Dodaj do ulubionych

Przedszkole Jagódka

12.05.12, 12:07
Witam,

Chciałem się zapytać o jakiekowliek AKTUALNE opinie o przedszkolu Jagódka w Zabkach (ul. Świerkowa).
Prezcytałem bardzo dużo opinii - natomiast ślad na temat tego przedszkola na forach urywa się w 2009 roku.
Byłbym bardzo wdzięczny za opnie rodziców, którzy maja / mieli w sotatnim czasie bezpośrednią styczność z tą placówką.
Szukam miejsca dla moejgo 3-latka.
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • 2.justyna Re: Przedszkole Jagódka 14.05.12, 12:28
      Proszę omijać te przedszkole, wszystkie opinnie na temat tego przedszkola pokrywają się z tym co sama zaobserwowałam posyłając tam swoje dziecko przez miesiąc czasu. Również złe zdanie miała jedna z opiekunek która pracoawała tam i uciekła widząc co się tam dzieje i to własnie ona nam potwierdziła to co ja podejrzewałam. Potem trafiliśmy do Oliviera - te przedszkole mogę polecić, następnie mieliśmy rok przerwy i z braku miejsc nie dostaliśmy się do Oliviera i trafiliśmy na Saperów Przedszkole Pod Muchomorkiem - do tej pory syn z utęsknieniem wspomina tą placówke do której chodził ponad dwa lata. Polecam!
    • 2.justyna Re: Przedszkole Jagódka 14.05.12, 12:32
      Nie sądze by coś się zmieniło od tego czasu, nie zmieniła się właścicielka. Zastanawiam się czemu ta placówka jeszcze istnieje, ale to nie jedyne zło w tym kraju...
      • hugo43 Re: Przedszkole Jagódka 14.05.12, 13:47
        ja mieszkam bardzo blisko jagodki i moge jedynie powiedziec,ze ta placowka jest za mala jak na liczbe dzieci.dzieci nie moga swobodnie sie bawic w ogrodku,co widze ze swego balkonu.opiekunkom puszczaja nerwy i zwyczajnie na dzieci pokrzykuja.na jesieni bylam obejrzec przedszkole,lecz od srodka tez nie zrobilo na mnie dobrego wrazenia,a najgorsze chyba pani dyrektor,nienaturalnie mila.my zdecydowalismy sie na inne przedszkole,z ktorego jestesmy zadowoleni.
    • kathleen80 Re: Przedszkole Jagódka 14.05.12, 14:05
      Zdecydowanie Oliver, a położone stosunkowo blisko Jagódki.
      • gusiaa00 Re: Przedszkole Jagódka 14.05.12, 14:39
        z tego co widzę do tego przedszkola uczęszczają dzieci, których rodzice nie czytaja forum. Bo nikt kto czyta forum i opinie rodziców zrażonych do tego przedszkola nie pośle tam swojej pociechy. Moje dziecko było tam 1 tyg latem jako zastępcze przedszkole na wakacje i to był koszmar. Jak dziecko prosiło aby pani dała pić bo jest bardzo gorąco (na placu zabaw) to pani na to, że nie teraz, jak wejdziemy do środka to się napijesz i tak dziecko bez picia było ok 4godz..to taki pierwszy przykład a było ich bbb dużo. Po tyg moje dziecko błagało rano, zeby tam nie iść bo się boi... Ja nie polecam tego przedszkola...
        • jazzhorte Re: Przedszkole Jagódka 14.05.12, 21:55
          .....temat z cyklu "jak rozpętałem piątą wojnę światową" ;)
          Nie chodzi o to, że rodzice nie czytają, nie widzą i w ogóle są głupi, bardziej o to, że każdy z nich ma swój rozum, własne odczucia i spostrzeżenia. Ale to już dłuższa debata. - Fajne czy nie fajne
          Wejdź na teren przedszkola, usiądź na ławce przed wejściem i porozmawiaj po południu z rodziacami. Oczywiście wcześniej wejdź i zapytaj o taką możliwość, ponieważ pewnie inaczej zostaniesz po prostu wyproszony. - najlepiej jak będzie pani dyr, ponieważ panie wychowawczynie mogą być zaskoczone i niekoniecznie wyrażą na to zgodę. Jeżeli zapytasz, myślę że spokojnie NA PEWNO taką zgodę uzyskasz. Będziesz miał aktualne relacje i opinie rodziców - niektórzy z nich znają to przedszkole od lat i mają porównanie zapisując tam kolejne swoje dziecko. Tak sobie myślę, że prawdopodobnie nikt z aktualnych rodziców nie podejmie tu na forum "dyskusji" :) Z tymi odwiedzinami i rozmową z rodzicami to tylko moja propozycja. Ps najlepiej skorzystaj z opinii kogoś kogo znasz.
    • madzia520 Re: Przedszkole Jagódka 16.07.12, 19:04
      RODZICE!!! Omijajcie szerokim łukiem to przedszkole!!! Rzeczy, jakie tam się dzieją są nie do wyobrażenia ;/ Dzieci piją wodę z kranu (a wmawia się im, że to woda niegazowana), wszystkie dzieci myją ręce w jednej misce z wodą (a po umyciu rąk 1 dziecka woda jest już przeciez brudna!!!) Oprócz tego śniadania wyglądają w taki sposób, że dzieciaki siedząc na dywanie (nie siadają nawet do stolików) dostają po kanapce do ręki. Gdy dziecko chce skorzystać z łazienki musi najpierw wdrapać się na krzesło, by włączyć światło (mało brakuje do upadku z krzesła), place zabaw są stanowczo za małe, by dzieci mogły się swobodnie bawić. Oprócz tego dyr. przedszkola ma dziwny zwyczaj sadzania dzieci na dywan bez możliwości zabawy przez ok godziny (albo i dłużej). Poza tym na dzieci się bez końca krzyczy (choć słowo "krzyczy" to chyba za mało powiedziane). Ogólnie rzecz ujmując to nie jest przedszkole a męczarnia dla tych małych, bezbronnych dzieci.... TO PRZEDSZKOLE NIE POWINNO ISTNIEC!!!!!
      • madzia520 Re: Przedszkole Jagódka 16.07.12, 19:11
        Poza tym w przedszkolu nie ma żadnego zorganizowania!!! Personel, który tam pracuje albo pije kawę albo pali papierosy z dyr., zamiast zając się dziećmi.
        Nikt nie reaguje na to, że np. któreś z dzieci się przewróciło i skaleczyło. Dzieci wracają do domów posiniaczone itp (przez niedopilnowanie, które wynika ze zbyt małego zainteresowania dziećmi w placówce) Po prostu koszmar!!!!!
        • edysia_2005 ja polecam przedszkole Nasza Lokomotywa 19.07.12, 10:12
          o Jagódce trochę słyszałam od mojej znajomej co tam obok mieszka, że plac zabaw mały i spora rotacja pań opiekunek. Ale wie Pan(Pani) opinie to kwestia względna, przeciez sa tam dzieci i pewnie ich rodzice beda chwalić "jagódkę". Powodzenia w wyborze.
          Ja bardzo polecam przedszkole Nasza Lokomtywa. Moje dzieciaki tam chodzą z radością, jest wielki zadrzewiony plac zabaw. Dzieci nie siedza w jednej sali, ale migruja do różnych. Do osobnej jadalni, do sali sportowej lub sali zabaw, gdzie też leżakują. Uważam, że to fajnie bo dzieci sie mniej nudzą jak dodatkowo zmienia sie otoczenie sal. Dużo zajęć mają, nawet garncarstwo :) Dostałam zniżke za rodzeństwo i jak dzieci chorują, to stawka żywieniowa jest oddawana.
          pozdrawiam i powodzenia w znalezieniu super miejsca dla swojego skarba :)
          • bam_bino Re: ja polecam przedszkole Nasza Lokomotywa 19.07.12, 19:26
            Mojej koleżanki syn chodzi do Jagódki i nie słyszałam nic złego o tym przedszkolu. Myślę, że chłopak od razu by im doniósł jakby mu się coś nie podobało.
          • komisarz_ryba Re: ja polecam przedszkole Nasza Lokomotywa 01.08.12, 15:01
            Szanowna Pani, korzystając z okazji, chciałam za Pani pośrednictwem zaapelować do rodziców dzieci z przedszkola "Wesoła Lokomotywa", aby przestrzegali ograniczenia prędkości na drodze dojazdowej do przedszkola. Codziennie w godzinach 08-09.00 rano oraz w godz. 17.00-18.00 pędzą Państwo w swoich szybkich samochodach lekceważąc bezpieczeństwo naszych dzieci przebywających w okolicy drogi. Chyba sami będąc rodzicami rozumiecie strach o bezpieczeństwo własnego dziecka. Np. wczoraj o godzinie 18.15 pewna rozpędzona Pani w samochodzie barwy jasnobrązowej (pominę w tym miejscu numery rejestracyjne i markę auta, żeby tejże Pani nie zawstydzać) gnała ulicą do przedszkola z zawrotną prędkością. Apeluję do Państwa rozwagi już kolejny raz, rozmawiałam z właściceialmi przedszkola i bez skutku. Zastanawiam się w jaki sposób jeszcze mogę przemówić Państwu do rozsądku. Chodzi o życie i zdrowie naszych dzieci.
    • maly.krokodyl Re: Przedszkole Jagódka 23.07.12, 09:59
      Polecam nowe przedszkole w Ząbkach

Mały Krokodyl - przedszkole ekologiczne.

W ofercie ciekawe zajęcia edukacyjne, warsztaty twórczego rozwoju.
      Prowadzimy diety dla dzieci z alergiami.

więcej info na naszej stronie: www.przedszkolezabki.pl
      • lincoln2012 Re: Przedszkole Jagódka - Rodzic 23.07.12, 16:03
        Dzień Dobry,

po pierwsze przedszkole Jagódka jest bardzo dobrą placówką jak już ktoś kiedyś napisał można spytać ludzi którzy rzeczywiście tam codziennie przychodzą.
        Gratuluje (albo współczuję) pomysłowości konkurencji tegoż przedszkola.
        Tylko po co tak?! - brak chętnych? Przecież możecie zaproponować coś lepszego a nie "jechać" po swojej największej konkurencji.
        Dwie reklamy innych przedszkoli - nasza lokomotywa i nowe "ekologiczne".
        Nie wstyd?! Konkurencja podjechała pod jagódkę i niestety nie widziła drugiego pięknego i dużego placu zabaw z tyłu budynku :) Inne posty również wątpiliwe w sensie wiarygodności...
        Jeżeli będziecie lepsi to spokojnie... wybiorą was, tylko bądźcie... Do pracy Rodacy! ;)

• aurelia_83 Re: Przedszkole Jagódka - Rodzic 24.07.12, 22:24
          Jak ktoś chce się dowiedzieć wiarygodnych informacji na temat tego przedszkola to zapraszam do porozmawiania z rodzicami.Jestem jednym z nich,moje dzieci chodzą od prawie roku i nie zauwazyłam nic o czy tu było pisane...Jakby coś bylo nie tak na pewno moje dzieci by mi o tym powiedziały.Przychodzę w różnych godzinach i nie mam żadnego podstaw do zabrania dzieci stamtąd.
          A druga sprawa skąd wiecie jak jest w innych przedszkolach?
          Pozdrawiam
        • edysia_2005 do lincoln2012 26.07.12, 12:43
          witam
          Pani/Panie lincoln2012
          Nie jestem "konkurencją" tylko rodzicem posyłającym dzieci do przedszkola. Pisałam też, że napewno rodzice dzieci z tego przedszkola- pochwalą "Jagódkę".Proszę czytać bardziej dokładnie posty :)
          Opinie może mieć każdy, ja napisałam co wiedziałam i miałam do tego prawo. Skąd tyle złości w Pani/Pana liście??? Po co obrażać innych, tylko dlatego, że napisał coś co nam mniej pasuje?
          To już nie wolno wymieniac nazw własnych przedzkoli?- to po co ktos wymienia:"Jagódka"-idąc Pana/Pani tokiem myślenia -to konkurencja i reklama!
          Trochę dystansu i rozsądku do wszystkiego!

A i tak: wszystko jest względne!! zależy od punktu siedzenia, patrzenia itp.......

Pozdrawiam i życzę wszytkiego dobrego!!

lincoln2012 napisała:

> Dzień Dobry,
          >
          > po pierwsze przedszkole Jagódka jest bardzo dobrą placówką jak już ktoś kiedyś
          > napisał można spytać ludzi którzy rzeczywiście tam codziennie przychodzą.
          > Gratuluje (albo współczuję) pomysłowości konkurencji tegoż przedszkola.
          > Tylko po co tak?! - brak chętnych? Przecież możecie zaproponować coś lepszego a
          > nie "jechać" po swojej największej konkurencji.
          > Dwie reklamy innych przedszkoli - nasza lokomotywa i nowe "ekologiczne".
          > Nie wstyd?! Konkurencja podjechała pod jagódkę i niestety nie widziła drugiego
          > pięknego i dużego placu zabaw z tyłu budynku :) Inne posty również wątpiliwe w
          > sensie wiarygodności...
          > Jeżeli będziecie lepsi to spokojnie... wybiorą was, tylko bądźcie... Do pracy R
          > odacy! ;)
          >
          • hugo43 Re: do lincoln2012 26.07.12, 13:39
            a gdzie ten piekny i obszerny plac zabaw?mieszkam na tyle blisko jagodki,by widoki na ten ogrodek i zachowanie nauczycielek skutecznie zniechecily mnie do posylania tam dziecka.najgorzej jest we wrzesniu,gdy dochodza nowe dzieci,teksty w stylu "znowu sie zeszczales!!!"sa na porzadku dziennym.ostatnim hitem byly proby do przedstawien z okazji dnia matki,gdzie dzieci staly na tarasiku w pelnym sloncu i "recytowaly".
    • ola1981001 Re: Przedszkole Jagódka 15.08.12, 15:33
      Jestem w szoku gdy czytam takie słowa na temat tego przedszkola moje dziecko chodzi tam już 3 lata chodzi tam chcetnie pewnie ze jest sie do czego przyczepić ale mycie rąk w misce to już wielka przesada !!!! są ładne czyste łazienki wiec pzrestancie gadać i pisać głupoty co do dyrektorki to jest za miła nienaturalna ale to nie znaczy ze jest zła lubi dzieci , moje dziecko śpiewa po angielsku zaczytna czytać zna literki , do przedszkola przyjedza co miesią teatrzyk dzieci maja wycieki np. fabryka cukierków , na ranczo bena , grile itp staraja sie coś robić jak ktoś chce to zawsze by się przyczepił , moje dziecko chodzi tam i nie płacze ze chce uciekać kocha ciocie , słuchajcie przedszkole to zoztało naznaczone przez ludzi nie dacie szans nawet na to by stało sie lepsze , nie dajcie sie zwariować i nie mówcie o rodzicach żle bo gdyby moje dziecko płakało by z tamtąd isc to napewno bym je zabrała !!!!!!!!!!!!!
      • lilka1000 Re: Przedszkole Jagódka 15.08.12, 16:09
        O rany, ile błędów w Twojej wypowiedzi.... Też jesteś absolwentką tej placówki?
        • bam_bino Re: Przedszkole Jagódka 15.08.12, 17:00
          Co wnosi Twoja uwaga do dyskusji??? NIC! więc mogłaś sobie to darować bo pisać aby pisać nie zawsze jest mądre...
          • swire321 Re: Przedszkole Jagódka 19.08.12, 15:23
            Witam
            Byłem w tym przedszkolu,widziałem i łazienki i plac zabaw i sale.Rozmawiałem także z dyrektor placowki.Co do personelu-faktycznie,jedna jadła zapiekankę,druga piła kawę na korytarzu,ogolnie jak przyszedłem-nagle zaczeły sie wielkie porządki.
            Ja nie polecam,widziałem kilka prywatnych przedszkoli w swoim życiu,ale ,,Jagodka''-to najgorsze ze wszystkich oglądanych,pod kazdym względem,nie wspomne,że było strasznie zimno/marzec/.Radze poszukac innego w okolicy,są napewno lepsze.
            Pozdrawiam
    • dzoannnna83 Re: Przedszkole Jagódka 15.11.12, 08:17
      Moi drodzy, potwierdzam wszystkie negatywne opinie odnosnie jagodki... To przedszkole nie powinno istniec! Ja rowniez widzialam latem jak dzieci staly w kolejce do jednej miski i myly raczki w brudnej wodzie, cala sytuacja dziala sie na dworze, malo tego wycieraly rece jednem malutkim recznikiem ktory byl doslownie czarny od brudu i to, ze niektorzy tego nie widzieli bo widocznie nie trafili na taka sytuacje to nie znaczy ze tak nie jest. Odradzam to przedszkole! Moje dziecko wracalo do domu ciagle glodne, a jak pytalam co bylo na podwieczorek to mowilo ze kromka suchego chleba!
      • wwlpablo Re: Przedszkole Jagódka 15.11.12, 23:32
        Jest kilka przyczyn pisania głupot w internecie. Zazwyczaj osoba pisząca nie radzi sobie ze swoimi problemami, swoimi niepowodzeniami i daje upust swoim złym emocjom. Bardzo często jest to konkurencja, która niestety nie radzi sobie w inny sposób i to jest dla niej jedyne rozwiązanie. Czasami niezadowolony ze zwolnienia były pracownik, który ma żal..... Kumpel mówi: jak nie pasuje zabieram zabawki i wychodze. Mr Młody czasami wytarza się w błocie, poskacze w kałuży i zje żelka z podłogi. W dalszym ciągu jest cały, zdrowy i szczęśliwy że mu się na to pozwala. Ja nie widzę kompletnie nic złego w taplaniu rąk w brudnej wodzie. "Opłukane" z pierwszej warstwy błota mogły przejść do kolejnego etapu mycia :)))) To prawie tak jak z autem w myjni.
    • zoja920 Re: Przedszkole Jagódka 16.11.12, 11:57
      Wydaje mi się ze te negatywne opinie pisze jedna osoba sądząc po sposobie wysławiania sie,tez uwazam ze to bzdury albo mocno przesadzone fakty, moze to byc atak konkurencji to jest niestety często spotykany przypadek (niektórzy uwazaja ,ze internet czyni nas anonimowymi a wcale tak nie jest) ,niezadowolonych sąsiadów itd ,na miejscu włascicieli jakos bym zareagowała
      • hugo43 Re: Przedszkole Jagódka 16.11.12, 16:34
        ja mieszkam bardzo blisko jagodki i mi to wystarczy,by tam dziecka nie poslac.z naszego bloku 9 dzieci chodzi do prywatnych przedszkoli,jakos nikt do jagodki,mimo ze jest najtansza.naprawde warto dolozyc te 200pln i zapewnic dziecku normalne warunki.
        • wazne11 Re: Przedszkole Jagódka 14.10.13, 11:58
          To "Przedszkole" nie powinno wogóle istnieć. Brak slów by określić co tam się dzieje. Drodzy rodzice, dzieci którzy uczęszczają do tego przedszkola proszę zainteresujcie się bardziej tym co tam się dzieje! Mialam styczność z tym przedszkolem i nadal nie mogę zrozumieć jak "coś takiego" może funkcjonować. Dzieci przechodzą tam prawdziwą "szkole przetrwania". Piszę bo to bo szkoda mi tych Maluszków.
          • aurelia_83 Re: Przedszkole Jagódka 14.10.13, 15:39
            wazne11-żeby tak pisać to trzeba mieć jakieś podstawy, jeśli masz zgłoś to do odpowiednich jednostek . Jestem mamą i wiem , co się dzieje w przedszkolu do którego od ponad 2lat chodzą moje dzieci...
            • wazne11 Re: Przedszkole Jagódka 14.10.13, 21:33
              Stworzono te forum z myslą by każdy mógl się wypowiedziec na dany temat i ostrzec bądz zachęcić w tym przypadku rodziców do wyboru przedszkola dla dziecka.Z przykrością musze stwierdzić, że jeżeli wiedzialaby Pani co się dzieje w tym przedszkolu nie puścilaby Pani swojego dziecka do tej placówki. Dobra "mina do zlej gry " pracowników bądz Pani dyrektor to nie wszystko... Piszę by ostrzec Rodziców stojących przed wyborem przedszkola dla dziecka. Prosze nie brać mojej wypowiedzi jako ataku w stosunku do Pani. Niech Pani potpyta dziecko czy nie siedzialo w kólku pól dnia, czy się najadlo "obiadem", "podwieczorkiem" czy mialo coś do picia. Czy można bawić sie wszystkimi zabawkami, czy myje ząbki, rączki!!! itp. Mam nadzieję, że będą Państwo mieli oczy szeroko otwarte i dostrzegą że to przedszkole to nieporozumienie. Z mojej strony to wszystko w tym temacie.
    • bombeczka1212 Złe opinie na temat Olivera w Ząbkach? 16.11.12, 20:26
      Tak sobie czytam i zastanawiam się czy na wszystkie przedszkola się tak smaruje :
      podaję link do opinii przedszkolak.pl/forum/index.php?dzial=0&kategoria=8&query=2&grupa=3&ktory_id=1938
      Opinie dotyczą przedszkola oliver
      • bombeczka1212 Re: Złe opinie na temat Olivera w Ząbkach? 16.11.12, 21:41
        Straszne rzeczy były tam umieszczone na temat przedszkola Oliver, od dwóch lat. - Począwszy od psich kup na podwórku skończywszy na głodnych dzieciach i braku angielskiego...Skasowali wątek przed chwilą - chyba w związku z interwencją właścicieli olivera i słusznie! Nie można tak szkalować opinii.
        • karla1977 Re: Złe opinie na temat Olivera w Ząbkach? 22.11.12, 13:37
          proponuje aby pani sprawdzila znaczenie slowa "szkalowac". opinii nie da sie szkalowac, no chyba ze ktos ma tak na imie :D
    • widz.neutralny Re: Przedszkole Jagódka - to okrutna prawda 06.12.13, 22:09
      Drodzy Rodzice,
      długo zastanawiałam się czy coś napisać w tej sprawie żeby mój post nie został odebrany jako anty reklama.
      Mieszkam w bloku obok przedszkola Jagódka. W naszym bloku mieszka kilkanaście rodzin i większość posiada dzieci natomiast żadne dziecko nie uczęszczało i nie uczęszcza do tego przedszkola.
      Latem chyba był to lipiec widziałam jak z przedszkola wyszło dziecko w wieku około 5 lat i było w samych skarpetkach, był to chłopiec który biegał bez opieki około 10-15 minut i nikt się nim nie interesował. Cały czas obserwowałam sytuację bo furtka na ulicę była uchylona ... po co najmniej 10 minutach któraś z Pań wybiegła i zabrała z wielkim krzykiem dziecko - dla mnie szok !
      Jeżeli chodzi o mycie rąk w misce to już wiem do czego służyła stojąca latem blisko wejścia duża plastikowa misa w kształcie muszelki - również szok !
      Kiedyś miałam przyjemność porozmawiać na placu zabaw z kobietą, która tam pracowała ... nie chciała mówić zbyt dużo na temat byłej pracy w Jagódce ale jak powiedziałam jej, że chcę tam oddać moje dziecko od razu mi to odradziła. Powiedziała mi, że najbardziej oszczędza się na jedzeniu, że dzieci nie dojadają i że chodzą głodne odnośnie samej opieki nie chciała się wypowiadać.
      Myśl, że wiele wpisów z tego forum to czysta prawda. Gdyby wpisy robiła konkurencja to nie pisali by takich szczegółów. Myślę, że opisane sytuację na forum jak najbardziej miały miejsce w Jagódce.

Moje dziecko nie chodzi do Jagódki choć mam do nich kilka kroków i było by mi najłatwiej. Wolę zapłacić trochę więcej i zaprowadzić dziecko dalej. Mam spokojne sumienie i mogę pracować a nie rozmyślać.
      • widownia.kibicujaca Re: Przedszkole Jagódka - akty zazdrości sąsiadki 07.12.13, 00:18
        Drogi widzu..... :) Wylej swoje frustarcje gdzie indziej (może psycholog?) Rozumiem, że może to Ty jesteś tą sąsiadką która prawie najechała ze złości na dziecko i rodzica wychodzącego z przedszkola? Zrobiłaś wielką awanturę bo chwilkę postali autem w bramie i nie można było wjechać na teren osiedla, zgadłam?! (Masz drugą bramę, ale musiałaś skorzystać właśnie z tej) Widziało to kilka osób i Twoi sąsiedzi również. Denerwuje Cię fakt, że uczęszcza tam tyle dzieci, a Ty wozisz dziecko gdzie indziej...
        Ale spokojnie.......... Ty na pewno płacisz więcej niż 740zł i masz "czyste sumienie" ;) Nie dorobisz właścicielki... Idziesz sobie do superprzedszkola na wynajmowanym piętrze (plus 200zł), gdzie jest pewnie monitoring 24 godziny na dobę i masz jasność, że wybrałaś najlepiej. Tylko dlaczego zaprowadzając dziecko do takiego superprzedszkola denerwuje Cię to, że inni korzystają z tego... Zastanawiające... Przecież jak płacisz 900zł to masz lepsze :)
        I uwaga.... bo to będzie duże zaskoczenie dla Ciebie:
        - faktycznie jest muszelka w której była woda (w lato!), rybki i chyba gwiazdeczki, obok leżała wędka na magnes (co oznacza, że masz dobrą lornetkę)
        - dziecko być może biegało tak jak i inne dzieci w lato, kiedy ich mamy często po południu siedzą na placu zabaw z tyłu na kawce lub herbatce - większość z nich się zna i tak spędzają sobie czas... wyobraź sobie, że czasami nawet nie w skarpetkach, a boso! i tu kolejny szok ;)
        - upewnij się czy rzeczywiście nie chodzą tam dzieci sąsiadów, bo być może nie mówią Ci prawdy.

• wazne11 Re: Przedszkole Jagódka - akty zazdrości sąsiadki 05.01.14, 18:57
          nie mogę tego czytać co tu jest powypisywane! "muszelka w której była woda (w lato!), rybki i chyba gwiazdeczki, obok leżała wędka na magnes"- dobry żart... chyba i tak już wszyscy wiedzą, że w tym przedszkolu dzieci nie myją rączek! Niby jak... ani mydła ani ręczników tam nie ma...
          "dziecko być może biegało tak jak i inne dzieci w lato, kiedy ich mamy często po południu siedzą na placu zabaw z tyłu na kawce lub herbatce - większość z nich się zna i tak spędzają sobie czas... wyobraź sobie, że czasami nawet nie w skarpetkach, a boso! i tu kolejny szok ;)"- kiedy mamy siedzą tam na kawie?? pytam kiedy! jak można takie oszczerstwa wypisywać.... dzieci rzadko wychodzą latem na plac zabaw...często te wyjście wygląda tak , że maja siedzieć na krzesełkach...krzyki (codzienność ... to coś nie wyobrażalnego)!!!!, oszczedzanie na jedzeniu (jeszcze w jakiej formie), siedzenie w słynnym kółku, nie mycie rąk, może warto drogi rodzicu pomyśleć...
          • dzoannnna83 Re: Przedszkole Jagódka - akty zazdrości sąsiadki 19.02.14, 19:53
            widownia.kibicujaca napisała:
            > Drogi widzu..... :) Wylej swoje frustarcje gdzie indziej (może psycholog?)

dlaczego ma wylac swoje frustracje gdzie indziej skoro to jest forum i ktoś wyraźnie się zapytał o opinie przedszkola! każda opinia która jest na "nie" od razu jest odbierana jako niby zazdrość albo innego przedszkola albo sąsiadów... proszę Cię, czego tu niby zazdrościć! Moje dziecko uczęszczało do tego przedszkola i doskonale wiem jak było i to, że piszę tu opinię o tym przedszkolu nie jest przejawem zazdrosci. to co pisała moja poprzedniczka odnośnie rozmowy z jakąś panią ja również potwierdzam, wyobraźcie sobie ze sama pani nauczycielka powiedziała do mnie, ze ona by swojego dziecka do tego przedszkola nie posłała...Dzieci wychodziły z przedszkola głodne, Pani E. nie pozwalała mi spuszczac wody w toalecie ani myc rak po wyjsciu z toalety. Nie ma pomocy dydaktycznych... i moge tak wymieniac i wymieniac... Moje dziecko tam chodziło niecały miesiąc i przez ten czas zaobserwowałam te wszystkie rzeczy. Nie polecam przedszkola, najgorsze z mozliwych. Dziekuje za uwage :)
            • sofi-2009 Re: Przedszkole Jagódka - akty zazdrości sąsiadki 03.09.14, 22:06
              Czytam i jest zdziwiona! To absurd!! Moja córka chodzi już drugi rok do tego przedszkola i nie ma lepszego!! zawsze dużo jedzenia dla NORMALNEGO dziecka bardzo dużo edukacji wszystkie wycieczki opłacone za rachunek przedszkola. różne konkursy, warsztaty teatralne... bardzo wiele wszystkiego. Moja córcia jest tam gwiazda. po prostu wszystko zalezę od dziecka. Powodzenia
    • attiya Re: Przedszkole Jagódka 18.03.14, 11:37
      forum.gazeta.pl/forum/w,587,150096858,150096858,Jagodka_w_Zabkach.html
      mam nadzieję, że w końcu sąsiedzi zadziałają :P
    • jaksapl Re: Przedszkole Jagódka 17.10.14, 11:55
      patrze na to przedszkole codziennie z okna i momentami krew mnie zalewa widzac jak "przedszkolanki" szarpią i popychają male 3 - 4 letnie dzieci krzyczac na nie i mowiac ze "jak jeszcze raz cos zrobią to dostaną" uprzedzając zarzuty od czasu do czasu nagrywam te zachowania aby nie zarzucono mi ze po prostu bez pokrycia oczerniam przedszkole. Dzieci przy temperaturze jak dzisiaj - 12 stopni biegaja wokol wejscia bez kurtek w podkoszulkach poniewaz "przedszkolanka' sobie z nimi nie radzi. Maluchy ktore zbt sie oddaliły - w strone ogrodzenia i plastikowego zamku sa lapane za reke i sila podnoszone na podest schodów po czym wpychane są do srodka. Czapki rzuca sie dzieciom na ziemie karzac podniesc i zalozyc. Po prostu nóż sie w kieszeni otwiera.
      • hugo43 Re: Przedszkole Jagódka 17.10.14, 14:12
        no niestety,jako sasiadka jagodki,moge potwierdzic,ze dzis byly krzyki i ryki na ogrodku.
        • dodek78 Re: Przedszkole Jagódka 17.10.14, 14:44
          Przepraszam wszystkich, że nie piszę o tym przedszkolu. Mam pytanie czy ktoś z państwa słyszał opinie na temat przedszkola Miś? To przedszkole mieści się przy ul 11 listopada w Ząbkach. Pytam bo nie znalazłam żadnych opinii na temat tego przedszkola. Zupełnie nic.
          Mamy do niego dość blisko i przyznam, że poważnie zastanawiamy się czy zapisać tam dziecko. Dodam, że dziecko będzie zapisane w przyszłym roku, jest więc jeszcze czas na decyzje.
        • jaksapl Re: Przedszkole Jagódka 17.10.14, 15:17
          Z ciekawostek niestety nie zdążyłem nagrać dzis "przedszkolanka' paulina taka w niebieskiej kurtce wymuszała u dzieci starszaków posłuch za pomocą witki przypominającej szpicrute oberwała nia 2 razy mala ubrna cala na różowo dziewczynka blondynka i jakich chłopczyk w zielonej kurtce. Dziewczynka za to ze nie szla równo w parach a chłopiec za to ze podszedł do niej. Postanowiłem sobie ze od dzis będę nagrywać całośc dnia wycinac co ciekawsze fragmenty zachowań "przedszkolanek" i wrzucę to na jakiś kanał na YT żeby znów nie było ze sąsiedzi sobie wymyślają bo przedszkole pod oknami im się nie podoba. Ja osobiście nic do tego by mieć pod oknem przedszkole nie mam mi chodzi tylko i wyłącznie o to ze tam pracują osoby które zamiast z dziećmi powinny isc na spotkania z psychologiem
          • xanek Re: Przedszkole Jagódka 18.10.14, 08:31
            jaksapl daj w końcu te filmy, ponieważ po raz kolejny nic nie wiadomo.
            Moja córa powiedziała że została wczoraj ubrana płaszczyk przez opiekunkę jej grupy oraz wyszła tylko na chwile i dzieci spokojnie stały w kółeczku, nie zgłosiła żadnych problemów ( była zadowolona z tego wyjścia ). Paulina nie zajmuje się moim dzieckiem, ale ona ma taki charakter że czasem nie wiadomo czy ona żartuje czy na poważnie mówi, jest bardzo głośna. Dzieci ją bardzo lubią, ale na pewno pedagogiem to ona nie jest.

I powiem ci teraz szczerze dość mam już twoich postów, jeżeli nie pokazujesz filmów to spadaj z tego tematu, bo można powiedzieć że jesteś nierobem, który siedzi w domu i mu się nudzi i z tych nudów mu za głośno.
            Niestety ja również mogę taka opinie wystawić tobie nie mając żadnych dowodów i nikt tego nie zweryfikuje.

jagódka to nie jest idealne przedszkole, moje dziecko nie jest w grupie Pauliny, ale się nie skarży że jest coś nie tak, więc jaksapl dawaj filmy albo zamilcz.
          • careta Re: Przedszkole Jagódka 18.10.14, 10:10
            Skoro masz nagrane dowody to czemu nie zgłosisz tego na policję lub do kuratorium?
            • jaksapl Re: Przedszkole Jagódka 18.10.14, 13:58
              Jak najbardziej wszystko co mam zamieszczę na yt. Nie wiem czemu tak sie bulwersujesz x cos tam cos tam i obrażasz mnie. Pracuje z domu ponieważ stać mnie na to a nie oznacza to ze jestem nierobem wiec wycieczki osobiste zachowaj do kłótni rodzinnych. Dziele sie tutaj swoimi spostrzezeniami poniewaz mam do tego prawo. Przedszkole jako takie mi nie przeszkadza poniewaz sam mam dzieci i nawykly jestem do hałasow. Po prostu zbulwersowały mnie pewne zachowania których byłem świadkiem. Do tej pory po prostu czasem podchodziłem do okna i patrzyłem co sie dzieje kręcąc głowa. Nie mam nawyku nagrywania wszystkiego niemniej jednak będę starał sie teraz w miarę możliwości i okazji rejestrować co ciekawsze przypadki. W odniesieniu do pytania o zgłoszenie tego do odpowiednich oddziałów to przykro mi ale to co udało mi sie częściowo złapać nie stanowi jakiejkolwiek wartości w postaci materiału dowodowego dla sadu/prokuratury a co najwyżej dla zainteresowanych rodziców. Jeśli takowi tutaj sa poproszę o adresy @ na które prześle to co mam do tej pory. Nie twierdze ze to miejsce to jakieś piekło na ziemi ale ludzie wszyscy dobrze wiecie ze zawsze gdzieś moze byc lepiej i nie zalezy to od kasy jaka płaci sie za przedszkola ale od zatrudnionej tam kadry! Reasumjjac jak ktos chce tutaj robic wycieczki osobiste niech weźmie stoperan na wstrzymanie albo zaplikuje sobie maść na ból 4 liter. Nie jestem żadnym mąciwoda a jedynie osoba która niepokoją pewne zachowania. W odniesieniu do zachowan innych przedszkolanek z tego co zaobserwowałem sa one b fajne i delikatne wobec dzieci z dyrektorka na czele. Jedyna osoba której zachowanie mnie zaniepokoiło to pani Paulina która wiem ze tka sie nazywa poniewaz dyr placówki tak na nią wolała.
              • jaksapl Re: Przedszkole Jagódka 18.10.14, 14:37
                Myślcie sobie co chcecie w sumie ni mnie to grzeje ni ziębi bo to nie moje maluchy. Niestety nie mogę odzyskać nagranych wczoraj telefonem filmów więc nie mogę tez ich przesłać ( staram się jeszcze znaleźć jakiś program recovery) Niemniej jednak od teraz będę zrzucać wszystko co uda mi się zarejestrować na dysk i wtedy tez będę dawać znać na forum. Widzę ze jakakolwiek próba zwrócenia na coś użytkownikom uwag jest jałowa ponieważ przeradza się w bezsensowne wycieczki osobiste i inne pierdoły. Sami najlepiej znacie swoje dzieci jeśli ich pytacie a one nie mówią nic co wzbudza wasze obawy to znaczy ze jest ok i bardzo dobrze. Ale jeśli czytają to rodzice dzieci którymi opiekuje się pani Paulina zapytajcie się ich czy przed ogniskiem nie chodziła z witką i nie karała dzieci które nie stosowały się do jej zaleceń.
                Pozdrawiam
      • xanek Re: Przedszkole Jagódka 18.10.14, 17:12
        jaksapl ja rozumiem, że słyszysz dziwne zachowania przez okno, tylko proszę powiedz mi czy myślisz że dzieci w innym przedszkolu wychodzą za panią siadają w kamiennym kręgu i śpiewają piosenki biesiadne robiąc w tym czasie fale ???
        ja mam dwójkę dzieci i mam problem zapanować czasem nad nimi, jak się bawią na działce.

Pomyśl Paulina zajmuje się grupą starszaków, która zaręczam cie działa jak tajfun i niektóre dzieciaki są mega trudne ( nie dlatego że pani Paulina jest średnią pedagog, tylko wynoszą to z domu), napisz mi w dwóch zdaniach jak zapanujesz nad 15 dzieci, które już cie znają i nie mają żadnych obaw przed tobą i potrafią w 30 sekund zrobić rzeczy o których ci się nawet nie śniło ( włącznie z ucieczką).

Jeżeli ona naprawdę je lała to czemu one nadal chodzą do przedszkola? przecież dziecko 5 lat potrafi bardzo dokładnie zrelacjonować zdarzenia, które są dla niego traumatyczne.

Moja córka wychodzi z przedszkola szczęśliwa, a ze swoimi ulubionymi opiekunkami żegna się dwa razy.

Jeżeli przedstawisz na tym forum film na którym moja córka obrywa jakimś patykiem, to gwarantuje ci że będę pierwszą osobą, która zmiecie to przedszkole z powierzchni ziemi, ale nie możesz na publicznym forum oczerniać tych ludzi nawet ich nie znając, oraz nie pokazując swoich dowodów.

Sumując, w internecie nikt nie jest tak naprawdę anonimowy, osoby z przedszkola mogą śmiało to co napisałeś zgłosić na policję i poprosić o dowody z twojej strony. To co napisałem o tobie, było tylko po to żebyś zrozumiał że robisz swoimi postami bardzo wiele złego ( nawet zakładając że robisz to z dobrej woli), nie dając na to dowodów. Nie oczekuję również żebyś to ty zgłaszał te zachowania na policję, gwarantuje ci że zajmą się tym rodzice, jeżeli na filmie będzie to co opowiadasz, a dziecko to potwierdzi.

Pozdrawiam
        • justynka5555 Re: Przedszkole Jagódka 30.10.14, 19:30

>
          > Pomyśl Paulina zajmuje się grupą starszaków, która zaręczam cie działa jak tajf
          > un i niektóre dzieciaki są mega trudne ( nie dlatego że pani Paulina jest średn
          > ią pedagog, tylko wynoszą to z domu), napisz mi w dwóch zdaniach jak zapanujesz
          > nad 15 dzieci, które już cie znają i nie mają żadnych obaw przed tobą i potraf
          > ią w 30 sekund zrobić rzeczy o których ci się nawet nie śniło ( włącznie z ucie
          > czką).
          >

W tej kwestii to raczej naturalne, że siła nie pomoże, może warto pomyśleć nad systemem nagród i kar, których nauczyciel ma bogaty wachlarz-od wstawiania wesołych i smutnych buziek- po pochwały i nagany ustne, jednak z doświadczenia wiem, że na dzieci przede wszystkim działają nagrody i pozytywna motywacja do właściwego zachowania.
          Sama prowadziłam grupę 21 osobową(w innym przedszkolu prywatnym) nauczyciele w przedszkolach publicznych mają znacznie liczniejsze grupy i jakoś sobie radzą. A dzieci są różne. Mają różne temperamenty, trafiają się dzieci z zaburzeniami i trzeba sobie radzić.
          Pracowałam w przedszkolu z kamerami i lustrami weneckimi, więc o żadnej przemocy nie ma mowy-to nie te czasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka