rodzic1979
15.10.12, 09:49
Witam serdecznie. W rozmowach z rodzicami dochodzą mnie różne niepokojące wiadomości dotyczące szkoły. Może ktoś to zna:
1. Dlaczego 15.10 jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych - kolejny lans Pana Dyrektora polegający na spotkaniu z władzami?
2. Czy sekretarka funkcjonuje jako kierowca dyrektora? - podobno widziano ten fakt w miesiącu wrześniu.
3. Rodzice czekający na dzieci pod szatniami niejednokrotnie widzą nauczycieli wychodzących z płaczem z gabinetu Dyrektora - chyba nie wpływa to pozytywnie na proces dydaktyczny.
4. Czy istnieje potrzeba funkcjonowania dwóch wicedyrektorów (zatrudnienie swojej koleżanki)
5. Brak możliwości odpoczynku dzieci na świetlicy spowodowany nakazem dyrektora do bezwzględnego prowadzenia zajęć przez świetliczanki (podobno jak się nie podoba to rodzice mogą wypisać dzieci - słowa Dyrektora)
6. W przyszłym roku moje dziecko dziecko będzie uczęszczało do tej szkoły i obawiam się, że jeśli nie jestem wysoko postawioną osobą, jako rodzic będę "olewany" przez Dyrekcję
7. Czy istnieje nadzór ze strony Burmistrza? (chyba nie polega tylko na spotykaniu się na kawie podczas Świąt?)
8. Jak traktuje się radę rodziców?
A tak ogólnie to wszystkiego najlepszego z okazji Święta Edukacji Narodowej