Dodaj do ulubionych

Malinowska Sp z o.o.

21.06.12, 11:44
Drodzy mieszkańcy,

Czy ktoś z Was miał kontakt z tą frimą?
Czy macie do nich jakiś numer telefonu?
Te które znalazłam w internecie są wyłączone od jakiegoś czasu :(
Czy ktoś z Was zgłaszał do nich usterki?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andrewa2008 Re: Malinowska Sp z o.o. 10.07.12, 19:35
      W upadłości.
      www.krs-online.com.pl/malinowska-sp-z-o-o-w-likwidacji-krs-232630.html
      • smile53 Re: Malinowska Sp z o.o. 10.07.12, 22:36
        Dostałem od nich listowne odpowiedz na moje pytania/wątpliwościi, pisma z końca maja br.
        • zelas.ko123 Re: Malinowska Sp z o.o. 22.07.12, 21:38
          Witam, czy ktoś otrzymał informację kiedy zostaną przesłane pieniądze za miesiące styczeń - kwiecień.
          • domo19 Re: Malinowska Sp z o.o. 02.08.12, 21:40
            Witam,

Ja mam podobną sytuację, wiszą mi pieniądze za ostatnie trzy miesiąca. Dzwoniłem już do nich kilka razy, za każdym razem obiecuje nowy termin przelewu - obecnie na koniec sierpnia. Szansę więc że coś dostaniemy zbliżają do zera!

Jestem na etapie analizowanie możliwości pozwu zbiorowego, w mojej opinii pozostaje sąd

• smile53 Re: Malinowska Sp z o.o. 02.08.12, 22:35
              Mi też wiszą pieniążki za 3m-c i podejrzewam, że takich jak my jest wielu.

Popieram pozew zbiorowy, bo szlak mnie trafia jak oni (get house, vital park, malinowska, riffhold) z nami pogrywają.

Pozdrawiam
            • danek64 Re: Malinowska Sp z o.o. 03.08.12, 09:01
              Mnie też są winni za 4 miesiące i nadal cisza. Prośba do domo19 o nr telefonu do nich bo ja mam chyba jakiś trefny numer pod którym nikt nie odbiera :-( mój email to danek64@gmail.com. z góry dzięki.
              • iska27 Re: Malinowska Sp z o.o. 31.01.13, 12:23
                Podbijam temat....

Czy ktoś z Was zgłaszał usterki i zostały usunięte?

Pisałam do nich pisma za zwrotnym potwierdzeniem odbioru które przychodziło do mnie zwrotnie z potwierdzeniem odbioru listu, raz odpisują mi że naprawią a innym razem nie odpisują...

Wiem że spółka jest w likwidacji ale nie mam pojęcia do kogo zgłosić się z usunięciem usterek, a są one dosyć poważne :(

• 2proanty1 Re: Malinowska Sp z o.o. 31.01.13, 13:05
                  a tak z ciekawości, jak poważne są usterki?
                  • smile53 Re: Malinowska Sp z o.o. 31.01.13, 17:48
                    ta spółka juz nie istnieje
    • nowi2 Re: Malinowska Sp z o.o. 31.01.13, 19:40
      Witam
      I co w związku z faktem upadłości? Pytam bo od niedawna jestem właścicielem jednego z mieszkań na osiedlu i nie wiem co mam myśleć na ten temat. Proszę o sprecyzowanie.
      • smile53 Re: Malinowska Sp z o.o. 31.01.13, 22:29
        proszę dzwonić do p. J. Bartos, który napewno wszystko wytłumaczy co i jak...

jedno jest pewne, spółka Malinowska już nie istnieje i jedyne co nam pozostało to odwołać się, najlepiej przez okno...

chyba, że ktoś był "czujny" i zgłosił w sądzie swoje rozszczenia,

• smile53 Re: Malinowska Sp z o.o. 31.01.13, 22:32
          podejrzewam, że za chwilkę spółka Riffhold również zostanie rozwiązana, a termin zapewne zbiegnie się z datą zakończa gwarancji m.in. cześci wspólnych, ale i nie tylko...
          • iska27 Re: Malinowska Sp z o.o. 01.02.13, 11:04

pomijając usterki typu: pęknięte ściany, odpadający tynk itp to najpoważniejszą wadą jest wada hydrauliczna w łazience, w umywalce prawie nie leci ciepła woda, sprawdzali to hydraulicy ok roku-2 lat temu i powiedzieli że coś jest nie tak w instalacji bo bateria,kraniki i całość na zewnątrz działa ok.Od tamtej pory cały czas zwlekano z naprawą i odsyłano mnie do rożnych osób, pisałam nawet do prezesa ale sami wiecie jaki to człowiek...

Malinowska sp z o.o. jeszcze w maju 2012 odpowiedziała mi że usuną to, w grudniu przyszła mi zwrotka że kolejny mój list odebrał ktoś z tej firmy bo jest pieczątka.

chyba pozostanie mi naprawa z własnej kieszeni :(
            • mieszkaniecvitalpark Re: Malinowska Sp z o.o. 01.02.13, 11:25
              Słuchajcie, a o jakich pieniądzach piszecie, że Spółka jest Wam winna? Za co?
              • kerajm Re: Malinowska Sp z o.o. 01.02.13, 12:45
                ...są to pieniądze tzw zadośćuczynienie za opóźnienie w podpisaniu aktów notarialnych, mieli zapłacić a zapłacili tylko połowę....aktualnie Nasz zarządca straszy komornikiem.
            • nowy_26 Re: Malinowska Sp z o.o. 01.02.13, 16:03
              Iska czy to znaczy że wogóle nie masz ciepłej wody w umywalce? czy pojawia się ona dopiero po spuszczeniu kilku litrów wody?
              • iska27 Re: Malinowska Sp z o.o. 03.02.13, 15:06
                jest woda, leci ale jest niskie ciśnienie. ciepła robi się dopiero po spuszczeniu kilku litrów. niestety walczę z developerem od odbioru mieszkania i nic....
                • as82 Re: Malinowska Sp z o.o. 30.07.13, 22:29
                  30 lipca 2013 roku Sąd Rejonowy Poznań Stare Miasto Wydział XI Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych ogłosił upadłość tej spółki z opcją likwidacyjną.
                  Sygnatura sprawy: XI.Gup.35/13
                  Syndykiem została wyznaczona Pani: Surwiło - Rutkowska Justyna
                  tutaj dane kontaktowe do syndyka:
                  ms.gov.pl/pl/lista-osob-posiadajacych-licencje-syndyka/index,2.html?City=pozna%C5%84
                  • smile53 Re: Malinowska Sp z o.o. 13.08.13, 11:02
                    czy ktoś wie - czy do syndyka można zgłaszać sprawy związane z niewywiązaniem się przez spółkę z zobowiązań, np. napraw gwarancyjnych (tzw. rękojmia).
                • gach13 Re: Malinowska Sp z o.o. 01.08.13, 15:47
                  iska27 napisała:

> jest woda, leci ale jest niskie ciśnienie. ciepła robi się dopiero po spuszczen
                  > iu kilku litrów. niestety walczę z developerem od odbioru mieszkania i nic....

Niestety ale chyba ma Pani problem ten sam co wszyscy. Ciepła pojawia się dopiero po spuszczeniu kilku litrów zimnej która zalega w rurach doprowadzających do mieszkania. Dziwne i irytujące jak na mieszkania budowane w dzisiejszych czasach. No chyba że rzeczywiście oprócz tego faktu ma pani słabe ciśnienie w kranie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka