 14.04.12, 14:15 Według mnie, to Ząbki nie mają centrum, to po pierwsze. Po drugie jasno widać, że burmistrz nie dba o porządek w mieście. Jednym słowem syf. Jest pełno śmieci i dziurawych ulic. Burmistrz zafiksował się na dużych i kosztowych projektach jak tunel i basen, pewnie wychodząc z założenia, że druga szansa na dostanie kasy z unii się mu nie powtórzy. W efekcie takiego myślenia, ładuje całe pieniądze w inwestycje i na utrzymanie czystości kasy już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś