Dodaj do ulubionych

władza w SP3

15.10.12, 09:49
Witam serdecznie. W rozmowach z rodzicami dochodzą mnie różne niepokojące wiadomości dotyczące szkoły. Może ktoś to zna:
1. Dlaczego 15.10 jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych - kolejny lans Pana Dyrektora polegający na spotkaniu z władzami?
2. Czy sekretarka funkcjonuje jako kierowca dyrektora? - podobno widziano ten fakt w miesiącu wrześniu.
3. Rodzice czekający na dzieci pod szatniami niejednokrotnie widzą nauczycieli wychodzących z płaczem z gabinetu Dyrektora - chyba nie wpływa to pozytywnie na proces dydaktyczny.
4. Czy istnieje potrzeba funkcjonowania dwóch wicedyrektorów (zatrudnienie swojej koleżanki)
5. Brak możliwości odpoczynku dzieci na świetlicy spowodowany nakazem dyrektora do bezwzględnego prowadzenia zajęć przez świetliczanki (podobno jak się nie podoba to rodzice mogą wypisać dzieci - słowa Dyrektora)
6. W przyszłym roku moje dziecko dziecko będzie uczęszczało do tej szkoły i obawiam się, że jeśli nie jestem wysoko postawioną osobą, jako rodzic będę "olewany" przez Dyrekcję
7. Czy istnieje nadzór ze strony Burmistrza? (chyba nie polega tylko na spotykaniu się na kawie podczas Świąt?)
8. Jak traktuje się radę rodziców?
A tak ogólnie to wszystkiego najlepszego z okazji Święta Edukacji Narodowej
Obserwuj wątek
    • freestella Re: władza w SP3 15.10.12, 14:30
      Niesamowite rozeznanie posiadasz......moje dziecko chodzi do tej szkoły już kolejny rok, nigdy nie interesowało mnie czy pani sekretarka wozi pana dyrektora?...zajęcia na świetlicy to uważam dużo lepszy pomysł niż siedzenie na podłodze w ciszy.....nie interesuje mnie to czy pan burmistrz trafia na kawę w święta do dyrekcji... i wogóle dziwny ten twój post! Ale masz okazję spytać u żródła ;) pan dyrektor tu czasem zagląda więc może odpowie;)pozdrawiam
    • jaskowa1 Re: władza w SP3 15.10.12, 17:53
      Moje dziecko drugi rok chodzi do tej szkoły tez czekam na nie pod szatnią i jakoś nie widziałam nauczycieli wychodzących z płaczem????? poza tym nie oznacza to od razu, że działy się u dyrektora dantejskie sceny !!!! Co do Pani sekretarki to co Ci przeszkadza czy wozi ona dyrektora kompletnie nie rozumiem Twojego oburzenia??? Może i ma drugi etat, a może była to koleżeńska przysługa! Wolny dzień był z okazji świeta KEN we wszystkich szkoła wolny był piątek 12 tego lub poniedziałek 15 tego. Jestem członkiem Rady Rodziców nie uważam abym była źle traktowana przez dyrektora. Jako rodzic też nie uważam abym była olewana nie mam kłopotów z asertywnością jesli coś mi się nie podoba idę i rozmawiam, nigdy nie zostałam źle potraktowana czy " olana".
      Z swojej strony dodam, że może najpierw poślij dziecko do szkoły i zacznij aktywnie uczestniczyć w jej życiu a potem wysnuwaj wnioski! Nie bardzo wiem co miał na celu Twój post?
      Kompletnie bezsensowny topik!
      • kasiakl3 Re: władza w SP3 15.10.12, 18:49
        W SP nr 1 nie było dnia wolnego ani w piątek ani dziś.
        • e-olenka Re: władza w SP3 16.10.12, 08:42
          kasiakl3 napisała:

> W SP nr 1 nie było dnia wolnego ani w piątek ani dziś.

W SP2 tak samo
    • zanecin Re: władza w SP3 15.10.12, 19:51
      rodzic1979 napisał(a):
      "1. Dlaczego 15.10 jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych - kolejny lans Pana
      > Dyrektora polegający na spotkaniu z władzami?"
      Coś w tym niestety jest, musiał być dzień wolny bo była msza święta dla nauczycieli itp., idąc dalej znikające czołgi spod Wołomina wszystko łączy się w jeden obraz...
      • bazyli79 Re: władza w SP3 16.10.12, 12:04
        Mi tez się nie podoba podejście władz szkoły do całej organizacji placówki. Sytuację zaludnienia ul. Powstańców i SP przy Kościelnej jak i zerówki znamy doskonale.
        Nie ma wolnych sal, żeby odbywały się programowe zajęcia w normalnych godzinach tylko dzieci zaczynają o 7.30 a w niektóre dni chodzą na popołudnia i kończą o 18.00. To chyba przesada, biorąc pod uwagę, że dzieci maja 6 lat. Moja córka po takim dniu w szkole wraca padnięta. Ale nie w tym rzecz.
        Skoro brakuje wolnych sal, to na jakiej podstawie uprzywilejowana jest szkoła English Way School i jej właścicielka ma zgodę na prowadzenie zajęć języka angielskiego w godzinach, kiedy mogłyby się odbywać normalne zajęcia szkolne i dzieci nie musiałyby wracać tak późno do domu??? Nie rozumiem tego, ale nie ma się co dziwić, skoro już w zeszłym roku rodzice głośno mówili, że to nie są "zwykłe" układy. Może przestańmy faworyzować tylko niektórych, bo to, że Powstańców nazywana jest Hamburgiem wcale nie jest miłe. A to,że przyjechalismy z małych miasteczek nie oznacza, że jesteśmy gorsi!
        • motyl-icaa Re: władza w SP3 16.10.12, 17:31
          sprostowanie: 15.10 - dzień wolny od zajęć, przynajmniej dla dzieci, ale skoro dzieci nie ma to nauczyciele zajęc nie prowadzą, w tym dniu świętują :) za kase min. ze składek klasowych

przeludnienie jest, ale głównie wynika to z zarządzania miastem i brakiem meldunku większości mieszkańców; przekłada się to na szkolnictwo, opieke medyczną, policję, straz pożarną ...
          im więcej mieszkańców - wieksze podatki - wieksze wpływy - więcej pieniędzy ma miasto - wiecej może zainwestowac i zaplanować
          nie wiem jak wygląda to teraz, ale jeszcze 2 lata temu około 20 tys. mieszkańców nie było zameldowanych, ponad drugie tyle tak
          jak miasto ma budowac szkoły? zatrudniac więcej policjantów itd.
          zanim zaczniemy narzekać zacznijmy od siebie
          a szkoła moim zdaniem ogólnie jest ok; w każdej grupie znajdzie sie ktoś kogo nie bedziemy lubic i zasady, których nie będziemy rozumieć
          Pamietajmy, że najwazniejsze są odczucia naszych dzieci a nie nas :)
          • jozef.balcerek Re: władza w SP3 16.10.12, 21:08
            abstrahujac od dnia wolnego w szkole dla nauczycieli apeluje aby swieta koscielne i panstwowe ustawowo wolne od pracy zlikwidowac bo do pracy sie nie idzie a pensja wplynac musi na czym traci pracodawca
            • motyl-icaa Re: władza w SP3 17.10.12, 14:27
              jozef.balcerek napisał:

> abstrahujac od dnia wolnego w szkole dla nauczycieli apeluje aby swieta kosciel
              > ne i panstwowe ustawowo wolne od pracy zlikwidowac bo do pracy sie nie idzie a
              > pensja wplynac musi na czym traci pracodawca

tylkoze swieta panstwowe sa dla wszystkich (w tym dla nauczycieli) a dzien nauczyciela tylko dla nauczyciela; abstrahujac od ilosci godzin p[rzepracowanych w szkole, wakacji, ferii x 3 itd.
              • jozef.balcerek Re: władza w SP3 17.10.12, 16:00
                dlatego napisalem abstrahujac :)

a w nawiazaniu - zlikwidowac wszystkie przywileje, bilety dla seniorow, pierwszenstwo w przedszkolu dla matek samotnych, pierwszenstwo w kolejkach do lekarza dla kombatantow, wczesniejsze emerytury mundurowe i gornicze, przywileje dla poslow, itd. takie przywileje faworyzuja jedna grupe na rzecz innych grup spolecznych...

co do ilosci godzi i pracy sie nie wypowiadam bo sie nie znam na pracy nauczyciela, ale praca glosem do przyjemnych nie nalezy (prowadzac szkolenia dla pracownikow cos o tym wiem). mnie by sie nie chcialo gadac dzien w dzien po kilka godzin non stop.
        • english-way-school-zabki Re: władza w SP3 16.10.12, 21:12

> tylko dzieci zaczynają o 7.30 a w niektóre dni chodzą na popołudnia i kończą o
          > 18.00.

Rzeczywiście ma Pani tam dziecko, czy dopiero zamierza posłać, jak inicjatorka wątku?

> Skoro brakuje wolnych sal, to na jakiej podstawie uprzywilejowana jest szkoła E
          > nglish Way School i jej właścicielka ma zgodę na prowadzenie zajęć języka angi
          > elskiego w godzinach, kiedy mogłyby się odbywać normalne zajęcia szkolne i dzie
          > ci nie musiałyby wracać tak późno do domu???

Zajęcia dodatkowe są poza ustalonym planem lekcji w szkole i w żaden sposób nie wpływają na planowe zajęcia dzieci. Odbywają się _zawsze_ poza normalnym czasem przeznaczonym na realizację programu.
          Tak, jak wszystkie pozostałe zajęcia dodatkowe, np. taniec itp.

Nie rozumiem tego, ale nie ma się
          > co dziwić, skoro już w zeszłym roku rodzice głośno mówili, że to nie są "zwykłe
          > " układy.

W zeszłym roku nie prowadziliśmy zajęć w klasach 0.
          Ciekawe o jakie "układy" chodzi?
          Łatwo rzucać anonimowe oskarżenia, trudniej się pod nimi podpisać.

Czy to nie trochę głupio zakładać kuriozalny wątek i odpisywać sobie samemu?
          :-)))

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za życzenia z okazji Święta Edukacji Narodowej.
          Izabela Czyżewska
          • bazyli79 Re: władza w SP3 17.10.12, 12:26
            Czy to nie trochę głupio zakładać kuriozalny wątek i odpisywać sobie samemu?
            > :-)))

Może Pani zakłada sama wątki i na nie odpisuje. ja nie zajmuje się takimi głupotami, bo czytając niektóre wpisy stwierdzam, że szkoda na to czasu.
            Rzeczywiście ma Pani tam dziecko, czy dopiero zamierza posłać, jak inicjatorka
            > wątku?

Moja córka chodzi do klasy zero na Powstańców, a syn na Kościelna do III klasy i doskonale wiem, że w zeszłym roku prowadziła Pani zajęcia w tej szkole.
            W zeszłym roku nie prowadziliśmy zajęć w klasach 0.
            > Ciekawe o jakie "układy" chodzi?
            - to juz chyba Pani powinna wiedzieć najlepiej. szkoła SUKCES jakoś może prowadzić zajęcia u siebie....

A powracając do poprzednich wpisów, to fakt, odprowadzajac syna do szkoły, osobiście widziałam zapłakaną nauczycielkę wychodząca z gabinetu dyrektora- to nie jest normalne :/
            Pytałam o ta sytuację nawet w Sekretariacie, ale pracownica przemilczała tę kwestię...

• english-way-school-zabki Re: władza w SP3 17.10.12, 12:56
              bazyli79 napisał(a):

> Moja córka chodzi do klasy zero na Powstańców,

I pisze Pani, że kończy zajęcia dydaktyczne o 18?? Którą konkretnie klasę ma Pani na myśli?
              To chyba nieporozumienie...

a syn na Kościelna do III klasy
              > i doskonale wiem, że w zeszłym roku prowadziła Pani zajęcia w tej szkole.
              > W zeszłym roku nie prowadziliśmy zajęć w klasach 0.

Powtórzę więc.
              Nie, proszę Pani, nie prowadziliśmy zajęć w zerówkach wcześniej, bo były organizowane przez szkołę, ani w innych klasach.
              Próbowaliśmy ułożyć grupy, ale się nie udało.

> > Ciekawe o jakie "układy" chodzi?
              - to juz chyba Pani powinna wiedzieć
              > najlepiej. szkoła SUKCES jakoś może prowadzić zajęcia u siebie....

English Way School też prowadzi zajęcia u siebie:-)
              Co do Sukcesu, to w innych ząbkowskich lub markowskich szkołach prowadzą zajęcia dodatkowe i jakoś nikogo to nie dziwi.
              Większość szkół językowych prowadzi zajęcia dodatkowe w szkołach po lekcjach.

Szkoła Podstawowa nr 3 w Ząbkach to również niejedyne miejsce, gdzie prowadzimy zajęcia dla dzieci i młodzieży:-)

Każdy ma wybór, może zapisać dziecko na zajęcia dodatkowe w szkole językowej, która mu odpowiada. Po to mamy wolny rynek.
              To samo dotyczy zajęć ruchowych, sportowych, czy artystycznych.

Zapraszam na nasze zajęcia:-)

• bazyli79 Re: władza w SP3 17.10.12, 13:18
                Widzę, że udziela się Pani w tym wątku tylko po to, żeby zrobić sobie darmowa reklamę. Szkoda słów...
                Ten wątek jest po to, żeby poruszyć kwestię organizacji i władz szkoły, a nie zrobić reklamę Pani firmie, z niezbyt dobrą opinią jak słychać
                • english-way-school-zabki Re: władza w SP3 17.10.12, 13:42
                  bazyli79 napisał(a):

> Widzę, że udziela się Pani w tym wątku tylko po to, żeby zrobić sobie darmowa r
                  > eklamę. Szkoda słów...

Nie proszę Pani. Po to, żeby sprostować nieprawdziwe informacje rozpowszechnianie przez niektóre osoby.

> Ten wątek jest po to, żeby poruszyć kwestię organizacji i władz szkoły, a nie z
                  > robić reklamę Pani firmie, z niezbyt dobrą opinią jak słychać

A gdzie słychać?
                  Poza Pani wypowiedziami dotyczącymi zresztą kwestii niemerytorycznych?

Rozumiem, że plotkarskie zainteresowanie sprawą domniemanej przyczyny płaczu nauczycielki dotyczy kwestii organizacji pracy szkoły?!?

Jak dla mnie to koniec tematu.
                  Ale niezmiennie pozdrawiam:-)

• jaskowa1 Re: władza w SP3 17.10.12, 23:45
              nie wierzę!!!!! weszła Pani do sekretariatu zapytać dlaczego wychodząca nauczycielka płakała????? Rany to szczyt wścibstwa!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka